Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 49 50 52 53 ... 119
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Апологетика - докази за постојање Божије  (Pročitano 219974 puta)
Jet set burekdzija

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 5100
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.6
Citat
Postoje istine i istine.  Postoji istina koja je istina dok se ne dokaze suprotno.
Postoji istina...

Ako se dokaže suprotno to ne znači da je ona prestala biti istina, već da nikad nije ni bila...
IP sačuvana
social share
you don't need a weatherman to know which way the wind blows
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Gom Džabar

Zodijak Cancer
Pol
Poruke 22686
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
Da ali za odredjeno vreme je bila istina iako je bila neistina jer je postojalo ubedjenje da je istina
IP sačuvana
social share
Србочетничко комунистички фашиста.

Koљем по кућамa.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 5100
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.6
Da ali za odredjeno vreme je bila istina iako je bila neistina jer je postojalo ubedjenje da je istina

Smile

Naravno da je postojalo ubjedjenje da je istina, ali je to ne čini istinom... (uf sa ovim boldovanjem ličim na... ma znate već  Smile)
Ti možeš da budeš u ubjeđenju da ja imam rogove, ali ih ja nemam... To ne znači da je istina samo zato što si ti (ili svi na svijetu) u ubjeđenju da je tako...

Ne znam stvarno šta je ovdje nejasno...

Pojam subjektivne istine je malo... egoističan...  Smile , tvrdeći da je nešto istina zato što smo mi u takvom ubjeđenju...

IP sačuvana
social share
you don't need a weatherman to know which way the wind blows
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Gom Džabar

Zodijak Cancer
Pol
Poruke 22686
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
Cini je istinom, duracionom istinom, zavisi od vremena  Smile
IP sačuvana
social share
Србочетничко комунистички фашиста.

Koљем по кућамa.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 1009
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.64
Ако не можемо да се сложимо око дефиниције појма истине, није никакав проблем да се преформулише гносеолошки доказ. Smile

1. Свет у којем живимо је базиран на логици што сазнајемо на основу подударности логичког закона мишљења и закона спољашње објективне стварности.
2. Подударност унутрашњих логичких закона са законима спољашње стварности може потицати само од разумног бића које зна и логичке законе мишљења и законе спољашње објективне стварности.
3. Постоји, дакле, једно разумно Биће од којег потиче логика на којој је базирана стварност. То Биће зовемо Бог.
IP sačuvana
social share
Сети се одакле си пао и почни да чиниш своја прва дела!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

My imaginary friend says Hi.

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 1878
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.5.6
mob
LG G2
Logiku su izmislili i razradili ljudi a ne bog  Smile
Биће од којег потиче логика на којој је базирана стварност jeste covek.
« Poslednja izmena: 18. Dec 2009, 11:06:35 od nofx0023 »
IP sačuvana
social share
"You, your joys and your sorrows, your memories and your ambitions, your sense of personal identity and free will, are in fact no more than the behavior of a vast assembly of nerve cells and their associated molecules."
--Dr. Francis Crick; Nobel laureate, co-discoverer of the DNA molecule
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 1009
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.64
Значи људи су измислили да постоје? Smile

Мислим да ће пре бити да су људи препознали логику стварности (не потпуно) и објаснили је речима.
IP sačuvana
social share
Сети се одакле си пао и почни да чиниш своја прва дела!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

My imaginary friend says Hi.

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 1878
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.5.6
mob
LG G2
[sarcasm]Da, ljudima je trebala logika da dokazu da postoje[/sarcasm] 
Jel ti zaista treba logika da objasnis da nesto postoji sto je bukvalno ispred tebe
IP sačuvana
social share
"You, your joys and your sorrows, your memories and your ambitions, your sense of personal identity and free will, are in fact no more than the behavior of a vast assembly of nerve cells and their associated molecules."
--Dr. Francis Crick; Nobel laureate, co-discoverer of the DNA molecule
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Ok, sve najbolje.

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1515
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.3
Moram da citiram jedan tekst:
"Ko je, pak, našao istinu, taj ne raspravlja o istini, niti o tome šta je vera. Reč "vera" sadrži i neznanje: čovek, konačno, veruje u ono što ne zna ili ne može da dokaže. Ko u istinu veruje, taj večnu istinu još nije našao. On se još ni ne kreće u struji večne istine. Vera je, dakle, i slepilo.

Ko je, pak, našao večnu istinu, taj u istinu ne mora više da veruje - on istinu zna, jer se kreće u struji istine. To je istinski mudar čovek, koji je u sebi pronašao to bogatstvo, tu istinu. Istinski mudraci počivaju u sebi. To je unutarnja sigurnost i čvrstina.Oni ne raspravljaju o veri, jer su preko vere našli mudrost, koja jeste istina.

Ko, dakle, u Boga samo veruje, a ne poznaje dubinu večne istine, večni zakon, taj onda mnogo govori o svom verovanju."
IP sačuvana
social share
Skrab.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak
Pol
Poruke 42
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.5
Zato sto oni nisu ubijali u ime ateizma nego u ime svoje politike.

A ta politika je bila čisto ateistička ili još gore, antiteistička. Borili su se protiv Boga. U komunističkim državama se to radilo sistematski, na uništavanju hršćanstva i hrišćanske vere. Svako ko je bio hrišćanin, manje ili više bio je obeležen.

Citat
Hitler(katolik) se igrao boga, hteo je da stvori savrsenu rasu.

Katolik po rođenju, budući da austrijance smatraš katolicima. Ali - daleko je bio od stvarnog katolika. Bio je nevernik ništa manje nego bilo koji drugi nevernik, kome je crkva i religija mogla služiti samo kao paravan i ništa više od toga.

Citat
Komunizam nije isto sto i ateizam.

Nije, ali mnogo toga nije isto sa teizmom, pa koga briga? Komunizam je samo bio savršena platforma za pojavu ateizma i obrnuto. To dvoje idu zajedno.

Citat
Ateizam je postojao pre teista, pre nego sto si verovao nisi verovao.

Ne mora da znači. Pre no što si ti postao i počeo da (ne)veruješ - pre tebe je bilo verujućih. Ateizam je izmišljen u novije doba, a ima svoj istorijski razvoj, naravno, kao uostalom i svaka druga filosofija na ovom svetu. Ateizam nije nastao juče ili u prošlom veku, ali je u prošlom veku doživeo svoju kulminaciju. Verovatno je danas ništa manje popularan kod mnogih.

Citat
Da, u pravu si da nema teista ne bi ni bilo ateista.

Otprilike.

Citat
Reci mi zasto ti mislis da ateizam "omalozava" veru kao sto ti kazes?

Smile Mora da se šališ kada me ovo pitaš? Lepo pogledaš onu "pesmicu" koju si ostavio. To je čisto omalovažavanje hrišćanske vere, na stranu što prosečan ateista nema blage veze sa hrišćanstvom. Za njega je hrišćanstvo ono što vidi oko sebe,  budući da se većina ateista kreću u hrišćanskom okruženju. No, to je samo moje uverenje koje sam stekao razgovarajući sa brojnim ateistima iz skoro čitave ex Yu.

Znaš kako, čovek je pre svega čovek, gde god da ide, šta god da radi. Ja imam prijatelja na sve strane koji su raznih uverenja. Nekad su mi neki simpatični zbog njihovih stavova, ali ih poštujem, naravno. Meni je bitno da li je čovek čovek. Ostalo je drugorazredno. Čovek će poštovati tvoje stavove, bez obzira koje ti stavove imaš i koje on stavove ima. To je moje iskustvo.

Citat
Reci mi koje su to cisto hriscanske vrednosti koje ateisti nemaju?

Koje? Koje ne. Prosečan, pravi hrišćanin, smatra da je poštovanje drugih iznad poštovanja samih sebe. Prosečan ateista se smeje ovakvom stavu. Ja sam sreo XXX arogantnih, izrazito arogantnih i bezobraznih ateista, koji nemaju trunke poštovanja prema sagovornicima sa kojima se oni ne slažu. Naravno da ima i hrišćana koji su licemeri, to mi je itekako poznao. Izgleda niko nije imun od tih bolesti. Pravi hrišćanin voli sve ljude. Ateisti nemaju potrebe da ikog vole. Nemaju moralna ograničenja, nemaju normative i principe. Imaju, zapravo, ali im to uvek neko drugi servira. Za hrišćane je moral uvek bio moral. Za ateiste - nije. Oni se zalažu za homosexualizam (bar sam to stekao razgovarajući sa mnogim ateistima) ne zato što su tobože zainteresovani za čovekova opredeljenja, nego zato što smatraju da hrišćanstvo, sa svojim negativnim stavom o homosexualizmu, smatraju da je u pitanju ograničavanje ljudske slobode.

Zato je svima moral otišao u off, na nezavidnom smo nivou, sve nam je slobodno, može svako da radi šta hoće.

Vidiš, hrišćanin ne može da radi šta hoće, jer je podložan jednom višem sudu. On zna ko vlada na ovom svetu, on zna da za sve postoji konačni, večni sud. I nema razloga da ima paranoičan strah od istog (kao što mnogi hrišćani imaju), jedino treba da shvati kako poštovanje ljudskog dostojanstva, bez obzira na čovekova  uverenja, jeste najveći ideal ljudskosti, koje čak i sam Bog zahteva.

Ko tako radi, taj je moj prijatelj i brat, veći od onih što idu u crkvu i Bogu se po nekoliko puta dnevno mole, ponekad i da komšiji crkne krava.  Smile Izem ti takve "hrišćane," da prostiš.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 49 50 52 53 ... 119
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.061 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.