Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 21. Jul 2025, 08:17:19
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 23 24 26 27
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: 3d studio max  (Pročitano 83938 puta)
Legenda foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 41361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.3
Rezolucija ti je na 16/9 formatu 720x406, ako radis za DVD ili ga razvuces na PAL 16/9 (original PAL 16/9 je 1080x576 quadrat pixel) tako da ces malo izgubiti na kvalitetu. Savetujem ti da radis rendering u pojedinacnim slikama, okacis Tiff format, zbog Alpha Kanala (kasnije mozes u After Effects da radis Compositing, tj. da menjas pozadinu i jos po koju stvar vise). Jedna Tiff slika u navedenoj rezoluciji ti je nesto vise od 1 mb pa racunas kolko imas dugu animaciju (1 sek. 25 slika). U pojedinacnim slikama radis ukoliko ti se Max srusi pa da posle nemas po video fajla koji ne mozes da otvoris i komp ti je radio citavu noc dzabe.
Kad napravis lik ne moras da ga exportiras pa importiras, mozes nastaviti rad. Samo preporucujem da uradis save sa vremena na vreme ili ostavis opciju autosave.
IP sačuvana
social share
Ako te uhvati bes ako stojis ti sedi,ako sedis ti lezi,ako lezis ti se polij vodom,voda ce da odnese tvoj bes...

Svest nije samo materijalna manifestacija, potrazi na interenetu

Dzoni, ne budi Kristal.

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak Virgo
Pol Muškarac
Poruke 531
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.3
mob
SonyEricsson W610I
Koju mi rezoluciju preporucujes i koji format da koristim tako da dobijem samo lika kada rendujem a posle pozadinu koju hocu sa obzirom da bi ja posle radio u vegasu ( posto u njemu mnogo vise znam nego u effectu). Ok sada cu da se jedno tri-cetri dana mucim samo dok napravim lika i dok mu pronadjem i ubacim texturu. A posle cu da postavim ovde da pitam za predloge ako neko ima kako bi mogao nesto da poboljsam pre pravljenja animacije  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 41361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.3
Pa rezolucija zavisi za cega pravis animaciju, za TV, DVD, Blue Ray ili jednostavno za youtube. Ako je za youtube onda je dovoljno 720x406, sa tim da sa manjom rezolucijom je i krace vreme renderinga koje raste na kvadrat sa povrsinom, tj. rezolucijom slike. Znaci da radis rendering u duplo vecoj slici, 1440x812, rendertime ti je 4 puta duze.
Ne znam dal Vegas prihvata Tiff image u seriji, trebalo bi da moze. Ako radis u Tiff, biras bez komprimiranja i sa alpha kanalom tako da kad importiras u Vegas, automatski bi trebao da prepozna alpha kanal i da imas pozadinu (tamo gde nemas nista, crno) ti je providno.
Inace, ukoliko do sada nisi nesto organski modelirao, preporucujem ti par tutorijala koje ces lako naci u netu. Ukucaj samo organic modeling 3d Max ili animal modeling. Vecina napravi prvo pravogaonik pa onda izvlaci tacke i dodaje jos poligona sa turbosmoth modifikatorom. Uz to teksturisanje, tj. mapping ti bas nece biti lagan posto navlacis teksturu na nesto sto nije geometrijski jasno definisano kao recimo kuca, zid, ili neki pravila objekt. Tu ti je klasicna poteskoca jer 2d sliku moras da navuces preko 3d objekta pa se javljaju deformacije (zamisli da na statuu veverice probas da navuces neki elasticni materijal na kome je odstampana tekstura.
Sto se tice compositinga, preporucujem After Effects gde mozes da utices na svaki parametar posle renderinga. After Effects ti je u principu Photoshop za video, sve je vrlo slicno Photoshopu samo sto se radi sa pokretnim slikama.
IP sačuvana
social share
Ako te uhvati bes ako stojis ti sedi,ako sedis ti lezi,ako lezis ti se polij vodom,voda ce da odnese tvoj bes...

Dzoni, ne budi Kristal.

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak Virgo
Pol Muškarac
Poruke 531
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.3
mob
SonyEricsson W610I
Pa kako onda da nabacim texturu onako lepo ako radim sa pravougaonikom posto sam gledao neki je isto radio sa pravougaonikom glavu gobilna i posle je tako lepo dosla textura ( mada je meni nekako licilo kao da je farbao ).
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 41361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.3
Postoji program "deep paint" gde nanosis farbu ili teksturu u 3D. Sada, sa teksturama ces imati dosta podesavanja jer ce ti se na dosta mesta razvuci. Moraces da korigujes teksturu kao i maping koordinate
IP sačuvana
social share

Dzoni, ne budi Kristal.

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak Virgo
Pol Muškarac
Poruke 531
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.3
mob
SonyEricsson W610I
Ok kada napravim lika postavicu pa ces mi otprilike reci sta trebam da radim.  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 2137
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.3
mob
SonyEricsson 
Citat
Ok sada cu da se jedno tri-cetri dana mucim samo dok napravim lika i dok mu pronadjem i ubacim texturu.
AKo nikad nisi radio organic modeling, trebaće ti i tri-četri nedelje ako hoćeš da napraviš solidan model. Smiley
a ni teksturisanje se ne pravi na način "ubacim teksturu", nego moraš da napraviš UV layout, to jest UVW Unwrapping, pošto organski modeli nisu "baš" pravilni oblici.

@Maradiću...ti nisi možda na dizajnzoni?  Smile
« Poslednja izmena: 07. Jun 2010, 14:07:27 od digiman »
IP sačuvana
social share
If electricity comes from electrons, does morality come from morons?
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak
Pol
Poruke 11
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.8
Evo neshto i od mene! Smiley

Fajlovi prikačeni uz poruku (kliknite na slike za punu veličinu)

Stojdza.jpg
(235.11 KB, 1010x755)
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 36621
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.8
mob
Sony xperia
Lepo, samo ne zameri ali jedno mi bas ne lezi u oku. Ona slova u refleksiji. Odudaraju mi nekako, kao da su 2D, isuvise su jednolicna sa teksturom. Nema malo "brljotina" koja bi naglasila da je rec o refleksiji.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 1763
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.10
hocu da izmodelujem teren, ali imam nekih problema. dakle imam na slici teren sa geodetskim kotama koje hocu da postavim u prostor i od njih izmodelujem teren. pokusao sam sa nurbsovom ravni, ali izgleda da ne mogu da postavim nezavisnu tacku na ravan (koju bih posle izdigao), vec samo celu liniju. jel moze neko da mi pomogne?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 23 24 26 27
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 21. Jul 2025, 08:17:19
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.138 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.