Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 41 42 44 45 ... 119
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Апологетика - докази за постојање Божије  (Pročitano 220292 puta)
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

My imaginary friend says Hi.

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 1878
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.5.5
mob
LG G2
Jesi li procitao ovaj link koji sam postavio?
« Poslednja izmena: 08. Dec 2009, 00:33:27 od nofx0023 »
IP sačuvana
social share
"You, your joys and your sorrows, your memories and your ambitions, your sense of personal identity and free will, are in fact no more than the behavior of a vast assembly of nerve cells and their associated molecules."
--Dr. Francis Crick; Nobel laureate, co-discoverer of the DNA molecule
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Gom Džabar

Zodijak Cancer
Pol
Poruke 22686
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
Jesam Smile
Samo ne razumem koju liniju zastupas, naucnike ili vernike ili nijedne
IP sačuvana
social share
Србочетничко комунистички фашиста.

Koљем по кућамa.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 36621
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.5.5
mob
Sony xperia
Bog koji sve kreira i sve dolazi od boga je samo jedan argument za postojanje svega, ali nije jedini

Ja bih preporucio svima da procitaju sta znaci God of the gaps

Evo nekoliko primera
  • # Scientists can't explain how life came to be. There must have been a god to create the first life form."
  • # "The Big Bang theory doesn't explain what caused the Big Bang. There must have been a god to set the universe in motion."
  • # "The bacterial flagellum is too complex to have evolved through natural means. Therefore, an intelligent designer must have been involved in its formation."
  • # "Even if the theory of evolution is correct, it doesn't explain how the first life form arose. Perhaps God's hand created life and set evolution in motion."
  • # "Scientists can't explain everything about how consciousness arises, therefore something divine must be at work in conscious beings."
Znaci, ako trenutno ne moze, onda je dokaz postojanja Boga ? Nije na odmet malo Abiogenezu da prodzaras. Samo se pitam, kada bude objasnila, jel' ce to automatski znaciti kako Bog ne postoji ?
I za ovo bi se isto moglo reci kao za predhodno. Kada bi znali za Plankovu konstantu, do kojih granica vazi, ne bi se pisale takve gluposti.
Ma isto, sta da se kaze ? Poziva se na ono sto nauka jos nije objasnila. A sta je sa kvantnom fizikom ?Koliko znam, na neke stvari bas daje odgovor.
I opet, po hiljaditi put, teorija evolucija ne objasnjava nastanak zivota, vec Abiogeneza.
Isti argument, nauka ne moze objasniti. Kao da nece moci nekada objasniti.
« Poslednja izmena: 08. Dec 2009, 02:42:41 od lightsoft »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.15
mob
Nokia Luvmya 520
Razvojem pisma dolazi do razvoja civilizacije ne vidim sta je tu nelogicno.
Dobro ti je rekao Slagvort Chinese writing '8,000 years old'(link)

http://en.wikipedia.org/wiki/History_of_China
Three pottery pieces were unearthed at Liyuzui Cave in Liuzhou, Guangxi Province dated 16,500 and 19,000 BCE
Link

Japanska dinastija Jōmon datira cak iz 14.000 BCE

Te bogove koje spominjes i sve te knjige o njima pisane su nastali kao nemogucnost coveka da objasni prirodan svet oko sebe.

Citat
Jos nisi svestan kakvu moc ima frekvencija zvana rec, posto o tome uopste nisi razmisljao, nije za takvim razmisljanjem postojala potreba, posto su teorije vec servirane i covek ih guta kao riba vodu.
A ko je tebi servirao tu teoriju?
Svaka zivotna forma je "naoruzana" inteligencijom koja joj omogucava opstanak, ako neko napravi koplje ili
glinenu posudu to ne znaci da ima svest o postojanju svega sto ga okruzuje.
Biblija savrseno objasnjava nas i svet koji nas okruzuje, pogresno tumacenje biblije daje pogresno shvatanje
biblije koje ti imas.
Covekova civilizacija koja je pocela kada je covek dobio svest kroz rec je teorija ?!?
Citat: Slagvort
Opet ti mislis da su Kinezi i druge drevne civilizacije prevaranti.

Boli njih briga za nas i za Bibliju i ko je stariji te i da ce oni tu nesto da lazu.

Jednostavno postoji jedna druga civilizacija, potpuno drukcija koja je sticajem okolnosti i starija.

Cinjenice postoje i u Bibliji. Objasnjeno je kroz neke cinjenice stvaranje itd. Svugdje se mogu naci cinjenice, nije to nesto sto je karakteristicno za nauku.
Samo su neke Biblijske cinjenice upitne, zato sto je to vise knjiga predanja, legendi te epohe.

------------

Ako pogledas i prikaz Boga u Bibliji prilicno je okrutan, osvetoljubiv. Testira covjeka da ubije sina da bi ga sprijecio u zadnjem momentu, salje "dazd na zemlju" vise puta.
"Strah i trepet" fakticki, jer su pustinjski narodi koji su to pisali tako razmisljali i na to reagovali.

Danas je misljenje da je Bog milostiv jer je takva epoha. "Ludska prava". I da su svi jednaki pred Bogom.

A u srednjem vijeku nisu svi bili jednaki: aristokratija a posebno kraljevske dinastije u Evropi su smatrane za potomke Hrista ili slicno.

Ocigledno se predstava o Bogu mjenja kroz vrijeme, Biblija predstavlja samo jednu epohu i ne treba je zbog toga bukvalno shvatati.
Ne, ja znam da su kinezi prevaranti i lopovi koje je zapadna civilizacija konzumirala.
Postoji samo covek koji je nastao kada je jedan humanoid dobio moc govora i tu genetsku strukturu preneo na svoje pokoljenje koje je to nastavilo dalje da prenosi, i tako se covek namnozio a humanoidi izumrli.
To sto su pisci u zanosu inspiracije pisali kako je Bog emotivan nema nikakve veze sa realnoscu u kojoj
Bog koji sve kreira ne moze da ima emocije. Bog jeste jedan i jedini ubica i niko sem njega nista ne radi.
Oduvek je bilo onih koji su verovali da je Bog "milostiv" i da su pred Bogom svi jednaki, kako i ne bi bili kada
su svi Bozija kreacija, a kreacija je kreacija, bez obzira kakva je.
Dokle god postoji smrt koju kontrolise Bog, verovanja ljudi o njemu su irelevantna, a shvatanje o njemu i ovako i onako ima samo On.
Biblija je nastala pre 3500 godina i najcitanija je knjiga covecanstva tako da su bilo kakvi negativni komentari o njoj ekstremno pateticni.
IP sačuvana
social share
Covecanstvo se deli na inteligentne bez laznog boga, i one sa laznim Bogom bez inteligencije.
Jewpiter
Prijatelj je covek koji tebe voli, a ne covek kojeg ti volis.
Jewpiter

How much cocaine did Charlie Sheen take ?         Enough to kill two and a half men.
Makros_Crni : " Dozvolio sam sebi da budem obmanjen. "
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Gom Džabar

Zodijak Cancer
Pol
Poruke 22686
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
Bog koji sve kreira i sve dolazi od boga je samo jedan argument za postojanje svega, ali nije jedini

Ja bih preporucio svima da procitaju sta znaci God of the gaps

Evo nekoliko primera
  • # Scientists can't explain how life came to be. There must have been a god to create the first life form."
  • # "The Big Bang theory doesn't explain what caused the Big Bang. There must have been a god to set the universe in motion."
  • # "The bacterial flagellum is too complex to have evolved through natural means. Therefore, an intelligent designer must have been involved in its formation."
  • # "Even if the theory of evolution is correct, it doesn't explain how the first life form arose. Perhaps God's hand created life and set evolution in motion."
  • # "Scientists can't explain everything about how consciousness arises, therefore something divine must be at work in conscious beings."
Znaci, ako trenutno ne moze, onda je dokaz postojanja Boga ? Nije na odmet malo Abiogenezu da prodzaras. Samo se pitam, kada bude objasnila, jel' ce to automatski znaciti kako Bog ne postoji ?
I za ovo bi se isto moglo reci kao za predhodno. Kada bi znali za Plankovu konstantu, do kojih granica vazi, ne bi se pisale takve gluposti.
Ma isto, sta da se kaze ? Poziva se na ono sto nauka jos nije objasnila. A sta je sa kvantnom fizikom ?Koliko znam, na neke stvari bas daje odgovor.
I opet, po hiljaditi put, teorija evolucija ne objasnjava nastanak zivota, vec Abiogeneza.
Isti argument, nauka ne moze objasniti. Kao da nece moci nekada objasniti.
Sunce ti je''' zarko ala si ti ovo isharao.
Lepo je naci istomisljenike  Smile
Neke od ovih teorija su  Smile
« Poslednja izmena: 08. Dec 2009, 03:44:23 od RavenDark »
IP sačuvana
social share
Србочетничко комунистички фашиста.

Koљем по кућамa.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

My imaginary friend says Hi.

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 1878
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.5.5
mob
LG G2
@RavenDark
Zastupam naucnike. IronChariots uredjuju Russel Glasser i drugi ljudi i Atheist Community of Austin  Smile

@Lightsoft na to se i svodi ovaj argument. "nauka nemoze nesto da objasni, pa nesto drugo treba da popuni tu rupu". Neki ljudi bi imali los argument umesto nikakvog argumenta.

Gaps are shrinking

A god of the gaps argument is an argument from ignorance: it boils down to "We do not know how X happened, therefore X was caused by a god." However, ignorance is never an argument for something. It merely means we do not (yet) know the cause of the phenomenon.

To see why this argument is a fallacy, we can consider similar arguments could have been made at different points in human history:

* 2000 years ago: "We do not know what causes lightning, therefore it must be a god throwing lightning bolts from the sky."
    * 1000 years ago: "We do not know what keeps the planets in their courses. There must be angels pushing them along."
    * 500 years ago: "We do not know what causes diseases, therefore they must be punishments from God."
    * 200 years ago: "We do not know how the many species of plants and animals could have appeared, therefore God must have created them."
    * 100 years ago: "We do not know how the universe started, therefore God must have done it."
    * 60 years ago: "We do not know how genes are passed from parent to child, therefore traits must be imprinted upon the soul."

As new explanations emerge, the gaps in our knowledge shrink, leaving less and less room in which to fit a god. Since human knowledge keeps growing all the time, it does not seem like a safe bet to assume that any given gap will remain one for very long.

@eyepheelYU
Sta to biblija objasnjava? Kako rade vulkani, kako sunce radi, anatomiju coveka, svojstva atoma, gravitaciju ...
Kako tacno biblija objasnjava svet oko nas i kako je ja to pogresno tumacim?
IP sačuvana
social share
"You, your joys and your sorrows, your memories and your ambitions, your sense of personal identity and free will, are in fact no more than the behavior of a vast assembly of nerve cells and their associated molecules."
--Dr. Francis Crick; Nobel laureate, co-discoverer of the DNA molecule
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.15
mob
Nokia Luvmya 520
Citat: nofx0023
@eyepheelYU
Sta to biblija objasnjava? Kako rade vulkani, kako sunce radi, anatomiju coveka, svojstva atoma, gravitaciju ...
Kako tacno biblija objasnjava svet oko nas i kako je ja to pogresno tumacim?

Biblija je knjiga koja je posvecena coveku koji nece umreti, posto za one koji su umrli uopste nije bitno sta su citali.
Ona objasnjava sta postoji i da u tom postojanju covek jeste jedina zivotna forma koja ima duh, sposobnost kreacije koja bez reci ne postoji. Biblija se ne bavi glupostima koje su apsolutno besmislene za covekovo postojanje. Biblija objasnjava kakvu moc, silu i poglavarstvo ima covek, kako je ona nastala i kako ce
da se zavrsi. Biblija je fokusirana na period od 6000-7000 godina u kojem je covek kreirao sve ovo sto se danas vidi i na ljude koji zive sada i ovde. Biblija je "Sta je bilo bilo je, daj da vidimo sta je sada i ovde " knjiga.
Govori o tome da je coveku danas bitnije da juri teorije o nastanku i atomima nego da shvati sta predstavlja
"Ja" kada neko kaze "Ja sam", sta je osoba, licnost ?.
Govori o ignorisanju realnosti o fantaziranju i zivotu coveka u bajkama koje njegov um kreira.
I govori kako ce svako ko to ne shvati umreti.
Ti pogresno shvatas bibliju posto si prihvatio pogresnu definiciju biblije koju je servirala religija, koja tvrdi kako se
u bibliji nalazi nekakav "spas" i kako covek moze sam sebe da spase od smrti.

Ako to nije realnost, onda mi ti reci sta je, sta sam ja rekao da ne odgovara realnosti ?
IP sačuvana
social share
Covecanstvo se deli na inteligentne bez laznog boga, i one sa laznim Bogom bez inteligencije.
Jewpiter
Jewpiter

How much cocaine did Charlie Sheen take ?         Enough to kill two and a half men.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.15
mob
Nokia Luvmya 520
Citat
Evo ociglednog primera coveka za kojeg je fantaziranje realnost a realnost fantazija.
Ego je neopevana fantazija

Ne to je primer čoveka koji ume da razlikuje nešto smisleno i razumno od gomile trućanja, a to što tebi nešto izgleda kao fantaziranje iako je eksperimentalnim putem čvrsto ustanovljeno, posledica je tvoje ekstremne neobrazovanosti!
Ne to je primer drskosti koju ovaj forum ne podrzava, mozda ti tako u svojoj sredini komuniciras sa ljudima koji takvo komuniciranje tolerisu.
Ti nisi pokazao niti jedan argument koji govori kako ti razlikujes sta je smisleno a sta nije.
Ti imas ego koji je veci od dozvoljenog pa mislis da kada ti postavis neku sliku necega da se to onda prihvata kao
nekakav pokazatelj tvoje inteligencije.
IP sačuvana
social share
Jewpiter
Jewpiter

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Čovek , o kako to gordo zvuči !

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 249
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 8.0
mob
Nokia 6500
Ne ja mislim da ti se obraćam baš kako i treba, a govorim ti ono što bi ti većina ljudi na ovome forumu i rekla ali iz nekih razloga su isuviše nežni prema tebi, svako ima pravo na svoje mišljenje, a moje mišljenje o tvojim besedama i monolozima je najbolje iskazana onim toalet papirom koji sam ti ostavio i budi srećan što ti je ukazana i tolika pažnja jer najbolje te je ignorisati

Citat
Ti nisi pokazao niti jedan argument koji govori kako ti razlikujes sta je smisleno a sta nije.
Ti imas ego koji je veci od dozvoljenog pa mislis da kada ti postavis neku sliku necega da se to onda prihvata kao

Kad god bi ti ja odgovorio razumno, ti bi opet napisao gomilu koještarija, možemo se tako terati do beskraja ali pitanje je koliko bi bilo svrsishodno, na forum dolazim da se zabavim i nešto naučim, a ne  da se borim protiv umišljenih proroka. I moj ego je dovoljno nizak da se oslanjam na stvari i znanja koja su otkrili ljudi pametniji od mene, ironično je od tebe da nekoga optužuješ za preveliki ego kad si sam po tom pitanju egomanijak, ti sve znaš i veru i nauku ispravljaš, ništa nije tačno a tačno je samo ono što ti kažeš, ti si božiji prorok, mudrac i filozof... a sve je to posledica nedovoljne obrazovanosti, kada bi malo više čitao neke stvari bi ti bile jasnije...

I veličaš stalno bibliju i boga a kažeš da nisi vernik, pa po tom pitanju ne možeš biti "I" već samo "ILI" znači ili si vernik ili nisi. Ako si vernik treba da se držiš tradicionalnih verskih učenja, nisi ti prorok pa da stvaraš veru a što reče onaj "VatreniVernik  to što ti  radiš je jeres.
« Poslednja izmena: 08. Dec 2009, 12:23:23 od Vruha »
IP sačuvana
social share
Човек, о како то гордо звучи!

КАТАРИНА РАДИВОЈЕВИЋ ЈЕ КРШ РИБА!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.15
mob
Nokia Luvmya 520
Ne ja mislim da ti se obraćam baš kako i treba, a govorim ti ono što bi ti većina ljudi na ovome forumu i rekla ali iz nekih razloga su isuviše nežni prema tebi, svako ima pravo na svoje mišljenje, a moje mišljenje o tvojim besedama i monolozima je najbolje iskazana onim tolet papirom koji sam ti ostavio i budi srećan što ti je ukazana i tolika pažnja jer najbolje te je ignorisati

Citat

Kad god bi ti ja odgovorio razumno, ti bi opet napisao gomilu koještarija, možemo se tako terati do beskraja ali pitanje je koliko bi bilo svrsishodno, ljudi na forume dolaze da se zabave i nešto nauče...
Ocigledno je da ne znas sta je najbolje za tebe, da volis da govoris u tudje ime i da ti nije jasno da ti nisi
nista rekao o onome sta sam ja rekao, nego samo zelis da reklamiras svoj ego.

Evo vec druge replike u kojoj ti nisi rekao nista razumno, izbacujes nekakve optuzbe bez ikakvog obrazlozenja i sada si vec odavno zaboravio sta sam ja o bibliji rekao, nego kidnapujes temu iznoseci tvoje
fantazije o tome "ko sam ja".

A sada cemo da vidimo da li je tvoja replika u kojoj si postavio sliku dve rolne toalet papira u skladu sa pravilima foruma, mozda i jeste, mozda ja gresim.
IP sačuvana
social share
Jewpiter
Jewpiter

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 41 42 44 45 ... 119
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.709 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.