Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 15. Avg 2025, 08:45:04
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 5 6 8 9 ... 23
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Anksioznost  (Pročitano 116461 puta)
Hronicar svakodnevice

tezi nemogucim da bi ostvario moguce!!!

Zodijak Aquarius
Pol Žena
Poruke 507
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
mob
Samsung 
e, sad, sledeci text po meni nije za decu ispod 12 god Smile samo da upozorim

Meni se nekad desava da dok drzim u ruci noz ili tako nesto padne na pamet scena kako samo krecem da izmasakriram svog bliznjeg. Scenarije ubistva vezujem samo za one meni bitne, dok se kad vidim nepoznatog na primer nece javiti. svesna sam da to stvarno mogu da uradim, niko mi ne brani, noz je tu, resen posao… a onda me uhvati uzasan strah, od sebe, i od saznanja za sta sam sve sposobna da ucinim, jos gore, kome to da ucinim. Kao da se u meni bore dve strane, podjednako svesne, i svaka ima svoju logiku, jedna stalozeno kaze, mogla bi, sto da ne, imas svu kontrolu sada, u fazonu to je normalno. druga kaze, pobogu, zasto, od kakve mi je to koristi da ubijem, samo drzim noz, necu da krenem nikoga da napadam to je nepotrebno… obicno ova druga pobedi  ma znam, nema ovde mesta humoru. To su uzasne misli i grozne grozne grozne slike, i nije mi jasno zasto se javljaju, sta mi dokazuju, da sam sposobna da ih ostvarim??? Naravno da nisam pokusavala, naravno da to ostaje samo kao zamisao, ali ostaje i strah bi mozda jednog dana ona prva strana mene mogla da prevagne, onda kada se javi neki zivotni problem koji ce izazvati slom. i eto, plasim se sebe i pitam se koliko sam jaka/slaba…
TO JE i moj problem bas to ....eto ti si to lepo objasnila ...ako moze da te utesi ja od toga bolujem vec 4 godine i jos nikog nisam ubila Smile Smile :Pneces ni ti jer je to nemoguce...i nisi slaba vec previse volis i stitis svoje bliznje pa te je strah od same sebe ..hrabrosti i poverenje lepa moja..i nemoj se boriti protiv tih ideja prihvati ih ma koliko one bile lose jer sto se vise boris protiv nih vise si opsednuta njima to je normalna reakcija za OCD(mislim da se to tako kaze na nasem posto se u francuskoj to zove TOC)
IP sačuvana
social share
Edit by crni scorpion: Maksimalna dozvoljena velicina slika u potpisu je visina: 60pix, sirina: 468pix i velicina 20KB
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak Aquarius
Pol Žena
Poruke 507
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
mob
Samsung 

mikimitro verovatno ima nekakav slichan problem u podsvesti. da bi se izlechila prvo mora da se siochi s njim. naravno , ako ne zeli ne treba da o tome pricha na forumu .vazno je da sama shvati shta je u pitanju . Smile
Citat
jako bih volela da me zaobidjes neznam zasto ali mi se tvoji komentari uopste ne svidjaju zracis negarivnom energijom moj problem je OCD koji se zove PHOBIE D'IMPULSIONS i od kog boluje 6% novih porodilja u svetu ....OBJASNJENE(medicinsko)prevelika ljubav i zelja za zastitom naseg potomstva nas cini slabim pred surovim svetom i realnoscu tako da nas je strah od svega (recimo cujes na tv da je neko nekog ubio ili silovao ti odmah pomislis kad je on mogao mozda sam i ja zla osoba)pa te je najvise strah od sebe i podsvesno mislis da si i ti los ili da mozes biti ali je medicinski dokazano da su osobe koje pate od toga jako cak i preterano dobre majke zene i prijatelji i da nemaju ni trunke loseg u sebi ....
IP sačuvana
social share
Edit by crni scorpion: Maksimalna dozvoljena velicina slika u potpisu je visina: 60pix, sirina: 468pix i velicina 20KB
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Aquarius
Pol Žena
Poruke 1425
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.1
mob
Nokia 1234
a jel pomislis nekad da si mozda na silu dobra a ustvari da si u sebi losa? posto ja cesto ne mogu to da razgranicim kod sebe, uradim nesto dobro pa pomislim, ma to se ja foliram, da bi me okolina prihvatila, a ustvari sam losa. ali do sad nistanisam lose uradila, valjda, osim sto lose cinim sebi misleci ovoliko.
e, da, mislila sam da ti isto predlozim sto i ti meni ali rekoh da se nesto ne naljuti sto se mesam, pa ajd da joj napisem kako se ja osecam.  Smile prodje to, sve je to u glavi
IP sačuvana
social share
povežite:

kako si?                            -pa tu sam, a ti? nema te ovih dana...
e cao gde si ti?                  -eto, nista
cao, sta radis?                   -evo, dobro sam, ti?

Virtuelna galerija ~ mkicus
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15472
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.20
 jung je veoma dobro objasnio taj problem sukoba "dobre" i "zle" osobe : po njemu ljudi obichno imaju jednu sliku o sebi koju zele da predstave svetu : ja sam dobra,brizna,pametna .... osoba  Smile s druge strane u svakom postoje i ono shto se uobichajeno naziva "zlom" - nagon za samodrzanje ,ubijanje i.t.d. nema osobe na svetu koja nije sposobna da pochini ubistvo

- zbog chega dolazi do psihichkih problema : neke osobe pokushavaju da budu previshe dobre i potiskuju svoja unutrashnja osecanja . npr lazno se osmehuju ,ljubazni su prema onima koji ih nerviraju ,potiskuju gnev ... u trenutcima kad paznja ega popusti dolazi do manifestacija kakve su vec opisane u prethodnim postovima - zelje za ubijanjem i sl.

- zashto se zelja za ubijanjem ispoljava prema najblizim osobama (chlanovi porodice,bliski prijatelji ....) ? vrlo jednostavno  Smile Smile svaka emocija donosi sa sobom i deo njene suprotnosti . npr jaka ljubav nosi sa sobom i deo ljubomore ,pa i mrznje (osoba za koju ste vezani moze najlakshe da vas povredi  Smile) . osobe prema kojima ste indiferentni ne zaokupljaju vashu paznju.osim toga ,mnogo je lakshe sukobiti se s bliskom osobom jer ste s njima u stalnom dodiru.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak Aquarius
Pol Žena
Poruke 507
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
mob
Samsung 
jung je veoma dobro objasnio taj problem sukoba "dobre" i "zle" osobe : po njemu ljudi obichno imaju jednu sliku o sebi koju zele da predstave svetu : ja sam dobra,brizna,pametna .... osoba Smile s druge strane u svakom postoje i ono shto se uobichajeno naziva "zlom" - nagon za samodrzanje ,ubijanje i.t.d. nema osobe na svetu koja nije sposobna da pochini ubistvo

- zbog chega dolazi do psihichkih problema : neke osobe pokushavaju da budu previshe dobre i potiskuju svoja unutrashnja osecanja . npr lazno se osmehuju ,ljubazni su prema onima koji ih nerviraju ,potiskuju gnev ... u trenutcima kad paznja ega popusti dolazi do manifestacija kakve su vec opisane u prethodnim postovima - zelje za ubijanjem i sl.

- zashto se zelja za ubijanjem ispoljava prema najblizim osobama (chlanovi porodice,bliski prijatelji ....) ? vrlo jednostavno Smile Smile svaka emocija donosi sa sobom i deo njene suprotnosti . npr jaka ljubav nosi sa sobom i deo ljubomore ,pa i mrznje (osoba za koju ste vezani moze najlakshe da vas povredi Smile) . osobe prema kojima ste indiferentni ne zaokupljaju vashu paznju.osim toga ,mnogo je lakshe sukobiti se s bliskom osobom jer ste s njima u stalnom dodiru.
PRESTANI za ime boga prestani da se pravis pametan to tvoje obrazlozenje nema nikakve veze sa ocd to o cemu ti pises vezuje se za skizofrene i mentalno poremecene osobe ..MI TO NISMO!!!!!! mislim ne u toj meri ,zato molim te fino ovako prestani da pises na ovu temu samo zbunjujes ljude....kad vec ti ne razumes pusti druge da  pokusaju da razumeju....
« Poslednja izmena: 26. Sep 2007, 08:57:18 od mikimitro »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak Aquarius
Pol Žena
Poruke 507
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
mob
Samsung 
a jel pomislis nekad da si mozda na silu dobra a ustvari da si u sebi losa? 
da i meni se to u pocetku desavalo moras da svatis da se losa osoba ne pita dali je losa ili dobra da ne analizira svoje postupke i misli do najmanjeg detalja nego samo radi ono sto zeli i uziva u tome ne oseca strah ni prezir .....
pa cak i ako pretpostavimo da si na silu dobra i da se kako ti kazes foliras opet je to jedna pobeda ...zar ne ?
ali veruj mi doktori specijaliste ovog problema su mi potvrdili da je ta nesigurnost sastavni deo OCD i pitanje STA AKO?
Nebrini samo nadji dobrog psihiatra i dobar tretman sve ce biti u redu da ti ponovim ja sam u pocetku imala jaku terapiju ,kako medikalnu  (zoloft 200mg,xanax 50mg x4 dnevno i 200mg aminsulpride ) tako i psiho terapiju  i sve to mi je pomoglo sad imam samo 50 mg aminsulpride i verovatno cu ga imati neko vreme jer jos uvek nisam u potpunosti izlecena zato sto je moj OCD promenio formu ista pitanja ali sad me je strah da ne postanem luda(sa tabletama je ok ali ako prestanem na mesec dana eto njih opet  Smile)
ZATO NEBRINI!!!!!!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Aquarius
Pol Žena
Poruke 1425
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.1
mob
Nokia 1234
ako lose osobe ne razmisljaju o tome da li su dobre ili lose, onda se ni ludi ne pitaju da li su normalni, zar ne?  Smile
zato ni ti nemoj da brines, mada mislim da ti to vec znas  Smile
IP sačuvana
social share
povežite:

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak Aquarius
Pol Žena
Poruke 507
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
mob
Samsung 
pa da u pravu si ali i sama znas da pitanje STA AKO? uvek viri iz nekog dela naseg mozga koji nikad ne prestaje da misli Smile
jako bih volela da sam glupa pa me uvo nebi bolelo nizasta i nebih se nervirala o svemu ili da mogu da prestanem da mislim makar na sekund to bi bilo super...daj to ce mi biti zelja kad vidim zvezdu padalicu  :Dhaha
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Aquarius
Pol Žena
Poruke 1425
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.1
mob
Nokia 1234
i ja previse mislim, previse... i ja bih volela da umem da budem srecna. mislim ja jesam zadovoljna sobom, i radujem se sitnicama, i svi mi govore da sam vrlo pozitivna i jako stabilna osoba. ali ja samo slusam ljude i shvatim ih, pa im pomognem. ali niko ne zna sta se sve odvija u mojoj glavi. ponekad pozelim da mogu da izguram iz glave svoj um koji misli i da nastavim da zivim bez preispitivanja. 
i da, cesto imam napade nervoze, naizgled iz cista mira, na ulici se uplasim, i osecam da mi srce lupa. ali to niko ne zna, zato sto se to ne vidi, misle da sam normalna, a ustvari nisam, bar ja mislim da nisam, a mozda i jeste normalno zato sto mi se to desava celog zivota, nemam pojma  Smile Smile
IP sačuvana
social share
povežite:

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak Aquarius
Pol Žena
Poruke 507
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
mob
Samsung 
nemij da brines lutkice moja ja te potpuno razumem pa vodolija si ...ma ti si ja  mladja desetak godina ...sve znam tesko je ali sve ce to proci veruj mi meni i slikanje dosta pomaze teretana isto tako pokusaj da zamaras mozak nekim recimo korisnim i lakim  problemima koje mozes da resis...nemam puno vremena veceras ali pisacu ti uskoro ...ljubim te i cuvaj se...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 5 6 8 9 ... 23
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 15. Avg 2025, 08:45:04
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.061 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.