Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 100 101 103 104 ... 119
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Апологетика - докази за постојање Божије  (Pročitano 220623 puta)
Poznata licnost

Liberté, égalité, fraternité!

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 4891
Zastava Vozdovac - Republika
OS
Nepoznat
Browser
Mozilla Firefox 4.0
mob
Samsung S7

Matori, ako ti proglasavanje mene mentalno poremecenim pricinjava pozitivan osecaj, samo napred ukoliko ti lightsoft to dozvoli. Odavno sam navikao slusajuci osobe kojima takvi komentari pricinjavaju zadovoljstvo.

Ne pada mi napamet da te proglasim za mentola.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------

Mislim da je problem sto ljudi ne kapiraju (a medju njima sam i ja) u tvom pokusaju da sto komplikovanije opises neke pojmove.

A druga stvar koja verovatno iritira je da nekako nameces cak i metod pisanja koji ti podrzavas da bi dozvolio drugima da opste sa tobom. Primer je upotreba tebi znacanjih reci kao sto su: istina, razum, racio, tvrdnja, verovanje, tvoja podela sveta, tvoje poimanje stvarnosti.

U recenici koju si napisao "Racionalan um coveka procesuje samo informaciju o postojecem ( ono za cega postoji materijalni dokaz postojanja ) " nije istinita, jer recimo masa ljudi moze da procita bilo koji SF roman i da se zamisli nad tematikom obradjenom tamo.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Nepoznat
Browser
Mozilla Firefox 4.0.1
mob
Nokia Luvmya 520
Mislim da je problem sto ljudi ne kapiraju (a medju njima sam i ja) u tvom pokusaju da sto komplikovanije opises neke pojmove.
Ne kapiranje se desava zato sto se radi o duhovnim pojmovima/recima za koje ne postoji dokaz kao sto dokaz postoji za reci koje predstavljaju materijalne entitete. Ti si prihvatio znacenje tih duhovnih pojmova/reci
i niko ne moze da ti dokaze da te reci/pojmovi ne mogu da predstavljaju to sto si prihvatio.
Evo recimo u toj tvojoj recenici reci koje predstavljaju duhovnu dimenziju su 'misao', 'problem', 'kapiranje', 'komplikovano'. 'opis', 'pojam'. Niko nikome ne moze da dokaze da te reci definisu ovo ili ono.
Definicije ( ili sto ti kazes 'opisi' ) reci/pojmova koje ja vidim su veoma jednostavne i moze ih svako razumeti samo ako tu definiciju aplikuje na situaciju u kojoj se ta rec/pojam koristi.
Citat
A druga stvar koja verovatno iritira je da nekako nameces cak i metod pisanja koji ti podrzavas da bi dozvolio drugima da opste sa tobom. Primer je upotreba tebi znacanjih reci kao sto su: istina, razum, racio, tvrdnja, verovanje, tvoja podela sveta, tvoje poimanje stvarnosti.
Stvar jeste u tome da ja nista nikome ne namecem, tebi se to samo cini. Ja ti samo kazem sta ja vidim i zasto, ako ti to ne vidis nikome nista, idemo dalje. Nigde nikada nisam napomenuo nikakav znacaj koji ima to sto ja vidim da se desava ili da je znacajno shvatiti koriscenje reci po definiciji koju sam obrazalozio.
Ja kazem da je 'istina' - rec koja predstavlja ono sto postoji, i ljudi to ne mogu da shvate, a svakodnevno koriste rec 'istina'
Citat
U recenici koju si napisao "Racionalan um coveka procesuje samo informaciju o postojecem ( ono za cega postoji materijalni dokaz postojanja ) " nije istinita, jer recimo masa ljudi moze da procita bilo koji SF roman i da se zamisli nad tematikom obradjenom tamo.
SF romani ne govore o onome sto postoji u stvarnosti, zato se i zovu "fantastika" sto je jedini racionalan zakljucak o tematici obradjenoj u tom romanu.
IP sačuvana
social share
Covecanstvo se deli na inteligentne bez laznog boga, i one sa laznim Bogom bez inteligencije.
Jewpiter
Prijatelj je covek koji tebe voli, a ne covek kojeg ti volis.
Jewpiter

How much cocaine did Charlie Sheen take ?         Enough to kill two and a half men.
Makros_Crni : " Dozvolio sam sebi da budem obmanjen. "
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Superstar foruma

Чувајте Љубав !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 50140
Zastava Босна
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.17
mob
Samsung Galaxy S24
Једно пиатње за @eyepheelYU:

Да ли Бог има родитеље? Ако има ко су они заправо? Зашто је човјек створен прије пет хиљада година и шта се дешавало прије тога? Гдје је Бог био тада. Подрзаумјевам да је Бог само један човјек, за кога ми никада нећемо сазнати који је.
« Poslednja izmena: 29. Maj 2011, 00:06:29 od Magic Master »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Nepoznat
Browser
Mozilla Firefox 4.0.1
mob
Nokia Luvmya 520
Једно пиатње за @eyepheelYU:

Да ли Бог има родитеље? Ако има ко су они заправо? Зашто је човјек створен прије пет хиљада година и шта се дешавало прије тога? Гдје је Бог био тада. Подрзаумјевам да је Бог само један човјек, за кога ми никада нећемо сазнати који је.
Druze pitas mnogo duboke stvari, tvoj odgovor koji sam i ja pokusavao da objasnim da se nalazi u Pismu
ujedno i jeste jedino objasnjenje koje covek moze da shvati.
U Pismu su prorecene dva utelovenja Duha Bozijeg, utelovenje je rodjenje, rodjenja bez roditelja nema.
Pismo govori da bioloski roditelji nemaju znacaj u odnosu na "Nebeskog Oca".
Pravo da ti kazem "izresetao" si me sa gomilom pitanja o kojima ni ne volim da razmisljam, a kamoli da na njih odgovaram.
Probaj da se fokusiras samo na Zemlju na svest koju covek ima sada i na svest coveka koja nece imati
nista sto je u ovoj svesti. Taj novi pocetak, "Novo Nebo Nova Zemlja" aposlutno brise sve ove price, sto znaci da ako tada ove price "Bog", "Duh", "greh","roditelj", "dete"....... nece imati nikakav znacaj znaci da one ni sada nemaju nikakav znacaj mi samo imamo stanje svesti u kojoj imamo zabludu da te reci imaju neki znacaj.

Razmisli o Isusu, dok se on nije pojavio ljudi nisu znali da su u zabludi, on je objasnio da jesu i morao je da umre, i ljudi su na zabludu dobili turbo, kad se Gazda pojavi, pevace se Dugme i "zablude sam evo prestao da brojim.."
 Smile
IP sačuvana
social share
Covecanstvo se deli na inteligentne bez laznog boga, i one sa laznim Bogom bez inteligencije.
Jewpiter
Jewpiter

How much cocaine did Charlie Sheen take ?         Enough to kill two and a half men.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Superstar foruma

Чувајте Љубав !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 50140
Zastava Босна
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.17
mob
Samsung Galaxy S24
Probaj da se fokusiras samo na Zemlju na svest koju covek ima sada i na svest coveka koja nece imati

Meне заправо и занима "ванземаљска" перспектива.  Smile

Према ономе како је објасшњено, човјек на Земљи настаје појавом првих ријечи. Ван тога постојале су животиње које нису имале никакве везе са човјеком. Дјелатност Бога започиње стварањем првог човјека. Човјек јесте осјећај присутности ван тијела својих родитеља. Смрт настаје јер је Божија воља да се живот преноси даље... Све то рођења људи које је Бог лично изабрао да буду бесмртни.

У причи остаје нејасно откуд Бог на Земљи. Уколико кажемо да је он човјек, као и сви ми, онда заправао и сам мора да има некакво поријекло. Вјерујем да је нарочито специфично и да га је тешко разоткрити. Али би било занимљиво да нам неко каже како се то десило? Можда неко зна одговор на то питање?     
« Poslednja izmena: 29. Maj 2011, 02:37:24 od Magic Master »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Nepoznat
Browser
Mozilla Firefox 4.0.1
mob
Nokia Luvmya 520
Meне заправо и занима "ванземаљска" перспектива.  Smile

Према ономе како је објасшњено, човјек на Земљи настаје појавом првих ријечи. Ван тога постојале су животиње које нису имале никакве везе са човјеком. Дјелатност Бога започиње стварањем првог човјека. Човјек јесте осјећај присутности ван тијела својих родитеља. Смрт настаје јер је Божија воља да се живот преноси даље... Све то рођења људи које је Бог лично изабрао да буду бесмртни.

У причи остаје нејасно откуд Бог на Земљи. Уколико кажемо да је он човјек, као и сви ми, онда заправао и сам мора да има некакво поријекло. Вјерујем да је нарочито специфично и да га је тешко разоткрити. Али би било занимљиво да нам неко каже како се то десило? Можда неко зна одговор на то питање?     
( da opet ne bi neko rekao da ja imam neko verovanje, objasnjavam samo sta je na ovu temu receno u Pismu )

Istina ( rec o onome sto postoji ) je vanzemaljska perspektiva. Isus ( ciji Duh je istina, Jovan 14:6 ) rece u Jovan 8:23 " I reče im: Vi ste od nižih, ja sam od viših; vi ste od ovog sveta, ja nisam od ovog sveta. " Bozijom Voljom covekom ( ovom Planetom ) je vladala laz ( Isaija 6:9-10 ). Bog je dao objasnjenje da je covek imao isti znacaj kao i zivotinja, ali covek to nije mogao da shvati posto mu je mozak ispran zabludom o "slobodnoj volji". Propovednik 3:18-19
" Rekoh u srcu svom za sinove ljudske da im je Bog pokazao da vide da su kao stoka. Jer šta biva sinovima ljudskim to biva i stoci, jednako im biva; kako gine ona tako ginu i oni, i svi imaju isti duh; i čovek ništa nije bolji od stoke, jer je sve taština. "

Rekoh ti, pokusavas da saznas objasnjenje koje covekov um ne moze da shvati. Covekov um ne moze da shvati da je zivot - oduvek postojeci, da ne postoji "pocetak zivota", covekov um ne moze da shvati da je zivot
jedina vrednost koja postoji. Planeta Zemlja nema nikakvu vrednost tako da odgovor na pitanje "otkud Bog na Zemlji" nema nikakvu vrednost, bas kao i svaki drugi odgovor.

Mogu da ti elaboriram sve sto si pitao na osnovu onoga sto pise u Pismu, ali ti to ne mozes da shvatis.
U prorocanstvima i recima Isusa je kristalno jasno naznaceno da su ( ? ? ) Otac - Gospod Bog i (Isus Hrist ) -
Sin Boziji dva razlicita ( fizicka entiteta ) coveka, ali covek to ne moze da shvati, ni judaist ni "hriscanin".

O Zemaljskom poreklu Isusa je data hiljadugodisnja krvna linija od Jeseja ( oca cara Davida ), Isaija 11:1
Gospod je takodje iz te linije ( Isaija 9:7 ) ali koja je izvucena izvan jevrejstva i jedina ( meni poznata )  asocijacija je da je majka ( figurativno drzava u kojoj je rodjen ) Gospoda Boga iz Evrope ( Otk 12 ).
Brutalno ( fascinantno ) prorocanstvo sve sa komunizmom ( "velika crvena azdaha" ) i sa nekim likom koji je srusio komunizam ( "Mihailo i njegovi andjeli" ) koji se "slucajno" i zove Mihail sa crvenom flekom na celu......
IP sačuvana
social share
Jewpiter
Jewpiter

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 4891
OS
Nepoznat
Browser
Mozilla Firefox 4.0
mob
Samsung S7
SF romani ne govore o onome sto postoji u stvarnosti, zato se i zovu "fantastika" sto je jedini racionalan zakljucak o tematici obradjenoj u tom romanu.

Jel ti bre znas sta si napisao pre toga? Alo momce, rekao si da racionalni um NE MOZE da procesira ono sto ne postoji.

Ja ti kazem da MOZE.

Jel ti sad doprlo do mozga.
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Nepoznat
Browser
Mozilla Firefox 4.0.1
mob
Nokia Luvmya 520

Jel ti bre znas sta si napisao pre toga? Alo momce, rekao si da racionalni um NE MOZE da procesira ono sto ne postoji.

Ja ti kazem da MOZE.

Jel ti sad doprlo do mozga.
Sve sto mi dopire do mozga je tvoja neargumentovana tvrdnja ciji je jedini znacaj da ti to kazes.
Racionalni um cita informaciju u kojoj se kaze da covek moze da se dematerijalizuje na jednom mestu i materijalizuje na nekom drugom mestu i zakljucuje da je to iracionalna informacija, masta, fantazija.
i uzivanje u citanju prepusta iracionalnom delu mozga zadovoljavajuci svoju potrebu za tom vrstom zabave.
Naucno fantasticne situacije ne postoje, tako da ne mogu biti procesovane racionalnim umom, racionalan um odmah shvata da je to samo knjiga ili samo film, a ne nesto sto postoji.
IP sačuvana
social share
Jewpiter
Jewpiter

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 10425
OS
Nepoznat
Browser
Chrome 11.0.696.71
Meh.. ne bih se ja vise zadrzavo.
« Poslednja izmena: 29. Maj 2011, 11:49:19 od Slagvort »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 4891
OS
Nepoznat
Browser
Mozilla Firefox 4.0
mob
Samsung S7

Naucno fantasticne situacije ne postoje, tako da ne mogu biti procesovane racionalnim umom, racionalan um odmah shvata da je to samo knjiga ili samo film, a ne nesto sto postoji.

Kako smes da tvrdis da ne postoje? Otkud znas sta se desava u nekoj drugoj galaksiji?

Mozda postoje napredne civilizacije koje su sposobne za neke od navedenih stvari u SF romanima.

Sem toga mnoge pronalaske - koji pre toga nisu postojali pa su ih onda ljudi napravili, su se prvo pojavili u SF romanima. Znaci da je covekov um sposoban da "procesira" ne postojece stvari i da napravi nesto od toga.

« Poslednja izmena: 29. Maj 2011, 11:35:15 od bluesoniq »
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 100 101 103 104 ... 119
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.061 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.