Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 50 51 53 54 ... 119
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Апологетика - докази за постојање Божије  (Pročitano 219877 puta)
Svedok stvaranja istorije

Gom Džabar

Zodijak Cancer
Pol
Poruke 22686
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
Ако не можемо да се сложимо око дефиниције појма истине, није никакав проблем да се преформулише гносеолошки доказ. Smile

1. Свет у којем живимо је базиран на логици што сазнајемо на основу подударности логичког закона мишљења и закона спољашње објективне стварности.
2. Подударност унутрашњих логичких закона са законима спољашње стварности може потицати само од разумног бића које зна и логичке законе мишљења и законе спољашње објективне стварности.
3. Постоји, дакле, једно разумно Биће од којег потиче логика на којој је базирана стварност. То Биће зовемо Бог.
Ne mogu da se slozim sa tom definicijom.  Stvarnost i istina nije bazirana od strane boga.
Stvarnost i realnost ucimo tokom zivotnog ciklusa. Nasa sama realnost je greska, jer postoje druge realnosti koje ne mozemo videti, bas kao matrix na primer.  Istinu i logiku dobijamo putem ucenja gresaka, bez gresaka nema znanja to jest istine. Istina ce uvek biti subjectivna, duraciona i relativna.
IP sačuvana
social share
Србочетничко комунистички фашиста.

Koљем по кућамa.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak
Pol
Poruke 42
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.5
Stvarnost i realnost ucimo tokom zivotnog ciklusa. Nasa sama realnost je greska, jer postoje druge realnosti koje ne mozemo videti, bas kao matrix na primer.  Istinu i logiku dobijamo putem ucenja gresaka, bez gresaka nema znanja to jest istine. Istina ce uvek biti subjectivna, duraciona i relativna.

Eto najjačeg dokaza u prilog Božjem postojanju. O tome ja stalno govorim, doduše na drugačiji način. Smiley
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 36621
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.5.5
mob
Sony xperia
Sve je to zbog nase nesavrsenosti u percepciji. Nije to dokaz za postojanje necega.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

My imaginary friend says Hi.

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 1878
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.5.6
mob
LG G2
Citat
Hitler(katolik) se igrao boga, hteo je da stvori savrsenu rasu.

Katolik po rođenju, budući da austrijance smatraš katolicima. Ali - daleko je bio od stvarnog katolika. Bio je nevernik ništa manje nego bilo koji drugi nevernik, kome je crkva i religija mogla služiti samo kao paravan i ništa više od toga.

kad sam to napisao mislio sam na ovo:
Isecak iz Mein Kampf-a
Hence today I believe that I am acting in accordance with the will of the Almighty Creator: by defending myself against the Jew, I am fighting for the work of the Lord

Citat
Koje? Koje ne. Prosečan, pravi hrišćanin, smatra da je poštovanje drugih iznad poštovanja samih sebe. Prosečan ateista se smeje ovakvom stavu. Ja sam sreo XXX arogantnih, izrazito arogantnih i bezobraznih ateista, koji nemaju trunke poštovanja prema sagovornicima sa kojima se oni ne slažu. Naravno da ima i hrišćana koji su licemeri, to mi je itekako poznao. Izgleda niko nije imun od tih bolesti. Pravi hrišćanin voli sve ljude. Ateisti nemaju potrebe da ikog vole. Nemaju moralna ograničenja, nemaju normative i principe. Imaju, zapravo, ali im to uvek neko drugi servira. Za hrišćane je moral uvek bio moral. Za ateiste - nije. Oni se zalažu za homosexualizam (bar sam to stekao razgovarajući sa mnogim ateistima) ne zato što su tobože zainteresovani za čovekova opredeljenja, nego zato što smatraju da hrišćanstvo, sa svojim negativnim stavom o homosexualizmu, smatraju da je u pitanju ograničavanje ljudske slobode.
Pravi hrišćanin voli sve ljude, osim homoseksualaca.
Meni ne smeta homoseksualizam, mislim da bi trebali da imaju sva prava kao i strejt ljudi.

Citat
Imaju, zapravo, ali im to uvek neko drugi servira
Da to su sudovi, policija Smiley

Citat
Za hrišćane je moral uvek bio moral.
Sta to znaci?  Smile

« Poslednja izmena: 18. Dec 2009, 20:54:18 od nofx0023 »
IP sačuvana
social share
"You, your joys and your sorrows, your memories and your ambitions, your sense of personal identity and free will, are in fact no more than the behavior of a vast assembly of nerve cells and their associated molecules."
--Dr. Francis Crick; Nobel laureate, co-discoverer of the DNA molecule
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 6227
OS
Nepoznat
Browser
Nokia6070 2.0
mob
Samsung 
Mnogi se tako pozivaju na veru zbog utiska. Nego, Silvanuse ima li još dokaza, izgleda smo rekli sve što smo imali o ovima do sada iznešenim.
IP sačuvana
social share
"Na putu ka istini čovjek može da
napravi samo dvije greške. Da ne
prodje cijelim putem, ili - da ni ne
krene."  Buda
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Gom Džabar

Zodijak Cancer
Pol
Poruke 22686
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
Sve je to zbog nase nesavrsenosti u percepciji. Nije to dokaz za postojanje necega.
Tacno tako
IP sačuvana
social share

Koљем по кућамa.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 8856
Zastava Cyber Space
OS
Windows 7
Browser
Opera 9.80
mob
Samsung Galaxy SII
Izgleda da ce Silvanus malo da odmori od foruma i posveti se nekim drugim stvarima.
Ja i dalje cekam ako neko slucajno ima e-book da iskopira neki deo (sledeci dokaz).

Za to vreme, dok cekam, citam ove komentare i nemam komentara... Sta je trebalo reci receno je. Moze proci dosta vremena ali pojedini forumasi nikada nece promeniti stavove. Silvanus je imao zivaca da se bakce malo oko toga, ja nemam. Po jedan detaljan review za svaki dokaz sam dao pa ko voli nek promislja.
Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Gom Džabar

Zodijak Cancer
Pol
Poruke 22686
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
Ja da imam vremena postavio bih.
Nek neko postavi Ontoloski ili tako neki dokaz pa da diskutujemo, jer smo ovaj jedan vec oborili
IP sačuvana
social share

Koљем по кућамa.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 8856
Zastava Cyber Space
OS
Windows 7
Browser
Opera 9.80
mob
Samsung Galaxy SII
Ja da imam vremena postavio bih.
Nek neko postavi Ontoloski ili tako neki dokaz pa da diskutujemo, jer smo ovaj jedan vec oborili
Ontoloski je prvi dokaz. Klikni na prvu stranu. Ja sam bio protiv njega (moze se videti moj komentar).
Kosmoloski nije oboren. Wink Cak sta vise, svideo mi se. Mada je naizgled smesan, Kant ga je dobro postavio, tu nema price. Wink

Koliko sam video, vas nekoliko zapravo buni to (iako vam je do neke granice prihvatljivo da Bog postoji kao prvi uzrok) kako dokazati da on i dalje postoji...

Ovaaaj ja za to imam neko svoje vidjenje (  Smile ) koje je van navedenih dokaza (ko zna mozda je profa to vec negde pomenuo u knjizi i to tek treba biti postavljeno  Smile ). Tj. za to zasto on mora da postoji. I zasto ce uvek da postoji. Ali o tome drugom prilikom ;

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Gom Džabar

Zodijak Cancer
Pol
Poruke 22686
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
Ma to smo se slozili cisto radi argumentacije. Inace nista ne indicira da je bog prvi uzrok, nesto je moralo da prouzrokuje boga, a ex nihilo to je malo teze.
Pokusavam da se setim koje sam ucio od tih dokaza.  Cosmological, Ontological, Design Argument...
Koji profa?
IP sačuvana
social share

Koљем по кућамa.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 50 51 53 54 ... 119
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.062 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.