Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 16. Avg 2025, 08:32:32
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.

Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 2 4 5 ... 8
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: 12 banjaluckih beba  (Pročitano 29998 puta)
Hronicar svakodnevice

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 545
OS
Windows XP
Browser
Mozilla
mob
Alcatel dobar neki ;)
i vi vjerujete u to aman zaman
To je veci poker vi obicni mali smrtnici

djeca su u pitanju,nemas nikakvog prava to govorit !
pa cak i ja "bradati muhadzedin" imam srca reci rip
IP sačuvana
social share
Seka Aleksic fan club !
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

vidi već sam godinu dana na bureku :)

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 2935
Zastava Banjaluka
OS
Linux
Browser
Mozilla (Ubuntu-feisty)
i vi vjerujete u to aman zaman
To je veci poker vi obicni mali smrtnici

cuvaj se strasnog suda i alaha tvog sa tom izjavama

bebe su to
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Krajnje beznadezan

Пустињу краси то што се у њој скрива бунар!!!

Zodijak
Pol Žena
Poruke 12617
OS
Nepoznat
Browser
Opera 8.01
mob
Nokia 
Da ima boga bar tad bi sprecio ljudsku ludost i spasio te bebe. Velika je to tuga, nesreca za roditelje, greh i sramota za sve koji su to dopustili. Kad cujem za ovakve dogadjaje radije bih bila crv, jer je u poredjenju sa njim, covek taj koji je bedan!
IP sačuvana
social share

Ко не  жели да чује плач сиромашних, плакаће и сам, али га нико неће чути.

Ви  сте сви плодови истог стабла. Не поносите се љубављу према својој земљи, радије се поносите  љубављу за цели људски род.

Мудар  човек ништа не сакупља: што више направи  за друге то више има.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 2992
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.4
mob
Samsung Galaxy S9+
Ja sam rekao da ce neka budala da se pojavi i da s.....  Smile Smile Neki ljudi nemaju ni malo obraza ni morala pa jednostavno moraju da jedu g....  Smile

Citat
cuvaj se strasnog suda i alaha tvog sa tom izjavama

bebe su to

Takvi kao on nisu muslimani.Pravi musliman se zgrazava da cuje takve svinjarije....  Smile
IP sačuvana
social share
nema  vise s tobom price prebicu te lice imam iza sebe vojsku Srbija mi klice na mobilnom telefonu obrisi njen broj ako zelim da postedim bedni zivot tvoj.ej riki martine brate shvati me dobices batine

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Forza Juve , vinci per noi !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4220
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
SonyEricsson W810i
Kako mozete da se svadjate na ovoj temi ...
Strasno , strasno , strasno ...
Najveci je grijeh ubiti dijete . Kako mogu ? Monstrumi !
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Tihi protest!

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 5132
Zastava Majevica
OS
Windows 2000
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.2
mob
Ericsson T28

СЛAЂAНA Кобас из Приjедора рођена jе 18. jуна 1992. године, као jедна од звjездица коjа jе тог љета засjала изнад бањолучког породилишта. Десет њених малих другара већ jе било умрло.

Први jу jе видио њен отац Стоjан, коме jе дежурна сестра показала малену дjевоjчицу у инкубатору тешку килограм и 950 грама. Већ тада му jе рекла да jе не уписуjе у матичну књигу рођених, jер наде да ће дjеца коjа су тад дошла на свиjет преживjети, бивало jе све мање.

- Било jе стравично гледати њу, онако сићушну, поред толико празних инкубатора. Стрепио сам сваки час и молио Бога да авион, коjи jе на Батаjничком аеродрому у Београду чекао натоварен кисеоником, коначно полети - сjећа се Стоjан Кобас.

Aли, Слађино срце се ни тада, као ни много пута послиjе, ниjе предавало. Преживjела jе и поживjела 13 година. Довољно тек да у свиjету остави трага као велики борац и велики мученик.

Као такву ће jе многи памтити, jер Слађина бол и невоља, постали су симбол дjечиjег страдања.

- Из болнице су ме 7. jула обавиjестили да jоj дам име, jер се изборила за живот. Слађа jе из болнице отпуштена са оштећењем плућа, мозга и тешким оштећењем вида. Њена борба jе започела истог трена. До десете године, Слађа jе имала пет операциjа очиjу у Калуги, у Русиjи. Почетком 2002. године Слађана jе први пут jасно видjела свиjет у коjем одраста - прича њен отац Стоjан.

Додаjе да се уз Слађу борио сав наш народ, jер новац за све њене операциjе прикупљан jе у хуманитарним акциjама и захваљуjући добрим људима.

Слађин велик бол, коjи никад ниjе залиjечен, био jе таj што jу jе као малену дjевоjчицу напустила маjка, коjа до њене смрти ниjе дошла да jе обиђе, упита како jе, подиjели с њом бар тренутак њежности. Стоjан jоj jе био и отац и маjка. И то добар и пожртвован отац, коjи jе њоj посветио циjелог себе и све друго у животу ставио у други план.

У октобру 2004. године на Дjечиjоj клиници у Тиршовоj, у Београду, љекари су открили да ова дjевоjчица болуjе од рака костиjу, чиjе лиjечење jе Слађа започела у болници Гензвил, на Флориди. Злоћудни рак костиjу метастазирао jе на плућа. Стручњаци са Националног института за здравље у Вашингтону, гдjе jе млада Приjедорчанка била на лиjечењу, давали су све од себе да jоj спасу живот. Aли, за ту болест нису имали лиjека.

Броjне хемотерапиjе, експериментална лиjечења... ништа ниjе помогло. Слађана Кобас умрла jе 9. фебруара 2006. године у своjоj кући, у Приjедору, у загрљаjу свог оца Стоjана.

За све године бола, коjи jе понекад био изузетно тежак, многима и неиздржив, Слађа никад ниjе заплакала и пожалила се своjим наjближим. Увиjек jе вjеровала да ће бити jача од сваког зла.

Споменик своjим малим другарима редовно jе обилазила, носила им цвиjеће, палила свиjеће, жалила што нису преживjели с њом. Свако писмо коjе jе написала и цртеж коjи jе нацртала, Слађа jе украшавала звjездицама.

Све вриjеме лиjечења у Aмерици, уз Слађу jе био и њен стриц, Милош Кобас, коjи прича да jе своjе посљедње дане ова дjевоjчица провела у страшним боловима и мукама.

- Наjгоре од свега jе то што jе Слађа преживjела кад ниjе имала кисеоника. A сада, када jе имала кисеоника, више ниjе имала плућа... Ниjе имала чиме да дише - рекао jе Милош, послиjе Слађине смрти.

На годишњицу њене смрти обjављена jе књига "Дневник Слађене Кобас", аутора Виолете Божовић из Београда. Ова књига ниjе само зборник Слађиних мисли, жеља, диjелова њеног дневника, сjећања, него и свjедочење о страдању све дjеце на бањолучком породилишту од краjа маjа до краjа jуна 1992. године.

"Гдjе jе то jутро коjе ће ми рећи да сам побиjедила ово зло коjе ме немоћну растаче, убиjа и односи? Носимо ли око врата своjу судбину, своj крст и да ли су на њему исписани догађаjи по сценариjу, унаприjед датом од оног ко jе креатор времена, прошлости и будућности? Кад толико волим да живим, зашто морам умриjети?", упитала се Слађа у књизи Виолете Божовић.

- Увиjек jе она мене тjешила, говорила да се не бринем. Требало ми jе годину дана да прочитам сва писма коjа jе оставила за собом. У jедном, написаном приjе двиjе године, спомиње како осjећа да ће се придружити звjездицама. Тада сам схватио колико jе она била храбра и у исто вриjеме свjесна да jе осуђена на смрт - навео jе њен отац Стоjан.

За свако од умрле дjеце, испричао jе Стоjан, она jе поживjела по годину дана.

- Ових 13 година с њом наjљепши су ми поклон у животу, jер она jе била диjете какво се само jедном рађа. Кад jе умрла, циjели Приjедор jе плакао. Сви коjи су jе срели, памтиће jе као веселу дjевоjчицу, коjа се никад не предаjе и коjа увиjек настоjи да усрећи све људе око себе - рекао jе Стоjан Кобас.

И данас се пита зашто jе све морало да буде тако како jе било и хоће ли ико икад одговарати за злочине над дjецом рођеном тог љета у бањолучком породилишту.

Сњежана МИЛAНКОВИЋ

(у петак: Jедина преживjела звjездица Марко Медаковић)

ПJЕСМA

Jа Слађана Кобас/Заклињем се сунчевом зраку/Првоj капи росе и речном таласу/Да ћу говорити истину и само истину/О томе/Како jе краj светла живети у мраку/И како кад небом звезде ћутећ зборе jедну таjну/Заблесну па падну/У неповрат падну.

Jа Слађана Кобас/Коjа нема маjку/Замољавам изворе да jоj ход украду/Да jе негде кад jоj очи сретну/Испишу на длану/Сузу моjу тугом боловану/Песму моjу сунцем даровану/Сваком њеном/Пробуђеном дану...

(Пjесма из књиге Виолете Божовић "Дневник Слађане Кобас")
Glas Srpske
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Krajnje beznadezan

Пустињу краси то што се у њој скрива бунар!!!

Zodijak
Pol Žena
Poruke 12617
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Nokia 
Ово је...срце да ти пукне. Smile
IP sačuvana
social share

Ко не  жели да чује плач сиромашних, плакаће и сам, али га нико неће чути.

Ви  сте сви плодови истог стабла. Не поносите се љубављу према својој земљи, радије се поносите  љубављу за цели људски род.

Мудар  човек ништа не сакупља: што више направи  за друге то више има.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1032
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
mob
Nokia 
pa citajte text sta sam napisao i sta zelim reci
Manipulacija bebama za ostvarenje nekih ciljeva
Zapitali se neko da taj kiseonik se moze mjesanjem co2 i karbondioksda dobiti i uz pomoc plina za varenje
Nemojte mi sad reci da to nije bilo izvodljivo pronaci tako nesto
Nego pustiti bebe da umru da bi se napravio bum medijska paznja
Nek je laka zemlja i mir nevinim malim zrtvama
Ovog uzasnog rata
IP sačuvana
social share
"Uspjeh nije slučajan"
"Uspjeh je stanje uma.
Ako želite uspjeti, sami sebe
počnite smatrati uspješnim"
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Tihi protest!

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 5132
Zastava Majevica
OS
Windows 2000
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.2
mob
Ericsson T28
To je svojestveno Bošnjacima, a Srbi nikad nisu manipulisali žrtvama niti su smjeli, niti su kukali, to govori i primjer Slađane Kobas! A što se tiče te metode što si je pomenuo bilo je i toga , ali i to je nestalo , jer je Banjaluka bila pod opsadom, dok nije izvršena spasonosna akcija Koridor, poslije toga sve je dolazilo iz Srbije vamo! To Srbin nikad ne smije zaboraviti!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1032
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
mob
Nokia 
ma daj ne pisi gluposti zadrti cetnik
prije svega nisi bio u Banja Luci da znas sta se pricalo tada
a ako cemo tako od tih 12 je 5 muslimanki i 2 hrvatske bebe kada me vuces za jezik da odvajam

Због нечије несвјести умрле су бебе:Pitam se samo cije
1. ЂУКИЋ ДУШАНКЕ мушко, рођ. 22.51992, умро 22. 5.1992
2. КНЕЖЕВИЋ ЖИВКЕ мушко, рођ. 22.51992, умро322. 5.1992
3. ДЕДИЋ ФАТИМЕ мушко, рођ. 23.51992, умро 27. 5.1992
4. ТУБИЋ ЖЕЉКЕ мушко, рођ. 28.51992, умро 28. 5.1992
5. МУРИЦА-ДЕЛИЋ ЗИЛХЕ женско, рођ. 1.6.1992, умро 1. 6.1992
6. МЕДИЋ САФЕТЕ женско, рођ. 26.5.1992, умро 2. 6.1992
7. ПУШКА НАЂА женско, рођ. 29.5.1992, умро 1. 6.1992
8. МАРИЋ ДРАГОСЛАВЕ женско, рођ. 3.6.1992, умро 5. 6.1992
9. САНДИЋ МИЛЕНЕ женско, рођ. 15.6.1992, умро 16. 6.1992
10. КОМЉЕНОВИЋ ДРАГИЦЕ женско, рођ. 1.6.1992, умро 19. 6.1992
11. ЂУРАН МАЈДЕ мушко, рођ. 17.6.1992, умро 17. 6.1992
12. РАУШ ГРОЗДЕ ВЛАДИМИР, рођ. 28.5.1992, умро 19. 6.1992

« Poslednja izmena: 09. Jul 2007, 12:04:08 od Lafcina »
IP sačuvana
social share
"Uspjeh nije slučajan"
"Uspjeh je stanje uma.
Ako želite uspjeti, sami sebe
počnite smatrati uspješnim"
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 2 4 5 ... 8
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 16. Avg 2025, 08:32:32
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.069 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.