Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 99 100 102 103 ... 119
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Апологетика - докази за постојање Божије  (Pročitano 220599 puta)
Poznata licnost

Liberté, égalité, fraternité!

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 4891
Zastava Vozdovac - Republika
OS
Nepoznat
Browser
Mozilla Firefox 4.0
mob
Samsung S7

ako je prvo, necjesh biti vishe hranjen, ako je drugo, necju bacati vishe vreme na tebe. u sv sluchaju- cjao cje.

Ja sam pokusao da ti pokazem da tvoje "logicko" razmisljanje nema blage veze sa logikom. Ali kao i uvek kompletno je uzaludno vernicima trpati sastojak u glavu za kojeg ne postoje receptori.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 388
OS
Linux
Browser
Mozilla Firefox 3.6.17
trolu, mozhesh da njashke do sutra, necjesh vishe biti hranjen.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 10425
OS
Nepoznat
Browser
Chrome 11.0.696.71
Ehm. gdje pise da ateisti ne vjeruju u dusu.

Mozda ne vjerujemo u bozansku prirodu duse. Al zasto bi religija imala monopol nad definicijom duse.

Dusa je definitivno prisutna, kao i sloboda volje.. samo po cemu to dokazuje Boga?
Samo zato sto mislis da su one bozanskog porijekla? Pa to je malo "jump to conclusions".

U onoj logici si poistovjetio ateistu i nekog banalnog materijalistu. A tu je velika razlika.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Nepoznat
Browser
Mozilla Firefox 4.0.1
mob
Nokia Luvmya 520
A otkud znas da je to sto je on rekao istina?
Zato sto je istina da je ogroman deo covecanstva konzumiran verovanjem u nepostojece sto nije racionalno.
Zato sto je istina da religija nije uzrok ljudske iracionalnosti.
Zato sto je istina da je organizovana religija iracionalnost koja nema direktnu uzrocnost smrtnosti a sirila se po Planeti kao rak.
IP sačuvana
social share
Covecanstvo se deli na inteligentne bez laznog boga, i one sa laznim Bogom bez inteligencije.
Jewpiter
Prijatelj je covek koji tebe voli, a ne covek kojeg ti volis.
Jewpiter

How much cocaine did Charlie Sheen take ?         Enough to kill two and a half men.
Makros_Crni : " Dozvolio sam sebi da budem obmanjen. "
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 4891
OS
Nepoznat
Browser
Mozilla Firefox 4.0
mob
Samsung S7
A otkud znas da je to sto je on rekao istina?
Zato sto je istina da je ogroman deo covecanstva konzumiran verovanjem u nepostojece sto nije racionalno.
Zato sto je istina da religija nije uzrok ljudske iracionalnosti.
Zato sto je istina da je organizovana religija iracionalnost koja nema direktnu uzrocnost smrtnosti a sirila se po Planeti kao rak.

Da ne bi bilo da te citiram a da nisam razumeo sta si rekao molim pojasnjenje prve i trece tvrdnje.
Recimo ne razumem konstrukciju recenice "... konzumiran verovanjem" Ili mozda nisi hteo da koristis pasiv ovde?

Trecu ne razumem od pola, od kraja reci religija.

Ovo nije prozivanje. Niti mi je zelja da te proglasim mentolom. Samo ako moze pojasnjenje?
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 388
OS
Linux
Browser
Mozilla Firefox 3.6.17
Citat
Ehm. gdje pise da ateisti ne vjeruju u dusu.

Mozda ne vjerujemo u bozansku prirodu duse. Al zasto bi religija imala monopol nad definicijom duse.

Dusa je definitivno prisutna, kao i sloboda volje.. samo po cemu to dokazuje Boga?
Samo zato sto mislis da su one bozanskog porijekla? Pa to je malo "jump to conclusions".

U onoj logici si poistovjetio ateistu i nekog banalnog materijalistu. A tu je velika razlika.
ODGOVORENO u napomeni za tachku 3b.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 2051
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
Verovali vi to ili ne , sad se mnoge devojke raspituju ko je taj bluesoniq sa burek foruma , zamišljaju ga u raznim akrobatskim pozama pri čemu im se vlaže mace na njegovu mudrost dok neke čak razmišljaju da mu podare potomstvo. Lepo je biti pametan , pre ili kasnije se isplati.

Riblja Corba

Kako je lepo biti glup,
stoka ume da nervira,
gutaj sta ti se servira,
kako je lepo biti glup.
Kako je lepo biti glup,
bolje mozak sakrivati,
pa cutati i plivati,
kako je lepo biti glup.
Ne bavi se politikom,
spavaj, radi, cuti, jedi

i ne veruj vise nikom,
lezi, dig se, ustaj, sedi!
Kosa gori ispod slema,
valjamo se po prasini,
niko od nas pojma nema,
da smo davno u masini.
Kako je lepo biti glup,
mani glavu, pasi travu,
glup si, nisi ti u pravu,
kako je lepo biti glup!
Kako je lepo biti glup,
bas te boli sta ti rade,
ko te laze, ko te krade,
kako je lepo biti glup!

Ja sam ti udelio kompliment kako si pametan , ali ti si ubeđen da si glup.    Radi na svom samopouzdanju momče , nije ti taj bog u koga ne veruješ kriv za tvoje frustracije. Mislim da ove religijsko-filozofske-bullshit forumske diskusije shvataš previše ozbiljno , i da ti je napr. data mogućnost da napišeš još 10 postova na ovom forumu da bi ih sve spucao ovde. Za tvoj info jedna tema na 18+ podforumu ima 10 puta veću posetu nego ceo ovaj podforum.

Sve najbolje ti želim .......  Smile

« Poslednja izmena: 28. Maj 2011, 17:40:12 od sova9072 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 4891
OS
Nepoznat
Browser
Mozilla Firefox 4.0
mob
Samsung S7
Verovali vi to ili ne , sad se mnoge devojke raspituju ko je taj bluesoniq sa burek foruma , zamišljaju ga u raznim akrobatskim pozama pri čemu im se vlaže mace na njegovu mudrost dok neke čak razmišljaju da mu podare potomstvo. Lepo je biti pametan , pre ili kasnije se isplati.
...
 O hvala kurcu na internetu.  Smile

Ajde bre provokaturu, providan si bre kao kesa za zamrzivac.

BTW,

Ne znam sta ces ti na zenskom forumu gde se diskutuje o muskarcima?
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Nepoznat
Browser
Mozilla Firefox 4.0.1
mob
Nokia Luvmya 520
Da ne bi bilo da te citiram a da nisam razumeo sta si rekao molim pojasnjenje prve i trece tvrdnje.
Recimo ne razumem konstrukciju recenice "... konzumiran verovanjem" Ili mozda nisi hteo da koristis pasiv ovde?

Trecu ne razumem od pola, od kraja reci religija.

Ovo nije prozivanje. Niti mi je zelja da te proglasim mentolom. Samo ako moze pojasnjenje?
Racionalan um coveka procesuje samo informaciju o postojecem ( ono za cega postoji materijalni dokaz postojanja ) verovanje je informacija o nepostojecem. Um koji je konzumiran verovanjem je onaj kod kojeg je
racionalno razmisljanje prevladano iracionalnim. Od 7 milijardi ljudi 6 milijardi ima um kod kojeg iracionalno razmisljanje prevladava i iskljucuje racionalno.
6 milijardi ljudi je konzumirano - "progutano" verovanjem/iracionalnoscu. Figurativno izrazavanje u kojem je um coveka "hrana" za bolest koja ga "konzumira". Zar nikada nisi cuo izraz "konzumiran je strahom" kada je covek u tolikom strahu da ne uspeva da racionalno razmislja ?

Benignost je manifestacija oboljenja koje nema potencijal da osteti ili ubije. Religija je ocglednost oboljenja uma
koja nema odgovornost za smrt vernika. Islam nema odgovornost za mentalnu poremecenost koja uzrokuje
samoubistvo. A sirenje religije po Planeti u maniru kancerogenog oboljenja je valjda jasno. Krece iz jedne tacke, u ovom slucaju od jedne osobe i prenosi na milione, milijarde po celoj Planeti.

Matori, ako ti proglasavanje mene mentalno poremecenim pricinjava pozitivan osecaj, samo napred ukoliko ti lightsoft to dozvoli. Odavno sam navikao slusajuci osobe kojima takvi komentari pricinjavaju zadovoljstvo.
IP sačuvana
social share
Covecanstvo se deli na inteligentne bez laznog boga, i one sa laznim Bogom bez inteligencije.
Jewpiter
Prijatelj je covek koji tebe voli, a ne covek kojeg ti volis.
Jewpiter

How much cocaine did Charlie Sheen take ?         Enough to kill two and a half men.
Makros_Crni : " Dozvolio sam sebi da budem obmanjen. "
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 4891
OS
Nepoznat
Browser
Mozilla Firefox 4.0
mob
Samsung S7

Mozak je "hardver", a dusa "softver". Jedno bez drugog ne funkcionise. Zasto inace i zivotinje ne bi koristile mozak kao i ljudi, kada vec imaju veoma slicnu gradju i genetiku kao i mi?

Ok ako je tako, voleo bih da znam na kom softveru radi bog, i gde je smesten njegov hardver?
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 99 100 102 103 ... 119
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.058 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.