Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 24. Dec 2025, 22:16:40
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 10 11 13 14 15
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Ameri ulazu u Srbiju!  (Pročitano 25208 puta)
Legenda foruma

Sertifikovani hejter i negativac

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.3
ma kakav cernobil.... to sto su se Ukrajinci napili na radnom mestu pa napravili sranje..
pricas gluposti o necemu o cemu nemas pojma.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 41361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.14
ma kakav cernobil.... to sto su se Ukrajinci napili na radnom mestu pa napravili sranje.. Zna se bre koliko su Srbi odgovorni radnici !
Uostalom, ionako svi u okruzenju imaju po jednu... pukla ona u Hrvatskoj ili ovde, veruj mi... dodje ti na isto...

Pa barem ona, mislis u Sloveniji, u Krskom, je dosta daleko od Srbije
IP sačuvana
social share
Ako te uhvati bes ako stojis ti sedi,ako sedis ti lezi,ako lezis ti se polij vodom,voda ce da odnese tvoj bes...

Svest nije samo materijalna manifestacija, potrazi na interenetu

Dzoni, ne budi Kristal.

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.3
ma,neka im.mozda se i oko nje posvadjaju kad tad.  Smile
sta ce koj moj nama nuklearka...  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 41361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.14
ma,neka im.mozda se i oko nje posvadjaju kad tad.  Smile
sta ce koj moj nama nuklearka...  Smile

Pa svadjaju se, svi oce struju al niko otpad  Smile
Inace, nuklearke su zeznuta stvar, a pogotovo zapad je malo osetljiv kad cuje za atome kod Srba tako da od njih nema para a Rusi prodaju gas i naftu tako da im bas nije u dzep da poboljsaju energetski bilans Srbije u energetskom smislu. Sto god vise proizvodis, manje kupujes.
Al inace mala je Srbija pa se lakse pritisne, ovaj, kupi
IP sačuvana
social share
Ako te uhvati bes ako stojis ti sedi,ako sedis ti lezi,ako lezis ti se polij vodom,voda ce da odnese tvoj bes...

Svest nije samo materijalna manifestacija, potrazi na interenetu

Dzoni, ne budi Kristal.

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4858
Zastava negde u srpskim brdima
OS
Windows Vista
Browser
Opera 9.80
mob
BlackBerry bold
ja sam za nuklearku u svakom slucaju.
kada bugari mogu da ih imaju zasto da ih mi nemamo?!
nek mi samo objani neko da mi vec godinama nismo zbog bugara u potencijalnoj opasnosti od jedne takve katastrofe!

ako neko zna za fabrezeova jaja, zna i da je srbiji posvetio jedno na kome je jez. on je srbiju video kao malu i bodljikavu, koju svi napadaju a ona se uvek brani!
eto to mi pade na pamet i kada su u pitanju nuklearke. treba da napravimo jedno desetak po celoj srbiji, pa da vidim kako bi se onda u buducnosti desio neki rat potput nato bombardovanja!

zaista ne shvatam ljude koji su protiv nuklearki. one su ekoloske, jer manje zagadjuju zivotnu sredinu; imali bi smo struje i za izvoz; zaposlili bi dosta ljudi; sama izgrada bi bila veliki investicioni poduhvat koji bi angazovao deo privrede, budzet bi se punio u vecoj meri od poreza po raznim osnovama, osiromaseni uranijum bi mogli da trpamo u nase projektile koje bi kao protivgradne rakete ispaljivali na kosovo da razredimo gustinu naseljenosti  Smile ....
IP sačuvana
social share
red zivot
nered smrt
nametnuti red, nered
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.3
ja sam za nuklearku u svakom slucaju.
kada bugari mogu da ih imaju zasto da ih mi nemamo?!
nek mi samo objani neko da mi vec godinama nismo zbog bugara u potencijalnoj opasnosti od jedne takve katastrofe!

ako neko zna za fabrezeova jaja, zna i da je srbiji posvetio jedno na kome je jez. on je srbiju video kao malu i bodljikavu, koju svi napadaju a ona se uvek brani!
eto to mi pade na pamet i kada su u pitanju nuklearke. treba da napravimo jedno desetak po celoj srbiji, pa da vidim kako bi se onda u buducnosti desio neki rat potput nato bombardovanja!

zaista ne shvatam ljude koji su protiv nuklearki. one su ekoloske, jer manje zagadjuju zivotnu sredinu; imali bi smo struje i za izvoz; zaposlili bi dosta ljudi; sama izgrada bi bila veliki investicioni poduhvat koji bi angazovao deo privrede, budzet bi se punio u vecoj meri od poreza po raznim osnovama, osiromaseni uranijum bi mogli da trpamo u nase projektile koje bi kao protivgradne rakete ispaljivali na kosovo da razredimo gustinu naseljenosti  Smile ....
nisu nuklearke za nas.nismo mi nacija koja ima dovoljno mozga i discipline za njih.
dobro,metaforicki govorim,ali,ocu da kazem,nismo mi jos spremni za to.a i ne trebaju nam.
i izgradnja nuklearke ne znaci da je zemlja supersila,ili nuklearna sila.jer se u najvise slucajeva dobija radioaktivni otpad,a ne materijali potrebni za nuklearne bombe.za to je potrebno obogacivanje tih materijala,a to kosta u p.m. .jedino sto bi mi mogli da napravimo s tim jeste par prljavih bombi(znaci,"bomba" ciji je cilj rasprsivanje radioaktivnih materijala,ali,naravno,bez nuklearne eksplozije),a to je nista.a i samo bi nama stetilo to,jeer bi nam tek onda jebali majku.
nemam sad vremena da pricam dalje,ocu da idem da spavam,ali,znaci,ukratko-(jos) nisu  nuklearke za nas.
osiromaseni uranijum bi mogli da trpamo u nase projektile koje bi kao protivgradne rakete ispaljivali na kosovo da razredimo gustinu naseljenosti  Smile ....
hihihihi  Smile Smile  Smile e,ovo mi se svidja.  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4858
OS
Windows Vista
Browser
Opera 9.80
mob
BlackBerry bold
apsolutno se ne slazem.
imamo mozgove za to (jedna od glavnih svetskih eksperata za pitanje nuklearne enrgije je srpkinja koja zivi u americi. a ko zna koliko ih jos ima.) a sto se tice discipline, ne znam ni da li je potrebno da komentarisem. radi se prijemu strucnjaka za ozbiljan posao, a ne o mobilizaciji ispijaca piva ispred prodavnica u predgradjima.

ne govorim o ambiciji da se postane supersila, vec da se ovlada i tom tehnologijom proizvodnje struje koja nam je sve potrebnija i pokusamo da obezbedimo i ojacamo energetsku perspektivu drzave i privrede.
uz to govorim i o velikom izazovu i prilici da se realizuje ozbiljna invescticija koja ce privredi doneti dosta novca i uposlenosti.

i na kraju, uranijum za potrebe naoruzanja nam nije potreban. nama takvo oruzje ne treba ni u ludiliu.
a ono za protivgradne rakete je ideja kako da se otpada otarasimo na efikasan nacin. Smile parola bi bila, otpad radi za nas!
IP sačuvana
social share
red zivot
nered smrt
nametnuti red, nered
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 12298
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.14
mob
Nokia 6230
Otpad sada odlazu specijalizovane kompanije (vecinom ruske i americke) koje to naplacuju.
Sustinski taj se otpad dalje koristi, ali za to treba tehnologije koje nemaju svi.
Imamo umereno kontinentalnu klimu za elektrane na vetar. Ali zato energija sunca je cudo.
To je licno vidjenje, ne mora da je tako.
IP sačuvana
social share
Srbin je lud, Srbin je proklet. Jednom ga ubi, on hoce opet!!! :  Bora Corba.
Ne kradite. Vlast ne voli konkurenciju shkorpi
Trudnice,ja znam kako vam je Toma Nikolic
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.3
apsolutno se ne slazem.
imamo mozgove za to (jedna od glavnih svetskih eksperata za pitanje nuklearne enrgije je srpkinja koja zivi u americi. a ko zna koliko ih jos ima.) a sto se tice discipline, ne znam ni da li je potrebno da komentarisem. radi se prijemu strucnjaka za ozbiljan posao, a ne o mobilizaciji ispijaca piva ispred prodavnica u predgradjima.
imamo mozgove,ali,ne bas i dovoljno para i volje da ih placamo kako treba.sem toga,dosta tih mozgova,odma,cim zavrsi fakultete,pobegne odavde.jeste da onda u drugim zemljama zavrse ko robovi,radeci 11 sati dnevno,ali,i to im je lepse nego da ovde ne rade nista,ili da rade za sicu u losim uslovima.
a sto se tice discipline,dobro,naravno da bi se vodilo racuna,evo,i Djerdap postoji,i Tesla u Obrenovcu,i jos mnoga druga postrojenja,i u njima se kolko-tolko vodi racuna,ali,za ovako nesto je potrebna jaka disciplina,jaka bezbednost i jaka organizacija.disciplina u vidu postovanja propisa bezbednosti se jos i moze postici(pokazes im slike sta ce da im se desi ako ne postuju,i odma ce da se ocivilizuju i disciplinuju  Smile),bezbednost-moze i to da se postigne,ali,opet je potrebno da se vodi racuna o tome.jer nasi ljudi su takvi.dok u drugim zemljama cuvar po celu noc bdi nad ekranima ili prostorom koji nadgleda,kod nas to i nije slucaj.licno mislim da bi najbolje bilo kada bi elektrana koristila i svoje obezbedjenje,ali i neko privatno(znaci,neko od bezbednosnih preduzeca).takodje,bezbednost se tu ne odnosi samo na "uljeze",vec i one koji muvaju unutra.naravno da ne bi bilo krijumarenja uranijuma,ili sta ti ja znam,naravno da ne,ali,sigurno bi bilo nekih muljanja sa nekim materijalima,ili resursima(ne mislim na one radioaktivne).znam da zvuci malo preterano,ali,ne znam,mislim,pogledaj samo koliko se kod nas svuda krade,u svakom sektoru,pa cak i energetici.to ne znaci,kao sto rekoh,da bi se kralo nesto od rad.supstanci iz same elektrane,ali,sigurno bi bilo nekih muljanja(osim ako se svi lepo ne disciplinuju i shvate sta je ovde u pitanju).
sto se tice organizacije-uz dovoljno volje i paznje pri odabiru ljudi,mislim da se to moze postici.
ali,opet ostaje pitanje-sta ce nama nuklearna elektrana?
mi smo mala zemlja.ne moz biti manja.nama ne treba nuklearna elektrana.nuklearne elektrane se,uglavnom,grade kada ti treba velika kolicina struje,a kada se ne isplati da zamenis taj izvor energije nekim drugim.i gradnja nuklearke se uvek razmatra ne bas kao poslednje resenje,daleko od toga,ali,kao resenje koje se primenjuje kada je isplatljivije i neophodno.
evo,na primer,mnogi misle da Rusija ima brdo nuklearki,da se cela napaja njima,da ih gradi u svakom selu,maltene(uzimam primer Rusije ne zato sto je Rusija u pitanju,nego zato sto ona vazi za jednu nuklearnu supersilu,ne samo u vojnom,nego i naucnom smislu,sto i jeste).pa,nije bas tako.ona dobar deo(ne znam sad koliko tacno,ne bavim se time) energije dobija iz hidroelektrana,termoelektrana,itd...
ima svega oko 40 komada,dok amerikanci imaju oko 100.zato sto ih izbegavaju(znaci,ne bukvalno,ali,ako se moze bez njih,neka bude tako).a i sem toga,u tim zemljama se vodi racuna o svemu.to je ono sto nas razlikuje od nekih naroda.dok drugi narodi vode racuna o svemu,i zato sto zele,mi vodimo racuna samo o onome sto nas zanima,i to kada moramo.to se moze videti u svemu,pocev od infrastrukture grada,pa sve do ekonomije.
tako da smatram da nama nuklearka ne treba jos,vec da treba jos da koristimo ove postojece izvore i nacine.Bog nam dade zemlju sa nekoliko vrsta reljefa,saroliku i bogatu,mi to ne umemo da iskoristimo.ja sam siguran da se u Srbiji moze napraviti bar jos 10 hidroelektrana.a,naravno,tu su i drugi vidovi,poput vetrenjaca.vetrenjace ne daju toliko energije,ali,jedna po jedna,i nakupi se.
tako da,ja nisam za izgradnju nuklearke,jer nama ona jos nije neophodna,i iako znam da je to,ako se postuju propisi,jedan bezbedan izvor energije,smatram da ga treba usvojiti tek kada je neophodno,znaci,kada drzava vise ne moze da gradi i koristi druge izvore,ili kada se odjednom javi potreba za ogromnom kolicinom energije.
ne govorim o ambiciji da se postane supersila, vec da se ovlada i tom tehnologijom proizvodnje struje koja nam je sve potrebnija i pokusamo da obezbedimo i ojacamo energetsku perspektivu drzave i privrede.
uz to govorim i o velikom izazovu i prilici da se realizuje ozbiljna invescticija koja ce privredi doneti dosta novca i uposlenosti.

i na kraju, uranijum za potrebe naoruzanja nam nije potreban. nama takvo oruzje ne treba ni u ludiliu.
a ono za protivgradne rakete je ideja kako da se otpada otarasimo na efikasan nacin. Smile parola bi bila, otpad radi za nas!
pa,dobro,nisam ja ni shvatio to bukvalno.
« Poslednja izmena: 20. Okt 2009, 12:57:15 od hkj »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4858
OS
Windows Vista
Browser
Opera 9.80
mob
BlackBerry bold
ako bi proizveli mnogo vise struje, mogli bi smo da je izvozimo i prodajemo po ceni koja vazi u eu, dakle, trzisnoj. ta razlika u ceni bi omogucila eps-u da u srbiji jos drzi ovako niske cene struje.
sledece, naravno da rusima ne treba ovakav izvor energije jer jos nisu iskoristili ni 3% svojih hidro i termo resursa.
drugo, njema uranijum treba i za druge stvari! Smile

a sto se tice toga da mi imao potencijala za jos hidroelektrana, ja ti moram reci da se jezim pri pomisli da ce pokusati da izgrade jos neku.
ko za inat, najlepse prirodne lepote se nalaze upravo na tim mestima. urade li to, izgubicemo ih.
nema potrebe za tim, kada vec imamo alternativu!
IP sačuvana
social share
red zivot
nered smrt
nametnuti red, nered
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 10 11 13 14 15
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 24. Dec 2025, 22:16:40
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.063 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.