Paaa, to za glupe likove u Šonenima se ne slažem. Svakako su malo detinjasti, ali Naruto nije glup (dokazuje u prvoj epizodi kada nauči tehniku najvišeg stepena), Goku je samo socijalno priglup (ali odličan borac), Monkey D. Luffy je vrlo bistar itd. Jednostavno, rasejani su i budalasi, ali nikako glupi.
jest znaju da se bore al sto se tice kontanja mozak im je kao u 3 djeteta ima dosta epizoda gdje ne mogu skontaju nesto sasvim ocigledno, a posebno naruto
Pa kažem opet, detinjasti su, ali nisu piglu. Dosta njih savlada za par dana nešto što neki savladavaju godinama.
To je zato što su pomenuti likovi i animei namenjeni uglavnom tinejdžerima, pa tako prilagođavaju ponašanje likova toj demografskoj grupi da bi bili privlačniji. Mada IMHO to ne objašnjava zašto devojke na svaki pokušaj muških likova na intimniji odnos (dalje od držanja ruku) reaguju kao da će Predator da ih kolje uz neizbežne optužbe za sve moguće vrste seksualnih zločina (zato i nemaš dečka, ćurko jedna ). Also Stepsister trope. To sam primetio, pogotovo u romantičnim komedijama (harem i njemu slični) da uvek postoji jedna takva cura (to ili Childhood Friend) i autori se trude da sasvim jasno do znanja da *otvara prozor* nisi ni ukakvom krvnom srodstvu tako da nema osećaja krivice niti straha od zakonskih posledica!
Teška,svedenog crteža ,često nalik onome što po medicinskim enciklopedijama viđate u poglavljima o "radovima" duševnih bolesnika.Generator niskih tonova koji koriste u svakoj epizodi da bi potencirali premreženost sveta ume ozbiljno da iritra ako imate osetljive uši...Nije nešto što se gleda u cugu od par epizoda.
Odgledah 2 epizode i strašno mi je mučna ( ne u smislu da je loša,već u smislu da me glavna junakinja neodoljivo psihološki podseća na stanje junaka Handkeove knjige " Golmanov strah od penala" ).U te se dve epizode pomaljaju stvari koje dalje mogu da vode u 3 pravca (ne želim da čitam prikaze i radnju čitave serije po specijalizovanim sajtovima,oni mi samo kvare lični doživljaj) : 1) sajberpank (slično Neuromanseru) 2) virtuelna realnost izazvana psiho-aktivnim supstancama ( u stilu onoga što je radio Filip K.Dik) 3) drogama izmenjeno stanje svesti ( slično onome iz Mel Gibsonovog "Conspiracy Theory" )... Šta će do kraja ispasti,još ne znam.Ako ništa drugo,isplati se gledati samo zbog neobičnog korišćenja svetlosti - autorima uspeva da kod gledaoca izazovu osećaj potpune povremene zaslepljenosti.Dodaš li tome i generator niskih tonova koji pomenuh - ekspresno fasuješ veoma neprijatnu presićenost čula vida i sluha,skoro na granici izazivanja glavobolje. Veoma neobično...