Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 42 43 45 46 ... 119
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Апологетика - докази за постојање Божије  (Pročitano 220419 puta)
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

My imaginary friend says Hi.

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 1878
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.5.5
mob
LG G2
@eyepheelYU
Znaci ti neces umreti? Zasto ne zelis umreti, u cemu je svrha vecnog zivota? Ja znam da cu umerti jednog dana, ne zelim vecni zivot jer bi to za mene bilo najveca muka(takoreci pakao)  Smile

Ti mi vise zvucis kao sajentolog.  Smile

Citat
Govori o ignorisanju realnosti o fantaziranju i zivotu coveka u bajkama koje njegov um kreira.
Kad vec pricamo o bajka, biblija je najveca bajka koju je ljudski um izmislio.
« Poslednja izmena: 08. Dec 2009, 12:25:54 od nofx0023 »
IP sačuvana
social share
"You, your joys and your sorrows, your memories and your ambitions, your sense of personal identity and free will, are in fact no more than the behavior of a vast assembly of nerve cells and their associated molecules."
--Dr. Francis Crick; Nobel laureate, co-discoverer of the DNA molecule
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 36621
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.5.5
mob
Sony xperia
Samo bih zamolio za smirivanje strasti i bez "analiziranja" jedni drugih.  Smile

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.15
mob
Nokia Luvmya 520
@eyepheelYU
Znaci ti neces umreti? Zasto ne zelis umreti, u cemu je svrha vecnog zivota? Ja znam da cu umerti jednog dana, ne zelim vecni zivot jer bi to za mene bilo najveca muka(takoreci pakao)  Smile

Ti mi vise zvucis kao sajentolog.  Smile

Citat
Govori o ignorisanju realnosti o fantaziranju i zivotu coveka u bajkama koje njegov um kreira.
Kad vec pricamo o bajka, biblija je najveca bajka koju je ljudski um izmislio.

Ja nigde nisam rekao da ja necu umreti, ponovio sam vise puta da ja znam da ja umirem, posto znam da starim. Kao sto Robbie Williams u pesmi sa predivnim tekstom ( Come undone ) kaze,
"ne bojim se da umrem, samo ne zelim." Za mene nema lepseg osecaja od zivota ( koji je osecaj prisutnosti ).
Ti ne znas da ces ti umreti, posto je znanje energija koja kreira dozivljaj, a ti dozivljaj svoje smrti nemas.
Aposlutno te shvatam da bi vecni zivot u stanju svesti koji ti imas bio vecni pakao, ali stanje svesti se moze promeniti, tako da vecni zivot u kojem je sve pozitivan osecaj ne moze da bude negativan.
Biblija nije bajka, nego je retro basna koja govori o coveku koji ce shavtiti da nije zivotinja.
Fantazija je bukvalno shvatanje biblije, a ne biblija, biblija ne izlazi iz realnosti, bez obzira na koji nacin o njoj govori.
Ne zvucim kao sajentolog niti kao bilo koji drugi covek koji zvuci kao neki drugi covek, ja zvucim kao svaki covek koji zna sta je racionalno/objektivno a sta je emotivno/subjektivno.
IP sačuvana
social share
Covecanstvo se deli na inteligentne bez laznog boga, i one sa laznim Bogom bez inteligencije.
Jewpiter
Prijatelj je covek koji tebe voli, a ne covek kojeg ti volis.
Jewpiter

How much cocaine did Charlie Sheen take ?         Enough to kill two and a half men.
Makros_Crni : " Dozvolio sam sebi da budem obmanjen. "
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 8856
Zastava Cyber Space
OS
Windows 7
Browser
Opera 9.80
mob
Samsung Galaxy SII
Citat
дошли смо сваки пут до закључка да те чињенице сведоче да Бог постоји, а да приговори који им се постављају нису оправдани.
//sto mozda znaci i da ucesnici nisu imali valjane argumente  Smile  Smile

Citat
„Ако нема Бога, да ли је онда слободно све чинити?“
//ovo je (jos jedan) dokaz genijalnosti i sirine Dostojevskog  Smile

Citat
"А ако Бога нема, откуд онда то осећање страха, кад дело нико од људи није видео?"
//To se moze objansiti jednostavnim pitanjem u glavi ubice: "Sta ako Bog ipak postoji" ???  Smile

Citat
"Зашто се онај студент Раскољников, из романа „Злочин и казна“, осећао онако тешко психички оптерећеним после убиства оне бабе?"
//Ima dosta ljudi koji se "Boga ne boje", dakle, koji su hladnokrvne ubice, silovatelji, itd itd. Da je npr. Bog propisao da treba ubijati u ime Bozije da se tako iskoreni zlo (ovo posmatram cisto hipoteticki) smatram da bih ja bio veliki ubica.

Citat
"Ми смо сасвим сигурни да можемо да разликујемо морално добро од моралног зла или греха."
Ovo naravno nije tacno. Moral nije jedan, vec mozete naci u literaturi razlicite definicije morala, kao i razlicite "izvore" strukture morala. Takodje ako gledamo u pojedinacnom smislu - svaki covek je izgradio neka svoja "moralna pravila" za dobro/lose. Moral se menja tokom vremena i nije isti u svim sredinama, takodje. Kratko i jasno, kao sto kaze filozof Protagora: "Covek je mera svih stvari". Dok je nekad bilo nemoralno videti seks na TV-u (banalan primer) i mokre poljupce, kakva je situacija danas?

Citat
"Морални закон, као и сваки закон, мора имати свога Законодавца"
//Da, taj zakonodavac je ljudsko iskustvo (tacnije, jedan od njih).

Citat
"Морални закон, као и сваки закон, мора имати свога Законодавца. А пошто је тај закон израз правде и доброте, то онда и Законодавац тога закона мора бити Биће које зна шта је правда, шта је морално добро, а шта морално зло, јер без тих особина Законодавац не би уопште могао смислити сам морални закон."
//Aaaaaaaaaaaaa. Sad ovde uvodimo nove parametre u nasem matematickom modeluSmile Sta znaci biti dobar? Sta znaci "Bonus"?  Smile I ovde imate razne varijacije. Po Nietsche-u je bonus "ratoboran", ...... treba biti nadcovek... Drugi kaze, ma jok, bonus znaci imati "hriscanske vrline", biti skroman, treci kazu "Ma jok, zasto biti skorman ako si veliki covek? Velikom coveku je sve dozvoljeno".... I tako dalje...

Citat
1. Постоји морални закон.
 2. Закон мора имати законодавца.
 3. Дакле, постоји Законодавац моралног закона – Бог.

Vrlllo los dokaz. Pocetna premisa ne valja... Polazi od hipoteze da se ne treba dokazivati sta je moral... Ne postoji neki univerzalni moralni dokaz za sve ljude.

Iz mog izlaganja ste videli koliko je moral promenljiva stvar... I najbitnije - kako formiranje morala ne mora da ima neke veze sa Bogom. Covek ima "sobodnu volju" da bira svoja pravila zivota. Ja bih rekao da moral ponajvise zavisi od iskustva i percepiranja ovog sveta.

To sto neko cvika od "losih dela" je zbog toga sto je percepirao da drustvo tako vidi neko delo kao "lose" i moze se javiti strah - sta ako Bog stvarno postoji? Kako se postaviti? Mozda i strah od drustvenog odbacivanja... Mozda i strah od tekuceg zakona...

Citat
"него да сви знају за морални закон"
//Ne, nego svi ljudi znaju za vrednosti koje drustvo namece!

Citat
"него то чине по исквареној људској природи"
//E jes' ga objasnio... Vrlo je relativno sta je iskvareno a sta ne... I relativno je zasto neko misli da je nesto iskvareno.

Sumnjam da ce neko reci zbog Boga ili zbog "univerzalnog" zakona. Ja bih rekao da su to "godine vaspitanja", postojece drustvene norme...

Citat
"Људождери то чине не зато што немају појма о моралном закону, него из сујеверних разлога, јер верују да ће на њих прећи врлине поједенога"
//Sofizam. Vise nego ocigledan!

Citat
"Иначе, зна се да они никад не једу децу."
//Mozda jer sa dece ne mogu da predju vrline... Aaaaa kakvi sofizmi... Joj...

Citat
"Свети Јован Златоусти каже: „Хоћеш ли да видиш да је Бог у човечју природу усадио закон по којем се разликује шта је добро, а шта зло, запитај зашто нико од оних који зло чине не воли да се о њему зло говори. Ниједан зликовац неће да чује да се о њему зло говори, јер поштује урођени природни закон, мада својевољно бира и чини оно што је том закону противно.“
// e sad da vam kazem moje vidjenje, dragi moji forumasi. Ja smatram da postoji klica Bozija u nama svima. Mi imamo "slobodnu volju" da pogazimo ili "zalevamo" tu klicu kako bi postala neki cvet. Ko podje putem klice i dodje do cveta, smatram da ce mu Bog "pokazati" prave vrednosti. Obicno ljudi nisu toliko duboko u tim vodama pa je "klica" nerazvijena i ne mogu da razaznaju sta je dobro a sta ne, vec uzimaju drugi benchmark za svoje ponasanje...

Zasto neko ne voli da se o njemu zlo govori - za to ima 1000 odgovora...  Smile

Citat
"И обратно, чак и зли људи хоће каткад да одустану од злих дела, ако се на подесан начин апелује на њихово људско достојанство. "
//odnosno ako im se objasni kako ce ih drustvo videti i odbaciti zbog toga (a covek je drustvena zivotinja)

Citat
"Штавише, чак и ненормални људи умеју да крију своја зла и срамотна дела"
//Mozda zato sto ih drustvo ne moze shvatiti. Mislite da se takvi ne bi poveravali kada bi nasili na istomisljenike???

Citat
"Толико је морално осећање и морални закон дубоко усађен у људску душу!"
//Toliko je profa pokazao sklonost ka sofizmima (barem u ovom dokazu).

Citat
"Осим тога, не треба превиђати чињеницу да и најокорелији злочинци понекад осете грижу савести чији су глас пригушили сталним вршењем злих дела, па потраже исповест код свештеника,"
//Jer sta ako Bog ipak postoji? To je to svesno/podsvesno pitanje..... Da li cu zasluziti vecni zivot?

Citat
"милосрђе, морално похвалне ствари, без обзира на веру, философију, политику и остале спољашње околности."
//O ovome sam vec pisao. Ideja je da je nama hriscanima lako da prihvatimo sve sto profesor kaze. Ali ko pocne da razmislja "nekom drugom glavom" (ziveo Lightsoft) ili pocne da cita neko drugacije stivo - videce da postoji i druga strana. Tj, postoje ljudi koji preziru milosrdje i kazu da je ono "ljudska slabost"... Kakav je njihov moral?

[Pokusavam da mislim glavom ateiste i da trazim rupe u dokazu; i dalje mislim da je gnoseoloski dokaz logicki najispravniji i po mom misljenju nema nikakvih rupa]

Citat
"Као што спољашњи свет познајемо чулима, тако Бога сазнајемо савешћу"
//ne bih se slozio. Ovo za saznavanje Boga. Ali to cemo za neku drugu temu.

Citat
"Чувени немачки философ Имануел Кант који је све философско-богословске доказе о постојању Божјем прокритиковао и као безвредне одбацио"
// ... sto cemo mi uraditi sa ovim Kantovim dokazom  Smile  Smile   Smile

Citat
"У нашој свести постоји закон правде да добро треба да буде награђено, а зло кажњено."
//aman sta je to "dobro". Svi kao da polaze da se to podrazumeva, da je to nesto univerznalno !? Na ovoj temi sam takodje pisao o tome, pa koga interesuje neka preceslja temu...

Zaista, mozemo reci da ako neko kaze da je nesto dobro - smatra da se to treba nagraditi. Ali sta je to sto je "dobro" !?

Citat
"мора постојати један Судија"
//mora ako ste vernik...

Citat
"А то значи мора постојати Бог Судија и загробни живот човекове душе."
// hahahahaha. Odakle sad zagrobni zivot. Nije pominjan u dokazu uopste. Kao grom iz vedra neba...

Citat
"овај Кантов доказ и није неки логички доказ у строгом смислу речи. Он је више логички постулат, него буквални доказ. "
//sa ovom konstatcijom se moram sloziti (mada sam to vec pomenuo)

Citat
"Његов коначни закључак гласи: „Треба да постоје и Бог и душа“, ако живот уопште треба да има смисла"
//bravo profesore. Ovim je pokazao da ipak zna znanje  Smile. Povlacim ono sto sam rekao za njega   Smile

Citat
"ако је религија за човечанство боља него атеизам, онда је истина на њеној страни."
//sad ode profa na religijski dokaz...  Smile

Citat
"Милиционар у последњем тренутку примећује девојчицу међу шинама. Схвата каква ће се трагедија десити. Ризикује свој властити живот."
//u zivotinjskom carstvu isto imate "zrtvovanje" za svoju mladuncad. Neko bi rekao da je to "urodjeni instinkt" (nastao evolucijom).

Setimo se i testa Majkla Moore-a, kada je izveo jedan test: u NY je rekao glumcu da se pravi mrtav. Nagradu ce dobiti zitelj SAD. Ljudi su pored njega prolazili mrtvo hladno. Na kraju je dosao da vidi sta je sa tim covekom jedan Kanadjanin. Nije dobio nagradu. Pa jedan Kinez... Ali nijedan Amer. I niko nije dobio nagradu...  Smile

Citat
"Библија износи пуно таквих примера како казне појединачних грешника, тако и појединих група, читавих народа, па један пример и читавог човечанства, као што беше казна потопом."
//Meni je ovo interesantno da citam, ali ateisti/agonostiku ovo nista ne znaci...  Smile

Citat
" „Бог ником дужан не остаје.“ „Отето, проклето.“ „Зло рађање готово суђење.“ „Бог види опачину (опакост, зло) кроз дебелу облачину.“ „Ко другоме јаму копа сам у њу пада.“ Итд."
//au... Ovo je za neku drugu temu... Ja se slazem sa ovim, ali posto u osporavajnu ovog dokaza mislim ateisticki, i za ovo imam argumente... Dovoljno sam iskomentarisao dokaz do sada. Nekom drugom prilikom...

Ostatak teksta koji je vezan za Bibliju je za mene ispravan. Bas je to profa lepo objasnio. Respect.

Dobro je pa je pomenuo Jova. On mi je jak biblijski lik.  Smile

"На Месецу су била само два човека, па је то ипак доказ за цело човечанство."
//Hehehe. Ko kaze da su bili na mesecu.  Smile  Smile

Promisljaj, Silvanuse  Smile  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 10425
OS
Windows XP
Browser
Safari 3.0.195.33
Megapost   Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.15
mob
Nokia Luvmya 520
Megapost   Smile
Meni se samo jednom desilo da iskucam tako dugacak post i da sistem nije hteo da ga postavi, i vise to ne radim
zbog mogucnosti da trud bude uzaludan. Iznenadjen sam da je filozof uopste uspeo da postavi takav post.
IP sačuvana
social share
Covecanstvo se deli na inteligentne bez laznog boga, i one sa laznim Bogom bez inteligencije.
Jewpiter
Prijatelj je covek koji tebe voli, a ne covek kojeg ti volis.
Jewpiter

How much cocaine did Charlie Sheen take ?         Enough to kill two and a half men.
Makros_Crni : " Dozvolio sam sebi da budem obmanjen. "
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

My imaginary friend says Hi.

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 1878
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.5.5
mob
LG G2
Moguce je posatviti samo 80000 karaktera.
IP sačuvana
social share
"You, your joys and your sorrows, your memories and your ambitions, your sense of personal identity and free will, are in fact no more than the behavior of a vast assembly of nerve cells and their associated molecules."
--Dr. Francis Crick; Nobel laureate, co-discoverer of the DNA molecule
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 6227
OS
Nepoznat
Browser
Nokia6070 2.0
mob
Samsung 
Mega i kvaltetan post. Bravo
IP sačuvana
social share
"Na putu ka istini čovjek može da
napravi samo dvije greške. Da ne
prodje cijelim putem, ili - da ni ne
krene."  Buda
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 8856
Zastava Cyber Space
OS
Windows 7
Browser
Opera 9.80
mob
Samsung Galaxy SII
Slag  Smile
Makros  Smile

Moracu da prokomentarisem i kauzalni dokaz. Ocekujte jos jedan megapost (nadam se da nisam smorio. Bio sam koncizan koliko je to moguce biti Wink )

A sad da vam odam malu tajnu  Smile  Nema veze sa Bogom, vec je cisto edukativne prirode  Smile

Uvek kada pisem dugacke postove otvorim svoj Gmail account i tu pisem. Gmail vrllllllo cesto cuva (save-uje) u drafts automatski kopiju poruke. Ako ista zakaze (tipa nestane struje) nisam nista izgubio. Poruka je sacuvana, zdrava i prava  Smile

Druga alternativa je koristiti Microsoft Office Word/Notepad/OpenOffice/etc i lupati cesto CTRL+S da se sacuva dokument. //ima tu jos solucija, ali da ne smaram.

Posle iskopiram sve u deo (text box) za kucanje posta, procitam sve jos jednom (da bude razumljivo forumasima) dodam koji smajli gde je potrebno i krajnji rezultat vidite na ekranu  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Gom Džabar

Zodijak Cancer
Pol
Poruke 22686
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
Dakle Cosmological argument je sredjen.  Koji jos postoji za navodno postojanje boga.  Vernici na vama je red da postavite.
Jer da se vratimo na argument.
Zasto bi prvi uzrok bio van uzroka, to jest zasto ne bi bio potreban uzrok pre prvog uzroka da bi napravio prvi uzrok i drugo kao sto sam vec naveo da citiram ponovo
Sada sam se setio kontra argumenta. I da kazemo da je bog sam sebe stvorio to jest da je prvi uzrok, nista nam ne dokazuje njegovo trenutno postojanje, samo moze da dokaze postojanje u proslosti ne u sadasnjosti, jer ako je prvi uzrok napravio drugi i treci uzrok svaki uzrocni uzrok ce biti sam uzrok po sebi inicijalno zavistan od prethodnog ali nezavistan od prethodnog u isto vreme Smile
Whats next?
IP sačuvana
social share
Србочетничко комунистички фашиста.

Koљем по кућамa.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 42 43 45 46 ... 119
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.067 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.