E da, pojavili se titlovi vec prije dva dana, samo zaboravio javit. Odgledao. Dja mi se, naravno onaj zarsni deo je haos. Al nekako ocekivao sam vise novih stvari. Uglavnom tek sledeci delovi sage ce bit bas zanimljivi
Počeh sinoć sa gledanjem serijala Bokurano.Deca,letnja škola,"secret agenda",500m visoki robot,borba protiv vanzemaljaca...24 epizode po 23 minuta (skoro-pa-klasika). Neobičnost je u izrazitoj psihologizaciji dečjih likova.Tamo gde grafika zakazuje (jer ne prati epske razmere bitaka) , psihologizacija popunjava rupe, čineći priču interesantnom čak i nekome sa ovih prostora. Još jedna sitnica - serija ,očigledno, (mada odgledah tek 3 epizode) priređuje povremene "mini šokove" : bilo emocionalne,bilo vizuelne...
Odgledah serijal Bokurano i preporučujem ga,vredi utrošiti vreme na njega .Podseća me na film " Lutke " Takeši Kitanoa (čak i lik sredovečnog jakuze koji se tokom serijala pojavi liči na nešto što bi Kitano odglumio).
« Poslednja izmena: 01. Jul 2013, 01:11:37 od Torivoje »
Bas odgledah prve dve epizode od "Now and Then, Here and There". Nije lose... ali tek sada primecujem koliko ja mrzim Azijske jezike. Osim toga, ovaj glavni lik/klinac je strasno naporan/iritantan, toliko da me mrzi da gledam dalje seriju. Ali gledacu, samo 13 epizoda, i interesantna je prica... Bas cu da vidim da nastavim i Death Note uskoro (koji je svom srecom sinhronizovan na Engleski).
« Poslednja izmena: 08. Jul 2013, 06:01:44 od pleybeck »
Bas odgledah prve dve epizode od "Now and Then, Here and There". Nije lose... ali tek sada primecujem koliko ja mrzim Azijske jezike. Osim toga, ovaj glavni lik/klinac je strasno naporan/iritantan, toliko da me mrzi da gledam dalje seriju. Ali gledacu, samo 13 epizoda, i interesantna je prica...
Klinac se menja prema kraju serijala ( gubi onu : " Sve će biti dobro ! " životnu filozofiju) , mada ne postaje manje iritantan. Kod mene je slučaj obrnut.Ja ne podnosim engleski audio-strim.Koliko juče me je serijal koji sada gledam ( Mononoke , 2007 ) ostavio bez daha,između ostalog i kvazi-kabuki oglašavanjem ajakašija kojima se bavi. Animacija je neobična : čini se da je sve crtano na običnom papiru (vide se tekstura,klobuci vazduha...),a priče veoma interesantne,bilo da volite istoriju Japana,bilo da volite japansku demonologiju .
Evo dva interesantna OVA iz 80tih. Metal Skin Panic Madox 01
I Riding Bean
Više zabave od holivudskih blokbastera za duplo manje vreme. Inače, na istom YT kanalu imate još OVA i anime filmova iz 80thih i 90tih, pa ko voli, nek izvoli.