Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 02. Avg 2025, 20:10:35
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 13 14 16 17 ... 19
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Absint, gde i posto?  (Pročitano 80237 puta)
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 321
OS
Windows XP
Browser
Opera 8.01
mob
Vertu 
gde naći onaj pravi absent sa većom količinom tijona (inače, ove verzije za po 900din uopšte i nemaju tijon u sebi koji je zaslužan za tripove)
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 597
Zastava Novi Sad
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.14
mob
Nokia N70
znaci zato ja nikad nisam doziveo nikakve tripove i halucinacije  Smile

ovo sto kod nas ima je alkohol sa brdom neke arome mentola sto sve zajedno ne lici ni na sta
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Записи из подземља

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 15650
Zastava Београд
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.14
mob
Samsung S8

ovo sto kod nas ima je alkohol sa brdom neke arome mentola sto sve zajedno ne lici ni na sta

I ja.A popio sam ga valjda 100000 litra.Ne odjednom naravno. Smile Nikada nisam imao halucinacije,niti bilo sta slicno,samo sam bio pijan kao letva.
IP sačuvana
social share
Ako je nesto ocigledno, ne mora biti istinito.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

"During your life never stop dreaming..."

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 10233
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
SonyEricsson W800i
 Smile
IP sačuvana
social share
O Partizane,o sampione,uz Tebe uvek smo mi,zato pobedi!Pesme se ore,i baklje gore,jer mi smo tvoji GROBARI!
GNP!
2pac R.I.P.
Pile,brate,pocivaj u miru!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 321
OS
Windows XP
Browser
Opera 8.01
mob
Vertu 
Dragi drugari, evo konačno ću vam razrešiti sve misterije vezane za absent (inače i ja sam sada to prvi put video i razočarao se)

Halucinacijei dejstvo tijona su samo mitovi. Mrzi me da prevodi pa ko razume engleski, ovde može da pročita detalje...

Citat
Thujone in absinthe

Thujone is most famous for being a chemical in the drink absinthe and many modern producers list their supposed thujone levels on the bottle. At one time it was estimated absinthe contained up to 260–350 mg/L thujone,[8] but this has been shown false through testing. A 2005 study recreated three 1899 high-wormwood recipes and tested them with Gas Chromatography Mass-Spectrometry (GC-MS), the highest contained 4.3 mg/L thujone. A 1930s Pernod Tarragona was also tested and contained 1.8 mg/L thujone.[9] These results match earlier findings showing a vintage 1900s bottle contained 6 mg/L.[10] GC-MS testing is important in this capacity, because gas chromatography alone may record an inaccurately high reading of thujone because of other chemicals present that interfere and add to the apparent measured amount.[11] Through these tests it has become evident absinthe contains very little thujone.

Despite these American studies, many companies still play up the myth that traditional absinthe contains a large amount of thujone and that it will produce some sort of psychedelic effect on the drinker.

Although it contains thujone, anyone binging on absinthe would die of alcohol poisoning long before the thujone would cause any major, i.e. life-threatening, effects.[12]

History

Thujone was an unknown chemical until absinthe became popular in the mid 1800s. Dr. Valentin Magnan, who studied alcoholism, tested pure wormwood oil on animals and discovered it caused an epileptic reaction different from plain alcohol. Based on this, it was assumed that absinthe, which contains a small amount of wormwood oil, was more dangerous than ordinary alcohol. Eventually thujone was isolated as the cause of these reactions. Magnan went on to study 250 abusers of alcohol noting that those who drank absinthe had epileptic attacks and hallucinations. In light of modern evidence, these conclusions are questionable and probably based on a poor understanding of other chemicals and diseases and were clouded by Magnan's belief that alcohol and absinthe were "degenerating" the French race.[13]

After absinthe was banned, research dropped off until the 1970s when Nature magazine published an article comparing the molecular shape of thujone to THC, and hypothesized it would act the same way on the brain, sparking the myth that thujone is a cannabinoid.[1]

More recently, following the European Council Directive No. 88/388 [1] allowing certain levels of thujone in foodstuffs in the EU, the studies described above were conducted and found only minute levels of thujone in absinthe.

Jebiga, bilo je lepo nadati se  Smile
« Poslednja izmena: 07. Maj 2008, 10:09:38 od MatoriX »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

"During your life never stop dreaming..."

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 10233
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
SonyEricsson W800i
U jbt mi ne znamo sta smo pili :mrgreen:To ovde kod nas pomesali onaj 100% alkohol sa vodom i idemo! Smile
IP sačuvana
social share
O Partizane,o sampione,uz Tebe uvek smo mi,zato pobedi!Pesme se ore,i baklje gore,jer mi smo tvoji GROBARI!
GNP!
2pac R.I.P.
Pile,brate,pocivaj u miru!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 597
Zastava Novi Sad
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Nokia N70
znaci to je to sto se tice absinta
mod lock i dovidjenja
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supervizor foruma
Svedok stvaranja istorije

necu da ti kazem, chelavi...

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 22020
Zastava La45.2590  Lo19.8330
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.14
mob
Apple iPhone 12, S21
pravi ABSINT ( ne absent) je zakonom zabranjen bas zbog toga zasto bi ga svi pili...ovo sto se proizvodi i prodaje,sto moze da se nadje na nasem trzistu (zeleni,crveni...) je samo ustrojena varijanta absinta...tako da drugovi i drugarice...pili ste malo jace obojene koktelcice...
IP sačuvana
social share
- A robot may not injure a human being or, through inaction, allow a human being to come to harm
- A robot must obey the orders given to it by human beings, except where such orders would conflict with the First Law
- A robot must protect its own existence as long as such protection does not conflict with the First or Second Laws
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Vidi-Meni-Visi

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 6005
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.17
mob
HTC One V

I ja.A popio sam ga valjda 100000 litra.Ne odjednom naravno. Smile Nikada nisam imao halucinacije,niti bilo sta slicno,samo sam bio pijan kao letva.

Pricaj mi o tome !!!!   Smile Smile Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pa ja ne znam sta da stavim vise ovde, sve mi sklanjaju! Smile
Pogledaj profil GTalk Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 910
Zastava Novi Sad
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.4
Absint je za respect.......Pio sam ga u Pragu kad smo bili na exkurziji i mogu vam reci da je bilo i tripova i pijanstva pomesano  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 13 14 16 17 ... 19
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 02. Avg 2025, 20:10:35
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.059 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.