Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 05. Sep 2025, 05:47:56
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 2 3 5 6 7
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: AH-64 Nocna dejstva, Avganistan.  (Pročitano 11614 puta)
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 178
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.63
mob
Samsung Galaxy S6
Da se razumemo ima helikptera koji imaju eject seat
http://www.ejectionsite.com/k37seat.htm  to je sediste
samo sto i taj tard nije znao da izbroji i pishe 5 krakova a ima 6 . znachi pri aktivaciji exploziv u elisama unisti elise, canopy se odvaja i onda izlece sediste, jedinstveno u svetu a masina je
kao i

Tako da mozemo reci da je apache malkice zastarela mashina, nije bio losh u svoje vreme.....
« Poslednja izmena: 28. Jun 2009, 21:50:26 od caldari »
IP sačuvana
social share
Da bi upravljao avionom ne treba ti nikakvo znanje o letenju.
Da bi i drugi put upravljao avionom potrebno je puno znanja o letenju.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 21103
Zastava Ту негде...
OS
Windows Vista
Browser
Opera 9.64
Citat
Tako da mozemo reci da je apache malkice zastarela mashina, nije bio losh u svoje vreme.....
Не би се сложио. Ако је ово тако добра ствар, што се масовније не користи? Smile
« Poslednja izmena: 28. Jun 2009, 23:33:05 od Ghost »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 3930
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.11
Imao sam priliku da vidim i cujem Mi-24 i AH-1 u okolini Vukovara, ravnica bez nekih vecih prepreka, moj sluh mozda nije tako istancan kao kod talibana, ali ja sam te helikoptere uspevao da cujem tek na nekoliko stotina metara od mene, dok se za AH-64 tvrdi da je tisi od AH-1. Obzirom da je cela akcija sa snimka izvedena sa daljine od oko 1000+ metara (to sam izracunao na osnovu vremena koje je proteklo izmedju zvuka paljbe i pogotka zrna na cilj, pri cemu sam nasao da je pocetna brzina zrna za ovaj top 805m/s) veoma je moguce da talibani na snimku nisu bili u stanju da detektuju zvucno. Ovo nije jedini snimak gde se moze videti da trupe na zemlji ne detektuju helikopter koji ih prati pre nego pocnu da zuje zrna oko njih, tako da nema spora. posto su neki ovde tvrdili da je helikopter leteo na 200 metara od talibana, mislim da je zabuna u tome sto pilot helikoptera na snimku u jednom momentu kaze da se talibani nalaze na 200 metara od najblizeg kalata sto je rec koja oznacava zgradu, znaci on je naveo njihovu poziciju u odnosu na odredjenu gradjevinu zbog utvrdjivanja opasnosti po civile, a ne u odnosu na helikopter.

Kao sto vec rekoh, da se cesce pridrzavaju ovih mera, bilo bi manje civilnih zrtava u Avganistanu, ali na zalost, svakodnevni izvestaji odande govore suprotno.
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Jet set burekdzija

Just be what you are.....

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 6424
Zastava Belgrade
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.4
mob
Samsung S7
Ehhhh Black Shark  Smile
« Poslednja izmena: 28. Jun 2009, 23:59:19 od Herros »
IP sačuvana
social share

This is where we hold them!This is where we fight!! This is where they die !! King Leonidas
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Sertifikovani hejter i negativac

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.11
da,stvarno,kako to da danasnji helikopteri nemaju opciju izbacivanja pilota?  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Superstar foruma

Life iz simple, make choices and don't look back

Zodijak
Pol
Poruke 50236
Zastava
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.0.10

thug_life , jedanput cu lepo da te zamolim da smiris strasti i nastavis normalnu diskusiju. Sledeci put ces biti udaljen bez upozorenja
IP sačuvana
social share
Od kada su fenicani izmislili novac pitanje zahvalnosti je za mene reseno
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.11
a oce li sad neko odgovoriti na moj pitanje?eno ga ispod,pod brojem #34...  Smile
« Poslednja izmena: 29. Jun 2009, 03:42:43 od Herros »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 732
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.11
mob
Nokia 
Zato sto se postavlja pitanje da li vredi spasiti pilota ( i eventualno kopilota ) uz rizik da kraci glavnog rotora pobiju gomilu ljudi posto ih eksplozivom odbace sa rotora , da bi mogli da izbace posadu bez opasnosti da uleti u njih .

Mozda ce ih biti vise , kada neko smisli mehanizam blokade rotora u slucaju katapultiranja , i to u polozaju da krakovi ne budu iznad kabine posade .
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.11
Zato sto se postavlja pitanje da li vredi spasiti pilota ( i eventualno kopilota ) uz rizik da kraci glavnog rotora pobiju gomilu ljudi posto ih eksplozivom odbace sa rotora , da bi mogli da izbace posadu bez opasnosti da uleti u njih .

Mozda ce ih biti vise , kada neko smisli mehanizam blokade rotora u slucaju katapultiranja , i to u polozaju da krakovi ne budu iznad kabine posade .
kratko,jednostavno,tacno.hvala.
Citat
vidis,sad sam hteo da kazem nesto tipa:"pa,dobro,ali onda bi vazilo pravilo da se to ne radi tokom leta iznad naselja,kao sto se cesto nastoji da se izbegne rusenje u isto",ali onda sam zakljucio da verovatno malo ko od pilota bi to postovao,sto je i razumljivo donekle,jer svako ima nagon za prezivljavanjem.mislim,ocu da kazem da ce radije da se ratosilja zapaljenog helikoptera i spase sebe,nego da ceka da stigne do baze,ili da ga lupi jos jedna raketa/rafal...
Citat
da,pa meni je to prvo i palo na pamet,al reko,verovatno je ovo sa eksplozivom bolje,mislim,sigurno ti ljudi znaju sta rade.
pa,to je super ideja.podseca me na onaj problem koji su imali avioni za vreme i posle prvog svetskog rata da bi pucanjem iz mitraljeza napred ostetili svoje propelere,te su se piloti onda setili i napravili prost mehanizam koji uskladjuje paljbu i obrt rotora,tako da meci prolaze izmedju samih lopatica,a da ih pritom nikada ni ne okrznu ili udare(moguce je da ste videli,bilo je na historyju...).al,tamo se radi o mecima koji prolaze izmedju lopatica.
ovde,bi se pak,radilo o pilotu koji treba da prodje izmedju elisa...  Smile
sad u stvari skroz kapiram zasto niko cak ne zeli ni da se bakce sa tim problemom i razvijanjem novih mehanizama...  Smile
« Poslednja izmena: 29. Jun 2009, 01:11:19 od hkj »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 41361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.11
ovde,bi se pak,radilo o pilotu koji treba da prodje izmedju elisa...  Smile
sad u stvari skroz kapiram zasto niko cak ne zeli ni da se bakce sa tim problemom i razvijanjem novih mehanizama...  Smile
Jedna od ideja sto bi mi pala na pamet je eksploziv ili raketni pogon koji bi dao impuls celoj kabini tako da ona krene napred nekih desetak metara pa tek onda izbaci pilota al je opet prekomplikovano, mada se dogadja vise nezgoda pri sletanju helikoptera nego pri letu ili obaranju. Sa druge strane, kad na helikopteru motor stane, elisa se i dalje zbog momenta vrti tako da dosta puta moze i da se sleti a helikopteri ionako ne lete visoko u nekim operacijama.

Imao sam priliku da vidim i cujem Mi-24 i AH-1 u okolini Vukovara, ravnica bez nekih vecih prepreka, moj sluh mozda nije tako istancan kao kod talibana, ali ja sam te helikoptere uspevao da cujem tek na nekoliko stotina metara od mene, dok se za AH-64 tvrdi da je tisi od AH-1. Obzirom da je cela akcija sa snimka izvedena sa daljine od oko 1000+ metara (to sam izracunao na osnovu vremena koje je proteklo izmedju zvuka paljbe i pogotka zrna na cilj, pri cemu sam nasao da je pocetna brzina zrna za ovaj top 805m/s) veoma je moguce da talibani na snimku nisu bili u stanju da detektuju zvucno. Ovo nije jedini snimak gde se moze videti da trupe na zemlji ne detektuju helikopter koji ih prati pre nego pocnu da zuje zrna oko njih, tako da nema spora. posto su neki ovde tvrdili da je helikopter leteo na 200 metara od talibana, mislim da je zabuna u tome sto pilot helikoptera na snimku u jednom momentu kaze da se talibani nalaze na 200 metara od najblizeg kalata sto je rec koja oznacava zgradu, znaci on je naveo njihovu poziciju u odnosu na odredjenu gradjevinu zbog utvrdjivanja opasnosti po civile, a ne u odnosu na helikopter.

Kao sto vec rekoh, da se cesce pridrzavaju ovih mera, bilo bi manje civilnih zrtava u Avganistanu, ali na zalost, svakodnevni izvestaji odande govore suprotno.
Ovo mi je prihvatljivo objasnjenje stim da sam jos video nekih filmica gde je bila slicna stvar da je bilo "bes te noge" tek kad zaprasi oko njih.
IP sačuvana
social share
Ako te uhvati bes ako stojis ti sedi,ako sedis ti lezi,ako lezis ti se polij vodom,voda ce da odnese tvoj bes...

Svest nije samo materijalna manifestacija, potrazi na interenetu

Dzoni, ne budi Kristal.

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 2 3 5 6 7
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 05. Sep 2025, 05:47:56
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.051 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.