Daću ti primer: Znaš kada je isus nahranio 5000 ljudi sa dve ribe? Mislim da pouka nije bila da je on "stvorio" hranu i vino, već da je pokazao ljudima da ako su složni, nesebični i skromni, da mogu da budu nahranjeni i sa malo hrane, i da budu zadovoljni. Takođe mislim da Isusovo "hodanje po vodi" ne znači da je on stvarno hodao po vodi, već da je bio čovek ispred svog vremena, i da je "hodanje po vodi" način da se ta osobina objasni kao nadljudska.
Gospodine Blizzard ,pa znam Isus nahranio i naucio ljudi kako rade kako treba ili ne ..... pa Ko zna ''ko stvorio''...pa da naravno pokazao je ...''Hodanje na vodi '' jeste hodao ,ali zbunjena sam ... ne znam sta vise kazme ... posto ja postujem njihove vere i tako da ja verujem svojim
ne znam Ko veruje da li postoji Bog ili ne ...ali ja verujem i kazem : '' Bog je postoji'' !!! meni ne smeta vi zelite da ''verovati '' ili ''ne verovati'' da je postoji Bog .... Saberite ljudi ,nema veze ko ne veruje ili ne ....
"Zasto trazis harizmu u sebi punjena ptico,mogucnost prosvjecenosti u razvratu...miris zemlje,koncentricni krugovi gluposti,ne znanja...ona dalje ne razumiju, izgleda mi da je mrtva straza... Rekoh sebi moj Boze koliko demagogije...koliko pokradenih misli iza kojih ne stoji nista osim mrznje,sujete,vlasti, i koliko pokvarenosti treba da se izlije pred nase noge, i kakve zone prepoznavanja dovedu nas do istine prevare... Jer rijeka nije bila rijeka u samom pocetku,i nije nuzno da ne bude ponornica do kraja... Sta se dogadja kad' mrtvi fazani lete,kad' mrtvi fazani lete al' nijedan ne pada..."
Ako je neko ateista i ne smara i davi druge ljude oko sebe , ja nemam nikakvih problema sa tim. Neka bude šta god želi i neka razmišlja na način kako želi.
Međutim ako je je suprotno ja se uvek setim onoga što je Jerotić napisao o ateistima , a što neke od njih jako boli:
Ono što je, svim ateistima zajedničko, to je neko, njima lično poznato ili nepoznato, oštecenje koje su pretrpeli u detinjstvu ili adolescentnom dobu.
Ako jedan psihijatar kalibra Vladete Jerotića napiše nešto ovako , ja moram ako ništa drugo da razmislim o tome.
Ja nisam nikakav vernik da se razumemo , imam neko svoje viđenje sveta koje nije zacemetirano , i menjalo se kroz život , i nemam nameru da nekog smaram , da mu se rugam , da ga bože sačuvaj podučavam , da mu ja menjam svet. Zato i ne razumem dežurne "razbijače zabludi" po forumima.
Prvo što mi je palo na pamet kao odgovor kad sam pročitao naziv teme kao pitanje:
"Ateista sam, pa ? " je "Da li želiš da te jebemo ?" , i to zbog onog kretenskog PA
Šalim se bez uvrede ali to je ono što mi prvo palo na pamet
« Poslednja izmena: 13. Sep 2012, 15:54:33 od sova9072 »
Ja sam nevjernik ali uopste nisam sto bi neki nazvali "fundamentalisticki ateista", ali do duse ja se ni ne identifikujem sa ateizmom ionako. Nadalje totalno postujem svakome da vjeruju sta god oni pozoli i sta god njima djeluje istinito. Ali kao Srbin, ja sebe smatram pripadnikom SPC i Pravoslavlja. To je dio naseg nacionalnog identiteta i mi svi do nekim nivou pripadamo tom zajednici bili mi vjernici ili ne. Nazalost skoro svi Srbi Katolici i Muslimani su danas asimilirani u neSrpstvo i samo me Pravoslavni Srbi ili Srbi potomci Pravoslavaca smo ostali sa Srpstvom. Radi toga, ja ne mislim da bi se mogao odreci Pravoslavja.
Meni je naprimer veb sajt ateisti srbije nidje veze.
Naziv je pogresan.
Ako zele da promovisu znanje, to je kul. Ako se fokusiraju na onaj dio nauke koji je sporan u religiji, e to je vec neki inat. I to je ono sto se zamjera ateistima.
@ Opsesija. Ovo što si napisao je kontradiktorno. Ili si Pravoslavac ili si Ateist. I ti nisi to zbog drugih, već zbog sebe
Pravoslavac.
Citat
Dosta Srba je pobožno samo kada treba da se odsustvuje sa pola zbog religiskih praznika i kada treba da se ide po slavama.
Ili na primer kad treba da se odrzavaju tradicije koje su pratili nasi predaci od prije stotina godina ili kad treba biti lojalan necemo sto nas je odbranilo od asimilacije u neSrpstvo. Ali mozda ne "pobozni", ali ajmo rec "lojalni Srpskom Pravoslavlju".
« Poslednja izmena: 13. Sep 2012, 16:38:26 od Opsesija22 »