Zna li neko da li su, koliko i na koji nacin stetne aminokiseline kada se unose preko tableta itd? sve u cilju povecanja i definicije misica uz rad u teretani...?
nema stetnih posledica , jedina ako imas bolesne bubrege , a i one nisu za definiciju otkuda ti to , preparati za definiciju su takozvani fat burneri , amino kiseline odnosno BCAA i glutamin u kombinaciji dobri su pre i posle kardio treninga i to je jedina primena amino kiselina u definiciji i definicija se ne dobija u teretani sa tegovima vec ishranom , kardio treningom i vezbama snage i suplementacijom
Uh ... ja bio u tripu da cu dobiti strucnije misljenje ](*,) hvala u svakoom slucaju ... a za sta su po tebi aminokiseline? od njih sve ide u misicima, pa i definicija .... tako sam bar ja informisan...
« Poslednja izmena: 05. Apr 2006, 02:32:07 od vukv »
Uh ... ja bio u tripu da cu dobiti strucnije misljenje ](*,) hvala u svakoom slucaju ... a za sta su po tebi aminokiseline? od njih sve ide u misicima, pa i definicija .... tako sam bar ja informisan...
Malo strucnije misljenje
Ides u teretanu da bi povecao misicnu masu. Misici su primarno gradjeni od proteina a oni od aminokiselina. Sva hrana koju unosis sadrzi manje ili vise proteina koje tvoj organizam razgradi prvo na aminokiseline pa ih onda ugradjuje tamo gde je potrebno, ne mora uvek u misice posto se proteini nalaze u svim celijama. Teretana dovodi do toga da ti se vecina aminokiselina ugradjuje u misice da bi "rasli" odnsno obnavljali posle napora teretane. Preparati koji sadrze samo aminokiseline nisu stetni ako ih uzimas u kolicinama ne vecim od dozovljenih, kao sto je neko vec napisao pod uslovom da su ti bubrezi zdravi, jer ti unosis aminokiseline svaki put kada jedes. Procene koliko ti treba grama proteina kada intezivno vezbas je oko 2g proteina po kilogramu mase ali ti to zavisi od coveka do coveka. Nadam se da sam ti malo pomogao
Izvinite,skrecem van teme... Sta mi je dobro posle napora?... tj jednog opakog kondicionog treninga? Vitaminchichi ... kiseline ili slichno
a pre vitamina, glukoze, preparata i ostalih vestaka - primarna rehidracija obicnom vodom. evo zasto: za vreme intezivnih aerobnih aktivnosti energija se prvenstveno koristi iz glikogenskih depoa u jetri, zatim organizam izvlaci i ostale rezerve - prvo ide glikogen iz misica, na kraju masni depoi (masti su najsporiji energent ali zato ih najvise ima, daju energiju za dugotrajni rad) elem, jetra se isprazni. znas verovatno da tkivo jetre lici na sundjer, sve one male supljinice se nekako smanje, izadje sve iz njih, i tecnost naravno (intezivno se znojis). dakle, prvo sto uneses u organizam posle takvog napora ide direktno u jetru, da taj tako vazni organ ponovo osposobi za svoju primarnu funkciju. najbolje je da to bude obicna voda (2 case je dovoljno uglavnom). posle toga vitamini, minerali, ugljeni hidrati u tecnom obliku posle sat-dva proteini, da se i misici oporave... toliko... :wave:
gledaj aminokiseline su dobr pre svega one koje sam pomenuo ali to je mnogo ali mnogo skupo da bi samo njih koristio , primaran svrha svih suplemenata je oporavak od treninga , misici ili definicija zavise od hrane
kazes da si trazio strucniji odgovor pa iz pitanja sam odmah video da se ne razumes u suplementaciju pa sam ti i takav odgovor dao , aljosa ti je relativno dobro odgovorio samo da napomenem da te preporucene doze su veoma male i od njih nemas neke koristi maltene ulaganje para u slozene amino prepatarate je bacanje para jedino vredi ulagati u ona dva koja sam ja pomenuo , sto se tice dnevnog unosa proteina on treba da bude najmanje 3,3g po kg telesne tezine
iva77 ako tako bude radio on ce otici u katabolizam i onda ce omati stetu a ne korist od treninga , drugo on ako uradi trening kojim ce potrositi toliko glikogena onda ce se pretreninrati i onda mu nista od toga ne pomaze , trece vitamini i minerali ne posle treninga vec ujutru jer sta ce ti odmah posle treninga kada njima treba malo duzi period da se resorbuju , nakon treninga je potreban whey koji se resorbuje od 80-120 min. onda dekstroza koja je veoma brza zatim glutamin koji ce ubrzati oporavak i sve to u dosta vode