Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 4 5 7 8 ... 26
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Ako je Bog odredio sudbinu svakog od nas... ?  (Pročitano 26588 puta)
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 72
OS
Windows XP
Browser
Mozilla
covjek kroji sudbinu ????

-Da,covjek je kroji ali .....Neke stvari ne mogu biti kako je on planirao dakle NIJE TI SUDJENO !

COVJEK nema kompletnu kontrolu nad sudbinom.TO JE JASNO KO DAN.

Fino,uzmimo utakmicu.Svi idu i kroje sudbinu da pobijede,a ustvari neki izgube.Dakle nije ti sudjeno,dzabe ti trud.
Uzmimo i dvoje sto idu,druga osoba vise ne zeli s tobom,dakle ti pokusas sve ali bez cilja i nema povratka.
Uzmimo i polaganje vozacke.Covjek ne zna od koje ce poloziti i ko ce mu bit instruktor pa cak i kad vozi dobro,moze da se desi da slucajno pogrijesi nesto.
Uzmimo sad i to kolko ljudi pogine na ulicama i negdje drugo.
Uzmite mnoge primjere iz zivota i bice vam potpuno jasno da sudbinu iako je krojimo nemamo nad njom potpunu kontrolu jer se uvjek nesto moze da izmakne.I tu je zna se jaca sila uradila svoje : BOG
IP sačuvana
social share
Srecna sam i hvala ti Boze za sve dobro sto si mi dao mnogooooo mnogooooooo
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 72
OS
Windows XP
Browser
Mozilla
to sto  se tice jabuke,pa jabuka je zdravo voce i  sto ne bi je jeli oba pola,i sto  je Bog bas jabuku naso da zabrani.
To mi nije bas skroz jasno  Smile
IP sačuvana
social share
Srecna sam i hvala ti Boze za sve dobro sto si mi dao mnogooooo mnogooooooo
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Bice Bolje

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 1830
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
to sto se tice jabuke,pa jabuka je zdravo voce i sto ne bi je jeli oba pola,i sto je Bog bas jabuku naso da zabrani.
To mi nije bas skroz jasno Smile
Bas me interesuje ko je bio taj tip koji je prvi u ovu pricu ubacio jabuku?
Elem, ovako pise u Svetom Pismu, i premda je ovo puno jevrejske poezije - ipak nam govori dovoljno o pra-pocetku ljudske neposlusnosti a i Velicini Bozijoj , ako imamo usi da cujemo:

"I nasadi Gospod Bog vrt u Edemu na istoku; i onde namesti čoveka, kog stvori. I učini Gospod Bog, te nikoše iz zemlje svakakva drveća lepa za gledanje i dobra za jelo, i drvo od života usred vrta i drvo od znanja dobra i zla. I uzevši Gospod Bog čoveka namesti ga u vrtu edemskom, da ga radi i da ga čuva. I zapreti Gospod Bog čoveku govoreći: Jedi slobodno sa svakog drveta u vrtu; Ali s drveta od znanja dobra i zla, s njega ne jedi; jer u koji dan okusiš s njega, umrećeš.
Ali zmija beše lukava mimo sve zveri poljske, koje stvori Gospod Bog; pa reče ženi: Je li istina da je Bog kazao da ne jedete sa svakog drveta u vrtu? A žena reče zmiji: Mi jedemo rod sa svakog drveta u vrtu; Samo rod s onog drveta usred vrta, kazao je Bog, ne jedite i ne dirajte u , da ne umrete. A zmija reče ženi: Nećete vi umreti; Nego zna Bog da će vam se u onaj dan kad okusite s njega otvoriti oči, pa ćete postati kao bogovi i znati šta je dobro šta li zlo. I žena videći da je rod na drvetu dobar za jelo i da ga je milina gledati i da je drvo vrlo drago radi znanja, uzabra rod s njega i okusi, pa dade i mužu svom, te i on okusi. Tada im se otvoriše oči, i videše da su goli; pa spletoše lišća smokovog i načiniše sebi pregače." 
IP sačuvana
social share
Bice bolje
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak Aquarius
Pol Žena
Poruke 191
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
SonyEricsson T230
Bog nam daje dar ,i zadatak ubedjena sam u to i naravno  daje nam slobodnu volju.I zato se neke stvari u zivotu nedese kad bi mi to hteli nego kada smo "duhovno"zreli za svoj zadatak.Dzabe je da neprestano krivimo sudbinu,treba se iskerno zagledati u sebe i sve ce ti biti jasno.A sto se tice prvog pitanja niko se neradja  zao vec je to njegov izbor
IP sačuvana
social share
Kad bi samo ljubit znala
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Sagittarius
Pol Žena
Poruke 29778
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Nokia 
Ja sam ateista, ali, kada bih krenula tom stazom, i pretpostavila da nekim chudom postoji Bog i da nam je odredio zivotni put-onda smo gotovo svi ugasili, a i ja sam medju njima, jer mi je podario melanholichan temperament i umnogome otezao stvari.No, chak i kad bih bila vernik, ne bih se bojala odlaska u pakao zbog ubistva sebe..
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Bice Bolje

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 1830
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Ja sam ateista, ali, kada bih krenula tom stazom, i pretpostavila da nekim chudom postoji Bog i da nam je odredio zivotni put-onda smo gotovo svi ugasili, a i ja sam medju njima, jer mi je podario melanholichan temperament i umnogome otezao stvari.No, chak i kad bih bila vernik, ne bih se bojala odlaska u pakao zbog ubistva sebe..
Ako je verovati Osobi Koja 'iz prve ruke' prica o tome - imamo mi o-ho-ho izbora po pitanju skoro svega oko nas (i u nama).
Ako je verovati Njemu i Njegovima, koji su pisali pisma a drugi ih 'provalili' da su nadahnuta od Veceg od njih - na svetu nema ateista, vec samo 'Bogo-volitelji' i 'Sebe-ljubivi'.
Ako Mu je verovati - ovi prvi traze "sto se Hrista tice" a ovi drugi - cak i idole prave; idole koji su njima podredjeni.
Ako je verovati Onome Koji 'zna znanje' - cak je i temperamnet promenljiva kategorija, te od ribara nasta karakter 'ko kamen', a od mnogih novo-nastalih 'kamencica' nasta stena, tj. Crkva.
Ako je verovati Onome Koji je i smrt 'izblamirao' - u paklu jeste "plac i skrgut zuba", ali u rajuuuuuuuuuuuuu..........!U raju je sve nalik svadbi, slavlju, srce je ispunjeno radoscu i zadovoljstvom, a oci - oci su ispunjene Njime!
A kakav je On? Kakav mora biti Onaj zbog Koga su jedni - gledajuci kako slicne njima ubijaju na razne, dugo-bolne nacine, rekli "dzaba vam pos'o, videli smo Ga, dodirivali smo Ga, klopali smo sa Njim"!
IP sačuvana
social share
Bice bolje
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Bice Bolje

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 1830
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
... da nam je odredio zivotni put-onda smo gotovo svi ugasili, a i ja sam medju njima,
PS. A ako nam je On odredio put i nema 'cile/mile' - onda sam ga i ja ugasio! I ako nam je On ostavio zakone da po njima zivimo, pa ako omanemo - omanuli smo ga, onda mene nebi bilo ni u uspomenama!
Bogu fala - nije tako!
Vise mi se cini da On samo trazi 'izgovor' da nam pomogne.
IP sačuvana
social share
Bice bolje
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1047
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
 Smile

Ah, dragi moj nemam pojma. "Ako ovo, ako ono...". "Kad bi ovo, kad bi ono...". "Da je ovo, da je ono...". Ali nije! Da baba ima "onu stvar", onda ne bi bila baba. Ali nema!

Ti ovdje govoris upravo ono sto si negdje - procitao! Ali, pametan covjek ne smije vjerovati u ono sto je - procitao! Znaci, da si ti roden u ono vrijeme kada su spaljivane vjestice, ti bi onda vjerovao da je ona jadna zena "carajuci i gatajuci" izazvala onu nepogodu koja je unistila one usjeve, pa bi se slozio sa tim da je treba spaliti na lomaci. Ili da si roden u vrijeme "rogatog boga", ti bi se slagao sa tim da se "izabranom" smatrala ona majka koju su odredili da prikolje svoje dijete na oltaru "rogatog boga", i da urlice u ekstazi dok krvlju svoga djeteta polijeva isti taj oltar. Da si roden u bilo kakvom drustvenom uredenju, ti bi se slagao sa istim, zbog toga sto ne umijes vidjeti nista vise od toga sto si negdje - procitao!

Ali baci pogled po poznatoj istoriji ljudskog roda: pametan covjek ce zakljuciti kako se ne moze znati koje je drustveno uredenje od kojega bilo - ludje!

I tako se stiglo do danas. A danas se porucuje: ne voli samoga sebe! ne ljubi samoga sebe! ne vjeruj u samoga sebe! preziri samoga sebe! podbacuj nogu samome sebi! sacekuj u zasjedi samoga sebe! odreci se samoga sebe! omrzni samoga sebe!... Ludo da se ludjim, mislim, ne moze!

Ako bacis pogled kroz danas poznatu istoriju ljudskog roda, vidjeces kako je covjek zaista napredovao - ali u ludosti! Ovo danas je toliko ludo da se ludje ne moze!

Ludost je danas dosegla onu kulminaciju iz koje se vise - ne moze dalje! I nece!!!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Bice Bolje

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 1830
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Ah, dragi moj nemam pojma. "Ako ovo, ako ono...". "Kad bi ovo, kad bi ono...". "Da je ovo, da je ono...". Ali nije! Da baba ima "onu stvar", onda ne bi bila baba. Ali nema!
Dragi DOPUD-e! Kada bih bio cepidlaka i zeleo da te dopunim rekao bih ti da razlika izmedju babe i dede nije samo u 'medjunozju' Smile ali nije mi to cilj.
Ti ovdje govoris upravo ono sto si negdje - procitao! Ali, pametan covjek ne smije vjerovati u ono sto je - procitao! Znaci, da si ti roden u ono vrijeme kada su spaljivane vjestice, ti bi onda vjerovao da je ona jadna zena "carajuci i gatajuci" izazvala onu nepogodu koja je unistila one usjeve, pa bi se slozio sa tim da je treba spaliti na lomaci. Ili da si roden u vrijeme "rogatog boga", ti bi se slagao sa tim da se "izabranom" smatrala ona majka koju su odredili da prikolje svoje dijete na oltaru "rogatog boga", i da urlice u ekstazi dok krvlju svoga djeteta polijeva isti taj oltar. Da si roden u bilo kakvom drustvenom uredenju, ti bi se slagao sa istim, zbog toga sto ne umijes vidjeti nista vise od toga sto si negdje - procitao!
Potpuno si u pravu da vecina ovoga sto sam napisao jeste procitano.
Ni ti ni ja ne znamo 'sta bi bilo kad bi bilo' da sam ja rodjen 'onomad'; da li bih vikao: "spali je, spali je" ili bih visio u plamenu!
O temi cedomorstva mi je degutantno da pisem. Izvini.
Sobzirom da se ne slazem sa ovim drustvenim uredjenjem, ne stoji tvoja formulacija da 'ne umem videti vise od onoga sto sam procitao'.
Naime, ja ne verujem da je najbolje moguce - demokratija! Ima jedno ... pa hajde da ga nazovemo drustveno uredjenje, koje postoji od kako je coveka i veka, i koje je bolje od ovog .... ________ lizma (upisi po volji). Citajuci ali i ekperimentisuci (na sebi i u svom zivotu), 'ogrebao' sam se o bolji 'pasos'!
Ali baci pogled po poznatoj istoriji ljudskog roda: pametan covjek ce zakljuciti kako se ne moze znati koje je drustveno uredenje od kojega bilo - ludje!
I tako se stiglo do danas. A danas se porucuje: ne voli samoga sebe! ne ljubi samoga sebe! ne vjeruj u samoga sebe! preziri samoga sebe! podbacuj nogu samome sebi! sacekuj u zasjedi samoga sebe! odreci se samoga sebe! omrzni samoga sebe!... Ludo da se ludjim, mislim, ne moze!
Ako bacis pogled kroz danas poznatu istoriju ljudskog roda, vidjeces kako je covjek zaista napredovao - ali u ludosti! Ovo danas je toliko ludo da se ludje ne moze!
Ludost je danas dosegla onu kulminaciju iz koje se vise - ne moze dalje! I nece!!!
Paralelno sa ovim sto si ti napisao, vidim i one koji
vole samo sebe, ugadjaju samo sebi, bas-me-brigasi su prema drugima i trecima i cetvrtima....
Ima i takvih. Kojih ce biti vise u buducnosti? Ne znam, nisam bio tamo. Smile
A opet, vidim i malo 'soli' u ovoj 'obljutaveloj hrani'!
Nazirem i malo svetla u tunelu.
Sto trazim, to i nalazim. Nije lako, ali nije ni dosadno!
IP sačuvana
social share
Bice bolje
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak Aquarius
Pol Žena
Poruke 191
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
SonyEricsson T230
Uz duzno postovanje svima ,sa kog aspekta sagledate ovu temu psiholoski,verski ili filozofski :cry:Sve to nas je i dovelo,po meni da cemo svi uskoro ugasit........ Smile
IP sačuvana
social share
Kad bi samo ljubit znala
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 4 5 7 8 ... 26
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.12 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.