Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 5 6 8 9 ... 26
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Ako je Bog odredio sudbinu svakog od nas... ?  (Pročitano 26532 puta)
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1047
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
 Smile

Dragi moj nemam pojma, ovaj tvoj tekst ovdje i ovako poslagan, svjedoci o tome da ti umijes "divaniti". Volim kada sretnem takvoga jednog covjeka.

Ali nemojmo ostavljati stvari nedorecene tako sto cemo odskakati u poskocice i doskocice, tako sto cemo migoljiti iz "pojente" i izmigoljiti u "mlacenje prazne slame".

Predodredena sudbina, zapisana sudbina,sudbina uopste, bogovi, vragovi, demoni, raj, pakao... sve to su ovome jadnom covjeku podvalili oni najzliji pripadnici covjekove vrste i postavili kao - zabranu srece! kao branu na njegovom putu ka sreci!

Ararat je to izmedu covjeka i srece! I nista drugo! Bas nista!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Bice Bolje

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 1830
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Smile
Dragi moj nemam pojma, ovaj tvoj tekst ovdje i ovako poslagan, svjedoci o tome da ti umijes "divaniti". Volim kada sretnem takvoga jednog covjeka.
Ali nemojmo ostavljati stvari nedorecene tako sto cemo odskakati u poskocice i doskocice, tako sto cemo migoljiti iz "pojente" i izmigoljiti u "mlacenje prazne slame".
Predodredena sudbina, zapisana sudbina,sudbina uopste, bogovi, vragovi, demoni, raj, pakao... sve to su ovome jadnom covjeku podvalili oni najzliji pripadnici covjekove vrste i postavili kao - zabranu srece! kao branu na njegovom putu ka sreci!
Ararat je to izmedu covjeka i srece! I nista drugo! Bas nista!

A sta ako nije?
A sta ako je iza 'Ararata' divna, skladna i vesela dolina?  Smile
Naime, ja pricam o iskustvu (svom i drugih); pricam o slobodi koju imam pa i crkvu na Liturgiju mogu ici (premda ne moram); pricam o radosti citanja i meditiranja nad Svetim Pismima (iako rado citam svasta pa i novine).
Dok sam se bavio filosofijom i sudbinom, ne bese ovako.
Od kako se boceh baviti daleko Boljim od sebe, i Pametnijim od sebe, i Milostivijim od sebe - posta bolje.
Doduse, i dalje sam ostao ... ne narocito mudar, te ja ne razumem sta podrazumevas pod 'mlacenjem prazne slame'?
 Smile
IP sačuvana
social share
Bice bolje
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Jet set burekdzija

Nisam zgodan,al sam zato nezgodan!

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 6249
Zastava Konoba kod Goce i Renata
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Samsung Note 10+
Procitaj knjigu nekog duhovnika i bice ti sve jasno.
Kad bi obicni smrtnici znali odgovore na takva pitanja bili bi Bogovi ili neka uzvisena bica,ovako... smo samo nisci duhom...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1047
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
 Smile

Ali, dragi moj nemam pojma, bez ikakve namjere da te uvrijedim, moram ti reci: procitaj jos jednom svoj posljednji post, pa nakon toga procitaj post koji je poslao nas dragi Dutch, ta dva posta ce ti sasvim jasno pokazati sta znaci "mlatiti praznu slamu"; "mlacenje je to po praznoj slami" u onome svome izvornom obliku - cisto kao suza!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Jet set burekdzija

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 6249
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Samsung Note 10+
Zasto se prokleti bezboznici javljaju i postuju na ovakvim temama,i napadaju nas verujuce,iznesi svoje misljenje,ali oni nemaju misljenje nego samo lupetaju i napadaju sve sto ima veze sa Pravoslavljem.
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Sagittarius
Pol Žena
Poruke 29778
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Nokia 
Uopste se ne mesham u uverenja i verovanja drugih.Ja jesam ateista(bezboznik, grubo recheno), ali postujem verska opredeljenja drugih, dokle god oni postuju moje opredeljenje.Ja licno imam jake razloge da ne verujem u boga, u takvu odredjenu, telesnu vishu silu, ali nemam nista protiv onih koji veruju...A to da ateisti, bezboznici nemaju svoje misljenje i da lupetaju gluposti, je krajnje nefer, jer, to je pravljenje stereotipa, to je chisto globalizovanje stvari sto je u ovom sluchaju  besmisleno-od toliko ateista na ovom svetu, ne mogu svi biti glupi, izmanipulisani od strane savremenog drustva koje je, ne porichem, ubilo svaku spiritualnost u svemu zivom...Vi kazete ''Prokleti bezboznici, oni nas  napadaju,''a nas nazivate prokletima.  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Jet set burekdzija

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 6249
OS
Windows XP
Browser
Opera 8.0
mob
Samsung Note 10+
Svaka ti cast,demantovala si me,sad vidim da ima normalnih ljudi bez obzira na veru ili neveru. Dodjes,kazes svoje misljenje i odes,a ne napadas svakog ko misli suprotno.
Osma putnice izvini  Smile
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1047
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
 Smile

A sta si ti to rekao, pa da bi te bilo potrebno demantovati, dragi moj, pametni moj Dutch. Ovo malo jadnog teksta sto si ti ovdje slozio, to se vidi da si odnekud prepisao, i to nevjesto.

Koja je to tvoja "mislenija", poruka tvoje "mislenije"? Ubuduce, bice ti bolje da taj nauceni tekst ne zapisujes po pamcenju, vec da ga lijepo skeniras i takvog postujes. Ucinices se nekome kao pametan - skener.

I otkuda tebi uopste kriticko misljenje? Pa ti kazes da si vjernik. Znaci, tvoje opredjeljenje ne dozvoljava da se upustas u tako nesto, ti imas vjerovati, i tacka.

Ti si, kao, vjernik. Kobajagi, bogoljubiv. Kao, ti komuniciras sa bogom. Kobajagi, sapuces mu na uvo. Kao, vas dvojica se "kapirate". Kobajagi, "kafenisete". Domundavate se. Gotivite... Dutch i bog, zajedno. Bog i Dutch jedno. Svejedno. Drugari. Jarani...

"Ah, rekao je Bach..."

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Jet set burekdzija

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 6249
OS
Windows XP
Browser
Opera 8.0
mob
Samsung Note 10+
Pa ti si verovatno nekli muslimancic,ugledaj se na devojku iznad mog posta,a sta sam ja postovao sve mozes lako proveriti ako znas da koristis blagodeti bureka.
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Bice Bolje

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 1830
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Ali, dragi moj nemam pojma, bez ikakve namjere da te uvrijedim, moram ti reci: procitaj jos jednom svoj posljednji post, pa nakon toga procitaj post koji je poslao nas dragi Dutch, ta dva posta ce ti sasvim jasno pokazati sta znaci "mlatiti praznu slamu"; "mlacenje je to po praznoj slami" u onome svome izvornom obliku - cisto kao suza!
Ne vredi!
Opet nisam ukapirao!  Smile
Poslusao sam tvoj savet, procitao oba i nisam shvatio sta ti podrazumevas pod mlacenjem prazne slame!
To da si ti ne verujuca osoba, to razumem. I sam sam nekada bio takav. (Ako ne i gori.)
A to sto ja iskustveno znam kako je biti ne verujuci a ti iskustveno ne znas kako je to biti pobozan, ne svrstava mene medju superiorne niti tebe medju inferiorne. (I obrnuto.)
Ako pod mlacenjem ... mislis na Hriscanstvo (Hristolikost) onda ...
Sta reci?
Jedino da su kroz istoriju (a i u sadasnjosti) mnogu belo-svetsku slamu mnogi mocno izudarali!  Smile
A dal' ta 'slama' bese prazna ili bogata semenom, to zavisi od pogleda na istu.
Neki tu primecuju zrnevlje, a neki slamu.
IP sačuvana
social share
Bice bolje
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 5 6 8 9 ... 26
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.099 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.