Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 24. Sep 2025, 15:50:17
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 9 10 12 13 ... 15
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Ameri ulazu u Srbiju!  (Pročitano 24276 puta)
Udaljen sa foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 12298
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.14
mob
Nokia 6230
Mislio sam kad je jako sunce, leti, zagrevas uz pomoc svericnih ogledala toranj sa kotlom u kome je ulje i koje isparava i nabija pritisak kojim se pokrece turbina, tehnicki jednostavno. Dalje ulje se hladi i kondenzuje i sa time zagreva vodu koja cirkulise i koju dalje mozes da koristis za toplovod.
Kad vec ujesen oslabi sunce, jos uvek moze da zagreva vodu na nekih 40-50 stepeni.
A prolicno jednostavna tehnologija, uz recimo malo softwera i servo motora koji pokrecu ogledala prema kotlu.
Veliki je problem za tako masovne investicije kad nemas inzenjera i tehnicara. ne moze on doneti svoje, jer se ne isplati niti ima ikakav smisao ako ne koristi lokalni manpower.
Ja znam u Nigeriji, gde imaju naftu i rafinerije. Crnje su dobri strucnjaci, ali za cas pocnu da balave da je to njihovo. Onda uzmu evropljane da im rade a crnje su van zice, nemaju pristup.
U Port Harcourt, gde rade i nasi ljudi, vode ih autobusima na posao, duz puta stoje crnje, koji samo besno gledaju a u gradu ili kampu te cuvaju. Cak i zenske donose.
To jeste jedan veliki problem da imas svoju radnu snagu.
Najveci ce problem kod nas biti strucni radni kadar.

Ovo sto kazes je sve izvodljivo, ali ko ce da proda gas onda? Ko ce da uzme marzhu. Ovako prodas: sila na Balkanu, energetski cvor, nabijas cene gasa svake godine za 100% i samo probaj da ne volis ruse.
I u americi ide tesko obnovljivost, ali Boga mi najbrze od svih. Nemacka i SAD su sampioni po tom pitanju. Daje im papa lovu. vadi iz mantije.
« Poslednja izmena: 19. Okt 2009, 20:04:05 od shkorpion »
IP sačuvana
social share
Srbin je lud, Srbin je proklet. Jednom ga ubi, on hoce opet!!! :  Bora Corba.
Ne kradite. Vlast ne voli konkurenciju shkorpi
Trudnice,ja znam kako vam je Toma Nikolic
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 41361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.14
Mislim da bi se naslo strucnjaka za to. Treba neko ko se razume u tehnologiju u kojoj vladaju viskoki pritisci kao i za turbine. Treba neko da isplanira to oko servo motora koji bi pokretali ogledala, i na kraju softwer sto nekom malo potkovanijem sigurno nije tesko isprogramirati, stim da se sunce ne krece nepredvidljivim putanjama.
I naravno zahteva ulaganja al onaj ko ima para u Srbiji isplativije mu je da se dade u prodaju i lupa marzu ili otvori privatni TV studio i lupa narodnjake celi dan uz zelje i pozdrave.
Ovde bi samo izrada projekta trajala godinu dana, plus da se mora racunati da bi bilo decjih bolesti u projektu i proracunima. I nema Srbija papu da da nesto lovu iz mantije, cicija jedna, zato predlazem da se sledeci put Srbin kandidira za papu da bog jednom pogleda Srbiju a ne samo Nemacku i Ameriku Smile
IP sačuvana
social share
Ako te uhvati bes ako stojis ti sedi,ako sedis ti lezi,ako lezis ti se polij vodom,voda ce da odnese tvoj bes...

Svest nije samo materijalna manifestacija, potrazi na interenetu

Dzoni, ne budi Kristal.

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Odustao

Zodijak
Pol
Poruke 5342
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.3
pa sto onda da se zezamo sa tim ?!  Pitamo sutra Medvedeva  da nam izgradi nuklearku, a mi im vratimo u struji... jednostavno.
IP sačuvana
social share
Odustao
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 12298
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.14
mob
Nokia 6230
pa sto onda da se zezamo sa tim ?!  Pitamo sutra Medvedeva  da nam izgradi nuklearku, a mi im vratimo u struji... jednostavno.
To bi bilo jako dobro resenje, ali moras prvo skinuti moratorijum koji si stavio na izgradnju nuklearki. A to ide kroz skupstinu. Mozda bi i proslo ako bi privoleli ruse da nam izgrade. Ali sada su kompanije mesovite. Nijedna nije cisto ruska ili cisto americka. U principu ih grade ameri, rusi i francuzi.
Nije mi poznato koliko je Kina u tim vodama. Pazi govorim o izgradnji ne o koriscenju nuklearne energije.
« Poslednja izmena: 19. Okt 2009, 22:32:16 od shkorpion »
IP sačuvana
social share
Srbin je lud, Srbin je proklet. Jednom ga ubi, on hoce opet!!! :  Bora Corba.
Ne kradite. Vlast ne voli konkurenciju shkorpi
Trudnice,ja znam kako vam je Toma Nikolic
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Odustao

Zodijak
Pol
Poruke 5342
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.3
ma dovoljno je da cika Dmitrij sutra poslanike lepo posavetuje da ukinu moratorijum i  ta-da ! pojela maca !
IP sačuvana
social share
Odustao
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Question everything.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 5329
Zastava Beograd
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.5.3
Ја већ негде поменух да на нашим институтима постоје готови пројекти, нпр. за постројење електране на ветар. Ова технологија је релативно једноставна, највећи проблем је постићи што већи степен искоришћења снаге ветра, остало је бетонско-челична конструкција са одговарајућим елисама и генератором наизменичне струје, као и системом транспорта до потрошаша. У Норвешкој су отишли тако далеко да их граде у мору, уз обале, где је снага ветра највећа, а струју која се не потроши користе за добијање водоника, хидролизом, која се касније употребљава у горивним ћелијама (врста галванских елемената) за добијање струје.
Проблем су паре, градња, инсталација, одржавање. Треба наћи инвеститоре, који ће их изградити. А да би они то урадили морају имати неки интерес. А то је профит. Све док термоелектране буду радиле, нико неће имати интереса да гради било каква енергетска постројења, осим можда експерименталних.
IP sačuvana
social share
Deus ex machina.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Odustao

Zodijak
Pol
Poruke 5342
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.3
pa, majku mu , izgradismo onoliki toranj na Avali. samo mu treba nakaciti elisu ! A sto se mene tice, moze po jedna i na CK i Genex i Beogradjanku ...
IP sačuvana
social share
Odustao
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 41361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.14
ma dovoljno je da cika Dmitrij sutra poslanike lepo posavetuje da ukinu moratorijum i  ta-da ! pojela maca !

Jasno, samo je niko ne zeli pored svoje kuce, a sta ces sa otpadom? Il da se dogodi Chernobil, nesta po Srbije a i bez toga da deci raste trece oko  Smile
IP sačuvana
social share
Ako te uhvati bes ako stojis ti sedi,ako sedis ti lezi,ako lezis ti se polij vodom,voda ce da odnese tvoj bes...

Svest nije samo materijalna manifestacija, potrazi na interenetu

Dzoni, ne budi Kristal.

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Sertifikovani hejter i negativac

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.3
pa, majku mu , izgradismo onoliki toranj na Avali. samo mu treba nakaciti elisu ! A sto se mene tice, moze po jedna i na CK i Genex i Beogradjanku ...
da,bez tog tornja zaista nismo mogli.
Cela Srbija bi propala da se taj toranj nije izgradio opet,danas u 21.veku.

idioti.  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Odustao

Zodijak
Pol
Poruke 5342
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.3
ma kakav cernobil.... to sto su se Ukrajinci napili na radnom mestu pa napravili sranje.. Zna se bre koliko su Srbi odgovorni radnici !
Uostalom, ionako svi u okruzenju imaju po jednu... pukla ona u Hrvatskoj ili ovde, veruj mi... dodje ti na isto...
IP sačuvana
social share
Odustao
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 9 10 12 13 ... 15
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 24. Sep 2025, 15:50:17
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.061 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.