Prvo - previše Mijuzakija, jeste on fenomenalan, ali preteraše ga
Drugo - Perfect Blue je najgori film od svih koje je režirao Kon (nelogičnost u zapletu, radio je po tuđem scenariju, ne svom itd.) čine film zanimljivim, ali nikako njegovim najboljim filmom
Treće - Cowboy Bebop film je dobar isključio gledaocu serije, ostalima će biti prosečan
Četvrto - Nema Ninja Scroola, Jin-Roh: The Wolf Brigade itd.
Ova lista je bez pravila, i mogla je biti Mijuzakijeva lista, sa još ponekim naslovom
Ozbiljno skrljah nogu na Ćukovcu (koji je za noge prolaznika isto što i ono čarlibraunovsko drvo za zmajeve) , rezultat - više vremena za anime i dokaz da svako zlo ima u sebi i nečega dobrog. Od dosade odgledah čak i " Blade " serijal ( koji je u-ž-a-s !!!) , a potom se bacih na intenzivno prikupljanje svega što ima veze sa mecha-varijantama i iole valja.Trenutno se petljam sa Patlabor gomilom,a potraga za (inače retkim) delovima me odvede čak i na vrata iranske (?!) anime-scene. Holivudsko me đubre ( poređeno sa anime-svetom ) , definitivno ,sve više smara.
--------------------------------------- Dodatak : ( čak i za one koji anime ne vole ) ,fenomenalan film Wolf Children (2012)
Mašte,definitivno,ne nedostaje,ali nakon odgledanih 5 (od 26) epizoda,čovek se još oseća poprilično izgubljeno (gde,ko,kuda,koga,čemu...).
-------------------
Uzgred tek,nakon ozbiljne DMCA ofanzive početkom leta i skidanja brojnih anime-serijala sa poznatijih sajtova zbog "copyright"-a,kompletna se Gintama-serija (veoma pristojno kodirana) još može naći u "radnji" čija je prva polovina imena ista kao ime ove teme,a druga nosi ime Barbikinog dečka u eng.pluralu.
Lag-Taka ozbiljno kaska sa obradom novijih Shingeki no Kyojin epizoda ,pa sam prinuđen da se ispomažem HorribleSubs-om.Sreća da me cmizdrenje/vrištanje/konstantno samopreispitivanje neprimereno trenutku u kome se dešava...toliko iritiraju da i ne vodim računa o prevodu. Šteta - zaplet je ostao intrigantan,ali je ovo što pomenuh nanelo ozbiljnu štetu serijalu.
Ljudi,zna li neko,da li je završetak serijala baš zakucan na 25-toj epizodi,jer ne vidim kako bi (nakon ovoliko prethodnog mrcvarenja) dovršili priču u samo 3 preostale,a da kraj ne bude smandrljan ?
« Poslednja izmena: 09. Sep 2013, 01:29:42 od Torivoje »