Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 5 6 8 9 ... 11
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Astrologija - nauka ili sujeverje?  (Pročitano 30496 puta)
Veteran foruma
Jet set burekdzija

niente paura

Zodijak Libra
Pol Žena
Poruke 7714
Zastava Neptun
OS
Windows XP
Browser
Opera 8.50
mob
Samsung Galaxy Ace Fleur
U svakom slucaju, svaka tvrdnja mora biti zasnovana na necemu konkretnom da bi se o njoj moglo raspravljati. Tako da ove padobranci koji ulete ovde i kazu da je astrologija budalastina i slicno, a pri tom ne znaju da nabroje ni horoskopske znake, ne treba ni konstatovati  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 12846
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.01
Mislim da je situacija gore po astrologe, jer oni moraju da dokazu da jeste Smiley
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Svedok stvaranja istorije

Ne tece to reka,nego voda!Ne prolazi vreme,već mi!

Zodijak Taurus
Pol Žena
Poruke 18761
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.9
Sve stoji crno na belo, šta da dokazuju? I kome? Baš me briga da li će neki šalabajzeri priznati astrologiju za nauku, ja sam je  odavno priznala  [smilie=fff.gif]
IP sačuvana
social share
Ako je Supermen tako pametan zašto nosi donji veš preko odela??
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 2179
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0
ljudsko telo je kompleksno hemijsko jedinjenje.....na njega uglavnom mozete uticati iz spoljasnjosti... isto kao vera u boga... ako ja nesto opsujem a nesto se desi i onda je kao bog to uradio, to sam samo tad primetio...nisam primetio 5000 puta kad sam nesto opsovao a nista se nije desilo... pise u horoskopu da me boli glava, i poverujem, a ne obratim paznju na 50000 drugih horoskopa gde pise da treba da sam mortus.... Mozete da procitate od dzozefa marfija moc podsveti... knjiga delimicno objasnjava neke stvari, vezane za psihu i telo.....
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

FIAT LVX

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1315
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.10
mob
Ericsson T-68
Popularna psihologija procitaj ti Junga, koji je ozbiljna psihologija i prica o horoskopskim znacima i karakteru ljudi. Uostalom, uticu sve sile, gravitaciona, elektro magnetna, nuklearkana.. itd..sto nebi i neka sila kojom zrace planete?
IP sačuvana
social share
Edit by SerbianFighter: Maksimalna dozvoljena velicina slika u potpisu je visina: 60pix, sirina: 468pix i velicina 20KB
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 2179
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0
kojou silu zrace planete???/
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma

Zodijak Taurus
Pol Žena
Poruke 18761
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.9
A koju ne zrače?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 2179
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0
a koju zrace na 50000000 km ????
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma

Zodijak Taurus
Pol Žena
Poruke 18761
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.9
Sve nepotrebne postove ćemo ubuduće brisati.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 12846
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.01
Question: If you don't know how astrology works, then doesn't that prove that astrology is not scientific. Science is based on theories, right?

Answer: Wrong! Science is based on observation. More specifically, science is based on the scientific method. Theories are extremely important in science because theories help the scientist make predictions of how things will behave in a new context. Without theories, science would proceed at an incredibly slow pace. But one can make clear, indisputable observations without any theory at all. For example, I can predict that any heavy object dropped from a table will fall to the ground. The fact that heavy objects fall to the ground was true before Newton discovered the laws of gravity. The laws of gravity, however, expand our understanding of how gravity works and allow us to predict the movement of celestial objects and of astronauts in space, for example. Theories enable us to synthesize seemingy unrelated facts into a coherent paradigm, and enable us to make other predictions and discoveries. Theories are critically important, but a theory can change without affecting the validity of an observation. Before Sir Isaac Newton discovered the laws of gravity, one could still predict that an apple will fall out of a tree and hit the ground rather than fly out into space, and you do not need to master physics to know that apples fall to the ground.

---

Question: But astrology just doesn't make any common sense at all. There is no magnetic or gravitational force or any other explanation for why planets should affect humans, and the theories of astrology just don't make common sense, they seem more superstitious. How can astrology be considered a science?

Answer: Lots of theories in physics don't make common sense either. Albert Einstein and other 20th century physicists have proposed all kinds of absurd and seemingly ridiculous ideas such as space is curved (so therefore the fastest way to get to distant galaxies is a curved path rather than a straight line!), that time is really a fourth dimension, and not separate from space, that looking at something alters its position, that subatomic particles move so fast that time is experienced differently for these particles; time can speed up or slow down as the speed of an object changes! Now these ideas don't make common sense, and sound like the stuff of science fiction, but they are taken seriously by physicists not as science fiction but as valid and serious scientific theories. In short, it is not necessary for an idea to make common sense to be scientifically sound. A theory only needs to fit the data, that's all.

---
Celokupni tekst
I z v o r

« Poslednja izmena: 26. Jan 2007, 01:49:08 od yourtoiletpaper »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 5 6 8 9 ... 11
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.053 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.