Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 3 4 6 7 ... 26
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Ako je Bog odredio sudbinu svakog od nas... ?  (Pročitano 26496 puta)
Ucesnik diskusija

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 98
Za razliku od vecine koji su se javili ja iskreno verujem u Boga. Da,ne u neku visu "silu" (Skajvoker, Joda i kompanija...) nego u Boga. No stvari stoje slicno kako je napisala Enna ali uz ispravku - sudbina ne postoji i istu nam Bog ne odredjuje, dakle sloboda izbora je na nama ali Bog zna kakav ce ko izbor napraviti. Zasto se ne umesa ? Zar bi tada ostala nasa sloboda izbora ne povredjena? i zar nije do sada kroz mnoga javljanja i cuda svima nama stavio do znanja sta nam valja ciniti.

Svako dobro  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 11212
 Smile
IP sačuvana
social share
Idemo dalje ...   + cabarnet
                         -  internet
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

bastra od boga data!

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 529
Bog ne postoji ali ja ga koristim da bih imenovao energiju onima koji je ne razumeju. sigurno je da sudbina postoji ali je postavljena po zakonima fizike koji jojs nisu potvrdjeni. sve je prezipanje iz supljeg u prazno.
« Poslednja izmena: 02. Okt 2005, 11:47:28 od daxtara »
IP sačuvana
social share
Bastra od Boga data!!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Superstar foruma

Званични Лоодак ::Бурек:: Форума

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 78747
Zastava Beograd
mob
SonyEricsson k800i
glupo pitanje ..

ko kaze da im je sve predodredjeno ..
chovek sam bira svoj put ..
bog je tu da pomogne iu prihvati i onda kad ne bi trebo ..
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

ex ossibus ultor

Zodijak
Pol
Poruke 66
A kako opravdavas svoj potpis onda? Smile KO odredjuje onda: What goes around, comes around? Materija?
Bog,sudbina,bog,sudbina........Moje lichno mishljenje je da je misao pokretach svega,i jedna jedina rech je dovoljna da nam izmeni zivot......nema ni sudbine ni boga. Kakvim se mislima bavimo takav nam je i zivot.
IP sačuvana
social share
---Ignorance is BLISS---
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Bice Bolje

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 1830
Da kucnem u drvo, pu-pu da ne cuje zlo, i da se pomerim s'mesta, ako mi crna macka ne prepreci put - ja cu da zivim do kraja zivota! Ni dan duze! Tak'a mi je sudbina!  Smile
Nego, a sta cemo sa mislju jednog ... dal' to bese sv. Augustin? : "Voli Boga i radi sta god hoces!"?
Smile
IP sačuvana
social share
Bice bolje
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak
Pol
Poruke 10
A kako bi i zašto Bog odredio sudbinu svakog od nas?
Treba se "uhvatiti" samo jedne činjenice: sudbina, ako postoji, bilo bi joj podložno baš sve.
Obzirom da ne postoji baš ništa što u sebi nema barem nešto što ima i Bog, jer sve što postoji ima to "nešto" dobiveno od svoga Izvorišta-Tvorca, ispada da sve što postoji u svemiru, na ovaj ili onaj način, ima neke veze sa nečime drugim.
Sve je povezano, što je i logično, pošto sve ima svoje osobine proizašle iz svoga Izvorišta - Boga.
Dakle, i ta tobožnja SUDBINA svega što je Bog stvorio bi bila jedna karika koja nas povezuje.
I tu dolazimo do spoznaje: ako je Bog odredio sudbinu, onda tu nešto nije u redu, pa je možda i sam Bog podložan toj sudbini.
Napominjem, AKO sve podliježe sudbini!
I čovjek je usko povezan sa svojim  Izvorištem, a to Izvorište-Bog bi (to je pretpostavka), također bilo podložno sudbini, ali Njemu NITKO ne bi "propisao" sudbinu, jer Bog je vrhovno stvorenje-osoba.
Pa ipak, mada Bog, i  On bio bi joj podložan.
Zašto je tada Bog stvorio ovakav svemir, kad je mogao izmjeniti samo jednu konstantu da sudbina posve nestane?
No, eto, NIJE.
A kakva je sudbina samoga Boa u ovakvom svemiru?
Pa takva da On, Bog, sam mora sići na Zemlju u Drugoj božanskoj Osobi, utjeloviti se, trpjeti i umrijeti na križu da bi OTKUPIO nas, ljude!
Dakle, sudbina samoga Boga je u ovako sazdanom svemiru da samoga sebe dade razapeti - i to od stvorenja koja je stvorio??!
Ima li tu logike, razboritosti?
Bacimo priče o SUDBINI!
Bog je stvorio neživu prirodu i živu(životinje i biljke) koje slave svoga Stvoritelja već samim svojim postojanjem, a razumna bića(anđeli i ljudi) se trebaju malo potruditi da otkriju svoj izvor - Tvorca.
A kada ga spoznaju, sve svoje djelovanje (određeno osobinama-talentima-intelektom...) usmjeriti na POBOLJŠANJE međuljudskih odnosa, na dobrobit zajednice u koju je Bog i smjestio (pojedinca), a ne ponašati se kao Kain i Abel... I ne sebe staviti na prvo mjesto: "Ja znam što je za mene dobro" - kao Adam i Eva ili još gore, kao Lucifer, koji, mada je bio uz Boga, mada je ZNAO tko i kakav je Bog, koje je blaženstvo biti uz Njega… odbacio je sve to,... no to je posebna tema. Ako koga zanima, ima moj e-mail.
Živjeli!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Боже твоје море је тако далеко, а мој чамац мали

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 106
mob
Nokia N82
Bog nije Dao Jabuku adamu, niti se to zvalo jabuka, to je bio plod sa drveta spoznanja dobra i zla
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak
Pol
Poruke 10
OS
Windows 98
Browser
Internet Explorer 6.0
Niti mu je dao "jabuku", niti ga je Bog kušao, ali mu je dao SLOBODU IZBORA - slobodnu volju!
I Lucifer ju je imao - pa?
Imamo ju svi! Izabiremo ono što mislimo da nam je bolje, ali ne i što uistinu I JESTE.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1047
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
 Smile

Vidis li ti, dragi moj, nemam pojma, kako svi ovdje izbjegavaju glavnu stvar, a koju si ti lijepo postavio.

"Voli boga i radi sta god hoces". To znaci da njima nije stalo do toga sta radis, vec im je stalo samo do toga da dolazis u crkvu, jer dolaskom u crkvu volis boga; to znaci da njih ne zanima sta cinis u svom privatnom zivotu, vec im je stalo do toga da te dovedu u crkvu, jer, po njima, tako se voli bog; to znaci da oni ne brinu oko tebe i tvog zivota, vec oko sebe i svoga, pa su smislili da te ubijede kako voljeti boga znaci dolaziti u crkvu ; to znaci da su oni dolazak u crkvu predstavili kao dolazak k bogu, a tvoj zivot van toga njih ne zanima ;...

"Voli boga", po njima, to znaci samo dodi u crkvu: a kada milioni siromasnih dolaze u crkvu i kada iz miliona siromasnih dzepova "kane" ta zadnja "kinta", to se onda pretvori u "kisu novaca"...
"... i radi sta god hoces". E, tu su se oni obratili onim bogatim. Zamisli kada onaj bogati postane "nestasan", pa nakon tih "nestasluka" osjeti griznju savjesti i odluci potraziti spas u crkvi, kako se tu "dresi kesa". Tom porukom oni njemu porucuju da moze raditi sta hoce, oni i zele da on bude sto vise "nestasan", jer sto vise "nestasluka" napravi to ce vise osjetiti griznju savjesti, pa kada tako izgrizen dode u crkvu njegova "kesa" ce se potpuno otvoriti...

Religija: velicanstven jedan nacin da se i iz praznog dzepa uzme novac; savrsen jedan nacin koji uspijeva proci cak i pored "zmije u dzepu"; neprevazidena jedna ekonomija koja ne ulazuci nista - dobija sve!

"Voli boga...", dodi u crkvu...

"... i radi sta god hoces.", bas njih briga za tobom i tvojom sudbinom.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 3 4 6 7 ... 26
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 3.364 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.