Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 10. Sep 2025, 03:32:26
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 11 12 14 15
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Ameri ulazu u Srbiju!  (Pročitano 24101 puta)
Udaljen sa foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 12298
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.14
mob
Nokia 6230
Nuklearna elektrana treba da se rastereti potrosnja fosilnih goriva. Za 20 godina Drmno ce biti upotrebljeno a za 30 Kostolac. Ako ne mislis da iskoristis zadnju tonu uglja. A nasi kapaciteti se zasnivaju 70% na fosilna goriva, Taman onda ce u musavko u Rusiji da prebire svoju naftu i gas.
Ali on ima hidropotencijal i vetra na severu Rusije za ceo svet.Ima nuklearnu energiju za ceo svet.
Ima biomase za ceo svet.

Mi cemo jedino imati kad nam oni budu davali za dzabe. Verovatno ce i toga biti. Ali u nebeskoj Srbiji i nebeskoj Rusiji.

Sto se tice mozgova, niko ne spori da ih imamo, ali napolje. I niko se nece vratiti dokle god svinjari i komesari vladaju ovde. Prcvo tamo gde jeste za svaku sitnicu mu kupe sve sto mu treba. Ovde mu prodje zivot dok mu kupi nesto. Moze samo na tv da gleda obecanja od politicara. Evo ti hemijskai cekaj da budemo sila na Balkanu.

@Kamaro
Mi hidropotencijala imamo jos veoma malo, negde oko 1 Gigavat, na Drini ako sjebes kanjone. (Tara i ostalo).
« Poslednja izmena: 20. Okt 2009, 13:12:06 od shkorpion »
IP sačuvana
social share
Srbin je lud, Srbin je proklet. Jednom ga ubi, on hoce opet!!! :  Bora Corba.
Ne kradite. Vlast ne voli konkurenciju shkorpi
Trudnice,ja znam kako vam je Toma Nikolic
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Sertifikovani hejter i negativac

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.3
ako bi proizveli mnogo vise struje, mogli bi smo da je izvozimo i prodajemo po ceni koja vazi u eu, dakle, trzisnoj. ta razlika u ceni bi omogucila eps-u da u srbiji jos drzi ovako niske cene struje.
pa,da,ali,tu se postavlja pitanje-da li njima treba,i da li zele struju od nas?  Smile
ja ne mogu da pricam o tome,ne bavim se time,ali,verujem da im struja od jedne Srbije ne bi trebala,ili mnogo znacila.
a sto se tice toga da mi imao potencijala za jos hidroelektrana, ja ti moram reci da se jezim pri pomisli da ce pokusati da izgrade jos neku.
ko za inat, najlepse prirodne lepote se nalaze upravo na tim mestima. urade li to, izgubicemo ih.
nema potrebe za tim, kada vec imamo alternativu!
pa,znam,ali... mora se.
dobro,ima i dosta lokacija na kome ne bi bilo toliko narusavanja prirode i lepote.a i,opet nam ostaju vetrenjace,ili jos neki alternativni vidovi.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 12298
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.14
mob
Nokia 6230
Gledao sam neko zasedanje naucnika (bilo pre neki dan).
Kaze jedan (ne secam se imena): ljudi, ja sam ziveo u pet drzava na istoj adresi. Pri tom se bavim naucnim radom i stalno prosim i za laboratorije i za opremu i za platu.A da niko ne kaze sta u stvari hoce?
jednostavno kaze, u svih pet 'drzava', nikada nisam video politicara da se u to razume, cuo sam samo lepe reci.

Sve u svemu nema nikakvog razloga da ne bude kao u Rusiji, a to da rusi daju gas i naftu a ameri ulazu u finale.
« Poslednja izmena: 20. Okt 2009, 14:15:05 od shkorpion »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4858
Zastava negde u srpskim brdima
OS
Windows Vista
Browser
Opera 9.80
mob
BlackBerry bold
Nuklearna elektrana treba da se rastereti potrosnja fosilnih goriva. Za 20 godina Drmno ce biti upotrebljeno a za 30 Kostolac. Ako ne mislis da iskoristis zadnju tonu uglja. A nasi kapaciteti se zasnivaju 70% na fosilna goriva, Taman onda ce u musavko u Rusiji da prebire svoju naftu i gas.
Ali on ima hidropotencijal i vetra na severu Rusije za ceo svet.Ima nuklearnu energiju za ceo svet.
Ima biomase za ceo svet.

Mi cemo jedino imati kad nam oni budu davali za dzabe. Verovatno ce i toga biti. Ali u nebeskoj Srbiji i nebeskoj Rusiji.

Sto se tice mozgova, niko ne spori da ih imamo, ali napolje. I niko se nece vratiti dokle god svinjari i komesari vladaju ovde. Prcvo tamo gde jeste za svaku sitnicu mu kupe sve sto mu treba. Ovde mu prodje zivot dok mu kupi nesto. Moze samo na tv da gleda obecanja od politicara. Evo ti hemijskai cekaj da budemo sila na Balkanu.

@Kamaro
Mi hidropotencijala imamo jos veoma malo, negde oko 1 Gigavat, na Drini ako sjebes kanjone. (Tara i ostalo).
znam to. jedan od razloga vise za nuklearku!
ako bi proizveli mnogo vise struje, mogli bi smo da je izvozimo i prodajemo po ceni koja vazi u eu, dakle, trzisnoj. ta razlika u ceni bi omogucila eps-u da u srbiji jos drzi ovako niske cene struje.
pa,da,ali,tu se postavlja pitanje-da li njima treba,i da li zele struju od nas?  Smile
ja ne mogu da pricam o tome,ne bavim se time,ali,verujem da im struja od jedne Srbije ne bi trebala,ili mnogo znacila.
a sto se tice toga da mi imao potencijala za jos hidroelektrana, ja ti moram reci da se jezim pri pomisli da ce pokusati da izgrade jos neku.
ko za inat, najlepse prirodne lepote se nalaze upravo na tim mestima. urade li to, izgubicemo ih.
nema potrebe za tim, kada vec imamo alternativu!
pa,znam,ali... mora se.
dobro,ima i dosta lokacija na kome ne bi bilo toliko narusavanja prirode i lepote.a i,opet nam ostaju vetrenjace,ili jos neki alternativni vidovi.
roba kao svaka druga. stim sto je ujednacen kvalitet, tako da ne postoji razlika izmedju srpske, ceske ili rumunske struje.
a energetska stabilnost je najveci problem evrope a i sveta.
inace, eps svremena na vreme izvozi struju. cim mu se ukaze prilika odnosno cim se smanji potrosnja u srbiji!
a sto se tice prirodnih lepota, ja samo zelim da kazem da nemamo mi mnogo toga pa bi valjalo da razmislimo o alternativama.
vetrenjace su tesko profitabilne. citao sam nesto o tome sto je pisao neki expert za tu oblast. tvrdi da u srbiji jedva postoji dva do tri mesta gde bi mogle da rade velike vetrenjace koje su profitabilne. ali kada se uzme sve u obzir, ni te potencijalne investicije ne predstavljaju dobar izbor!
IP sačuvana
social share
red zivot
nered smrt
nametnuti red, nered
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 12298
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.14
mob
Nokia 6230
Mi jedva da imamo tri mesta gde brzina ide preko 7,2 m/sec
A samo iznad te brzine se isplate velike vetrenjace. To se isplati na severu. Nordijci imaju uslova za to.
Kod nas je sunce odlicno za bar dva gigavata na dogrevanje, ako se ne racuna veca investicija.
Ali osnova bi trebala da bude biomasa, jer toga ima ako se seje i zanje i rezu vocke. Smile Smile Smile

Trebalo bi raditi u institutima, razbijanje celuloze u secere, to bi privuklo amere na investicije.
Istrazivanje enzima za te svrhe.
« Poslednja izmena: 20. Okt 2009, 14:21:04 od shkorpion »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4858
OS
Windows Vista
Browser
Opera 9.80
mob
BlackBerry bold
A samo iznad te brzine se isplate velike vetrenjace. To se isplati na severu. Nordijci imaju uslova za to.
Kod nas je sunce odlicno za bar dva gigavata na dogrevanje, ako se ne racuna veca investicija.
Ali osnova bi trebala da bude biomasa, jer toga ima ako se seje i zanje i rezu vocke. Smile Smile Smile

Trebalo bi raditi u institutima, razbijanje celuloze u secere, to bi privuklo amere na investicije.
ja sam protiv takvih izvora, mislim na biomasu.
praksa je pokazala da je zbog toga skocila cena hrane na svetskom nivou.
moglo bi da se desi da zbog otkupa zitarica zarad proizvodnje energije bude manje zitarica za ishranu. drugo, proizvodjaci bi se odlucili da zbog bolje zarade krenu u proizvodnju onih kultura koje su najbolje za proizvodnju energije a ne onih za ishranu.
ne bi se ja tu zezao sa hranom!
IP sačuvana
social share
red zivot
nered smrt
nametnuti red, nered
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 11457
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 8.0
ne,bez zezanja,ljudi,to za nas nije.jos nam samo to treba,da ujebemo sebe,pa da ujebemo i ostatak regiona,pa da ceo svet ujebe nas.drzava u kojoj se krade osvetljenje mosta i ostavljaju citavi okruzi bez struje zbog 100 dinara i prodaju na Buvljaku nije ni zrela,a kamoli spremna na nuklearnu tehnologiju.
Па сад... Хрватска, Словенија, Мађарска, Бугарска, Шиптари, Муслиџе, Аустрија... А да ми зидамо ипак ту нуклеарку?  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 12298
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.14
mob
Nokia 6230

moglo bi da se desi da zbog otkupa zitarica zarad proizvodnje energije bude manje zitarica za ishranu. drugo, proizvodjaci bi se odlucili da zbog bolje zarade krenu u proizvodnju onih kultura koje su najbolje za proizvodnju energije a ne onih za ishranu.
Skocila je kad su ameri poceli da prave kuci etanol od kukuruza(semena).
Ali sada se ima totalno drugi pristup. Etanol se pravi od celuloze, od otpada, a i ostale upotrebe idu na mix fluid (mesovita goriva), usitnjavanje u vidu syngasa, pa dovodjenje u fluidno stanje pod pritiskom pare.
otislo je to napred, iz cistog razloga jer jedino biomasa moze da zadovolji ogromne potrebe za energijom snage.

Uz to nanotehnologijama su se dobili sasvim druge strukture materijala, pa sada su gorivne celije veoma dostupne. Za nas je interesantna keramika kao elektroda za gorivnu celiju.
Kinezi vec prave modularne celije od 1Kw. Znas sta to znaci? Kupis celije, sipas elektrolit i imas struju. To ce biti revolucija u tehnologijama. Gorivna celija daje 60% struje i 40% toplote.

ne gleda se vise Kamaro biomasa kao energent, vec kao resurs za dobijanje svega i svacega.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4858
OS
Windows Vista
Browser
Opera 9.80
mob
BlackBerry bold

Skocila je kad su ameri poceli da prave kuci etanol od kukuruza(semena).
Ali sada se ima totalno drugi pristup. Etanol se pravi od celuloze, od otpada, a i ostale upotrebe idu na mix fluid (mesovita goriva), usitnjavanje u vidu syngasa, pa dovodjenje u fluidno stanje pod pritiskom pare.
otislo je to napred, iz cistog razloga jer jedino biomasa moze da zadovolji ogromne potrebe za energijom snage.

Uz to nanotehnologijama su se dobili sasvim druge strukture materijala, pa sada su gorivne celije veoma dostupne. Za nas je interesantna keramika kao elektroda za gorivnu celiju.
Kinezi vec prave modularne celije od 1Kw. Znas sta to znaci? Kupis celije, sipas elektrolit i imas struju. To ce biti revolucija u tehnologijama. Gorivna celija daje 60% struje i 40% toplote.

ne gleda se vise Kamaro biomasa kao energent, vec kao resurs za dobijanje svega i svacega.
ma brate ja sam ti za to laik. ti se vidim razumes u to i svaka cast.
ono na sta ja skrecem paznju jeste cinjenica da od kako su krenuli da pominju i rade sa biomasom cena hrane je skocila.
sta oni rade ne znam, ali cinjenica je da hrana odlazi sve vise u motore a sve manje u usta!
pre mozda godinu dana sam bacio i neki post sa citatom sa jednog bloga koji se to detaljno i argumentovano opisao. a sada me mrzi da ga trazim.

kada o ovome govorimo treba napomenuti da vrlo veliki uticaj na sve ovo ima cena nafte. sto nafta bude skuplja, vise se i ulagati u ovakve izvore a tehnologije ce biti razlicite u zavisnosti od dostupnosti.
ako skoci nafta, hrana ce poskupeti ne samo sto je nafta input za proizvodnju hrane, vec i zato sto ce vise hrane odlaziti na proizvodnju goriva.
a prica o otpadu meni ne pije toliko vodu. koliko to zemalja je u stanju da na taj nacin udje u problem? tesko da ih ima par koje mogu da se pohvale tim da imaju infrastrukturu i mogucnost da urade tako nesto.
pogledaj samo srbiju, pa mi baterije i akomulatore trpamo i dalje u istu kantu sa trulim paradajzom i bajatim hlebom!
IP sačuvana
social share
red zivot
nered smrt
nametnuti red, nered
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 2747
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.3
Biomasa je energija budućnosti, zapamtite šta vam kažem. To je najbolji pristup energiji koji ikada napravljen, upravo zato što se resursi dobijaju poljoprivredom, iliti onim što čovek stvori. Koje društvo uspe da od toga napravi primarni resurs energije će dominirati u budućnosti.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 11 12 14 15
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 10. Sep 2025, 03:32:26
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.045 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.