Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 6 7 9
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Amerikanci istražili: Srbi su najhrabriji narod  (Pročitano 12674 puta)
Poznata licnost

Gusarska posla...

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 3647
Zastava The Golden Age of Piracy
OS
Windows 7
Browser
Chrome 21.0.1180.79
mob
Samsung Galaxy S III
Odakle tolika ljubav dolazi... to je za mene zagonetka.

a šta ti podrazumevaš pod državnom? Vlast, medije, strukture društva, kapitalna dobra, ili kulturnu baštinu, narodno nasledje, tradiciju i osećanje pripadnosti. Kakva nam je takva nam je, drugu nemamo, a i ne tražimo. Nemac može da voli nemački sistem koji mu olakšava da bude miran, bezbrižan, dosadan i lenj, što nikako ne znači da više voli svoju zemlju (domovinu) od prosečnog Srbina, niti ima za to razloga.

Ja mislim da niko na ovoj planeti nije u toliko bliskom ljubavnom odnosu sa drzavom kao Srbi. Neka vrsta incesta, kompleksa ili mazohizma ?

Treba svoju drzavu voljeti, ali ne ekstremno, pogotovo ako je ovakva, kakva ne zaslzuje i ne opravdava svu tu ljubav.
IP sačuvana
social share
Above _ Beyond - Sun In Your Eyes (chillout video) .mp3
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Ko tebe kamenom, ti njega hlebom... starim 15 dana

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 36573
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Chrome 21.0.1180.79
mob
HTC One
Deontoloski patriotizam.  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

kimi, from d rezistens

Zodijak
Pol
Poruke 2559
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 5.0.1

a šta ti podrazumevaš pod državnom? Vlast, medije, strukture društva, kapitalna dobra, ili kulturnu baštinu, narodno nasledje, tradiciju i osećanje pripadnosti. Kakva nam je takva nam je, drugu nemamo, a i ne tražimo. Nemac može da voli nemački sistem koji mu olakšava da bude miran, bezbrižan, dosadan i lenj, što nikako ne znači da više voli svoju zemlju (domovinu) od prosečnog Srbina, niti ima za to razloga.

Ja mislim da niko na ovoj planeti nije u toliko bliskom ljubavnom odnosu sa drzavom kao Srbi. Neka vrsta incesta, kompleksa ili mazohizma ?

pa to je lepo što volimo svoju zemlju, samo mislim da nije baš tačno, neki je vole više, toliko više da nadoknadjuju one koji je ne vole ili koji smatraju da im otadzbina nešto dodje, duguje. Drugo, država, sistem u državi, njeni zakoni ili političko stanje, nema šta da se voli, to nije konstanta, ali otadzbina, domovina je nešto drugo, i prolazi mnogo govnjiv period, pa je valjda posledično tome i više volimo. Incest? što incest jbt, spusti strasti

Treba svoju drzavu voljeti, ali ne ekstremno, pogotovo ako je ovakva, kakva ne zaslzuje i ne opravdava svu tu ljubav.
ovo je deo koji ne razumem. Kako to država treba da zasluži da je voliš ili opravda  Smile Ja rezumem da ti ne voliš Srbiju i ne treba da je voliš, ali ljubav prema otadzbini bi trebao da rezumeš osećajući ljubav prema CG. Škk domovina (kao apstraktni pojam) treba tebi da pruži osim osećanja pripadnosti jednom narodu, nasledju i kulturi.
Svaki narod ima svoje karakteristike. crnogorci imaju brke i izgovaraju glasove za koja nemaju slova, mi smo hrabri i imamo lepe žene Smile
fina je paralela sa navijačima, kad bi mi imali kult da stvarno volimo svoju zemlju, kao što ti kažeš, i bezuslovno stajemo uz nju i kada nam ništa ne da (i kada nema ništa da nam ponudi) stanje duha bi nam bilo mnogo bolje ili moderno rečeno bili bi mnogo srećniji.
IP sačuvana
social share
не вреди будали објашњавати да је будала
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

...члан секције младих трезвењака...

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 37274
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 14.0.1

Не бих реко, Срби су у свом схватању државе прилично анархистични.  Smile
IP sačuvana
social share
Prefer a feast of friends to the giant family
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

valar dohaeris

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 51282
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Chrome 21.0.1180.79
Norvezani vole svoju drzavu Smile Oni kad kupuju auto placaju 100% poreza, kad kupuju alkohol cigare jos vise od 100% Smile
IP sačuvana
social share
Soy un hombre muy honrado
Que me gusta lo mejor
Las mujeres no me faltan, ni el dinero, ni el amor
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Gusarska posla...

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 3647
OS
Windows 7
Browser
Chrome 21.0.1180.79
mob
Samsung Galaxy S III
pa to je lepo što volimo svoju zemlju, samo mislim da nije baš tačno, neki je vole više, toliko više da nadoknadjuju one koji je ne vole ili koji smatraju da im otadzbina nešto dodje, duguje. Drugo, država, sistem u državi, njeni zakoni ili političko stanje, nema šta da se voli, to nije konstanta, ali otadzbina, domovina je nešto drugo, i prolazi mnogo govnjiv period, pa je valjda posledično tome i više volimo. Incest? što incest jbt, spusti strasti
i imamo lepe žene Smile
fina je paralela sa navijačima, kad bi mi imali kult da stvarno volimo svoju zemlju, kao što ti kažeš, i bezuslovno stajemo uz nju i kada nam ništa ne da (i kada nema ništa da nam ponudi) stanje duha bi nam bilo mnogo bolje ili moderno rečeno bili bi mnogo srećniji.
Ne osjecam ja nikakvu ljubav prema CG. Nisam sposoban za tu vrstu emocije. Niti osjecam potrebu da pripadam grupama, nosim zastave, dodvoravam se, isticem i bojam lice. Ne proganjaju me takvi nagoni. Smatram ih praistorijskim, bas kao sto Crnogorce smatram pecinskim ljudima, plemenima.

Ja sam jedan sebican gusar, sto bi da zivi normalno.

« Poslednja izmena: 20. Avg 2012, 15:47:22 od Black_Pirate »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

42

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 26656
Zastava Restoran na kraju vaseljene
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 7.0.1
mob
Nokia 6630, valjda
Norvezani vole svoju drzavu Smile Oni kad kupuju auto placaju 100% poreza, kad kupuju alkohol cigare jos vise od 100% Smile

Hladno al standard...
IP sačuvana
social share
“The mind commands the body and it obeys. The mind orders itself and meets resistance.”
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

kimi, from d rezistens

Zodijak
Pol
Poruke 2559
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 5.0.1
i imamo lepe žene Smile
Ne osjecam ja nikakvu ljubav prema CG. Nisam sposoban za tu vrstu emocije. Niti osjecam potrebu da pripadam grupama, nosim zastave, dodvoravam se, isticem i bojam lice. Ne proganjaju me takvi nagoni. Smatram ih praistorijskim, bas kao sto Crnogorce smatram pecinskim ljudima, plemenima.

Ja sam jedan sebican gusar, sto bi da zivi normalno.

tačno sam i mislila da imaš taj stav: to je tako uncool i seljački  Smile

ni jedan čovek nije ostrvo, ali poštujem tvoje mišljenje, na kraju krajeva bez jakog pojedinca nema jake grupe Wink
osećanje pripadnosti nije to što si ti naveo, to je samopotvrdjivanje. Pripadnost se podrazumeva, a isticanje pripadnosti je smešno ukoliko nije prikladno situaciji, vremenu i mestu.

Ja vidiš baš volim tradiciju i veru i to u nekom njihovom izvornom (praistorijskom) obliku. Ovo što je nastalo kao njihov izdanak danas, u malome je zadržalo ono što se meni svidja. Normalan život svi želimo i svako će ga potražiti tamo gde ga put nanese. Npr u Norveškoj, al bi bilo strašno posle par godina da počneš da zamuckuješ srpski, ili npr ja sam post napisala na latinici, al ću uvek imati posebno osećanje kad čitam prkosnu pesmu

kao što sam rekla, nije sve tako crno-belo. To što Srbi vole svoju domovinu je normalna stvar, a to što se prikazuje kao nenormalna je stvar propagande ili našeg cinizma da nećemo više da se pravdamo što smo ponosan, hrabar, genocidan ili kakav god narod

IP sačuvana
social share
не вреди будали објашњавати да је будала
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Gusarska posla...

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 3647
OS
Windows 7
Browser
Chrome 21.0.1180.79
mob
Samsung Galaxy S III
tačno sam i mislila da imaš taj stav: to je tako uncool i seljački  Smile

ni jedan čovek nije ostrvo, ali poštujem tvoje mišljenje, na kraju krajeva bez jakog pojedinca nema jake grupe Wink
osećanje pripadnosti nije to što si ti naveo, to je samopotvrdjivanje. Pripadnost se podrazumeva, a isticanje pripadnosti je smešno ukoliko nije prikladno situaciji, vremenu i mestu.

Ja vidiš baš volim tradiciju i veru i to u nekom njihovom izvornom (praistorijskom) obliku. Ovo što je nastalo kao njihov izdanak danas, u malome je zadržalo ono što se meni svidja. Normalan život svi želimo i svako će ga potražiti tamo gde ga put nanese. Npr u Norveškoj, al bi bilo strašno posle par godina da počneš da zamuckuješ srpski, ili npr ja sam post napisala na latinici, al ću uvek imati posebno osećanje kad čitam prkosnu pesmu

kao što sam rekla, nije sve tako crno-belo. To što Srbi vole svoju domovinu je normalna stvar, a to što se prikazuje kao nenormalna je stvar propagande ili našeg cinizma da nećemo više da se pravdamo što smo ponosan, hrabar, genocidan ili kakav god narod
Kimi, velikosrpska vernice, moram da ti kazem da mene uzbudjuju ponizne vernice, koje klece, puze i pod boziji ljube. Priznaces da u tome postoji nesto erogeno na bozanstven nivo ili nacin.

Ali ti nisi to... Ti si ona sorta agresivne vevernice, nesto kao gospodja Sandra. Takve ni Bog ne voli. Sapnuo mi jednog jutra gospodnjeg.

Tako da, ne valja biti ekstrem. Nije zdravo po trosno srce balkansko.

Umjesto sto kucu kitis ikonama, navijackim salevima i nacionalnim grbovima.. bolje bi ti bilo da na ta mjesta okacis fotografije roditelja, prijatelja, supruznika, nage djece...  i kucnih ljubimaca. Jednog dana ces shvatiti da je jedina domovina koju imas i kojoj pripadas i jedina religija u koju treba da vjerujes, upravo na tim slikama. Okani se Cara Dusana..

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Why do me ?

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 55904
Zastava novi sad
OS
Linux Ubuntu
Browser
Mozilla Firefox 11.0
mob
Nokia 
pa ajde onda se svi iselimo iz srbije  Smile
Pa eto, puna Austrija Srba, puna Madjarska, Njemacka, Svedska, Amerika, Australija... Toliko je to dobra zemlja. Mladi ljudi i dan danas bjeze iz ove prokelte avlije, traze svoje snove sto dalje odavde.

Nema tu mrznje gospodjo Sandra, to je cinjenicno stanje drzave koju punim srcem neuzvracene ljubavi obozavas cijeli zviot. Spreman si da pogines za drzavu koja unistava buducnost tvoje djece.

Meni je jako zao sto si ti Srbin iz Crne gore...to ja nisam nista kriva. Pormeni veru i religiju. Idi na traznsuziju krvi. Stavi tacku na to.
IP sačuvana
social share

Wake Up - 2012 - The Revolution Has Begun
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 6 7 9
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.078 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.