Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 20 21 23 24 ... 65
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Android vesti i ćaskanje  (Pročitano 200707 puta)
Moderator
Poznata licnost

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 4310
OS
Nepoznat
Browser
Android 10.54
Nijednu, i ni ne planiram. Kao da je bitno da li imam jednu, dve ili tri, ili kupuješ sve ili ne kupuješ ništa.
« Poslednja izmena: 27. Maj 2011, 23:24:48 od telep »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 1691
OS
Windows 7
Browser
Opera 9.80
mob
Sony Z2
@telep @backarelli
Koliko recimo vi imate legalno kupljene stvari na vasem telefonu?

-nemam ni ja kupljenih app u fonu... hmmm ,ali se zbog toga uopšte ne osećam lagodno (ili ono "boli me stojko")  Smile
   Razlog je sledeći... hajde da zamislimo da svi na svetu razmišljaju kao ja i telep... pa šta bi te programere stimulisalo za rad ,brate mili.... mene zeza (kao i sve nas) što sam nekako uvek knap sa kešom. Sem toga (da ne lažem) kad znam da mogu za dva min. da nabodem krek, malo mi bez veze da dajem kintu i otvaram paypal kartice. Medjutim, razmišljam da to promenim i da dam makar i skromni doprinos , meni omiljenoj platformi... Smile Delim mišljenje sa Mikele-om (ako se nije zezao)
   Svi znamo da je teško naći čoveka sa ovog podnevlja, koji se gnuša kreka. Ako je već toliko veliki izbor free app, pa mogla bi neka i da se kupi, majka mu star...  znamo već svi na koju foru funkcioniše nama omiljeni , legendarni xda... (Buy me a beer i tako to...)
« Poslednja izmena: 28. Maj 2011, 02:38:34 od backarelli »
IP sačuvana
social share
I love mobile phones...                   HTC machines definitely have soul...
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 657
Zastava Jagodina
OS
Nepoznat
Browser
Chrome 12.0.742.68
mob
SonyEricsson Xperia Ray
Ni ja na mobu nemam ni jednu kupljenu aplikaciju, ali isto tako nemam nijednu krekovanu. Koristim samo besplatne.
Cim bude omogucena kupovina sa Android Marketa, a nadam se da ce se to uskoro desiti, imam u planu da kupim nekoliko.
Sto se mene tice par stotina dinara za kvalitetnu aplikaciju vredi platiti.
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1759
OS
Nepoznat
Browser
Chrome 11.0.696.71
mob
Apple iPhone 4
To je glavni problem za android jer ne samo kod nas, nego i u svetu vecina android korisnika ne  kupuje uopste nijednu aplikaciju...
A ja sam ubedjen da 99% ljudi ovde cak i kada bude omoguceno da se kupe i kod nas zvanicno aplikacije, nece ih kupiti, to se sada koristi samo kao opravdanje. Mislim sta te sprecava sada da otvoris nalog na neku drugu zemlju?
Bar kod iOS je potpuno ista procedura i sada kao i kada ce doci zvanicno, samo prilikom registracije umesto Srbije recimo izaberes Hrvatsku. Ja nisam neki svetac koji se gadi krekovanih stvari, cak na iOS imas installous koji ti je toliko dobro sredjen da je sve isto kao u appstore (pretraga, klasifikacije, screenshotovi... ) i sve mozes da skidas direktno na telefonu, ali recimo ako me neka krekovana verzija zeza il ne mogu da nadjem zadnju verziju krekovanu, ili cak ako mi se jako svidja neki program ili igrica... stvarno nje mi nikakav problem da jednim potezom platim tu aplikaciju, koja u vecini slucajeva kosta samo 0.99$.
Koliko vidim i po drugim forumima cak i kod nas dosta iPhone korisnika kupuje aplikacije, (recimo ja imam izmedju 20-30 legalno kupljenih stvari a koliko vidim ovde i @adzurna ima brdo kupljenih stvari) dok android korisnici, cak i oni naj naj naj, nemaju ni jednu jedinu aplikaciju kupljenu niti to nameravaju da urade Smiley
Rezultat svega toga je market pun djubreta, ringtonova i drugih nebitnih stvari loseg kvaliteta pa ozbiljni programi i dalje prvo izlaze na iOS pa tek posle se portuje za android i to uglavnom losije radi.

P.S. Izgleda da je procureo neki buduci Android telefon koji nece imati fizickih tastera na  Ice Cream Sandwich:
http://thisismynext.com/2011/05/28/google-nexus-3-htc-leak/

« Poslednja izmena: 28. Maj 2011, 09:00:33 od matrix777 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5920
OS
MacOS
Browser
Mozilla Firefox 4.0.1
mob
Apple iP5
Microsoft zaradio vise od Androida nego od WP7?!

Racunica je sledeca: Microsoft za jedan WP7 telefon dobija $15 na ime licence sto kada se pomnozi sa 2 miliona prodatih uredjaja iznosi oko $30 miliona zarade.

Ali to nije nista kada se uporedi sa $150 miliona koje su prihodovali od HTC-a. Naime, zbog neovlascenog koriscenja intelektualne svojine, HTC mora kompaniji iz Redmonda da uplati po $5 od svakog prodatog Android telefona.
Tu nije kraj jer je Microsoft tuzio i ostale proizvodjace Android uredjaja zbog povrede patenata i od njih trazi od $7.50 do $12.50 po telefonu.

izvor
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 20016
Zastava Novi Beograd
OS
Nepoznat
Browser
Chrome 11.0.696.71
mob
Apple iPhone
To je glavni problem za android jer ne samo kod nas, nego i u svetu vecina android korisnika ne  kupuje uopste nijednu aplikaciju...
A ja sam ubedjen da 99% ljudi ovde cak i kada bude omoguceno da se kupe i kod nas zvanicno aplikacije, nece ih kupiti, to se sada koristi samo kao opravdanje. Mislim sta te sprecava sada da otvoris nalog na neku drugu zemlju?
Bar kod iOS je potpuno ista procedura i sada kao i kada ce doci zvanicno, samo prilikom registracije umesto Srbije recimo izaberes Hrvatsku. Ja nisam neki svetac koji se gadi krekovanih stvari, cak na iOS imas installous koji ti je toliko dobro sredjen da je sve isto kao u appstore (pretraga, klasifikacije, screenshotovi... ) i sve mozes da skidas direktno na telefonu, ali recimo ako me neka krekovana verzija zeza il ne mogu da nadjem zadnju verziju krekovanu, ili cak ako mi se jako svidja neki program ili igrica... stvarno nje mi nikakav problem da jednim potezom platim tu aplikaciju, koja u vecini slucajeva kosta samo 0.99$.
Koliko vidim i po drugim forumima cak i kod nas dosta iPhone korisnika kupuje aplikacije, (recimo ja imam izmedju 20-30 legalno kupljenih stvari a koliko vidim ovde i @adzurna ima brdo kupljenih stvari) dok android korisnici, cak i oni naj naj naj, nemaju ni jednu jedinu aplikaciju kupljenu niti to nameravaju da urade Smiley
Rezultat svega toga je market pun djubreta, ringtonova i drugih nebitnih stvari loseg kvaliteta pa ozbiljni programi i dalje prvo izlaze na iOS pa tek posle se portuje za android i to uglavnom losije radi.

Naravno da postoji mogucnost kupovine aplikacija i sad, kad Google nije pustio paid apps u Srbiju. Nisam isprobavao, sve cekam da Google to pusti. Imam nameru da kupim par app koje su mi musthave i bez kojih ne mogu. Sve te app kostaju jako malo - mozda do 2-3 evra..... A realno, to su dva pica u kaficu....
Ja ne mislim da ljudi nece kupovati aplikacije..... mislim da hoce..... cak i sada znam dosta ljudi koji placaju svoje omiljene aplikacije.

Mislim da ce se situacija u Android marketu poboljsati i to dosta, kad se sad otvori vece trziste za te placene aplikacije jer, ako se dobro secam, 99 novih zemalja ce imati mogucnost kupovine aplikacija. Sve to znaci vise para za developere i za google....
IP sačuvana
social share
Preporuka za clanove: Srpski pravopis 

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 1691
OS
Windows 7
Browser
Opera 9.80
mob
Sony Z2

-ne želim da se ovo pretvori u već vidjeno prepucavanje, ali Matriže momče, uistinu mi nisi jasan. Pa kako možeš pored iOS-a da izjaviš da je Android market pun djubreta. Pa već sam te vraćao na kalkulaciju odabranih app za obe platforme, ali džaba... izgleda da je to samo gubljenje vremena i drndanje tastature.
    Mislim da ću se, od sada, uzdržavati od komentara na tvoje postove, pošto to ne vodi nikud....
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1759
OS
Nepoznat
Browser
Chrome 11.0.696.71
mob
Apple iPhone 4
Pa vidis lepo, na appstore ne moze svaki mali Perica da izigrava programera i da kaci sta god mu se cefne kao na marketu... ali ti i dalje misli da se ozbiljni programeri guraju na androidu Smile
« Poslednja izmena: 28. Maj 2011, 16:44:43 od matrix777 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 20016
Zastava Novi Beograd
OS
Nepoznat
Browser
Chrome 11.0.696.71
mob
Apple iPhone
Bolje da sad prekinemo raspravu....
IP sačuvana
social share
Preporuka za clanove: Srpski pravopis 

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 1691
OS
Windows 7
Browser
Opera 9.80
mob
Sony Z2

Sharp 3D AQUOS ipak prelazi granicu Japana

Monstruozno snažni Android će se na iznenađenje svih, prodavati i vam granica matične zemlje.

Ovaj telefon je otporan na vodu, ima kameru od čak 16 MP i 3D ekran od 3.4 inča. Posebno je interesantno da je u pitanju model na preklapanje, pa zato i ne čudi što on poseduje i spoljni ekran od 0.7 inča. Takođe osim blututa 3.0 prisutna je i infrared konekcija, koja je još uvek vrlo popularna u Japanu.

Nažalost, više informacija o tome gde će se ovaj model pojaviti i kada nije nam dostupno, jer to u šturom saopštenju koje je objavio SHARP ni ne piše.

info

« Poslednja izmena: 29. Maj 2011, 18:53:15 od backarelli »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 20 21 23 24 ... 65
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.071 sec za 12 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.