Pa dobro, Z je ustvari Dragon Ball, plus originalni. GT je govno, ja sam ga pogledao čisto iz kurtoazije, al to niko ni ne broji i ne stavlja u isti koš sa prethodnim serijalima. Meni samo krivo što jebeni Holivud ne uzme da snimi kršten film, ili franšizu da napravi. Snimaju raznorazna sranja i milion nastavaka istih, a ovo izgleda nikome ne pada na pamet da prenese na platno.
E a vid'o sam na jutubetu nešto kao Supermen vs Goku i da je Supermen kao jači, a u komentarima dole haos i histerija. To se eseji pišu zbog čega je Goku/Supermen jači i zbog čega je ta borba loše prikazana itd.
"Oni koji su vešti u borbi, ne obuzme ih bes. Oni koji su vešti u pobedi, ne obuzme ih strah. Zato mudri pobeđuju pre borbe, dok se neznalice bore da bi pobedili"
Znam, znam. Taj "film" treba izbrisati iz upotrebe, sve kopije i dokaze o njegovom postojanju uništiti, i sve one koji su u njegovom stvaranju učestvovali, poslati na višegodišnje robije.
Mislio sam na ovako nešto
« Poslednja izmena: 16. Sep 2013, 14:14:35 od dzejson »
Činjenica je da bez Dragon Ball serijala, Shonen stripovi ne bi bili ono što su danas (Naruto, Bleach, One Piece itd.).
S druge strane, mislim da zaokruženost priče (ili njen kraj), nikako nije loša stvar. Prosto tada dobijate poruku, a samu priču možete čitati od početka, ukoliko volite to da radite.
Međutim, mnogi Mangaka (crtači Manga radova), jednostavno vole "safe zone". Postignu uspeh, i plašeći se da započnu nešto novo, sveže, crtasju strip do besvesti. S druge strane, Dragon Ball je serijal, koga fanovi neće da puste da se završi, pa ga sami izmišljaju, dopunjuju i rade mnogo što šta. Ok, lepo je to, ali brate, što je dosta, dosta je. I ja volim da jedem Princes krofne, pa bi 10ti dan za redom hteo Šampitu.
OVA (Original Video Animation) je specifičan za Anime. Izbacuje se direkt na DVD, trajanje je kao jedna do dve epizode (max sat vremena).
Za razliku od Američkih direct to video izdanja, OVA se izbacuje na DVD u razmacima, ako je serijal, ili kao dodatak seriji. Produkcija je veća i kvalitet animacije daleko bolji od nedeljnih epizoda, ali dužina manja, pa se ne daje u bioskopima.
Može da se prikaže na televiziji, ali prvenstveno se izbacuje na tržište DVD-ova, ranije VHS-a.