Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 27. Avg 2025, 21:39:59
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Akvaristika  (Pročitano 1822 puta)
28. Jan 2012, 16:45:11
Pocetnik

Zodijak
Pol
Poruke 5
Zastava Град Сремска Митровица
Browser
Mozilla Firefox 9.0.1
Pozz narode... Ovako otvorio sam ovu temu jer hocu da se ponovim sa jednim akvarijumom a uz to sam pocetnik u tim vodama,pa sam hteo par saveta kako i sta sto se toga tice,svaka pomoc dobro dosla... U sustini treba mi sve sta je potrebno za jedan aq od 150l,posto sam njega samo obezbedio i sad ne znam kako, s'cim i odakle da krenem!? Hvala unapred  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Superstar foruma

Nista

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 82508
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 9.0.1
Pa gde nadje od 150l odmah  Smile Smile
Nisi ni svestan koliko je to zahtevno. S obzirom da je veliki aq preporucio bih ti da ides na zive biljke, podloga nije skupa. Nemoj da se zanosis oko kupovnih filtera, nadji nekog da ti napravi poseban filter, ti posle samo dokupis sta treba, mada ukoliko odradis dobru podlogu sa biljkama nije potreban neki veliki filter.
Za ribice, ne bih znao zavisi ko sta voli...ja drzim skalare, uz par cistaca i gibca (gibiceps). A probao sam sve, od zivorotkinja pa preko boraca, puzeva, racica i ostalih gluposti...ukoliko nemas vreme za odrzavanje okani se zivorotkinja i djakonija  Smile
IP sačuvana
social share
"Narod je glup, a sad se buni zato što je glup. Pa ne možeš i biti glup i bunit' se što si glup."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Samo polako...

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 12015
Zastava srbija
OS
Windows 7
Browser
Opera 11.61
mob
Samsung galaxy s4
Najbolje ti je da pogledas na nekim sajtovima koji su specijalizovani za te teme...Sve zavisi sta hoces,koje ribice zelis da drzis, da li zelis prirodne ili vestacke biljke i tako to....
IP sačuvana
social share
U cik zore zviždi voz, njime odlazim u OZ
Neću da se vratim
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak
Pol
Poruke 5
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 9.0.1
Pa gde nadje od 150l odmah  Smile Smile
Nisi ni svestan koliko je to zahtevno. S obzirom da je veliki aq preporucio bih ti da ides na zive biljke, podloga nije skupa. Nemoj da se zanosis oko kupovnih filtera, nadji nekog da ti napravi poseban filter, ti posle samo dokupis sta treba, mada ukoliko odradis dobru podlogu sa biljkama nije potreban neki veliki filter.
Za ribice, ne bih znao zavisi ko sta voli...ja drzim skalare, uz par cistaca i gibca (gibiceps). A probao sam sve, od zivorotkinja pa preko boraca, puzeva, racica i ostalih gluposti...ukoliko nemas vreme za odrzavanje okani se zivorotkinja i djakonija  Smile

Hvala covek... A jbg sta da ti kazem odma na prvu pa siroko hahaha, salim se malo...nego hteo sam da to lici na nesto ,kontam da je zahtevno al potrudicu se zato vitlam na sve strane da skupim sto vise iskustava od ljudi...za ribice cu videti sta cu i kako cu tj koje cu...To me muci taj filter ima da se kupe sta znam kazu za 150 l odgovara 700l protok npr nasao sam ovaj Zoom
Resun p-700 L - potopna filter pumpa za akvarijum
Podeli sa prijateljima:
Resun p-700 L, a neki kazu za taj da se pravi a lik mi trazi 50e samo za njega jbt puno mi to nesto,ne znam videcu... Kazi mi samo tu podlogu to sve ima da se kupi jel,mislim taj sljaunak ,pesak,zemlja zbog biljki ? i da naravno hocu zive biljke znam da je korisnije...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Isqliraj , popi pivo

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 159
Zastava Leskovac
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 9.0.1
Moj savet ti je da nikako ne uzimas potapajuce filtere, najbolje ti je da napravis kod staklorezca, ubacis sundjer i aktivni ugalj kao sredstvo za preciscavanje i voda ce biti kristalno cista. Sto se tice biljaka to zavisi od vrsta riba koje hoces da cuvas. Ako planiras da cuvas ciklide, odmah se odpisi od biljaka jer one jedu sve zivo. Ja licno cuvam skalare i americke ciklide koji su dosta mirni a prelepo izgledaju, tako da sam ubacio i dosta biljaka koje se uz dobru podlogu i T8 neonku super razvijaju, Podlogu imas da kupis u akva radnjama ili  kupi u cvecari beli treset i odozgo obavezno stavi kamencice ili pesak da ti ribe ne bi mutile vodu previse, usotalom sve ove savete imas po raznim sajtovima...Ako te zanima jos nesto pitaj, trudicu se da pomognem...poz
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak
Pol
Poruke 5
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 10.0.1
Moj savet ti je da nikako ne uzimas potapajuce filtere, najbolje ti je da napravis kod staklorezca, ubacis sundjer i aktivni ugalj kao sredstvo za preciscavanje i voda ce biti kristalno cista. Sto se tice biljaka to zavisi od vrsta riba koje hoces da cuvas. Ako planiras da cuvas ciklide, odmah se odpisi od biljaka jer one jedu sve zivo. Ja licno cuvam skalare i americke ciklide koji su dosta mirni a prelepo izgledaju, tako da sam ubacio i dosta biljaka koje se uz dobru podlogu i T8 neonku super razvijaju, Podlogu imas da kupis u akva radnjama ili  kupi u cvecari beli treset i odozgo obavezno stavi kamencice ili pesak da ti ribe ne bi mutile vodu previse, usotalom sve ove savete imas po raznim sajtovima...Ako te zanima jos nesto pitaj, trudicu se da pomognem...poz

hvla prijatelju na savetima....sredjujem ga ovih dana, pa cemo videti sta ce biti... pozz
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 29198
Zastava Niš
OS
Windows XP
Browser
Opera 11.61
mob
Nokia Lumia 930
Ako si početnik, uzmi akvarijum od 40l, potapajući filter, i neki mini grejač, 7-9 živorotki, i gledaj šta je jebada. Smiley
To smo svi prošli, osetiš se ponosnim, jer se mreste na 28 dana.
E, onda kad te taj period prođe, kupiš/napraviš akvarijum od 160l, s poklopcem u fullu, spoljnim filterom, ljudski grejačem, odličnom podlogom, i naravno prirodnim biljkama.
Imaš specijalizovan forum za akvaristiku, prosta pretraga u guglu te dovodi do njega. Ne slažu se sve ribice sa svima. Obrati pažnju i koliko imaš mužjaka, koliko ženki, a koja razmera treba da bude prisutna.
Možda izgleda banalno sve ovo, ali je podosta zahtevan posao.

Ponosan sam vlasnik Mikrogeophagus ramirezi (4 komada; 3:1) i Paracheirodon innesi (10ak komada).
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 27. Avg 2025, 21:39:59
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 3.353 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.