Bilo bi kul ukinuti i agresivni ateizam i proglasiti ga za krivicno delo, zatim mondijalizam, gradjansku i liberalnu orijentaciju, rodomrznju, LDP zbog nepostovanja Ustava, B92 zbog antisrpske medijske kampanje, antisrpske nevladine organizacije, LGBT organizacije, ali jedan prosecni nacionalista nikada ne bi zaista tako nesto zahtevao.
U, to bi bilo skroz kul, ali nazalost, mislim da nece biti nista od toga.
Немој брате тако, чак ни у шали. Вера неким људима много значи. Неки се нису пронашли у томе, и то је њихов избор, али замисли каква би ми земља били када би се то догодило? неким људима вера пружа велику утеху и наду у турбулентним временима. Па ни турци нису укинули СПЦ. размисли мало о својим речима, чак и из позиције атеисте.
Ok, malo preterujem, svakako. Moj stav je da svako treba da ima apsolutnu slobodu, da veruje u sta god zeli, sve dok to ne ugrozava druge.. Ali malo sam pod utiskom dokumentaraca "Vrela krv" gde se bukvalno poziva na linc Jevreja, gejeva.. i sve to od strane svestenog lica. Ne sumnjivo da postoje i mnoge dobre osobe u toj crkvi (pre svega po manastirima), kao i mnogo dobrih stvari koja vera donosi nekim svojim vernicima. Ali, njen negativan uticaj prethodnih decenija je ipak jedna veoma bitna stvar.
"Ponekad mi se čini da je najupadljivija odlika liberalizma, koja ga odvaja kako od konzervativizma tako i od socijalizma, stanovište da moralna uverenja u vezi sa ponašanjem koje se neposredno ne upliće u zaštićeno polje drugih osoba ne opravdavaju prinudu."
Ok, malo preterujem, svakako. Moj stav je da svako treba da ima apsolutnu slobodu, da veruje u sta god zeli, sve dok to ne ugrozava druge.. Ali malo sam pod utiskom dokumentaraca "Vrela krv" gde se bukvalno poziva na linc Jevreja, gejeva..
као и код сваке прича, исход зависи од тога ко је прича. види само други светски рат. препоручујем ти да одгледаш документарац Кад Анђели Спавају, интервју са Патријархом Павлом 1997. године ако се не варам.
Citat
Ali, njen negativan uticaj prethodnih decenija je ipak jedna veoma bitna stvar.
Признајем, појединци су имали неке неславне моменте, али опет, не можеш да посматраш Цркву као скуп појединаца који делују у њено име, Црква је много више од тога, и много изнад њих. Људима који се огреше о свету поруку Христову не штете нити Христу, нити Цркви него себи самима, и то је на њихову вечну срамоту.
наравно, све ово што сам рекао не важи за католике, њих треба забранити (шалим се наравно)
Комплекс - Искуство за које је везана снажна емоција, спој овог когнитивног садржаја и емоције снажно утиче на понашање, нарочито када је из свесног потиснут у несвесни део психе.
Љубазно вас молим да, ако нисте схватили, без преке потребе не употребљавате термин.
Признајем, појединци су имали неке неславне моменте, али опет, не можеш да посматраш Цркву као скуп појединаца који делују у њено име, Црква је много више од тога, и много изнад њих. Људима који се огреше о свету поруку Христову не штете нити Христу, нити Цркви него себи самима, и то је на њихову вечну срамоту.
наравно, све ово што сам рекао не важи за католике, њих треба забранити (шалим се наравно)
Problem je sto to nije samo par ljudi vec sasvim znacajan deo. Daleko od toga da je to slucaj samo sa SPC.. To vazi i za katolike, muslimane pogotovo..
"Ponekad mi se čini da je najupadljivija odlika liberalizma, koja ga odvaja kako od konzervativizma tako i od socijalizma, stanovište da moralna uverenja u vezi sa ponašanjem koje se neposredno ne upliće u zaštićeno polje drugih osoba ne opravdavaju prinudu."
Дошао сам до можда трећег минута и кад сам видео опет исте слике као из времена кад је актуелана била она шарада са ''стројевцима'' баталио сам.
едит: у првом клипу се већ може видети очигледна глупост, наиме прича се води о скинсима који су убили малог ромског дечака, о убицама глумца Драгана Максића онда о националном строју, а затим се у причу о строју тенденциозно убацују снимци чланова образа из нс-а и ако сви знамо да образ са тадашњим скупом стројеваца није имао никакве везе и није се чак ни десио на истој локацији. Онај ко не зна о чему се ради намерно се доводи у заблуду од стране аутора.
у па много овде срања има мораћу после сваког дела да едитујем пост. Жарко Кораћ као неко ко је био тамо свесно лаже и обмањује гледаоце, ''антифашисти'' су бакљама и каменицама гађали ''стројевце'' и тако је тај ''сукоб'' и настао, а не обрнуто како он на овом снимку тврди.
Ајмо даље, опет исти саговорник тврди како је било мучно гледати их док дижу руку као кад се виче ''зи хајл'' док на снимку који прати ту реченицу нико од учесника не салутира, а акценат снимка се ставља на момка који држи подигнута три прста и на први мах се из тог угла гледано може помислити да салутира. (кокота сећаш се вероватно о томе смо раније полемисали на некој од тема, тамо има фотка из другог угла дог лика и види се јасно да држи три прста, а мислим да има и снимак)
« Poslednja izmena: 25. Sep 2009, 13:26:14 od twice »
Ја сам управо завршио гледање овог филма. Овако тенденциозно и необјективно направљен документарац нисам видео јако, јако дуго времена. На скоро сваком од ових догађаја описаних у филму сам присуствовао (у пар кадрова се чак и појављујем), и могу да кажем да се истински дивим ауторима овог филма који су на један изузетан и маестралан начин успели да изваде ствари толико из контекста да сам се и ја запитао да ли је стварно било онако како сам видео сопственим очима. Не могу да верујем.
Кораћ је Он заиста има сукоб са самим собом у глави ако човек може толико да лаже. Заиста, не могу да се суочим са овиме.
едит: А овај задњи део где се свира химна док нека група неидентификованих младића пали неки локал (а при том ничиме није доказана њихова повезаност на било који начин са предходном причом) је сумирање свега кретенског што овај филм представља. На основу чега је група момака који пале локал било како повезана са предходном причом о национализму? Волео бих да чујем одговор.
« Poslednja izmena: 25. Sep 2009, 14:15:58 od DiasDias »
Комплекс - Искуство за које је везана снажна емоција, спој овог когнитивног садржаја и емоције снажно утиче на понашање, нарочито када је из свесног потиснут у несвесни део психе.
Љубазно вас молим да, ако нисте схватили, без преке потребе не употребљавате термин.
Управо хтедох то да напишем и ја сам малопре завршио гледање, а ови са краја снимка су колико се ја сећам идентификовани и ухапшени и до сада је ваљда могло да се утврди да ли припадају било којој од организација или групација спомињаних у овом филму.
Када би овај филм пустили неком ко не зна ништа о нама Србима ја сам убеђен да би нас доживео као самог хитлера. Али добро, историја пише победнике то сви знамо, а победник је онај ко је тренутно јачи или ко влада, свеједно. Тако и сада после 60 година испливавају у јавност непознати, мање познати и веома познати злочини титових комуниста према српском народу.
Ја лично не сумњам да су неке од ових организација директно повезане са појединим странкама али исто тако знам и да су оне друге такође страначке експозитуре, као што је например афанс испостава лсв-а.
На крају ме не би чудило да неки странац гледајући овај филм помисли да је на челу спц хитлер лично.
« Poslednja izmena: 25. Sep 2009, 14:29:02 od twice »
Па није лоше погледати чисто да знаш ко какву пропаганду шири. Касније попричаш са људима па видиш ко је колико глупав, мислим на оне који су попушили сву ову причу. Ко је луд не буди му друг.