Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 3 4 6 7 ... 23
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Anarhizam kao filozofija zivota, ideologija i sve ostalo o njemu  (Pročitano 32572 puta)
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

FIAT LVX

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1315
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.10
mob
Ericsson T-68
Onaj kome je to cilj nije pravi anarhista. Komunizam je propali abortus i to se zna, on uspeva jedino ako imas tako jednog lidera kog ce siva masa da prati.
Primer: Tito...
To se samo naziva komunizmom ustvari je apsolutizam.

Da anarhisti stvarno zele da u ovom momentu naglo stovre anarhiju, oni bi postali teroristi..to bi bilo prosipanje iz supljeg u prazno. Kao sto vidish sve sto rade je propaganda upravo iz tog razloga, jer danasnji covek nije spreman za anarhisticko drustvo.

Anarhista = Covek.
IP sačuvana
social share
Edit by SerbianFighter: Maksimalna dozvoljena velicina slika u potpisu je visina: 60pix, sirina: 468pix i velicina 20KB
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 877
Zastava Pored vrlo prometne ulice :(
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.01
mob
SonyEricsson K800i
Anarhista = Covek.

Ne bi ja išao tako daleko sa bombastičnim izjavama.  Smile
IP sačuvana
social share
Ретко која жена виси о руци мушкарца који је био одиста човек њеног укуса.
 Јован Дучић
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

FIAT LVX

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1315
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.10
mob
Ericsson T-68
ok, nad covek  Smile
IP sačuvana
social share
Edit by SerbianFighter: Maksimalna dozvoljena velicina slika u potpisu je visina: 60pix, sirina: 468pix i velicina 20KB
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Bez prava na potpis
Poznata licnost

Zodijak Taurus
Pol
Poruke 2641
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.10
Не, већ анти-човек. Човек тежи савршенству у дисциплини и реду, анархизам је неред и хаос.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

FIAT LVX

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1315
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.10
mob
Ericsson T-68
Jel se ti pravis glup ili sta? Hajde pameti moja kad kritikujes nered i haos reci mi sta su to nered i haos? Ono sto ti smatrashs "anarhizmom" nije anarhija vec vladavina jaceg. Disciplina i red u danasnjem drustvu mogu jedino ukidanjem slobode ko sto bi vi fasisti uradili. Ubili bozansku iskru u coveku, za neke vase ideale.

Ako neko tezi savrshenom drustvu, gde ce da postoji medjuljudsko postovanje i shvatanje. Gde nece trebati milicija koja ce da ti komanduje, ili vladari koji ce da te lazu i varaju, koji ce da te vode u rat da gines za njih i njihove sumanute planove, ako ti nece trebati idoli, teznje za glupavim i besmislinem stvarima i ako te teznja ka svemu tome cini anti covekom... stvarno ne znam sta da vam kazem ...  mislim znam, imam mnoge reci na pameti, ali sam fino vaspitan i tezim normalnoj konverzaciji.. za razlliku od vas, koji stalno provocirate, prozivate, postavljate krajnje glupava pitanja, i nemate ni trunku postovanja prema meni jer se cak ni ne potrudite da razumete reci koje pricam i postavite neko, normalno pitanje.

Reloaded, taj haos ima isuvise duboko znacenje i zahteva dozu postovanja da bi ga neko gledao i tumacio sramota je da se tumaci tako povrshno kao sto ti radis.

« Poslednja izmena: 26. Jan 2007, 10:07:28 od Aiwass »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Bez prava na potpis
Poznata licnost

Zodijak Taurus
Pol
Poruke 2641
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.10
Hajde pameti moja kad kritikujes nered i haos reci mi sta su to nered i haos?

Анархија у примени је један од њих...

Ono sto ti smatrashs "anarhizmom" nije anarhija vec vladavina jaceg.

Не, владавина јачег је природни поредак, оно чему ја тежим.

Disciplina i red u danasnjem drustvu mogu jedino ukidanjem slobode ko sto bi vi fasisti uradili.

Шта је слобода? Слобода је само у избору господара.

И да, слобода треба бити делимично ограничена (не укинута!) ради општег напретка...

Ubili bozansku iskru u coveku, za neke vase ideale.

Не бих се сложио да је божанско хаос, недисциплина, неред и безвлашће. Чак напротив.

Ako neko tezi savrshenom drustvu, gde ce da postoji medjuljudsko postovanje i shvatanje. Gde nece trebati milicija koja ce da ti komanduje, ili vladari koji ce da te lazu i varaju, koji ce da te vode u rat da gines za njih i njihove sumanute planove, ako ti nece trebati idoli, teznje za glupavim i besmislinem stvarima i ako te teznja ka svemu tome cini anti covekom...

Многи су тежили ка многим бесмисленим стварима - претварању олова у злато, укрштњау људи и животиња, стварању комунизма итд. само што се неки опамете на време и виде да покушавају немогуће а неки никад.

Reloaded, taj haos ima isuvise duboko znacenje i zahteva dozu postovanja da bi ga neko gledao i tumacio sramota je da se tumaci tako povrshno kao sto ti radis.

Једино ако га обожаваш, волиш и поштујеш...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

FIAT LVX

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1315
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.10
mob
Ericsson T-68
Citat
Шта је слобода? Слобода је само у избору господара.

И да, слобода треба бити делимично ограничена (не укинута!) ради општег напретка...
E pa anarhizam je sloboda gde ti izabers da si jedino  sam sebi gospodar. Sloboda ogranichena radi opsteg napretka? A sta je to napredak? Kakav to napredak moze da dozovi ljudska svest ako joj ogranichavas sve sto jacima ne svidja?

Citat
Многи су тежили ка многим бесмисленим стварима - претварању олова у злато, укрштњау људи и животиња, стварању комунизма итд. само што се неки опамете на време и виде да покушавају немогуће а неки никад.

A Vladavina jaceg nije besmislena? Svaki jaci padne pod drugim jacim koji ima drugacije ideale od njega. Zna se cemu "jaci" teze. Moc, vlast i moc.. to nikog na dobro nije dovelo. Nacional Socijalizam je danas takodje besmislen, posebno ta prica o "nacionalnoj svesti" . Treba gajiti svoje nacionalne korene ali ne unistavati sve sto nije u skladu sa njima, kako vi ns-ovci mislite. Evo recimo ti si sloven, a opet stavljas germanske rune u potpis, toliko o tvojoj "nacionalnoj svetsti". Covek je covek bez obizra na nacionalne korene, moze se boriti za isti ideal i sa covekom druge boje koze i rase.

Citat
Не бих се сложио да је божанско хаос, недисциплина, неред и безвлашће. Чак напротив.

Opet ne razmisljash, potpuni haos ne postoje i postoji u isto vreme. Bezvlasce opet ne postoji, dok covecansto ne dodje na stanje svesti kako sam rekao da  sam sebi budes gospodar. Ono sto vi smatrate haosom jeste samo promena zivotnog okruzenja na koje se nismo navikli. Recimo ustajes ujutru u 6 lezes yvece u 8, dotle imas neko vreme relativno slichno rasporedjeno.  Nagla promena tvojih "obaveza" t.j onog sto radis bi te dovela u "haos" sve dok se ne naviknes. Trebalo bi da se bavis malo filosofijom i teorijom haosa da bi mogao to tek tako da osudjujes.

Citat
Не, владавина јачег је природни поредак, оно чему ја тежим.

Prirodni poredak? Izvili ali gresis, u dzungli ili moru niko ne vlada, svaka zivotinja je svesna toga. Primer u moru su ajkule na vrhu lanca ishrane, to ti deluje kao da vladaju. One jedu manje ribe, pa josh manje od njih jedu manje ribe itd.. to naravno vama deluje kao vladavina. Cinjenica koju ti ne znash da su zivotinje svesne tog prirodnog da veci jedu manje itd. te postoje "zone primirja" gde mogu sve morske zivotinje od ajkula do najsitnijih riba da se okupe i ne vlada nikakav strah. Sta vise sitne ribe ulaze ajkulama u usta nebi li im ocistile usta od raznih bakterija koje se skupljaju zbog kojih bi jedna ajkula sigurno izumrla jer odbranu nema sem te koju sam ti upravo pomenuo. Tako ti ide priroda kod zivotinja, mi ljudi imamo svest, nije neophodno da jedemo jedni druge i nismo zivotinje.. sam izvedi zakljucak ka cemu mi treba da teziemo.

Citat
Анархија у примени је један од њих..

Jel se ova tema zove anarhija ili anarhizam? Anarhija je reci koja oznacava bez-vlasce t.j teritoriju bez vlasti. Anarhizam je ideologija koja tezi savrshenom drustvu kojim nece da komanduju nikakva upravna i izvrshna vlast vec oni sami sebi. Sad cu lepo sve da ti objasnim, problem u tome je sto ce se pojaviti jedan jaci, tako neki baja ko ti .. recimo da si mnogo jak, naci ce josh 4 takvi i pocece da vlada apsolutizmom. Posle nekog odredjenog vremena ljudima ce da se popne na kurac to vase vladanje zapocece revoluciju i smaknuce vas.  NJih 100 na vas 5 recimo. Tu ce jaci potsati slabiji i najebace. I tako bi nastala demokratija ( skraceno). Naravno da su svi ljudi posteni i iskreni i ta demokratija bi funkcionisala kako treba, no onda nam vise nebi trebalo upravne i izvrshne vlasti. Tvoja teznja je prema tome besmislena. Ono cemu ja tezim jeste da svi dodjemo na jedano stanje svesti gde ce mo svi biti slobodno u maximalnoj meri, i nece se naci tako 4 pametnih baja koji ce uzeti motke u ruke i poceti da uteruju svoje zakone i pravila, jer odatle sve krece.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Bez prava na potpis
Poznata licnost

Zodijak Taurus
Pol
Poruke 2641
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.10
E pa anarhizam je sloboda gde ti izabers da si jedino  sam sebi gospodar.

Таква слобода не постоји. То је само илузија твог ума. Примера ради, ако и успеш да створиш анархистичку заједницу, доћи ће друга, не-анархистичка, организована, која ће те покорити. Ако и анархизам завлада у целом свету, наћи ће се групица одлучних и јаких која ће видети да није сасвим искористила своје потенцијале и да може да влада и тако у круг...

Sloboda ogranichena radi opsteg napretka? A sta je to napredak? Kakav to napredak moze da dozovi ljudska svest ako joj ogranichavas sve sto jacima ne svidja?

Напредак је бољитак и опште добро за све.

Што се тиче ограничавања, не ограничава "јачи" (мада бих ја пре рекао сналажљивији и способнији) оно што се њему не свиђа него оно што се објективним посматрањем испостави као штетно и погубно за читаву заједницу.

A Vladavina jaceg nije besmislena? Svaki jaci padne pod drugim jacim koji ima drugacije ideale od njega. Zna se cemu "jaci" teze. Moc, vlast i moc.. to nikog na dobro nije dovelo.

Бесмислена или не, на њој се базира постојање читаве природе. Од слабије биљке која има слабо корење и узима мање хране од оне веће која јој заклања Сунце преко јачег вука који је вођа чопора и има већину женки и хране за себе па све до људског друштва. Цео наш живот углавном представља тежњу ка моћи и доминацији. Једноставно, по таквом смо калупу направљени. Сурово, али време је да се навикнеш.

Nacional Socijalizam je danas takodje besmislen, posebno ta prica o "nacionalnoj svesti" . Treba gajiti svoje nacionalne korene ali ne unistavati sve sto nije u skladu sa njima, kako vi ns-ovci mislite.

Што се тиче НС-а, то је само твоје мишљење. НС је на практичном примеру доказано сасвим добро функционисао и показао добре резултате, за разлику од анархизма.

А уколико дозволиш утицај и мешање онога што није у складу с њима (националним коренима) онда то више нису твоји национални корени.

Ми и не тежимо "уништавању", како ти то називаш, већ чистом заштитом од туђих лоших утицаја.

Evo recimo ti si sloven, a opet stavljas germanske rune u potpis, toliko o tvojoj "nacionalnoj svetsti".

Предлажем ти да се мало образујеш пре него што лупиш глупост оваквог типа. Ја ти нећу узети за зло, али кажем ти да не би испао глуп у неком друштву.

Covek je covek bez obizra na nacionalne korene, moze se boriti za isti ideal i sa covekom druge boje koze i rase.

Слажем се.

Opet ne razmisljash, potpuni haos ne postoje i postoji u isto vreme. Bezvlasce opet ne postoji, dok covecansto ne dodje na stanje svesti kako sam rekao da  sam sebi budes gospodar. Ono sto vi smatrate haosom jeste samo promena zivotnog okruzenja na koje se nismo navikli. Recimo ustajes ujutru u 6 lezes yvece u 8, dotle imas neko vreme relativno slichno rasporedjeno.  Nagla promena tvojih "obaveza" t.j onog sto radis bi te dovela u "haos" sve dok se ne naviknes. Trebalo bi da se bavis malo filosofijom i teorijom haosa da bi mogao to tek tako da osudjujes.

Ја не говорим о "потпуном хаосу", већ о организационо/дисциплинском.

Људска свест НЕ МОЖЕ да доживи глобални напредак нити какву метаморфозу, то је заблуда у коју и сами не верујете, па је и тако сам анархизам немогућ јер се коси са ЉУДСКОМ ПРИРОДОМ! Да ли се људска природа или људска свест изменила у односу на ону од пре 4000 година? НЕ. Човек је и даље човеку вук, само се мењају начини и видови људских сукоба и конфликата.
Људска свест може еволуирати само у оквиру појединца, чак и када би дошло до глобалне еволуције људске свести, увек би било оних који су на вишем нивоу свести и оних који су на нижем који би опет кочили цео процес.

Не схватам како ти то никако не улази у главу.

Оно што ја сматрам хаосом није "промена животног окружења" већ мањак реда. Ако свако ради шта хоће и нико ником не полаже рачуне онда из тога немоновно настаје хаос. Како би то све изгледало кад би пукло - претпостављам као на дивљем западу. Јел и тамо био анархизам?  Smile

Prirodni poredak? Izvili ali gresis, u dzungli ili moru niko ne vlada, svaka zivotinja je svesna toga.

Предлажем ти да одгледаш бар две епизоде серијала "Опстанак", након тога ако иоле имаш могућност закључивања, схватићеш неке ствари.

Primer u moru su ajkule na vrhu lanca ishrane, to ti deluje kao da vladaju. One jedu manje ribe, pa josh manje od njih jedu manje ribe itd.. to naravno vama deluje kao vladavina. Cinjenica koju ti ne znash da su zivotinje svesne tog prirodnog da veci jedu manje itd. te postoje "zone primirja" gde mogu sve morske zivotinje od ajkula do najsitnijih riba da se okupe i ne vlada nikakav strah. Sta vise sitne ribe ulaze ajkulama u usta nebi li im ocistile usta od raznih bakterija koje se skupljaju zbog kojih bi jedna ajkula sigurno izumrla jer odbranu nema sem te koju sam ti upravo pomenuo. Tako ti ide priroda kod zivotinja, mi ljudi imamo svest, nije neophodno da jedemo jedni druge i nismo zivotinje.. sam izvedi zakljucak ka cemu mi treba da teziemo.

Ја не говорим о доминацији једне врсте у односу на другу већ о доминацији У ОКВИРУ ЈЕДНЕ ВРСТЕ. Као што рекох - имаш ваљда ТВ у кући, укључи Ј92 или РТС1 кад је нека емисија о природи, погледај БИЛО КОЈИ чопор животиња, одгледај пар епизода и јави ми шта си закључио.

Jel se ova tema zove anarhija ili anarhizam? Anarhija je reci koja oznacava bez-vlasce t.j teritoriju bez vlasti. Anarhizam je ideologija koja tezi savrshenom drustvu kojim nece da komanduju nikakva upravna i izvrshna vlast vec oni sami sebi. Sad cu lepo sve da ti objasnim, problem u tome je sto ce se pojaviti jedan jaci, tako neki baja ko ti .. recimo da si mnogo jak, naci ce josh 4 takvi i pocece da vlada apsolutizmom. Posle nekog odredjenog vremena ljudima ce da se popne na kurac to vase vladanje zapocece revoluciju i smaknuce vas.  NJih 100 na vas 5 recimo. Tu ce jaci potsati slabiji i najebace. I tako bi nastala demokratija ( skraceno). Naravno da su svi ljudi posteni i iskreni i ta demokratija bi funkcionisala kako treba, no onda nam vise nebi trebalo upravne i izvrshne vlasti. Tvoja teznja je prema tome besmislena. Ono cemu ja tezim jeste da svi dodjemo na jedano stanje svesti gde ce mo svi biti slobodno u maximalnoj meri, i nece se naci tako 4 pametnih baja koji ce uzeti motke u ruke i poceti da uteruju svoje zakone i pravila, jer odatle sve krece.

Анархија је циљни продукт анархизма, теорија која нема своју практичну примену беспотребна је.

Што се тиче твог поређења - да ти одговорим:

Свака револуција на овом свету продукт је спољашњег утицаја а не некаквог "пењања на курац људима" јер "раја" јаче од себе односно - власт - може само да мрзи, мада и за то ретко кад има потребе (сетимо се - Хитлера је подржавало више од 80% Немачке). Дакле све те револуције су мини-ратови плаћени и организовани од стране држава непријатеља а оно што ти видиш на површини - народ - је обичан инструмент односно топовско месо. Дакле, рецимо и да се револуција догоди, ко ти гарантује да ће се из ње родити демократија? Очигледно не познајеш довољно људску природу, и не умеш да извлачиш закључке из света око себе.
И од тих 100 "револуционара" има оних који се издвајају снагом, способношћу, умећем итд. у односу на остале. Када се револуција заврши, и кад почну несугласице међу револуционарима, пар јаких "револуционара" ће засигурно сматрати и осћеати за себе да су једино погодни да обликују нову државу односно да су способнији од осталих. Стога ће они постати такође апсолутисти неутралишући своје дојучерашње саборце. То обично тако тако бива (осим ако се она страна која је платила револуцију не умеша) ЈЕР ЈЕ ТО ПРИРОДНИ ЗАКОН, ПРИЈАТЕЉУ. И ти ту ништа не можеш.
Ако пак и настане демократија, ко ти гарантује да се након 10,20,30 година опет неће појавити одлучна и јака групица јаких, која ће видети да има потенцијала да уради нешто више и која ће опет узети мотке у руке и преузети власт?

Сад ћу све лепо ја теби да објасним:

Услов за опстанак живог света није у повезивању више и мање вредних, него у безусловној победи оних првих. Јачи  мора да влада, а не да се претапа са слабијим, да би тако жртвовао сопствену величину. Само рођени слабић може ово да осећа као ужасно, али зато је он ипак на крају само један слаб и ограничен човек; јер да овај закон не влада, био би дакако незамислив сваки претпостављени виши развој свих органских живих бића. --Адолф Хитлер

BTW. Без увреде, али мислим да си погрешно схватио Кроулијево учење. "Do what thou wilt shall be the whole of the Law" је управо намењено јакима који својим поступцима стварају ЗАКОН. Моћ је једино право.
« Poslednja izmena: 27. Jan 2007, 14:06:59 od Reloader »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

FIAT LVX

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1315
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.10
mob
Ericsson T-68
Citat
Таква слобода не постоји. То је само илузија твог ума. Примера ради, ако и успеш да створиш анархистичку заједницу, доћи ће друга, не-анархистичка, организована, која ће те покорити. Ако и анархизам завлада у целом свету, наћи ће се групица одлучних и јаких која ће видети да није сасвим искористила своје потенцијале и да може да влада и тако у круг...

Naravno da ne postoji, zato i imamo upravnu i izvrsnu vlast. Cela moja prica se okrece oko toga da ljudi treba da dodju na visi nivo svesti kao preduslov za postojanje takve slobode.

Citat
Напредак је бољитак и опште добро за све.

Што се тиче ограничавања, не ограничава "јачи" (мада бих ја пре рекао сналажљивији и способнији) оно што се њему не свиђа него оно што се објективним посматрањем испостави као штетно и погубно за читаву заједницу.

Postoji nesto sto je bolje za sve?  Smile Naravno ako si komformista pa ces da se pravis da ti prija nesto sto ti ne prija, u danasnjem drustvu uvek se nadje neko ostecen. Drugim recima Vecina jede manjinu.

Citat
Ја не говорим о "потпуном хаосу", већ о организационо/дисциплинском.

Pocinjes da povezujes konce, ne postoji potpuni hoas u stvari sve je potpuni haos. Deluje apsurdno znam ali tako je kako je.
Citat
Људска свест НЕ МОЖЕ да доживи глобални напредак нити какву метаморфозу, то је заблуда у коју и сами не верујете, па је и тако сам анархизам немогућ јер се коси са ЉУДСКОМ ПРИРОДОМ! Да ли се људска природа или људска свест изменила у односу на ону од пре 4000 година? НЕ. Човек је и даље човеку вук, само се мењају начини и видови људских сукоба и конфликата.
Људска свест може еволуирати само у оквиру појединца, чак и када би дошло до глобалне еволуције људске свести, увек би било оних који су на вишем нивоу свести и оних који су на нижем који би опет кочили цео процес.

Не схватам како ти то никако не улази у главу.
heh, kamo srece da je covek coveku kao vuk vuku, ne brukaj te divne zivotnje tako sto ih poredish sa ljudima. Vukovi nemaju licimernost. Da covekova svest se penje na visi nivo. Slobodniji smo a to je prvi korak. Elem a ti si neki veliki psholog, vidim kapiras prirodu coveka, prirodu ljudske svesti? Nisi bre ni zagrebo ..... Sta mi to ne ulazi u glavu, da ne treba da se borim za bolje po svojim idealima?
Citat
Оно што ја сматрам хаосом није "промена животног окружења" већ мањак реда. Ако свако ради шта хоће и нико ником не полаже рачуне онда из тога немоновно настаје хаос. Како би то све изгледало кад би пукло - претпостављам као на дивљем западу. Јел и тамо био анархизам?

Promena zivotnogh okruzenja zapravo i donosi taj "nered". A po prirodi reda uvek ima, svaka akcija svoju reakciju. Samo sto taj red nije oblikovao coveka. Ono sto ti nazivas disciplinom naziva se redom koji je oblikovao covek. Kao i svaki drugi covek moze da stvori samo nesavrshenstvo jer je i sam nesavrshen. To i jeste cela prica "vise svesti" oblikovati savrsheno drustvo. To se fasizmom nikako ne postize, oblikuje se jedno zatvoreno drustvo koje nema napratka. Pogledaj Spartance, prva fasisticka drzava. Usmerise se na covekovu snagu i bese stvarno veliki junaci odlichni borci.. ali ih sjebase.

Ostalo sto se opstanka i zivotinja tice, da si samo ono sto se desava u moru shvatio bi. Zivotinje zavise jedne od drugih, ima fizicki jacih mesozdera,a li oni ne vladaju nicim. Povezi to, njima je to da budu jaci neophodno da bi opstali, ne mogu oni da oteraju zivotnju kojom se hrane sa livade zato sto im je tamo dobra ladovina, jer ako neki biljojed jede tamo i ti ga kao lav oteras sa mesta na kom se hrani, on ce da crkne od gladi pa ces ti kao lav da jedes govna. Dok ljudi to rade medjusobno, tebi trebaju recimo nova kola, odes opljackas coveka da bi kupio nova kola...iako je taj covek recimo bitan za nesto u covecanstvu. Zivotinje ubijaju iz nuzde a ne iz zelej za moci i vlasti. Vlast je ono sto smo mi LJUDI izmislili kod zivotinja ne postoji.

Za rune ne znam sta sam lupio, u signaturu imas par bindruna, t.j  eldar futharka , jedino sto sam se preso jeste da nisu germanske vec nordijske ali poenta je ista  > nisu slovenske < a ti ih kao jedan Sloven Drzish u signaturu. Imas tu i neke indijske simbole ako ce mo vec o tome.

Za reci cika Ace Crowleya nemoj nista da mi pricas. Imam odgovor na ovo tvoje so si mi rekao ali ne zelim da offtopikujem, otvori temu o tome pa ce da pricamo.
« Poslednja izmena: 27. Jan 2007, 15:18:25 od Aiwass »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Bez prava na potpis
Poznata licnost

Zodijak Taurus
Pol
Poruke 2641
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.10
Cela moja prica se okrece oko toga da ljudi treba da dodju na visi nivo svesti kao preduslov za postojanje takve slobode.

Шансе да до нечег таквог дође су равне нули. Боље покушавај да од мајмуна направиш слона. Можда и успе.

Postoji nesto sto je bolje za sve?  Smile Naravno ako si komformista pa ces da se pravis da ti prija nesto sto ti ne prija, u danasnjem drustvu uvek se nadje neko ostecen. Drugim recima Vecina jede manjinu.

Да, постоји нешто што је боље за све. Рецимо животни стандард. Нема то везе са мањином и са већином, сваки човек жели да може да вози кола или једе месо ако има потребу за тим.

Pocinjes da povezujes konce, ne postoji potpuni hoas u stvari sve je potpuni haos. Deluje apsurdno znam ali tako je kako je.

Али ја и не причам о "потпуном" хаосу...  Smile

heh, kamo srece da je covek coveku kao vuk vuku, ne brukaj te divne zivotnje tako sto ih poredish sa ljudima. Vukovi nemaju licimernost.

Опет не схваташ узрочно-последичне везе у животињском друштву. Да, човек је човеку вук, и не, небрукам те дивне животиње.

Вукови имају лицемерност, само је много јасније изражена него код нас људи да је тешко видети. Зар није лицемерје да један вук пола године лови и дели све у кооперацији са другим да би му након тога кад се овај не нада мучки зарио зубе у врат због женке?

Рекох - гледај мало емисије о природи, научићеш штошта...

Da covekova svest se penje na visi nivo. Slobodniji smo a to je prvi korak.

Слободнији смо? Где си то слободнији? Између осталих робујемо најгорем господару и то више него икад - а он се зове НОВАЦ, а ти просипаш приче о некој "слободи". Нема слободе, само су ти гурнули илузију слободе, као у "Матриксу".

Elem a ti si neki veliki psholog, vidim kapiras prirodu coveka, prirodu ljudske svesti? Nisi bre ni zagrebo .....

Е ако си ми реко...  Smile

Sta mi to ne ulazi u glavu, da ne treba da se borim za bolje po svojim idealima?

Не улазе ти у главу узрочно-последичне везе у природи и људском друштву.

A po prirodi reda uvek ima, svaka akcija svoju reakciju. Samo sto taj red nije oblikovao coveka. Ono sto ti nazivas disciplinom naziva se redom koji je oblikovao covek. Kao i svaki drugi covek moze da stvori samo nesavrshenstvo jer je i sam nesavrshen.

To i jeste cela prica "vise svesti" oblikovati savrsheno drustvo. To se fasizmom nikako ne postize, oblikuje se jedno zatvoreno drustvo koje nema napratka. Pogledaj Spartance, prva fasisticka drzava. Usmerise se na covekovu snagu i bese stvarno veliki junaci odlichni borci.. ali ih sjebase.

Прво, "обликовање савршеног друштва" је немогуће, немој да си наиван и да падаш на анархо-комунистичке флоскуле.

Друго, наравно да човек обликује своје друштво јер му еволуциони напредак то омогућава. Сад је поента да своје друштво обликује најсличније природи да би што даље напредовао у еволуцији а не да измишља топлу воду која се увек охлади јер нема вечан извор грејања.

Треће, фашизам је управо обликовање друштва по природним начелима односно природном узору. Није савршен, али је близу савршенства јер је једино природа савршена.

Али како то да схвати неко као ти, ко не зна основне односе у природи и тврди да у природи нико не влада??? Влада итекако, само тог ко влада нико није поставио на то место, већ се сам својом способношћу попео на место владаоца. Е то је нацистички принцип вођства, који ти не разумеш, као ни многе друге ствари а понашаш се као да си попио сву памет овог света.
« Poslednja izmena: 27. Jan 2007, 15:53:05 od Reloader »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 3 4 6 7 ... 23
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 1.364 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.