Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 14. Avg 2025, 16:16:57
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 2 4 5 ... 8
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Đaci u Beogradu izbegavaju veronauku  (Pročitano 22717 puta)
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1606
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.5
mob
Nokia 
Sama veronauka dosta zavisi ne samo od roditelja, već i od okruženja u kome se živi. To je jedan od preduslova da se ono što se nauči tokom nekog predavanja primeni i na sopstvenom primeru, odnosno da neki zdrav i bogougodni duh već živi u samom okruženju onoga koji pohađa samu nastavu. Drugo, što je jako bitno da učenici sve ovo ne treba da doživljavaju kao ostale predmete koji ih smaraju nekim kontrolnim radovima, domaćim zadacima il stresnim situacijama tokom redovnih ili vanredbnih ispitivanja, već kao nešto što se zaista treba gledati kao stub i orijentir ličnog postojanja i delovanja. Za to su naravno bitni metodi kojima se služe veroučitelji, koji često po mnogo čemu znaju da degradiraju smisao i pojam veronauke, al to ne znači da je problem u samoj nastavi već u onom koji je realizuje. Da definišemo, veronauka bez praktičnih primera na svoja(tj.veroučitelja) ili dela bližnjih gubi svoj smisao pred onim ko u to tek ulazi... Samo saznanje i znanje o nekim teološkim temama ne znači da je veronauka imala pravi efekt a time što se dobila neka dobra ocena smatrati sebe pravim vernikom...Ko što se biblija ne čita kao ostale knjige a pri tom se čita celog života, tako se ni veronauka ne treba smatrati nastavnim predmetom koji kada se jednom nauči zna se ceo život, već kao neku vrstu duhovne azbuke čija se slova vazda koriste Smile
IP sačuvana
social share
Слава Богу на висини, на земљи мир, међу људима добра воља
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Чувајте Љубав !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 49790
Zastava Босна
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.5
mob
Samsung Galaxy S24
kada sam ja imao vjeronauku u osnovnoj, prisustvo na bogosluženju donosilo je jedan potpis, 4 potpisa donosila su peticu u dnevnik...  Smile   
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

valar dohaeris

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 51282
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.10
imali ste ocene iz veronauke  Smile Smile

Bio sam na samo jednom casu te veronauke u zivotu i ceo cas sam se raspravljao sa profanom Smile na kraju smo obojica ostali pri svom Smile

Meni je najjaca scena bila kad su moji drugovi ubedili profesorku gradjanskog da ja ne znam da citam i da ide da mi pomogne Smile i ona glupaca dosla  Smile Smile

IP sačuvana
social share
Soy un hombre muy honrado
Que me gusta lo mejor
Las mujeres no me faltan, ni el dinero, ni el amor
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Zodijak Taurus
Pol Žena
Poruke 5530
Zastava Novi Sad - Petrovaradin
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.50
mob
Sony xperia tipo
imali ste ocene iz veronauke  Smile Smile
па, имамо и ми, само те оцене немају никакву вредност у укупном просеку, јер је оцена у књижици описна... и углавном се сви ученици истичу (то је највиша оцена), иако то није могуће  Smile

по мени је грешка једино што су увели веронауку и грађанско као обавезне предмете у првој години гимназије и средње школе генерацијама које их нису имале у основној...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Чувајте Љубав !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 49790
Zastava Босна
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.5
mob
Samsung Galaxy S24

Ja sam u svih osam razreda osnovne škole imao vjeronauku. Naravno, dobijali smo ocjene koje su bile ravnopravne sa ocjenama iz ostalih predmeta, tj. računate su u prosjek.

Međutim, u gimnaziji nisam imao vjeronauku...
« Poslednja izmena: 28. Dec 2008, 18:05:16 od Magic Master »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Очистимо Србију !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 42084
Zastava †  Србија 011
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.13
na osnovu iskustva sa marxizmom. ili mozda iz razloga bunta prema skoli i drustvu.
Мислим да грешиш.Искуствено ти могу рећи,као вероучитељ који већ 5 година предаје деци веронауку,да то није тачно.Неоспорив је више него позитиван утицај Православне вере на морално-духовном и сваком другом плану тих младих људи,од којих би неки,да није веронауке,можда отишли сасвим другим путем...и ово из професорског искуства говорим.Ово је озбиљна и комплексна прича и радо бих наставио да разговарам са тобом,али сутра мора рано да се устане за Литургију...наставићемо,надам се!?  Smile

citajuci tvoj komentar (ovo boldovano), dolazim do zakljucka da je rec o izuzetno malom broju ljudi. s obzirom na porast idiJota na ulicama.
da li deca dobijaju ocene iz veronauke i gradjanskog ? i da li te ocene uticu na uspeh ?
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Zodijak Taurus
Pol Žena
Poruke 5530
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.50
mob
Sony xperia tipo
da li deca dobijaju ocene iz veronauke i gradjanskog ? i da li te ocene uticu na uspeh ?
описне оцене... не утичу на просек...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Очистимо Србију !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 42084
Zastava †  Србија 011
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.13
koliko sam shvatio, mora da se izabere veronauka ili gradjansko. to vec stvara (mozda) odbojnost kod vecine ucenika  Smile
kada se odrzavaju casovi ta dva predmeta ? isto kao ostali ili nesto drugacije ?
« Poslednja izmena: 28. Dec 2008, 19:17:37 od gottago »
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Svedok stvaranja istorije

Izgledas mi kao lutkica iz Trsta ;)

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 15222
Zastava Puerto Pollo
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.5
mob
HTC Wildfire S
koliko sam shvatio, mora da se izabere veronauka ili gradjansko. to vec stvara (mozda) odbojnost kod vecine ucenika  Smile
kada se odrzavaju casovi ta dva predmeta ? isto kao ostali ili nesto drugacije ?

Kakva bre odbojnost...  Smile
Obozavao sam veronauku... jedan Oče naš i preostaje nam 43 minuta bleje u lokalnom kafiću...  Smile
IP sačuvana
social share

You sharpen the human appetite to the point where it can split atoms with its desire; you build egos the size of cathedrals; fiber-optically connect the world to every eager impulse; grease even the dullest dreams with these dollar-green, gold-plated fantasies, until every human becomes an aspiring emperor, becomes his own God...
...and where can you go from there? 

OPERATION: Smile
12 MAR 2012 | 16 MAR 2012
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Zodijak Taurus
Pol Žena
Poruke 5530
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.50
mob
Sony xperia tipo
редовно су у распореду и присуство је обавезно, као и на било ком другом часу...

Kakva bre odbojnost...  Smile
Obozavao sam veronauku... jedan Oče naš i preostaje nam 43 minuta bleje u lokalnom kafiću...  Smile
е, тако је код нас на грађанском... они никад немају час, посебно сад кад га држи професорица хемије  Smile а ако имају, онда она сакупља главне школске трачеве...  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 2 4 5 ... 8
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 14. Avg 2025, 16:16:57
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.05 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.