Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 113 114 116 117 ... 119
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Апологетика - докази за постојање Божије  (Pročitano 219268 puta)
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 2051
OS
Windows 7
Browser
Opera 11.64
A u vezi slobodne volje. Ako čovek nema slobodnu volju , onda ni njegove misli nisu njegove. Ako je to istina to je onda jako tužno , jer to onda svodi čoveka na neku vrstu mašine na koga deluje spoljni svet i on tu nemože ništa jer nema slobodnu volju.
A sta definise i dokazuje bilo koje vlasnistvo coveka ?
Svi smo mi fizicki deo nasih roditelja nad kojim nemamo nikakvu kontrolu i tvrdnja da smo to mi je apsurd koji se dopada onima koji ne zele da se suoce sa cinjenicama.
Mi smo samo osecaj prisutnosti koji je proizvod tog i takvog tela i taj osecaj izuzima bilo kakvo poredjenje coveka
i bilo kakvu vrstu masine. Bas kao sto kreacija onoga sto je covek kreirao izuzima bilo kakvo poredjenje sa zivotinjama.
Covek/svesno bice je delovanje unutrasnjeg sveta a ne spoljnog.

Verujuš mi da što se više trudim da protumačim šta si napisao , sve te manje razumem . Taj tvoj stil pisanja je užasan ! Ubija u pojam.......

Ako je tvoj misaoni proces takav onda ti imaš neki psihički poremećaj. Veruj mi , nemam nameru da te vređam , ali to je ono što pomislim kada pokušam da rastumačim šta ti ustvari želiš da kažeš.

@85Kristal

Pročitao sam na brzinu ono što si napisao i razmišljaću o tome. Nemam sad vremena , tako da ako budem imao nešto pametno da napišem to ću i uraditi.  Smile
« Poslednja izmena: 22. Maj 2012, 20:40:46 od sova9072 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 12.0
mob
Nokia Luvmya 520
Verujuš mi da što se više trudim da protumačim šta si napisao , sve te manje razumem . Taj tvoj stil pisanja je užasan ! Ubija u pojam.......

Ako je tvoj misaoni proces takav onda ti imaš neki psihički poremećaj. Veruj mi , nemam nameru da te vređam , ali to je ono što pomislim kada pokušam da rastumačim šta ti ustvari želiš da kažeš.
Po ovome sto si napisao ne vidim da se uopste trudis nego donosis brzoplete zakljucke da je ono sto sam napisao potrebno protumaciti.
Pisem prostim jezikom koji prestavlja tacno to sto je napisano.

Kako mozes govoriti o kvalitetu mog "misaonog procesa" kada ne mozes da obrazlozis sta sam rekao ?!?
Da li ti uopste mozes da objasnis sta je u onome sto govorim nerazumljivo ?

Nije ti jasno da je deo tela koji pripada nasim roditeljima pogresno definisati kao "Ja" ?
Nije ti jasno sta je osecaj prisutnosti ? ( Zar se ne osecas prisutnim ? )
Nije ti jasna razlika izmedju zivog bica i mrtve materije koja sacinjava masine ?
Nije ti jasna razlika izmedju coveka i zivotinje ?
Nije ti jasno da su sve informacije definisane unutar coveka tacnije covekovog uma ?
IP sačuvana
social share
Covecanstvo se deli na inteligentne bez laznog boga, i one sa laznim Bogom bez inteligencije.
Jewpiter
Prijatelj je covek koji tebe voli, a ne covek kojeg ti volis.
Jewpiter

How much cocaine did Charlie Sheen take ?         Enough to kill two and a half men.
Makros_Crni : " Dozvolio sam sebi da budem obmanjen. "
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 36621
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 12.0
mob
Sony xperia
@sova9072 moj naklon.  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Чувајте Љубав !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 49983
Zastava Босна
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 12.0
mob
Samsung Galaxy S24
To je slobodna volja. Ne moram ja da izgradim raskrsnicu i dva puta da bi ima slobodu da na raskrsnici skrenem levo ili desno.
Da li uvidjas kontradiktornost u tvojim recima? Nisi uticao na bilo sta oko tebe, a osecas da imas slobodnu izbora? Kako to? Pa jel moze jednostavnije da se objasni zabluda oko postojanja "slobodne volje"?
Druze, jesi ti imao slobodnu volju i odlucio da se rodis?

Kakva bi bila tvoja slobodna volja da ti neko uperi pistolj u glavu i kaze "hoces da zavrsimo sad ili odma'?"
Mozemo da pricamo o nekoj vrsti "uzrocno-posledicne volje", a nikako o "slobodnoj volji".

Sve nase odluke su bazirane na iskustvu!

Ako si odrastao u nekom plemenu americkih urodjenika, pre 300-ak godina, da li bi ti imao slobodnu volju da postanes PhD? Nikako, jer naprosto ne znas sta PhD uopste znaci! Koji jos primer da navedem?

Ako te je kao malo dete, ugrizao pas ili si doziveo bilo kakav sok, neprijatnost (ili pak lep dozivljaj) ,postoji sansa da i kao odrasla osoba imas traume i da ako vidis psa, pokusas da ga izbegnes. To ne znaci da ce te svaki pas napasti, to se zove uslovni refleks. Ali to nije "slobodna volja" : )

Ljudi koji veruju u "slobodnu volju" treba malo dublje da se pozabave ovom tematikom, pre svega logikom.

Sve nase odluke su bazirane na bazi akcije-reakcije. Ne postoje dobri/losi ljudi. Postoji ono sto postanemo, ono sto smo uceni da budemo. Okolina utice na nas, isto kao sto i mi uticemo na okolinu.

Постоји наметнути оквир. И у њему слобода избора између понуђених опција. Правила игре су одређена, али можеш да играш како хоћеш. У оквиру онога шта можеш да изведеш. Нико нас није питао да ли ћемо се родити. Међутим, сви ми желимо да живимо. Неко је одлучио умјесто нас. И тако долазимо до старатељства. Односа у коме се слобода даје на кашичицу. Могућности су такве каве јесу. Али постоје. Рецимо можеш да бираш да ли ћеш да ти мама купи црвену или плаву лопту. Пошто нема шансе да бираш какву ћеш играчку чини се да никаква слобода не постоји. Али чак и у тако скученом простору какав је наш случај, иза илузија могу постојати реални узрорци и стварни догађаји. Наш утицај може бити огроман и пресудан. Али о њему мало шта знамо. Људи нису и можда никада неће бити свијесни шта су све проузроковали својим свакодневним одлукама. Сви резултати стоје записани на најфинијим нивоима. 
« Poslednja izmena: 27. Maj 2012, 02:55:44 od Magic Master »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 12.0
mob
Nokia Luvmya 520
Постоји наметнути оквир. И у њему слобода избора између понуђених опција. Правила игре су одређена, али можеш да играш како хоћеш. У оквиру онога шта можеш да изведеш. Нико нас није питао да ли ћемо се родити. Међутим, сви ми желимо да живимо. Неко је одлучио умјесто нас. И тако долазимо до старатељства. Односа у коме се слобода даје на кашичицу. Могућности су такве каве јесу. Али постоје. Рецимо можеш да бираш да ли ћеш да ти мама купи црвену или плаву лопту. Пошто нема шансе да бираш какву ћеш играчку чини се да никаква слобода не постоји. Али чак и у тако скученом простору какав је наш случај, иза илузија могу постојати реални узрорци и стварни догађаји. Наш утицај може бити огроман и пресудан. Али о њему мало шта знамо. Људи нису и можда никада неће бити свијесни шта су све проузроковали својим свакодневним одлукама. Сви резултати стоје записани на најфинијим нивоима. 
Sve je nametnuto, ukljucujuci ' izbore ' tako da oni ne postoje. Postoji zabluda zasnovana na verovanju
da smo " mogli da izaberemo nesto drugo ".
Zahvaljujuci onima koji su slepi i ne vide danikada niko nije izabrao "nesto drugo" stvorena je "religija slobodne volje"
U detetu je odredjeno da li zeli plavu ili crvenu loptu. Ako je dete izabralo plavu loptu, vernici "religije slobodne volje" ce reci "da je dete moglo da izabere crvenu loptu".

Ti i ostali vernici "religije slobodne volje" niste svesni da su sva ziva bica kreacije a ne kreatori, i ne primecujete da sila koja je sve kreirala nemilosrdno ubija i sahranjuje  sve misli o "slobodnoj volji".

Vasa prica o coveku koji ima "izbor" svoje smrti je pateticno zalosno smesna.
IP sačuvana
social share
Covecanstvo se deli na inteligentne bez laznog boga, i one sa laznim Bogom bez inteligencije.
Jewpiter
Jewpiter

How much cocaine did Charlie Sheen take ?         Enough to kill two and a half men.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak
Pol
Poruke 30
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 11.0
Postojanje izvan-prirodnog/ nad-prirodnog "ja" i slobodne volje je aksiom (nepobitna istina). Svako ko pokusa da tvrdi drugacije pravi performativnu kontradikciju. To je kao kad bi rekao "ja sam mrtav"- samim cinom govorenja govorenja protivreci onome sto je rekao.

Zasto je to tako? Zato sto je slobodna volja pretpostavljena (apriorna) u svakoj raspravi.

Onaj ko misli da ne postoji slobodna volja u sustini misli da su ljudi televizori. Dakle, masine koje imaju glasove, desava se tu neki pokret, ali je sve determinisano. Ne znamo koja ce reklama sledeca da bude prikazana na nekom televizoru, ali to ne znaci da televizor ima slobodnu volju.

Ako neko veruje da su ljudi masine slicne televizorima, logicki bi sledilo da takav neko prestane da ulazi u rasprave sa njima. Da li ima neko ko je umno zdrav ko bi ulazio u debatu sa masinom da joj nesto objasni? Jos vise je to sve besmisleno kada imamo u vidu da onaj ko odbacuje postojanje slobodne volje ne smatra samo druge ljude masinama, nego i sebe.

Kada "determinista" kaze nekome- treba da odbacis slobodnu volju i da prihvatis determinizam, samim tim cinom govorenja toga on vise nije determinista.

To bi bilo kao da je video kamenje kako pada i poceo da im govori "skreni levo, skreni desno". Determinizam isto vidi ljude kao i kamenje- kao parce materije koje se ponasa uvek po zakonima fizike bez ikakve slobodne volje. Tako da ako neki "determinista" kaze nekome da treba da prihvati determinizam umesto slobodne volje, to je isto kao da uzme i da ubedjuje kamenje koje pada da treba da skrene levo- potpuno je nebulozno, i time sam taj "determinista" ponizava i ismejava sebe, zamislite da vidite nekog ko pokusava da ubedi televor ili kamenje u nesto- svako ce pomisliti da je taj za ludnicu.

Tako da kada neko nekome iznese tvrdnju "slobodna volja ne postoji" - on se upusta u debatu, a samim cinom upustanja u raspravu, on cini performativnu kontradikciju, jer ako nema slobodne volje svaka debata je potpuno besmislena i nije debata.

Dakle, ako neko hoce da bude logican i dosledan, tu su dve opcije- ili prihvatiti da slobodna volja postoji, ili se nikada u zivotu vise ne upustati u debate i rasprave, jer bi to besmisleno kao sto je besmisleno pricati sa televizorom i pokusavati nesto da mu nesto objasnis.

---

E sad, posto smo resili pitanje slobodne volje, oni koji prihvataju da ona postoji, i samim ima smisla da raspravljaju sa drugim ljudima, mozemo da se vratimo na raspravu o mom argumentu za postojanje boga.

---

Postoji ateisticki argument slobodne volje koji glasi da ako postoji slobodna volja ne postoji sveznajuci Bog, jer ako ako Bog zna sve, ukljucujuci i buducnost, slobodna volje ne postoji, jer da bi se nesto znalo ono mora da postoji, tj. da bi Bog znao buducnost, buducnost mora biti vec odredjena. Mene ovakav argument nedodiruje, jer smatram da buducnost ne postoji (jos). Dakle, Bog zna sve sto se ikad desilo i sto se desava, ali nezna sta ce se desiti, moze da pretpostavi (i to vrlo dobro- jer je savrseno bice), ali ne i da sa sigurnoscu zna sta ce se desiti jer svi imamo slobodnu volju kojom u nekoj meri odredjujemo buducnost i, kao sto rekoh- jer buducnost ne postoji jos, i posto se ne moze znati nesto sto ne postoji, to sto Bog "ne zna buducnost" ni na koji ne umanjuje njegovo sveznanje.

Ovde se radi o teistickom (vise deistickom, ali nema veze, koristicu termin teizam kao suprotnost ateizmu) argumentu slobodne volje, a on kaze da ako postoji slobodna volja, onda mora da postoji Nog. Krece od premise da slobodna volja postoji, tj. da imamo mogucnost da (u bilo kojoj meri) kontrolisemo svoje misli, i sistemom eliminacije (pokazujuci nemogucnost ateizma) pokazuje da Bog postoji. Evo ga:

1. L(ibertarijanizam) je tacan a D(eterminizam) je netacan

2. ako A(teizam) tachan, onda postoji samo materija (a ne i nematerijalne stvari- tipa Bog i dusa), i samo priroda (a ne i natprirodne stvari- kao sto su Bog i dusa).

3a. ja kao teista verujem da postoji dusa (koju je napravio Bog kao natprirodni entitet) i da moja dusa [tj. "ja"] (koja je povezana sa mojim mozgom- da bi koristio ovo telo) razmislja, i te misli se manifestuju kao fizicko-hemijski procesi u mom mozgu.

3b. ateista ne veruje u dusu (jer je ona natprirodna), tako da mora da veruje da su ti fizichko-hemijski procesi u mozgu same misli, a ne samo manifestacija misli (kao sto ja verujem).

4. posto je mozak samo parce materije, njegovo postojanje i funcionisanje je odredjeno prirodnim zakonima, kao i postojanje i funkcionisanje cele materije- ciji je mozak samo mali deo.

5. samim tim, ljudske misli su odredjene prirodnim zakonima, dakle, ispada da je D tacan; tj. da A implicira D

6. posto smo krenuli od aksioma da je L tacan a D netacan, samim tim je A netacan.

7. posto je A(teizam) netacan, onda je T(eizam) tacan, tj. Bog postoji.

dakle,  sazeto, ovaj argument kaze da ateizam implicira naturalizam /materijalizam (/fizikalizam) sto dalje implicira determinizam, tako da ako neko prihvata da postoji slobodna volja mora da prihvati i da postoji bog.

napomene:

tacka 1, prvo: D znaci da covek nemoze ni u kojoj meri da kontrolise svoje misli, i tacka 1 kaze da je to netacno.

tacka 1, drugo: ovo je argument za postojanje Boga. Postojanje slobodne volje se ovde uzima kao pocetna premisa, i debata da li slobodna volja postoji je druga tema, tako da joj nije mesto u ovde.

tacka 1, trece: L i D se odnose iskljucivo na prirodu misli i kontrolu istih (dakle, na postojanje licnosti) a ne na odnos licnosti (misli) i spoljnog sveta, ukljucujuci samo tela- zato se kao opcija ne navodi kompatibilizam.

tacka 3a: nije deo dedukcije nego uvod i objasnjenje za 3b koji jeste deo same dedukcije.

tacka 3b: "postoje ateisti koji veruju u dusu". pa sta? postoje i sajentolozi, to ne dokazuje nista. Poenta je da je ateizam logicki nespojiv sa verovanjem u postojanje duse, jer je dusa natprirodan koncept. Svaki ateista ce pitatati teistu za dokaz da postoji Bog ili reci "nemoguce je naucno dokazati da bog postoji", a postojanje duse moze da se naucno dokaze isto koliko i postojanje Boga. Tako da je ateista koji veruju dusu nedosledan, tj. "no true atheist" Smiley

tacka 5: zakoni prirode, zakoni sistema haoticnosti, nasumicnost- svi podrazumevaju D kada govorimo o coveku i njegovim mislima. Slobodna volja moze da postoji samo ako postoji neko natprirodno "ja" koje razmislja, ako su moje misli odredjene prirodom, haoticnnoscu, ili nasumicnoscu, u sva tri slucaja ja nemam mogucnost da kontrolisem misli, sto je D.
« Poslednja izmena: 07. Jun 2012, 12:38:24 od Papirius »
IP sačuvana
social share
Suum cuique
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 13.0
mob
Nokia Luvmya 520
Postojanje izvan-prirodnog/ nad-prirodnog "ja" i slobodne volje je aksiom (nepobitna istina). Svako ko pokusa da tvrdi drugacije pravi performativnu kontradikciju. To je kao kad bi rekao "ja sam mrtav"- samim cinom govorenja govorenja protivreci onome sto je rekao.
"slobodna volja" je iracionalna tvrdnja da "ja" ima mogucnost izbora. Svako ko tvrdi da "ja" ima bilo kakav izbor je u kontradikciji sa cinjenicom da je "ja" kreacija koja nije imala nikakav izbor da postane taj i takav "ja".
Svaki covek umire postojeci, tako da svako ko je svestan svoje smrtnosti moze da kaze da je vec mrtav, bez obzira da li ce ta smrt nastupiti za 5 minuta, 5 dana, 5 godina...
Citat
Zasto je to tako? Zato sto je slobodna volja pretpostavljena (apriorna) u svakoj raspravi.
Nije tako. Tvoja iluzija  da ti nesto kontrolises i kreiras nije stvarnost u kojoj si ti kreiran.
Citat
Onaj ko misli da ne postoji slobodna volja u sustini misli da su ljudi televizori. Dakle, masine koje imaju glasove, desava se tu neki pokret, ali je sve determinisano. Ne znamo koja ce reklama sledeca da bude prikazana na nekom televizoru, ali to ne znaci da televizor ima slobodnu volju.
Iracionalno poredjenje coveka koji u uzrocno posledicnoj stvarnosti radi to sto mora da radi sa mrtvom materijom
je pateticno.
Poredjenje odnosa izmedju coveka i bilo cega sto je kroz coveka kreirano i odnosa izmedju sile koja je stvorila coveka i coveka je pateticno.
Citat
Da li ima neko ko je umno zdrav ko bi ulazio u debatu sa masinom da joj nesto objasni?
Da li tebi neko moze da objasni da ti nisi kreator nego kreacija ( pored cinjenica o svom nastanku ) ?

IP sačuvana
social share
Jewpiter
Jewpiter

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Liberté, égalité, fraternité!

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 4891
Zastava Vozdovac - Republika
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 13.0
mob
Samsung S7
@sova9072 moj naklon.  Smile

Moj naklon takodje Smiley

@Papirus

Citat
"buducnost ne postoji jos, i posto se ne moze znati nesto sto ne postoji, to sto Bog "ne zna buducnost" ni na koji ne umanjuje njegovo sveznanje."

To bi moglo da se primeni na boga, ne mozemo znati da bog postoji, dakle bog ne postoji.

Najveci argument koji sam do sada cuo, bio bi, da je apsolutno nemoralno da bilo ko ili sta ima takvu neogranicenu moc u kosmosu.

Iz tvog izlaganja, mozemo zakljuciti da je determinizam usko povezan sa tokom vremena jer jedan dogadjaj uslovljava drugi. U slucajevima gde vreme ne ide samo napred nego i nazad, svaka determisanost se gubi.

U slucaju jednostavnog toka vremena od 0 tacke do danas, nastaje pre matematicki problem nego fizicki, jer matematika nam kaze da ako beskonacno pokusamo da podelimo sa dva i dalje je beskonacno. To ce reci da neko telo nema cak ni mogucnost da se iz beskonacne proslosti dogega do sadasnjeg vremena.

« Poslednja izmena: 11. Jun 2012, 23:26:21 od bluesoniq »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 1009
OS
Windows 7
Browser
Opera 11.62
Како може да не постоји нешто што очигледно постоји???
IP sačuvana
social share
Сети се одакле си пао и почни да чиниш своја прва дела!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Liberté, égalité, fraternité!

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 4891
Zastava Vozdovac - Republika
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 13.0
mob
Samsung S7
Како може да не постоји нешто што очигледно постоји???

Ocigledno?

Ne bi postojale tolike rasprave na svetu, da je to tako ocigledno.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 113 114 116 117 ... 119
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.106 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.