Kako moze istina da bude placebo? Postojanje boga je nestvarno, nelogicno i nemoguce. Nikada niko nije nasao nijedan dokaz da bog postoji, a jedini razlog zasto ljudi i dalje veruju jer su im isprani mozgovi jos dok su bili deca, pa veruju da ce ici u pakao ako ne veruju u boga i zato sto misle da su ljudi koji ne veruju u boga zli i zato sto mrze majmune i ne zele da imaju nista zajednicko sa njima. Oduvek su postojali ljudi koji su postojanje boga dovodili u pitanje, ali je crkva u srednjem veku bila rigorozna pa su bili spaljivani na lomaci. Posle se videlo da su ljudi koji su spaljeni bili u pravu (Kopernik, Bruno). Religija sluzi obicnom narodu kao uteha, a politicarima kao sredstvo za bogacenje. Religija je placebo! I ne, ne osecam se "procisceno" zato sto znam da ne postoji bog. Osecam se normalno.
Oprosti, sasvim sam s uma smetnuo činjenicu da je krajnje logično, moguće i stvarno da čitav univerzum nastane iz ničega. Jeste da se to protivi osnovnim fizičkim zakonima (materija se ne može uništiti niti ni iz čega stvoriti), no ko šiša osnovne fizičke zakone. Naučnici su spaljivani jer su se usprotivili crkvenom učenju da je Zemlja ravna. Ali valjalo bi da znaš da za to nisu imali pokrića u Bibliji. Druga je stvar što je neko protumačio pisanja u Bibibliji na pogrešan način.
A ti si očekivala da te Bog bocne na fejsu? Čujem da voli samo da igra Slagalicu, ne voli da bocka.
Inače, @Jupiter me podsjeća na Panta rei, ne znam zašto.
Univerzum je nastao iz velikog praska. A krajnje je logicno da zanemarimo biologiju i kazemo da je covek nastao od prasine, zar ne? Ako mozemo da tvrdimo da nesto postoji bez dokaza, onda mozemo to isto da otpisemo bez dokaza. Ne postoji dokaz da bog postoji, sto znaci da ga nema! Panta rei? Sve tece? Kako te ja podsecam na to?
@Goxymaster A bas sam ja to htela da napisem na tvoje uvrede posvecene meni.
Atomi i molekuli nemaju plan zasto nesto rade, oni se jednostavno spajaju i razdvajaju. Tako su se jednom spojili i desio se veliki prasak. A bog je stvorio svet tek tako... pucnuo prstima i desilo se... bilo mu dosadno. Vec vise od 2 hiljade godina ne postoji dokaz za postojanje boga. Kada cete konacno uvideti da je to zato sto bog ne postoji.
« Poslednja izmena: 26. Sep 2012, 23:27:07 od jupiter92 »
Ne podnosim geologiju, i ne mogu da se zamlaćujem s njom. Ali ajde, nađi na netu dokaze o tome da je Veliki Kanjon Kolorado nastao...odjednom...usled potopa... Ima dosta sajtova koji se bave tom problematikom... Naučnih sajtova.
To da nesto nastaje usled velikih potopa vise prilici vernicima da kazu nego naucnicima. "Велики кањон је резултат велике ерозије, вулканских ерупција, наслага лаве и протицања реке Колорадо." Valjda ti je to dovoljno. I kakve veze ima Veliki kanjon sa bilo cim? Stalno skreces sa teme.
« Poslednja izmena: 26. Sep 2012, 23:32:16 od jupiter92 »
Zar nesto sto nismo videli znaci da ne postoji. Bog se oseca i taj osecaj je bozanstven, obuzima duhovni mir. Kazes da atomi i molekuli nemaju plan, vec da se sve desava tek tako. Jesi li svesna koliko je sve oko nas i mi sami slozen proces i da bi slucajno doslo do takvog stvaranja, savrsenog do najsitnijeg detalja. Imas temu Tajni zivot biljaka, procitaj, pa vidi kakve se pojave desavaju, ko realno gleda videce da neka sila postoji.
« Poslednja izmena: 27. Sep 2012, 00:34:08 od vujod »
Samo oni koji se ne razumeju u nauku mogu da veruju da je sve to delo neke vise sile. Inace za sve pojave postoji veoma jednostavno objasnjenje. Nekada su ljudi verovali, neki i sada veruju, da kada se na nebu pojave munje i gromovi da je bog ljut na njih, ali danas smo dovoljno pametni da zakljucimo da je to samo elektricno praznjenje.
Pa eto makar je dokazala da su munje elektricno praznjenje.
Na koju granu nauke tacno mislis? Biologiju? Hemiju? Fiziku? Sta to oni nisu dokazali? Ako mislis na evoluciju naucnici to jesu dokazali samo ti neces da poverujes.
Bolje pitanje je sta je religija ikada dokazala? Zasto se ne potrudi da dokaze da je svet nastao za 6 dana, da postoji bog? Kada bi religija uspela nesto da dokaze, ne bi vise bilo ateista, ali ateista je sve vise i vise.