Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 11 12 14 15 16
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Аристократизам, расизам и тоталитаризам у Србији  (Pročitano 17926 puta)
Svedok stvaranja istorije

Sreća je kada ti smrt zakuca na vrata a ti nisi tu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15304
Zastava Сремска Митровица
OS
Windows Vista
Browser
Safari 4.0
mob
Alcatel 
Branka Prpa:

Pa, zaista je tako ali s obzirom na to, kao istoričar, prosto to smatram normalnim. Srbija iza sebe nema novovekovno iskustvo ostalih evropskih država. Dakle, ona je iz jednog agrarnog, apsolutno seljačkog društva pod turskom vlašću, ušla u proces konstituisanja moderne nacionalne države, a time i modernih političkih ideja. Naravno da je, u tom brzom izrastanju iz jedne zaostale agrarne zemlje, nešto što je građanski koncept države i društva, došlo u sukob sa svojim sopstvenim nasleđem. Prema tome, tradicionalne ideje u Srbiji nisu konzervativizam kakav imamo u Evropi, jer konzervativizam evropski jeste konzervativizam koji počiva na aristokratiji kao eliti, obično kasnije liberalne provenijencije, dakle kad se demokratija susreće s nečim što je nasleđe liberalizma, i uopšte aristokratije kao sloja društvenog. Dakle, tu vrstu i ulogu konzervativizma mi nemamo, mi imamo jedan patrijarhalni model društva koji počiva na ocu kao glavi familije, dakle jedan autoritativni tip porodice a time, iz tog kao nukleusa društva - jedan autoritativni tip države. To je prosto jedno nasleđe s kojim moramo da se borimo u poslednjih 200 godina, uspešno ili neuspešno - u pitanju je klackalica: čas mi pobedimo, čas oni, čas mi, čas oni – e ko će tu na kraju da pobedi, videćemo - na kraju se mrtvi broje.
Dakle, to je nešto što je u istorijskom procesu, ajd tako da kažem, posve normalno, 200 godina u istoriji nije zapravo ništa i ja nisam takav pesimist kao istoričar – kao ljudsko biće naravno jesam i to bi malo da ubrzam, ali kao istoričar smatram to nekakvim normalnim evolutivnim razvojem, pod uslovom da su, zapravo, elite - jer su ključne političke elite - Srbije zapravo modernističke.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4858
Zastava negde u srpskim brdima
OS
Windows Vista
Browser
Opera 10.00
mob
BlackBerry bold
Branka Prpa:

Pa, zaista je tako ali s obzirom na to, kao istoričar, prosto to smatram normalnim. Srbija iza sebe nema novovekovno iskustvo ostalih evropskih država. Dakle, ona je iz jednog agrarnog, apsolutno seljačkog društva pod turskom vlašću, ušla u proces konstituisanja moderne nacionalne države, a time i modernih političkih ideja. Naravno da je, u tom brzom izrastanju iz jedne zaostale agrarne zemlje, nešto što je građanski koncept države i društva, došlo u sukob sa svojim sopstvenim nasleđem. Prema tome, tradicionalne ideje u Srbiji nisu konzervativizam kakav imamo u Evropi, jer konzervativizam evropski jeste konzervativizam koji počiva na aristokratiji kao eliti, obično kasnije liberalne provenijencije, dakle kad se demokratija susreće s nečim što je nasleđe liberalizma, i uopšte aristokratije kao sloja društvenog. Dakle, tu vrstu i ulogu konzervativizma mi nemamo, mi imamo jedan patrijarhalni model društva koji počiva na ocu kao glavi familije, dakle jedan autoritativni tip porodice a time, iz tog kao nukleusa društva - jedan autoritativni tip države. To je prosto jedno nasleđe s kojim moramo da se borimo u poslednjih 200 godina, uspešno ili neuspešno - u pitanju je klackalica: čas mi pobedimo, čas oni, čas mi, čas oni – e ko će tu na kraju da pobedi, videćemo - na kraju se mrtvi broje.
Dakle, to je nešto što je u istorijskom procesu, ajd tako da kažem, posve normalno, 200 godina u istoriji nije zapravo ništa i ja nisam takav pesimist kao istoričar – kao ljudsko biće naravno jesam i to bi malo da ubrzam, ali kao istoričar smatram to nekakvim normalnim evolutivnim razvojem, pod uslovom da su, zapravo, elite - jer su ključne političke elite - Srbije zapravo modernističke.
joj kako ona kenja!
o cemu bre ona prica, sada je pocela jos da se poziva na istoriju da nam pojasni kako je sve sto odudara od njenog stava, ili neokomunizma, retrogradno jer vuce agrarne korene!

malo mi, malo oni. gospodjini "oni" su vladali punom snagom od 1945 do 2000.god. nikad pre, a posle su samo odredjeni zadrzali pozicije u novim drustvenim strukturama.

u ostalom, kada mi branka prpa i ostale kvocke kazu da nesto nije u redu, ja sam siguran da je to ispravan put!
IP sačuvana
social share
red zivot
nered smrt
nametnuti red, nered
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15472
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.11

smanjenje poreza i doprinosa je lek za privredu kome nema ravnogm, na to samo treba dodati i smanjenje regulacije i barijera i... eto razovoja i rasta dohotka !
veruj mi, sve je probano ali samo ovo daje rezultate.

smanjenje poreza je samo ublazavajuca mera . ona moze da olaksha privredi ,ali istovremeno kreshe izdatke za shkolstvo ,zdravstvo , infrastrukturu ,odbranu . takodje , chak i kad se porez smanji , investicije ne pocinju automatski jer josh uvek nema trzishta . dakle , ostaje problem shta uciniti tokom 2-3 godine sa silnom sirotinjom koja nastaje zbog recesije.

shto se tiche ,"slobodne trgovine" -poshto nema slobodnog kretanja radne snage ni ona ne postoji  Smile  primera radi , slobodna trgovina srbije s kinom nam objektivno donosi shtetu . to naravno ne znachi da granice treba da budu zatvorene ,ali slobodna trgovina svakako nije lek za recesiju .

Citat
onaj ko duguje mora da radi kako bi vratio dug. onaj kome se duguje mora da reprogramira dug jel mu nije u interesu da ne dobije novac, vec zalog koji je u uslovima krize obezvredjen.
a bitan detalje je i traznja. istina je da je ona problem, a ona se resava iskljucivo podsticajem trzinog karaktera. ne postoji drugi nacin, sve ostalo je zabluda koja vodi u jos vecu bedu ili tavorenje.

pa kao shto vidish - ne mora  Smile hiljade amera sad zivi u kucama za koje su odbili da plate hipoteku . josh gore - desetina hiljada kuca propada  Smile jer za njih nema kupaca ,a banke koje ih poseduju ne nalaze interes da ih odrzavaju .

teorijski model koji sam opisao se inache zove spirala smrti. on objashnjava jednostavnu chinjenicu da se siromashniji ljudi odricu mnogo toga : pochnu sa letovanjem ,pa na kraju zavrshe sa sredstvima za lichnu higijenu i hranom  Smile . zbog toga se iz recesija izlazi mnogo teze nego shto se u njih udje.

Citat
i da, pa i ljotic ti je bio ministar privrede pa nista nije uradio tim tvojim modelom (koji mi je i danas nejasan, samo naslucujem o cemu se radi)!

ljotic je bio ministar u komesarskoj vladi nedica ,dakle sa minimalnim ovlascenjima. pa ipak su njih dvojica u ratnim uslovima uspeli da organizuju zivot u srbiji da bude koliko-toliko podnoshljiv - u poredjenju sa drugim zemljama u slichnom polozaju oni zaista ne bi imali chega da se stide.  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Sreća je kada ti smrt zakuca na vrata a ti nisi tu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15304
Zastava Сремска Митровица
OS
Windows Vista
Browser
Safari 4.0
mob
Alcatel 
Ljotić i Nedić su bili fašisti, a sve drugo je morbidna laž. Oni su sramota Srbije i srpskog naroda.Beograd je bio jedini grad u Evropi gde su za vreme rata bila 4 logora, koja su itekako bila potpomognuta u radu od dotične gospode. A to što vi zovete Vladom , je bila grupa SS činovnika, jer Vlada se može oformiti samo kao posledica izbora , a ne okupacije.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4858
OS
Windows Vista
Browser
Opera 10.00
mob
BlackBerry bold
Ljotić i Nedić su bili fašisti, a sve drugo je morbidna laž. Oni su sramota Srbije i srpskog naroda.Beograd je bio jedini grad u Evropi gde su za vreme rata bila 4 logora, koja su itekako bila potpomognuta u radu od dotične gospode. A to što vi zovete Vladom , je bila grupa SS činovnika, jer Vlada se može oformiti samo kao posledica izbora , a ne okupacije.
beograd je imao jedini logore, koliko se ja secam u tadasnjoj okupiranoj srbiji vise nije ni bilo logora.
mozda gresim?

samo da znas perudji, na kosovu su neki jevreji istrebljeni tako sto su neki ubijani na licu mesta, ali uglavnom su ih albanci pakovali u kamione i vozili za begorad jer takva bila nemacka naredba! ali drage volje su hteli da ih jos tamo ubiju.
ovo ti pisem namerno, jer se iz ovog vidi da je nemacki plan bio takav.
isto tako su dopremani jevreji iz madjarske. zato ne razumem tu krivicu koja se pripisuje begoradu!

a negde sam procitao da je sacuvana nemacka naredba da se logor na sajmistu preda ndh, ali se i pored toga to nikada nije desilo.
IP sačuvana
social share
red zivot
nered smrt
nametnuti red, nered
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 12298
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.11
mob
Nokia 6230
Branka Prpa:

joj kako ona kenja!
o cemu bre ona prica, sada je pocela jos da se poziva na istoriju da nam pojasni kako je sve sto odudara od njenog stava, ili neokomunizma, retrogradno jer vuce agrarne korene!

malo mi, malo oni. gospodjini "oni" su vladali punom snagom od 1945 do 2000.god. nikad pre, a posle su samo odredjeni zadrzali pozicije u novim drustvenim strukturama.

u ostalom, kada mi branka prpa i ostale kvocke kazu da nesto nije u redu, ja sam siguran da je to ispravan put!
Ona je samo smetnula s uma da je pola evrope bilo kao mi, i da smo mi poceli te transformacije, negde 50 godina pre ostalih. Ono sto je nas unistilo u toj evoluciji je 45-a, kada si bioloski poubijao, opljackao i proterao sva ta dostignuca.
Mi se danas borimo sa hibridima komunizma da imamo bar onaj sistem vrednosti sto nam je Milos Obrenovic napravio.
Ta prica oko siromastva, macku o rep. Ono sto je bilo siroto, to je bilo njegovo do zadnje slamke. Onaj zalogaj je svaki odradjen. Posle su dosli umni ljudi i rekli: evo vam par cokula i pobite kulake.A kulak je bio svaki ko je za Uskrs obario sunke i jaja, okrecao kucu i drvece i obukao ciste cakshire i opanke.
Mladji kulacki brat, je oblacio okrenut kaput starieg brata, a kulacka sestra je sama sebi shila shtafir za udaju. Pa smo tako stigli posle 120 godina, da nam dinar bude jaci od svajcarskog franka.
Kako bi nam evolucija isla da smo bili svoj na svome, nije tesko zamisliti.
Sama danasnja Nemacka ima i imala je jedan temelj, koji se zove bauer.
Reciti primer je Pruska (Demokratska nemacka) koja je pobila svoje kulake, pa stigla da prosi.
gde bi Milos stigao da je cekao od mmf-a(Stambol Kapije i Chesarkog Beca) pozajmicu da ne bankrotira?
I da je svojim seljacima rekao: strpite se, bice regresa i toplog obroka. Smile Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
Srbin je lud, Srbin je proklet. Jednom ga ubi, on hoce opet!!! :  Bora Corba.
Ne kradite. Vlast ne voli konkurenciju shkorpi
Trudnice,ja znam kako vam je Toma Nikolic
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4858
OS
Windows Vista
Browser
Opera 10.00
mob
BlackBerry bold

vi komunisti se usudjujete da prichate o sramoti a direktno ste odgovorni za smrt barem 300 000 srba tokom rata i josh oko 100 000 posle rata .  Smile da ne govorim da ste vi smisli genijalnu ideju podele srpskog naroda na 5 republika i josh vam je i to bilo malo pa ste uveli i 2 pokrajine.

svo zlo koje trese srbiju u poslednjih 20 godina ima svoj koren u komunizmu .ali naravno , bash vas briga za srbe , vi se zabrinuti shto je u beogradu bilo logora za vashe gospodare ....  Smile
istina je da su komunisti odgovorni, ali su odgovorni i ljoticevci itekako.
ljoticevcima su komandovali nemci, i prakticno ceo rat su proveli ratujuci sa JVuO.
mnogo je ljudi iziginulo sto od ljoticevskim metaka, sto zbog ljoticevske tajne policije i njenog revnosnog rada i drukanja drazinih ljudi i pomagaca.
da nije bilo ljotica i njegovih, drazi bi bilo daleko lakse u borbi protiv nemaca i komunista.

o vojnom umecu i sposobnosti da ne govorim. imali su najmodernije nemacko naoruzanje, modernije cak i od komunistickog (koje po svojoj prilici takodje dolazailo od nemaca u prvoj polovini rata), i redjali su poraz za porazom.
obicna kvinslinska vojna formacija u rukama nemaca protiv srpskog naroda. to su bili ljoticevci.
IP sačuvana
social share
red zivot
nered smrt
nametnuti red, nered
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan

Ма......

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 10661
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.11
mob
Samsung 
Ако ништа друго сви су завршили заједно у Словенији и удружили се за један задњи покушај.

Тамо су завршили и остаци украјинске СС дивизије Галичина. Негде сам читао да су имали добру сарадњу са Четницима, али не знам превише о томе.

Било би лепо, ако би неко нешто рекао о томе. Јес' да није тема, али занимљиво је. Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 2747
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.11
Branka Prpa:

joj kako ona kenja!

Ona je samo smetnula s uma da je pola evrope bilo kao mi, i da smo mi poceli te transformacije, negde 50 godina pre ostalih. Ono sto je nas unistilo u toj evoluciji je 45-a, kada si bioloski poubijao, opljackao i proterao sva ta dostignuca.
Mi se danas borimo sa hibridima komunizma da imamo bar onaj sistem vrednosti sto nam je Milos Obrenovic napravio.
Ta prica oko siromastva, macku o rep. Ono sto je bilo siroto, to je bilo njegovo do zadnje slamke. Onaj zalogaj je svaki odradjen. Posle su dosli umni ljudi i rekli: evo vam par cokula i pobite kulake.A kulak je bio svaki ko je za Uskrs obario sunke i jaja, okrecao kucu i drvece i obukao ciste cakshire i opanke.
Mladji kulacki brat, je oblacio okrenut kaput starieg brata, a kulacka sestra je sama sebi shila shtafir za udaju. Pa smo tako stigli posle 120 godina, da nam dinar bude jaci od svajcarskog franka.
Kako bi nam evolucija isla da smo bili svoj na svome, nije tesko zamisliti.
Sama danasnja Nemacka ima i imala je jedan temelj, koji se zove bauer.
Reciti primer je Pruska (Demokratska nemacka) koja je pobila svoje kulake, pa stigla da prosi.
gde bi Milos stigao da je cekao od mmf-a(Stambol Kapije i Chesarkog Beca) pozajmicu da ne bankrotira?
I da je svojim seljacima rekao: strpite se, bice regresa i toplog obroka. Smile Smile Smile Smile
U pravu si i nisi u pravu ... sve zavisi. Ako gledaš iz današnje perspektive, više si u pravu Smile
Opet ... Srbiji su trebale reforme ... bez daljnjeg. Drugo, nisu ni svi kulaci pobijeni, već sam pisao o tome na ovom forumu. Kod mene je oduzeta zemlja, ali ni jedan seljak nije hteo da uzme nacionalizovano jer se to smatralo u otimačinu. Čak ni komunisti po selima nisu uzeli zemlju, tako da npr kod mene nema mnogo zemlje koju je problem vratiti starim vlasnicima. Sve je to danas u društvenim poljoprivrednim dobrima. Al da je narod gladovao jeste, dođi kod mene da čuješ od starijih seljaka da ti pričaju o tome. Bio ja na nekom ispraćaju u JeNeA kod rođaka u selu, i neka ekipa se zapije i počne da naručuje četničku muziku. Komšija, stariji seljak, domaćin bre sa onim braonžutim i ispucalim ratarskim šaketinama, ustaje od stola i kaže ... ne mogu bre ovo da slušam, pre rata sam nosio krpu na zakrpi, a pogledaj  sad, asfaltni put, škola, igralište za decu ... jebali vas bre četnici i kralj da vas jebali. Smile
Pusti te bajke Shkorpion, puklo narodu više da gine i živi u bedi. To što je 2 procenta bogatih seljaka živelo dobro, ne znači ništa. Da je komunizam izrodio današnju Srbiju se slažem, al neko da me ubedi da su Kralj, monarhija i četnici bili dobri nema šanse. Jebeš ti atistokratiju koja je od naroda očekuje samo da gine i da se udalji od druma kad treba elita da prođe, da picanima ne smrdi mnogo. Istrulilo je sve to posle 1918, tad, a možda čak i prevratom, je počeo sunovrat Srbije i traje do današnjeg dana.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4858
OS
Windows Vista
Browser
Opera 10.00
mob
BlackBerry bold

istina je da su komunisti odgovorni, ali su odgovorni i ljoticevci itekako.
ljoticevcima su komandovali nemci, i prakticno ceo rat su proveli ratujuci sa JVuO.

skrecesh sa teme ,ali ljoticevci su sa cetnicima imali sukobe samo u 1941. i delom u 1942. godini ,dok je medju cetnicima bilo onih koji su smatrali da ubijanjem par nemachkih sredovechnih rezervista mogu da pomognu "velikim saveznicima" . naravno , posle svake takve "pobede" nemci su sprovodili represalije .da nije bilo ljoticevaca ,bilo bi josh mnogo mrtvih srba ....

Citat
.
da nije bilo ljotica i njegovih, drazi bi bilo daleko lakse u borbi protiv nemaca i komunista.

teshko ,jer su ljoticevci poceli da saradjuju sa cetnicima u borbi protiv komunista josh 1941.

Citat

o vojnom umecu i sposobnosti da ne govorim. imali su najmodernije nemacko naoruzanje,

ma da ...  Smile Smile imali su i oruzje i opremu ostalu od bivshe jugoslovenske vojske shto se sa slika lepo vidi. tek 1944. nemci pocinju da im daju neshto modernije pesadijsko naoruzanje ,koje oni uzgred budi receno dele sa cetnicima  Smile

shto se tice vojnog umeca , iako su bili malobrojni cesto su razbijali mnogo vece komunistichke odrede.

ma daj bre, ko te to lagao? do 1944. god. traje rat izmedju ljoticevaca i jvo intenzivno. tek 44. pucaju ljoticevci i prelaze sto u jvo sto u komuniste. drazine crne trojke su najvise ljoticevaca likvidirale.
ima jos milion primera....
nije tacno da su razbijali komunisticke odrede. gotovo sve bitke su izgubili. ja i ne znam da su negde pobedili.

Ако ништа друго сви су завршили заједно у Словенији и удружили се за један задњи покушај.

Тамо су завршили и остаци украјинске СС дивизије Галичина. Негде сам читао да су имали добру сарадњу са Четницима, али не знам превише о томе.

Било би лепо, ако би неко нешто рекао о томе. Јес' да није тема, али занимљиво је. Smile
brate svaka tebi cast. ti si privi koji je uspeo da drazu stavi u saradnju sa ss divizijama.

deo cetnika koji se preko bosne povukao za sloveniju, predvodio je djujic. on je naime, izdao drazu i oglusio se o naredjenje. posle se vadio da toboz nije na vreme dobio naredjenje, pa je slao nekoliko puta pismo drazi da bi ovaj tek kasnije odgovorio da ostane gore i pomogne slovencima da prosire drzavu prema austriji i italiji.
djujic je zbog toga izdajnik, sto danasnji ravnogorci izbegavaju da kazu i prikrivaju.
inace, u to vreme je bila opsta bezanija svih nekomunistickih elemenata za sloveniju u susret saveznicima, jer su se nadali da ce se tako izvuci.

od drazinih cetnika, samo su djujic i njegovi (plus neke od "divljih" bosanskih cetnika) zavrsili gore. i to jos 44 god. dok su neki od drazinih cetnika uspeli da se spasu prekomorskim putem do italije, gde je bio vojnicki logor koji je zapravo bio americki.

nema veze jvo sa bilo kakvim ostalim elementima (fasisti, ljoticevci, ss divizije i komunisti)!
IP sačuvana
social share
red zivot
nered smrt
nametnuti red, nered
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 11 12 14 15 16
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.06 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.