Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 61 62 64 65 ... 221
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Apple iPhone  (Pročitano 216105 puta)
Udaljen sa foruma
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 514
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.0.3
mob
Apple iPhone 3G
Tnx. Da ne znas slucajno neku orijentacionu cenu?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 20016
Zastava Novi Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.3
mob
Apple iPhone
Ja sam davno tako nesto placao do 300 dinara (cini mi se), i dobijao sam 3 folije....
« Poslednja izmena: 28. Sep 2008, 19:59:36 od Mikele »
IP sačuvana
social share
Preporuka za clanove: Srpski pravopis 

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 20016
Zastava Novi Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.3
mob
Apple iPhone
Raste nezadovoljstvo među iPhone developerima

Mnogi mediji posljednjih dana pišu o nezadovoljstvu među iPhone developerima. Razlog rastućem nezadovoljstvu je famozni Apple-ov NDA (Non-disclosure agreement) na kojeg mora pristati svaki iPhone developer.

U početku je NDA praktički zabranjivao developerima razmjenjivanje iskustva o programiranju za iPhone, ali se očekivalo da će Apple ukinuti NDA jednom kad se razvojna platforma stabilizira. Nažalost čini se da to nije tako i da Apple namjerava NDA zadržati “do daljenjeg”.

Za indie programersku zajednicu jedan od važnih čimbenika uspjeha i na kraju krajeva sastavni dio njihove kulture jest upravo razmjena znanja, vještina i iskustava koje NDA nastoji spriječiti i jasno je da mnogi developeri nisu baš presretni s ovakvim stanjem stvari. Druga “sitnica” koja muči developere jest nedavno odbijanje Apple-a, da u distribuciju uključi nekoliko aplikacija pod izgovorom da su upitne korisnosti ili da dupliciraju već postojeće mogućnosti iPhone-a što je u slučaju npr. Podcastera vrlo dvojbeno.

No kap koja je prelila čašu jest zadnji “navodni” Appleov potez da i razloge za odbijanje neke aplikacije obuhvati infamoznim NDA-om, te tako autorima odbijenih aplikacija onemogući da o tome uopće pričaju. Sve to potiče strah među developerima da će Apple odbijati sve aplikacije za koje im se učini da su konkurentske, a nedostak jasnih kriterija za prihvaćanje ili odbijanje samo taj strah učvršćuje.

Ako je to zaista istina, jasno je da će se u takvoj situaciji sve manje developera uopće usuđivati početi nešto razvijati, ako postoje realne šanse da Apple njihovu aplikaciju odbije nakon što su je dovršili i u njen razvoj investirali tko zna koliko vremena i novaca. Moram reći  da mi nije baš najjasniji ovakav Appleov gotovo kapriciozni i “na nož” stav prema developerima, posebno zato što su upravo indie programeri velikim djelom zaslužni za procvat OS X platforme, ali Apple nam od samog predstavljanja iPhone-a suptilno sugerira da bi bili najsretniji da su oni jedini koji rade iPhone aplikacije.

Posljednja NDA-ova žrtva je i knjiga o iPhone programiranju koja je trebala izaći u izdanju Pragmatica, a čije objavljivanje zapravo krši NDA, pa je ona jednostavno ukinuta. Sve to nažalost sada daje veću važnost kritikama zatvorenosti iPhone platforme i tvrdnju mnogih da će se Apple antikompetitivno ponašati čim se osjeti bilo kako ugroženim, pa čak i ako je strah neutemeljen kao u slučaju Podcastera.

Moram reći da sam zbunjen i da mislim da će ovakvo ponašanje velik broj talentiranih deveopera okrenuti k Googleovom Androidu što bi bila velika šteta.

Izvor: MacKorisnik
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 20016
Zastava Novi Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.3
mob
Apple iPhone
Treća faza prodaje 3G iPhone-a počinje 26.9, Hrvatska na redu?

S obzirom da pozorno pratimo vijesti i glasine vezane uz iPhone a pogotovo vezane uz početak prodaje 3G iPhone-a u Hrvatskoj nismo mogli ne primjetiti intenziviranje glasina i priča u zadnjih nekoliko tjedana. Već se neko vrijeme zna točan početak prodaje u nekolicini što europskih što ostalih zemalja, a kao što znamo to obično ide u paketu, pa se tako nadamo da će i Hrvatska biti među njima. Treća faza širenja prodaje 3G iPhone-a bi trebala početi 26.9 ( ovaj petak) u Južnoafričkoj Republici, Rusiji te ostalih 27 zemalja do kraja 2008 godine. U Hrvatskoj distribuciju 3G iPhone-a je dobio domaći nacionalni operater T-Mobile koji osim kako se čini intenzivno priprema sve za skoriji početak prodaje ovog svima interesantnog mobilnog telefona. Iako nije poznato kada će točno distribucija u Hrvatskoj početi, teoretski to se može desiti već u petak, ali ne treba brzati sa zaključcima kao što se desilo već nekoliko puta do sada u domaćim medijima.

Ako se prisjetimo WWDC-a i predstavljanja novog 3G iPhone-a početkom lipnja, prodaja 3G iPhone-a je na iznenađenje mnogih najavljena i za Hrvatsku, vjerojatno potaknuta iznimnim interesom koji vlada za iPhoneom na ovim prostorima. Interesatno je da se početak prodaje u ovoj fazi poklapa sa nedavno predstavljenim prvim smartphone-om iz HTC-a kojeg pogoni Google-ov Android, a koji kako se čini predstavlja prvu pravu konkurenciju Apple-ovom iPhone-u. Distribuciju je također dobio T-Mobile ali se koliko znamo neće prodavati na našem tržištu.

Kao što smo naveli u trećoj fazi širenja prodaje iPhone dobivaju još 29 zemalja, osim Hrvatske to su citiramo : “Botswana, Brazil, Cameroon, Central African Republic, Croatia, Dominican Republic, Egypt, Equatorial Guinea, Guinea, Guinea-Bissau, Ivory Coast, Jamaica, Jordan, Kenya, Latvia, Lithuania, Madagascar, Mali, Malta, Mauritius, Nicaragua, Niger, Panama, Russia, Qatar, Senegal, South Africa, Turkey, and Venezuela.”
Ovime bi se brojka trebala popeti na ukupno 73 zemlje u kojima se prodaje 3G iPhone i predstavlja tržište od pola milijarde ljudi. Još uvijek nisu poznate nikakvi detalji vezani uz cijene, tarifne modele, i ostale zanimljivosti iz T-Mobile-a pa se tako može zaključiti da je Apple-ov standardni NDA u pogonu Smiley

Izvor: MacKorisnik
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 514
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.0.3
mob
Apple iPhone 3G
Kupio sam iphone 3G pre neki dan i prilicno sam zbunjen oko nekih stvari. Zamolio bih nekoga, ako zeli da mi pomogne oko nekih nedoumica. Dakle do sada sam uglavnom koristio symbian telefone i na njima sam uvek radio backup imenika, sms poruka, galerije i tako dalje. Kada se telefon zabaguje jednostavno formatiram telefon, uradim restore i sve je ok. E sada, voleo bih isto tako nesto da uradim preko iphone-a, ali ne znam kako. Znam da se backup/restore radi preko itunes-a, ali nije mi jasno sta tacno itunes bekapuje i samim tim vraca sa restore. Jedni govore da se preko restore vraca ceo firmware, a drugi da se preilikom bekapa bekapuju samo user files, odnosno imenik, sms, galerija i tako dalje. Dakle interesuje me kako na iphone-u da uradim neki bekap, koji ce mi biti pouzdan, da znam da mi je tu imenik, pre svega. Takodje interesuje me da li je moguce da prazan telefon sa imenikom i nekim osnovnim podesavanjaima uradim bekap firmware-a, pa da onda ako nekada se zabaguje telefon, jednostavno uradim restore tog mog firmware file-a i da onda vratim telefon, sve sa firmware-om u prvobitno stanje?
« Poslednja izmena: 29. Sep 2008, 16:51:48 od iMilanche »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Krajnje beznadezan

Somewhere around nothing!

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 11442
Zastava Herceg-Novi
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.0.3
mob
Apple Iphone 5s
Bekapujes ama bas sve sem ono sto si ubacivao preko SSH ako znas sta je to,ako ne to su najcesce krakovane aplikacije.I da kada uradis bekap 100posto ce ti tu biti i slike i imenik i sms itd.A sto se tice firmwarea njega ne mozes bekapovat,tj moras raditi cjeli postupak kao da otkljucavas fon,a firmware skines sa neta u zavisnosti koji koristis,2.1 ako imas sad na fonu moras odraditi restore na 2.1...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 514
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.0.3
mob
Apple iPhone 3G
Hvala mnogo. Smile

Imam jos jedno pitanje. Da li vi na verziji 2.1 imate nekih problema sa Installer-om? Meni se desava po nekad i to prilicno cesto, da se zatvori sam od sebe. Pomislio sam da mi je firmware sjeban, pa sam uradio restore, ali opet isto. Ako neko hoce da pokusa pa da mi javi se li mu se ista stvar desava. Znaci kada udjem u installer, odem na search, ukucam openssh, installer se uglavnom, odmah zatvori. Uplasio sam se da je nesto do teleona, ali sve ostalo radi savrseno, a i nasao sam ovo na netu, pa pretpostavljam da je jednostavno bug u installer-u.

Citat
Installer 4 beta 4 Issues and Workarounds
Author: BigBoss  //  Category: Apps, jailbreak

Yes it is true, installer 4 beta is included as part of pwnage 2.0.2. However, installer may not be working very well yet. Most these issues should be fixed soon, but here are current issues you (as users) will find with working with this revision of installer. At this point (for stability), I recommend using Cydia to manage your package installs.
« Poslednja izmena: 30. Sep 2008, 12:45:43 od iMilanche »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator

tv izveštači izveštačuju izveštaj svakog dana

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 28218
Zastava
OS
Linux
Browser
Mozilla (Ubuntu-feisty)
mob
Apple iPhone 6
iPhone Facebook 2.0 app now available

Facebook has released a new version of its app for the iPhone users. Some of the new features included in the version 2.0 are:

* Notifications
    * Full News feed
    * People search
    * Friend requests
    * Photo tagging, captioning and posts to friends’ Walls
    * Full Mini-Feed, now combined with The Wall
    * Access to the entire inbox along with “Sent” folder and updates tab
    * Inbox search
    * Chat
    * Message attachments

Interested? If you’re a Facebook junkie you should be. Hop over to the AppStore and grab the latest version.

izvor
IP sačuvana
social share

jetra mi je propala, imam čir na crevu,
kamen je u bubregu, .ebem li mu kevu

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Krajnje beznadezan

Somewhere around nothing!

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 11442
Zastava Herceg-Novi
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.0.3
mob
Apple Iphone 5s
Konacno Smile
Probao i vrh je,nema vise potrebe da se ulazi preko Safarija Smile
« Poslednja izmena: 30. Sep 2008, 14:38:12 od alternative-dread »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator

tv izveštači izveštačuju izveštaj svakog dana

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 28218
Zastava
OS
Linux
Browser
Mozilla (Ubuntu-feisty)
mob
Apple iPhone 6
Softalk’s Spreadsheet enables copy/paste on the iPhone

Want copy/paste functionality on your iPhone? Sure you do, but unfortunately you’ll still have to wait for Apple to release it. In the meantime, if you need to copy and paste some cells on your iPhone/iPod Touch, you can do that using Softalk’s new Spreadsheet app.

The application features 50 functions — including date/time, math, statistical, string and trigonometric functions. Multiple cell types are supported like Numeric, Date, Time, Currency, Percentage and Text; while cell formatting options include bold, italic, text and background color, cell sizes and alignments. Finally, when you’re done with editing, you can email your spreadsheet for subsequent opening in Microsoft Excel 2003 or above.

In a nutshell, if you’re a spreadsheet junkie and an iPhone/iPod Touch user you’ll want to buy this app. You can grab it for only $7.99 via AppStore and if nothing, at least pretend you can copy/paste on your beloved handset…

izvor
IP sačuvana
social share

jetra mi je propala, imam čir na crevu,
kamen je u bubregu, .ebem li mu kevu

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 61 62 64 65 ... 221
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.065 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.