Mijazaki je ok, ali iskreno više ga doživljavam kao stilizovanog Diznija nego kao Anime režisera. Ima dobre filmove, sa naglašenim ženskim likovima i obično stigne da utripa slatke nebitne stvari (Tipa oni mali što zvekeću glavom u Princezi Mononoke, U Spirited Away one male crne loptice, u Ponyou glavne likove itd.). Dobra zabava, ali Satoši mi je draži. Šteta što ga nema
« Poslednja izmena: 27. Feb 2012, 22:40:51 od BlizzardJakkal »
Gledao sam sve to, mnogo je dobro mozda i bolje nego dela Mijazakija, mada je tesko porediti njih dvojicu.Meni se sve vise i vise svidja Makoto Shinkai.
Naravno . Ja volim Kona jer se bavi ozbiljnim realnim temama (da budem precizniji, psihom). Naravno, to ne znači da je Mijazaki loš, samo on voli bajkovite teme, često pripovedane na jednostavnijem nivou, sa akcentom na Animaciju i kolorit (koji je, da se razumemo, Giblijev trademark).
« Poslednja izmena: 27. Feb 2012, 23:13:01 od BlizzardJakkal »
Ova OVA bi se najbolje mogla okarakterisati kao kombinacija Akire i Matriksa gde čovečanstvo u budućnosti pokušava da se oslobodi "matriksa" na jednom ogromnom svemirskom brodu i vrati na Zemlju. OVA se sastoji od tri animea od kojih prva dva čine prvi arc priče (na tom brodu) i treći koji je ustvari spoj dve epizode (u tom obliku sam ga našao) koji se odigrava na Zemlji i nastavak je prvog arca. Scenario je radio Hiroyuki Hoshiyama, animaciju prva dva dela je radio Tatsunoko (poznati kao kreatori Roboteka) a druga dva Artmic. Volite li old school sci-fi i cyberpunk, ovo vredi baciti pogleda.
« Poslednja izmena: 28. Feb 2012, 22:57:59 od Angeleer »
Ajd ja posle duzeg vremena da prestavim neku. (predstavio(cini mi se) i Blizzard na pocetku al ajd da uradim malo opsirnije)
Soul Eater
Mesto desavanja je DWMA akademija za mini Smrti tj. ljude koji sprovode mir u svetu tako sto se bore sa vesticama i demonima. U okviru iste postoje Meisteri(ljudi koji se bore) i Oruzja(ljudi koji postaju neka forma oruzja koje ovi koriste i partneri su sa istima jer imaju slicne talase dusa)a akademiju vodi Smrt licno(koja je predstavljena u vidu smesne maske i glasa ). Glavni likovi su Maka Alborn i njeno oruzje Soul(koji je Kosa btw), nindza Black Star(koji je opsednut time da bude uvek u centru paznje) i njegovo oruzje Tsubaki(koja postaje nekoliko vrsta nindza oruzja tipa suriken ili mac) i sin Lorda Smrti licno tj. Death the Kid(dete sa opsesivno kompulzivnim poremecajem o simetriji stvari) i njegova oruzja Liz i Pati(sestre koje uzimaju oblik pistolja ili topova).
Uglavnom, meni se dosta svidja i ima 51 epizodu(skoro bez filera osim naravno onih o Ekskaliburu ali i oni su presmesno uradjeni tako da valjaju )
« Poslednja izmena: 06. Mar 2012, 23:54:54 od marko 284 »
"Oni koji su vešti u borbi, ne obuzme ih bes. Oni koji su vešti u pobedi, ne obuzme ih strah. Zato mudri pobeđuju pre borbe, dok se neznalice bore da bi pobedili"
Procitah da su menjali malo vise kraj u odnosu na mangu(do 3/4 su ispratili dosta verno pa izmenjali neke stvari na kraju) ali nisam znao da manga jos traje.
Ali je dobra i ovako. Cak jedna od boljih koje pogledah...
"Oni koji su vešti u borbi, ne obuzme ih bes. Oni koji su vešti u pobedi, ne obuzme ih strah. Zato mudri pobeđuju pre borbe, dok se neznalice bore da bi pobedili"
Nemam ništa protiv Evangeliona (čak ga i obožavam) ali mislim da ova ekipa sa Sakura Complexa voli previše da ga trpa na visoka mesta. Takođe na listi je Pokemon?!?!? WTF?