Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 101 102 104 105 ... 119
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Апологетика - докази за постојање Божије  (Pročitano 220673 puta)
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Nepoznat
Browser
Mozilla Firefox 4.0.1
mob
Nokia Luvmya 520
Meh.. ne bih se ja vise zadrzavo.
sta to uopste treba da znaci, sta si time hteo da nam kazes ? Jel' ti neko rekao da se zadrzavas ?
Citat: bluesoniq
Kako smes da tvrdis da ne postoje? Otkud znas sta se desava u nekoj drugoj galaksiji?

Mozda postoje napredne civilizacije koje su sposobne za neke od navedenih stvari u SF romanima.

Sem toga mnoge pronalaske - koji pre toga nisu postojali pa su ih onda ljudi napravili, su se prvo pojavili u SF romanima. Znaci da je covekov um sposoban da "procesira" ne postojece stvari i da napravi nesto od toga.
Tako sto znam da se radi o knjizi ili filmu za koje se ne tvrdi da su bazirani na istinitom dogadjaju.
Ne znam sta su "druge galaksije" a ne sta se desava van Zemlje.
Cim se pojave te "napredne civilizacije" sa svim tim 'Deep Space Nine' fantazijama, javi se.
Kamioni, avioni, kompjuteri, mobilni telefoni su jedno a teleportacija i prelazak iz jednog oblika u drugi, iz jedne vrste u drugu je nesto sasvim drugo.
Covekov um je sposoban da fantazira o nepostojecem a ne da procesuje informaciju o nepostojecem.
Covek moze da veruje u naucnu fantastiku, bas kao sto veruje u religiju.
IP sačuvana
social share
Covecanstvo se deli na inteligentne bez laznog boga, i one sa laznim Bogom bez inteligencije.
Jewpiter
Prijatelj je covek koji tebe voli, a ne covek kojeg ti volis.
Jewpiter

How much cocaine did Charlie Sheen take ?         Enough to kill two and a half men.
Makros_Crni : " Dozvolio sam sebi da budem obmanjen. "
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Liberté, égalité, fraternité!

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 4891
Zastava Vozdovac - Republika
OS
Nepoznat
Browser
Mozilla Firefox 4.0
mob
Samsung S7
Kamioni, avioni, kompjuteri, mobilni telefoni su jedno a teleportacija i prelazak iz jednog oblika u drugi, iz jedne vrste u drugu je nesto sasvim drugo.

Isto tako je razmisljao neki nomad pre 2000 godina rekavshi da je prenos glasa na daljinu fantazija, a da su "magarci" jedino prevozno sredstvo.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 10425
OS
Nepoznat
Browser
Chrome 11.0.696.71
Meh.. ne bih se ja vise zadrzavo.
sta to uopste treba da znaci, sta si time hteo da nam kazes ? Jel' ti neko rekao da se zadrzavas

Editovo sam post.

Prvo sam napiso veliki post, pa sam izbrisao jer sam shvatio da ne vrijedi.. mislim ljudi ovd
 dokazuju - Vjeru. Votafak.

To se vise odnosi na neke druge sagovornike nego na tebe. Peace (and out)

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 388
OS
Linux
Browser
Mozilla Firefox 3.6.17
Citat
Prvo sam napiso veliki post, pa sam izbrisao jer sam shvatio da ne vrijedi.. mislim ljudi ovd
 dokazuju - Vjeru. Votafak.
evo ja npr. sam dokazao da bog postoji. mada nisam dokazivao veru, nego mishljenje da bog postoji.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Superstar foruma

Чувајте Љубав !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 50141
Zastava Босна
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.17
mob
Samsung Galaxy S24
@eyepheelYU

Meне занима како је настао човјек. Знам за: "У почетку беше Реч". Али не објашњава шта се физички издешавало. Да ли је у ум дивљег хуманоида дошла ријеч од Бога или први човјек од Ријчи директно рођен од Бога? Јер Имамо:

- ванземаљце
- Бога
- човјек
- животиње

Ванземаци и Бог су важни. А човјек и животиње потпуно не важни.

Зашто је Исус морао да умре када је рекао истину? Јел зато што ју је заправо пренио на људе који су је саслушали па пошто је истина=живот он је морао да умре? Ово указује да и бог, у овом случају Христ има огрначену природу, пошто може да навуче на себе смрт. Нејасно је да ли је Исус имао "своју вољу", пошто када је рекао да је од виших значило да је божанског поријекла. Али зашто је онда пристао на смрт, јер нико не жели да умре?

Шта ви мислите?     
« Poslednja izmena: 29. Maj 2011, 18:24:09 od Magic Master »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Nepoznat
Browser
Mozilla Firefox 4.0.1
mob
Nokia Luvmya 520
@eyepheelYU

Meне занима како је настао човјек. Знам за: "У почетку беше Реч". Али не објашњава шта се физички издешавало. Да ли је у ум дивљег хуманоида дошла ријеч од Бога или први човјек од Ријчи директно рођен од Бога? Јер Имамо:

- ванземаљце
- Бога
- човјек
- животиње

Ванземаци и Бог су важни. А човјек и животиње потпуно не важни.

Зашто је Исус морао да умре када је рекао истину? Јел зато што ју је заправо пренио на људе који су је саслушали па пошто је истина=живот он је морао да умре? Ово указује да и бог, у овом случају Христ има огрначену природу, пошто може да навуче на себе смрт. Нејасно је да ли је Исус имао "своју вољу", пошто када је рекао да је од виших значило да је божанског поријекла. Али зашто је онда пристао на смрт, јер нико не жели да умре?

Шта ви мислите?     
Postoji vise nego dovoljno informacija u Pismu da se stvori pretpostavka o nacinu nastanka coveka ali je takodje
jasno naglaseno da ce to zauvek ostati misterija. Fraza "misteriozni su putevi Boziji" je kreirana na osnovu nekoliko stihova a osnovni su Psalmi 77:18-19 " Grmljahu gromovi Tvoji po nebu; munje Tvoje sevahu po vasiljenoj, zemlja se tresaše i njihaše. Po moru beše put Tvoj, i staze Tvoje po velikoj vodi, i trag Tvoj ne poznavaše se. " ili Jov 37:23-24 " Svemoguć je, ne možemo Ga stignuti; velike je sile, ali sudom i velikom pravdom nikoga ne muči. Zato Ga se boje ljudi: Ne može Ga videti nikakav mudrac. "
Za Boga ne postoji vreme, prostor, ego, ako zelis moju pretpostavku kako je nastao covek na Zemlji, evo ti je :

Negde ko zna gde u Univerzumu je oduvek postojala vrsta koja je morala da kreira zivot na Zemlji, ziva celija te vrste je poslata na Zemlju od te celije su pocele da se stvaraju vrste zivota koje su iz vode presle na zemlju i vazduh ( ptice ) i evolucijom dale finalnu formu zivota koja je kompatibilna sa originalnom vrstom - humanoida.
Tada je pripadnik te vrste posetio Zemlju ukrstio se sa humanoidom i nastao je covek sa duhom - recju.
Nakon "6 dana" odnosno 6000 godina kroz tu krvnu liniju utelovio se Onaj koji ce nakon dana promene covekove svesti koju ce prouzrokovati programirana pozicija Planeta sa onima koji su takodje preprogramirano kreirani kroz odredjene krvne linije ziveti vecno u ovoj sadasnjoj formi.

Ljudi koji su zrtvovani da bi doslo do onih koji nece biti zrtve nego pobednici su potpuno nevazni kao i zivotinje, a kakav ce odnos biti sa vanzemaljcima i da li ce ga uopste biti nebitno je. U Pismu se spominju samo Bog i
ljudi koji su jedno sa njim, isti  i vecni kao i On, nema bolesti, nema smrti, nema radjanja, beskonacan osecaj srece i ljubavi. Bez duha posto je duh morao da bude zrtvovan da bi sve to moglo da se desi.
Isus je manifestacija tog zrtvovanja za iskup zla i smrti koja je bila nametnuta covecanstvu da bi oni koji su odabrani to mogli da shvate i budu okupljeni tim shvatanjem.
Isus je bio zrtva koja je vodjena u smrt kao ovca - "Jagnje Bozije" a ne neko ko ima svoju volju, bas kao sto ni covek nema svoju volju da umre ili da postane Sin Boziji kroz Boziju Volju.
On je odmah rekao da on mora da umre posto je za 30 godina zivota shvatio da je on taj Mesija koji mora da umre. Nije mu sirotom bilo svejedno, ali je znao da mora da umre, da iz besmrtnosti vaskrsenjem predje u smrtnost, da bi odabrani ( zivi ) mogli da iz smrtnosti predju u besmrtnost.
Bas kao i taj prvi covek koji je morao da iz bezmrtnosti predje u smrtnost da bi mogao da se reprodukuje i
da zivote tom broju koji ce preci u besmrtnost.

Znaci to je racionalna pretpostavka koju vidim iz onoga sto je proreceno u Pismu, i ona je potpuno irelevantna
posto nikome nece nikako pomoci. 
IP sačuvana
social share
Covecanstvo se deli na inteligentne bez laznog boga, i one sa laznim Bogom bez inteligencije.
Jewpiter
Jewpiter

How much cocaine did Charlie Sheen take ?         Enough to kill two and a half men.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Superstar foruma

Чувајте Љубав !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 50141
Zastava Босна
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.17
mob
Samsung Galaxy S24
Напокон си написао одговоре на дио мојих питања.  Smile

По ономе како сам те схватио: Људи су обична биолошка маса коју ванземаци употребаљавају за властите потребе. Као и биљке и животиње живимо у "тегли" и праве од нас шта њима треба. Они су пренијели ћелију на Земљу и дошли да се укрсте са хуманодиом како би створили елементарне услове за свој каснији живот на нашој планети. Ванземаљац који је дошао на Земљу је Бог. Поред тога било је још укршатања, а главни циљ свега је да се потпуно очисте од "земаљске" генетике, која је била нужно средство прилагођавања животу и условима ове планете. И да се створе бића са 100% ванземаљским поријеклом на Земљи. Пошто је првим укрштањем било 50-50.

Исус је само фигура од Бога која указује на своју и свељудску смртност, и бесмртност оних који ће живјети вјечно. Он је у ствари "прозор" кроз који можемо да завиримо и погледмоа ванземаљске планове. И то вољом Бога лично.       
« Poslednja izmena: 30. Maj 2011, 00:01:10 od Magic Master »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 6227
OS
Nepoznat
Browser
Nepoznat -
mob
Samsung 
Krik, jedan od naučnika koji je učestvovao u otkrivanju dnk, je pričao nešto slično.
Po njemu negde u svemiru razvila se vanzemaljska civilizacija koja je kasnije posejala život širom svemira.
Ima u takvom scenariu neke logike. Mi, da možemo, radili bi isto, zato se može predpostaviti da je to neko ko slično razmišlja već uradio. Našao je odgovarajuću planetu, uzeo potrebne mikroorganizme, prosuo ih po mladoj Zemlji i otišao dalje.

To bi značilo da je svemir pun bića koja u svojoj osnovi ima dnk molekul. Ako takva bića nekad pronađemo na više mesta u svemiru, dobićemo opipljiv dokaz. Do tada ovo su obična nagađanja.

Istovremeno to ne daje odgovor kako je nastao život, nebitno gde se to prvobitno dogodilo. Da li je on posledica slučajnih biohemiskih procesa ili je nešto drugo tu odigralo odlučujuću ulogu.
IP sačuvana
social share
"Na putu ka istini čovjek može da
napravi samo dvije greške. Da ne
prodje cijelim putem, ili - da ni ne
krene."  Buda
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Nepoznat
Browser
Mozilla Firefox 4.0.1
mob
Nokia Luvmya 520
Напокон си написао одговоре на дио мојих питања.  Smile

По ономе како сам те схватио: Људи су обична биолошка маса коју ванземаци употребаљавају за властите потребе. Као и биљке и животиње живимо у "тегли" и праве од нас шта њима треба. Они су пренијели ћелију на Земљу и дошли да се укрсте са хуманодиом како би створили елементарне услове за свој каснији живот на нашој планети. Ванземаљац који је дошао на Земљу је Бог. Поред тога било је још укршатања, а главни циљ свега је да се потпуно очисте од "земаљске" генетике, која је била нужно средство прилагођавања животу и условима ове планете. И да се створе бића са 100% ванземаљским поријеклом на Земљи. Пошто је првим укрштањем било 50-50.

Исус је само фигура од Бога која указује на своју и свељудску смртност, и бесмртност оних који ће живјети вјечно. Он је у ствари "прозор" кроз који можемо да завиримо и погледмоа ванземаљске планове. И то вољом Бога лично.       
Nisi shvatio nista, posto nisam rekao nista priblizno ovome sto si rekao. Mi jesmo vanzemaljci koji smo kreirani na ovoj Planeti, na kojoj se taj koji nas je kreirao utelovio ( rodio ) u oblik po kojem je nas je kreirao.
Ne vidim nikakve vanzemaljce koji ovde prave bilo sta sto njima treba. Ako je Bog rekao da ce postati jedan od nas tako sto ce jedan od naroda Zemlje biti njegov krvni narod od kojih ce neki biti spaseni smrti zajedno sa pripadnicima drugih naroda, onda ja tu ne vidim nikakve vanzemaljce koji ce doci na Zemlju. Duh vanzemaljca koji se utelovio/rodio kao covek je Bog, "Duh/rec postaje telo".
Kakva "druga ukrstanja" ?!?  Kako covek ciji je zivot stigao sa druge Planete moze da ima "zemaljsku genetiku" ?
Kako bi moglo da dodje do ukrstanja hominida sa vanzemaljcem ako hominid ima zemaljsku genetiku ?
Zivotinje koje su nastajale kao nuspojava nastajanja hominida imaju zemaljsku genetiku, zato je nasa genetika
razlicita od zivotinjske i ne ukrsta se sa zivotinjskom. Prvi covek koji je stvoren od hominida nije mogao da ponovo da hominida, bez obzira sto se ukrstao sa hominidnim zenkama, hominidi su izumrla vrsta.
Isus ne postoji, on je bio zrtva, pretpostavljam da znas sta znaci zrtva.
" Jer se istrže iz zemlje živih " , " kad položi dušu svoju u prinos za greh "
Neko ko je istrgnut iz zemlje zivih i ciji zivot je zrtvovan za iskup necega ne moze da bude ziv.
Halucinacije jednog fariseja i fabrikacija nebuloze o "vaznesenju" ne znace da su proroci koji su proricali smrt Mesije bili lazovi.
Tako je uz pomoc Duha Istine koji je bio u Isusu svako ko otvori Pismo videce istinu o Bozijem Planu.
A ko nema Duh Istine videce to sto vidi duh religije bajke koje su potpuno suprotno od istine.
Sa Duhom Istine vidis ono sto postoji, a sa duhom lazi "vidis" ono sto ne postoji.
IP sačuvana
social share
Jewpiter
Jewpiter

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Superstar foruma

Чувајте Љубав !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 50141
Zastava Босна
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.17
mob
Samsung Galaxy S24
Nisi shvatio nista, posto nisam rekao nista priblizno ovome sto si rekao.

Smile

Па тебе човјек мора прво покушати дешифровати, па упоредити преписник са оригиналом. Па ћеш затим, уколико си добре воље, пристати да коригујеш текст. Да би тек онда ја знао да ли сам промашио поенту као сада или нашао иглу у пласту сијена... Кажеш да је библија писана у параболама... Па онда када о нечему причаш без икаквих објашњења користиш те библијске фигуре као да ми сви на форуму треба да знамо шта то значи... А када се тражи конкретан одговор, објашњење да је то "немогуће" сазнати. И када ја непокон изнесем неку погрешну предпоставку добијеш материјал само да се изнова понављаш.

Батали више дописивање, немам времена. Не тражим да ову поруку коментаришеш.
« Poslednja izmena: 30. Maj 2011, 05:01:58 od Magic Master »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 101 102 104 105 ... 119
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.064 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.