Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 74 75 77 78 ... 119
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Апологетика - докази за постојање Божије  (Pročitano 220351 puta)
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 55
OS
Windows XP
Browser
Safari 4.1.249.1045
mob
Ericsson GH 688
1. Бог је савршено Биће.
2. Савршено Биће мора имати све позитивне атрибуте.
3. Егзистенција је позитиван атрибут.
4. Дакле, Бог постоји.

Ако претходно сматрамо библију као тачном одакле је и узето да је Бог савршено биће, онда је ово тачно. Исто тако користећи библију може се и оспорити да је Бог савршено биће.

1. Бог не може предвидети слободну вољу људи у будућности (из библије, постоје неколико примера, један од њих је Исалија 59:16).

Да ли то значи да бог учи? Ако не може предвидети слободну вољу људи пре него што дође до неког чина слободне воље, онда то значи да Он стиче знање о томе како се људи опредељују.

2. Бог учи (нећу да престанем овде, идемо даље).

Да ли бог може да направи грешку? Ако Бог научи (сазна) за чин слободне воље након што се он управо догодио, да ли је могуће да је очекивао неки другачији исход?
-Ако није, онда то значи да он сваки пут погоди када и како ће се неки чин слободне воље догодити, па самим тим Бог може предвидети слободну вољу људи, а то је контрадикторно писању у библији.
-Ако Бог може да направи грешку, онда...

3. Бог није савршено биће.
4. Ако Бог није савршено биће онда нема све позитивне атрибуте.
5. Ако нема све позитивне атрибуте да ли то значи да Бог не постоји? (пратећи ону филозофију)

Библија је пуна контрадикторности и, кад се извуче нешто из ње и притом сматра као валидном чињеницом која се не сме и не треба проверавати, започнеш монолог (а замисли тек дијалог) који нико живи па ни ти што га водиш сам са собом (а ни Бог наравно), не зна како ће се завршити. Зато је могуће да је уствари исправно ово а не оно, можда је овако а не онако и ето га, протестанти, правослaвци, католици...
« Poslednja izmena: 12. Apr 2010, 10:34:22 od akiman »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 2051
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
Sa prve strane Silvanus citira Kanta:

Ако је тачна прва теза, онда постављамо овакав силогизам:

1. Бог је савршено Биће.
 4. Дакле, Бог постоји.

ali izozostavlja drugi deo ......... (pretpostavljam nenamerno)

1. Бог не може предвидети слободну вољу људи
2. Бог учи
3. Бог није савршено биће

..........zato sam mu ja predložio da nam kao teolog više objasni " Starozavetnu knjigu o Jovu"......, on je to lepo i uradio, negde u masi njegovih tekstova.

Jung je "priču o pravednom Jovu" objasnio postojanjem Boga , ali ne dobrog ili zlog Boga, već Boga kao fenomena........, što je eto jedna nelogičnost u Hrišćanstvu.
« Poslednja izmena: 12. Apr 2010, 00:54:03 od sova9072 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Windows XP
Browser
Mozilla YFF35
mob
Nokia Luvmya 520
1. Бог је савршено Биће.
4. Дакле, Бог постоји.

Ако претходно сматрамо библију као тачном одакле је и узето да је Бог савршено биће, онда је ово тачно. Исто тако користећи библију може се и оспорити да је Бог савршено биће.

1. Бог не може предвидети слободну вољу људи у будућности (из библије, постоје неколико примера, један од њих је Исалија 59:16).

Да ли то значи да бог учи? Ако не може предвидети слободну вољу људи пре него што дође до неког чина слободне воље, онда то значи да Он стиче знање о томе како се људи опредељују.

Да ли бог може да направи грешку? Ако Бог научи (сазна) за чин слободне воље након што се он управо догодио, да ли је могуће да је очекивао неки другачији исход?
-Ако није, онда то значи да он сваки пут погоди када и како ће се неки чин слободне воље догодити, па самим тим Бог може предвидети слободну вољу људи, а то је контрадикторно писању у библији.

5. Ако нема све позитивне атрибуте да ли то значи да Бог не постоји? (пратећи ону филозофију)

Библија је пуна контрадикторности и, кад се извуче нешто из ње и притом сматра као валидном чињеницом која се не сме и не треба проверавати, започнеш монолог (а замисли тек дијалог) који нико живи па ни ти што га водиш сам са собом (а ни Бог наравно), не зна како ће се завршити. Зато је могуће да је уствари исправно ово а не оно, можда је овако а не онако и ето га, протестанти, правослaвци, католици...
Gde u bibliji pise da je Bog "savrseno bice" ?
Covek nikada nece znati koje bice ( koji covek, posto je Bog - covek ) je Bog, tako da ne moze da racionalno
prica o Bogu. Niti ima autoritet da sudi sta je pozitivno a sta nije. Covek moze da definise samo ono sto postoji u materiji, da li neko ima dokaz da je neki covek - Bog ?
Nigde u bibliji ne pise da covek ima slobodnu volju, covek zna da ne bira svoj zivot i da ne bira da li ce ga ziveti ili nece. Apsolutno je apsurdno govoriti da covek ima bilo kakvu slobodu, i uopste nije tesko shvatiti da sve sto covek ima su mogucnost da se zivi zivot koji nam je dat, odnosno kreiran od strane necega sto je izvan nas.
Taj stih koji si naveo " I vide gde nema čoveka, i začudi se što nema posrednika; zato učini Mu spasenje mišica Njegova, i pravda Njegova podupre Ga. " blage veze nema sa "slobodnom voljom" nego govori o Bozijoj volji
da nekoga spase ili ne. To je objasnjenje da je covekov zivot Bozija volja i da je spasenje tog zivota takodje
Bozija volja. jedno je da neko bude odabran da zivi, a nesto sasvim drugo je da taj neko bude odabran za
vecni zivot ( dok su drugi odabrani za smrt ).
Nijedan covek nije spasao svoj zivot, posto bi to iskljucilo postojanje Boga, Isaija je iovako pisao o tome ko
je jedini Spasitelj, Isaija 43:11 " Ja sam, ja sam Gospod, i osim mene nema Spasitelja. "
Nema kontradiktornosti u starom zavetu, kontradiktornost je izmedju poslanica fariseja Svetog Pavla i apostola Isua Hrista i starog zaveta i onoga sto je rekao Isus u jevandjeljima.
Stoga je biblija prakticna posto je lakse shvatiti sta je istina kada se shvati sta je laz.
Znaci u bibliji se nalazi istina Gospoda Boga koju su rekli proroci i Isus o jednom zivotu i farisejska laz o "drugom zivotu".
IP sačuvana
social share
Covecanstvo se deli na inteligentne bez laznog boga, i one sa laznim Bogom bez inteligencije.
Jewpiter
Prijatelj je covek koji tebe voli, a ne covek kojeg ti volis.
Jewpiter

How much cocaine did Charlie Sheen take ?         Enough to kill two and a half men.
Makros_Crni : " Dozvolio sam sebi da budem obmanjen. "
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 55
OS
Windows XP
Browser
Safari 4.1.249.1045
mob
Ericsson GH 688
1. Бог је савршено Биће.
4. Дакле, Бог постоји.

Gde u bibliji pise da je Bog "savrseno bice" ?
Covek nikada nece znati koje bice ( koji covek, posto je Bog - covek ) je Bog, tako da ne moze da racionalno
prica o Bogu. Niti ima autoritet da sudi sta je pozitivno a sta nije. Covek moze da definise samo ono sto postoji u materiji, da li neko ima dokaz da je neki covek - Bog ?
Nigde u bibliji ne pise da covek ima slobodnu volju, covek zna da ne bira svoj zivot i da ne bira da li ce ga ziveti ili nece. Apsolutno je apsurdno govoriti da covek ima bilo kakvu slobodu, i uopste nije tesko shvatiti da sve sto covek ima su mogucnost da se zivi zivot koji nam je dat, odnosno kreiran od strane necega sto je izvan nas.
Taj stih koji si naveo " I vide gde nema čoveka, i začudi se što nema posrednika; zato učini Mu spasenje mišica Njegova, i pravda Njegova podupre Ga. " blage veze nema sa "slobodnom voljom" nego govori o Bozijoj volji
da nekoga spase ili ne. To je objasnjenje da je covekov zivot Bozija volja i da je spasenje tog zivota takodje
Bozija volja. jedno je da neko bude odabran da zivi, a nesto sasvim drugo je da taj neko bude odabran za
vecni zivot ( dok su drugi odabrani za smrt ).
Nijedan covek nije spasao svoj zivot, posto bi to iskljucilo postojanje Boga, Isaija je iovako pisao o tome ko
je jedini Spasitelj, Isaija 43:11 " Ja sam, ja sam Gospod, i osim mene nema Spasitelja. "
Nema kontradiktornosti u starom zavetu, kontradiktornost je izmedju poslanica fariseja Svetog Pavla i apostola Isua Hrista i starog zaveta i onoga sto je rekao Isus u jevandjeljima.
Stoga je biblija prakticna posto je lakse shvatiti sta je istina kada se shvati sta je laz.
Znaci u bibliji se nalazi istina Gospoda Boga koju su rekli proroci i Isus o jednom zivotu i farisejska laz o "drugom zivotu".

Да, космички зомби који је сам себи отац, ће избавити нашу душу од зла на које нас је претходно осудио, ако симболично једемо његово месо и пијемо његову крв, јер је змија која може да говори убедила жену створену од ребра да једе са магичног дрвета.
Научна достигнућа су лажна а ово је права истина. Молим те, немој да ме вређаш.

Да оставимо сада то на страну, ако пише да је 1+1=2 а 2+2=4 где пише да је 3+3=6? Ти имаш слободну вољу да прочиташ онај претходни пост који си цитирао, а ниси прочитао, а можеш наставити да извлачиш речи из контекста ако одабереш да га опет не прочиташ, или ти то Бог командује? Боже јеси то ти?

Нигде у библији не пише да човек има слободну вољу, јер свако ко је иоле паметан то схвата, заправо оно што сам ја написао а ти извукао из контекста уопште не говори о томе како Бог даје, или како ти тврдиш, а за пример ћу узети себе, не даје некоме слободну вољу па га директно води у пакао јер је богохулник и заслужује да буде мучен вечно, иако га иначе Бог воли, а он ту ништа не може да учини јер нема слободну вољу? Само тренутак... WHAT THE FUCK??

Да човек има слободну вољу је јасно као дан, о томе нема потребе ни да се расправља, ако ја о томе нисам расправљао не знам како си успео да ме цитираш?

Ја знам да, по тврдњама библије, Бог створи човека по свом изгледу, али стварно нисам знао да је један од људи на земљи Бог и да нас уствари он све зајебава и контролише нам умове. Јеси ли сигуран да си на то мислио?
« Poslednja izmena: 12. Apr 2010, 14:12:09 od akiman »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 4025
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.6.3
Svaka nasa misao jeste i misao Kreatora. Kroz nas Kreator uci o sebi. A s obzirom da nam je data Slobodna VOlja - dostupni su svi putevi spoznaje. Mi smo (svako od nas) Kreator i nase misli svesno i nesvesno (uglavnom) stvaraju (Kreiraju). Eto, time je krug kompletan... Smile
IP sačuvana
social share
Edit by cg_ac: Potpis uklonjen zbog uvredljive sadrzine!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Superstar foruma

Чувајте Љубав !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 50129
Zastava Босна
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.19
mob
Samsung Galaxy S24

Та поставка није тачна. Могао си узети и бољи примјер из библије рецимо моненат када се Бог "покајао" што је створио свијет, прије него што је одлучио да га потопи:

"Покаја се Господ што је створио човјека на земљи, и би му жао у срцу." (1. Мојсијева 6,6) 

Размисли мало. У Библији пише и да Бог зна бити пун гњева, али и да је он "љубоморни" Бог. Да ли је заиста мислиш да је Бог такав ? У библији се спомињу многи пороци, постоји читав низ пророчких књига. Како су пророци могли прорицати будућност ако нису знали шта ће се десити ? Односно како Божјем прорку може бити познато нешто што није Богу? Сви пророцу су тврдили да информације добијају од Бога ("Овако каза Господ"). Што очигледан библијски доказ да Бог зна шта ће се десити.   
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 10425
OS
Windows XP
Browser
Safari 4.1.249.1045

Та поставка није тачна. Могао си узети и бољи примјер из библије рецимо моненат када се Бог "покајао" што је створио свијет, прије него што је одлучио да га потопи:

"Покаја се Господ што је створио човјека на земљи, и би му жао у срцу." (1. Мојсијева 6,6) 

Размисли мало. У Библији пише и да Бог зна бити пун гњева, али и да је он "љубоморни" Бог. Да ли је заиста мислиш да је Бог такав ? У библији се спомињу многи пороци, постоји читав низ пророчких књига. Како су пророци могли прорицати будућност ако нису знали шта ће се десити ? Односно како Божјем прорку може бити познато нешто што није Богу? Сви пророцу су тврдили да информације добијају од Бога ("Овако каза Господ"). Што очигледан библијски доказ да Бог зна шта ће се десити.   

Cuj kako, pa kako i danas.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

My imaginary friend says Hi.

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 1878
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.3
mob
LG G2
Hehe da je Hudini ziveo u doba mojsija i on bi bio prorok
IP sačuvana
social share
"You, your joys and your sorrows, your memories and your ambitions, your sense of personal identity and free will, are in fact no more than the behavior of a vast assembly of nerve cells and their associated molecules."
--Dr. Francis Crick; Nobel laureate, co-discoverer of the DNA molecule
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Superstar foruma

Чувајте Љубав !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 50129
Zastava Босна
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.19
mob
Samsung Galaxy S24

Cuj kako, pa kako i danas.

Ја сам навео примјер старозавјетних пророка чија су се пророштва обистинила...  Smile

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 10425
OS
Windows XP
Browser
Safari 4.1.249.1045
Istina je zato sto se desilo prije 2000 godina.  Smile

I istina je zato sto je zapisano u knjizi u kojoj se tvrdi da je sve istina...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 74 75 77 78 ... 119
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.111 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.