Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 6 7 9 10 11
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Astrologija - nauka ili sujeverje?  (Pročitano 30476 puta)
Jet set burekdzija

Kul fraza na latinskom! :)

Zodijak
Pol
Poruke 10007
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.1
Zar i ti sine Brute? Smile

Answer: Lots of theories in physics don't make common sense either. Albert Einstein and other 20th century physicists have proposed all kinds of absurd and seemingly ridiculous ideas such as space is curved (so therefore the fastest way to get to distant galaxies is a curved path rather than a straight line!), that time is really a fourth dimension, and not separate from space, that looking at something alters its position, that subatomic particles move so fast that time is experienced differently for these particles; time can speed up or slow down as the speed of an object changes! Now these ideas don't make common sense, and sound like the stuff of science fiction, but they are taken seriously by physicists not as science fiction but as valid and serious scientific theories. In short, it is not necessary for an idea to make common sense to be scientifically sound. A theory only needs to fit the data, that's all.
Jedino sto se Ajnstajnova teorija moze matematicki dokazati, al' nema veze...
« Poslednja izmena: 26. Jan 2007, 01:54:40 od pakiman »
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

FIAT LVX

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1315
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.10
mob
Ericsson T-68
kojou silu zrace planete???/

Bez ikakve uvrede zelim da ti kazem da si jako zatvoren i da ti je logika plitka. Razmisli samo, mi ne poznajemo nit coveka nit planete dovoljno da bi mogli da tvrdimo da nesto nije moguce samo zato sto nam nije logichno. Ljudima mnoge stvari u pocetku nisu logichne. Znash da nije ismisljena greska logike onda stap koji se stavi u vodu  bi se stvarno iskrivio Znash kada stavis prut u vodu, on deluje kao da se iskrivio a nije. To nas culo prevarilo i mi mislili da je kriv, to su mudri ljudi nazvali logichkom greskom. Ne zna se koja sila jer niko ne moze da istrasi, astrolozi nemaju sretstva i podrske, naucnici uglavnom nemaju interosvanja jer su isti kao ti. Ni gravitaciju nikad nebi istrazili da nismo saznali da je zemlja okrugla. Mi ziveli u svetu u kom kad bacish jabuku sa visine ona pada i to nam bilo logichno, nije nam smetalo nismo imali potrebe da istrazimo. Josh su neki tvrdili da je zemlja okrugla..

Zato, otvorite um, oslobodite se i istrazujte sve za sta ima dokaza da deluje. Bez obzira smatrali to neki "uceni" ljudi danasnjice gluposcu, budalastinom ili mudroscu, oni da su stvarno uceni oni bi bili otvoreniji. Zato takvi u zivotu uradti nista nece a vecina velikih ljudi koji su se bavili prirodnim naukama    imali su interesovanja za astrlogiju: Hipokrat, Isak Njutn, Karl Gustsav Jung.. itd, ima ih josh sigurno.
« Poslednja izmena: 26. Jan 2007, 09:43:16 od Aiwass »
IP sačuvana
social share
Edit by SerbianFighter: Maksimalna dozvoljena velicina slika u potpisu je visina: 60pix, sirina: 468pix i velicina 20KB
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 12846
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.01
Mislim da ovde nema dovoljno kompentenih ni da poreknu ali ni da dokazu da astrologija jeste nauka ... jedino sto moze covek da uradi jeste da sam proveri , na sebi ili bliznjima koliko je astrologija fikciona, pritom mislim na natalne karte i sinstrije kod nekih eminentnijih astrologa ...
... ja i sam nisam verovao u astrologiju, sada i dalje ne verujem u nju 100% samo zbog onog faktora volje i slobodnog izbora ljudi, ali neke stvari se mogu uzeti u obzir Smiley
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 2179
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0
evo onda ovako da formulisem...
kazete da je astrologija vrlo precizna nauka..... kako onda da mi horoskop nista ne kaze ....nista tacno....
ajde , recices da je to iz novina, ali imas internet horoskop , moji podaci, itd.... i opet nista

preciznust u  **********
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 12846
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.01
Mozda si usvojen i lagali su te za vreme rodjenja Smiley
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

FIAT LVX

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1315
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.10
mob
Ericsson T-68
evo onda ovako da formulisem...
kazete da je astrologija vrlo precizna nauka..... kako onda da mi horoskop nista ne kaze ....nista tacno....
ajde , recices da je to iz novina, ali imas internet horoskop , moji podaci, itd.... i opet nista

preciznust u  **********

Precizna je, daj tachan datum, vreme i mesto rodjenja. Prvo sto moze da se odredi da li si nas za datum vreme i mesto. Izuzetci postoje u svim oblastima pa postoje i u astrologiji, mozda se to desi, mozda si neobjasnjeni izuzetak. Ako kod tebe  ne radi, radice kod 10 drugih ljudi koje izaberemo recimo nesumichno. I da im neko proveri natale.. kompletne\o tumacenje + trenutni tranziti moze priblizhno perecizno da odredi tvoje raspolozenje ili sta ce OTPRILIKE da ti se desi. Naravno nikako ne moze 100 % tachno jer nije dovoljno proucena, primenjena, istrazena. I stvarno ne kapiram te vase tupave buntove, kada ce te vec jednom prestati da napadate tako bezrazlozhno, besmisleno.. cisto eto da kazete po koju glupost i optuzbu na racun astrologije. Mene bi bilo sramota da sam na vasem mestu. Takav experiment se moze odraditi ali je pretezak da bi dokazivao nekom tamo liku cije je misljenje potpuno nebitno na  nekom tamo forumu.
IP sačuvana
social share
Edit by SerbianFighter: Maksimalna dozvoljena velicina slika u potpisu je visina: 60pix, sirina: 468pix i velicina 20KB
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 12846
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.01
Sto se pa ti nerviras ? Smiley
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 100
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
evo, da se ukljucim u ovu temu...nova sam na ovom forumu, a na njega me dovelo upravo to sto za neke svoje sadasnje dileme i nedoumice rjesenje pokusavam pronaci mozda u astrologiji

ne znam.... ja kao djevica bih trebala biti racionalna...ali astrologija me oduvijek zanimala, privlacila i visep uta sam isla kod razlicitih astrologa i moram reci uglavnom su mi govorili iste stvari i uglavnom su te stvari imale veze s istinom o meni i mom zivotu

prvi put sam bia kad sam imala 19 godina i mislim dam i je to dosta pomoglo da shvatim sebe u godinama koje su dolazile, da pokusam prvazici neke svoje probleme i stvari koje me koce

jos uvijek nisam potpuno uspjela, ali trudim se

i svaki sljedeci put kad sam posjetila astrologa, a i sama sam pocela proucavati astrologiju, dobila sam neke potvrde o tome koliko je to blisko znanosti, a opet nije kruto odredjeno ni ne ogranicava nas, daje nam prostora da slobodno djelujemo

ja to shvacam tako, npr. ako imam neki negativan aspekt, a svi ih imamo, ako sam ga svjesna pokusat cu raditi na njemu i mozda onda njegov utjecaj bude puno slabiji

nekad, kad mi prognoze nisu odgovarale, zeljela sam pomisliti kako je to sve glupost...npr kad sam voljela pogresno...i sve je govoril da je krivo...ali opet na kraju se dogodilo da je astrologija bila u pravu, koliko se god ja trudila odrzati tu ljubav na zivotu, ljubav nije htjela mene...

dakle, uzeti pozitivno od astrologije,kao savjetodavnu nauku, a ne neko proricanje zle sudbine
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol Žena
Poruke 87
OS
Windows 98
Browser
Internet Explorer 5.0
mob
Samsung 
ja sam pocela da posjecujem ovaj forum iz radoznalosti i da naucim nesto. u one dnevne horoskope ne vjerujem jer su previse uopsteni. voljela bih da mi neko prouci natalnu kartu jer u to vjerujem.
svakako da je astrologija nauka,sto se mene tice izuzetno komplikovana  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 2179
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0
jos nesto....ajde i da planete deluju na 500000000km nekom neotkrivenom silom kako mogu da deluju na bas jednu osobu,ili vise osoba( sve jedno)..... ako se neko rodio 10 minuta pre nekog i pripadaju razlicitim horoskopskim znacima i nonstop su jedan pored drugog, kako onda planete koje su skup jedne obicne mase razgranice svoje delovanje???? zapitajte se ....
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 6 7 9 10 11
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.071 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.