premsiljam se da li da skinem.Vidim da je animacija dobra ali ne znam da li je prica dovoljno zanimljiva.Prtpostavljam da ima gomilu humora.
Pa pazi, decije je i to dosta. Pricica je fina, ali pitanje koliko ce te interesovati prica o 5 srednjoskolke koje treniraju nesto i sama filozofija toga.
"Oni koji su vešti u borbi, ne obuzme ih bes. Oni koji su vešti u pobedi, ne obuzme ih strah. Zato mudri pobeđuju pre borbe, dok se neznalice bore da bi pobedili"
Sasvim slučajno naletjeh na anime Deadman Wonderland - rekoh da samo odgledam prvu epizodu i vidim ako nevalja da brišem.
Ono što nisam očekivao jeste jedan od izuzetno kvalitetnih ostvarenja koje me je bukvalno zakucalo za sto od početka do kraja.
Evo recimo početak - prva epizoda. Razred 14godišnjaka sprema se da ide na ekskurziju, kada se na prozoru škole pojavljuje krvavi stvor i ubija cjeli razred. Sve osim jednog klinca. U tog klinca koji preživljava usađuje neobičan kristal u njegov stomak. I sve to u PRVIH 5 MINUTA
Mali pada u nesvjest, a kada se budi stvoru i kristalu ni traga, a on sam biva osuđen za masovno ubistvo i dobija da služi kaznu u Deadman Wonderlandu - japanskom jedinom i privatnom zatvoru.
Toliko o tome od mene.
Samo ću reći da je ovo jako krvav anime. IZUZETNO krvav. Sitnice poput silovanja, dekapitacija i slično su samo bonusi. A sama priča ide jako brzim tempom, konstantno se nešto dešava, nikada nije dosadno, ali ni teško za pratit.
Priča je jako interesantna - likovi su većinom zanimljivi i ima dosta badass momenata - naročito od lika kodnog imena Crow. Sama borba je isto unikatna i super odrađena. Muzika koja prati seriju je odlična.
Imam svega dve mane - bukvalno povezane. Voleo bi da serija u pojedinim momentima uspori tempo, čisto da razradi materijal, npr više zvaničnih borbi, bolje karakterizacije pojedinih likova itd.
Međutim, druga zamjerka je što se ne zna da li će i kada biti sledeća sezona. Ovo me je uništilo. Glavna misterija priče i još pojedine sa strane su ostale neodgovorene. Na kraju prve sezone desila se neka vrsta kulminacije, ali ne ona koju sam želio da vidim. Serija ima odličnog potencijala za drugu sezonu, ali nema baš da traje do beskonačnosti (gledam u tebe Bleach).
U svakom slučaju, ako možete da se pomirite sa činjenicom da možda neće biti druge sezone ili da će doć tek za možda nekih 9 mjeseci, onda samo na valite. U suprotnom, budite strpljivi. Čini mi se da ovo ne može da traje više od dve sezone.