Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 21. Sep 2025, 23:45:58
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 25 26 28 29 ... 31
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Zukorlić: Autonomija Sandžaka izvesna  (Pročitano 43476 puta)
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 2823
OS
Windows 7
Browser
Internet Explorer 8.0
Orfanelin,
vidim da si jedan od rijetkih normalnih sugovornika.Sa nekim se stvarima ne slažem ali nije ni očekivati.
Uopće nije bitno tko je i što bija prije stotine i više godina.Svi su narodi mješavin raznih komponenti i glupo je o tome i raspravljati.Posebno ovdje na našim prostorima di se mišalo desetke naroda,osvajača i vjera.
Samo je važno ono što se danas čovjek osjeća.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

You'll never see me fall from grace

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 48490
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
рече човек који напомиње да је из ''чисто најчистијег хрватскога краја'' ... еее професоре да те нема требало би те измислити  Smile
IP sačuvana
social share

It's all a fucking joke anyway

Tim: You never say please. You never say thank you.
Frank: Please don't be an idiot. Thank you.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

No squealing remember "that it's all in your head"

Zodijak
Pol
Poruke 5365
Zastava
OS
Nepoznat
Browser
Mozilla Firefox 4.0.1
Orfanelin,
vidim da si jedan od rijetkih normalnih sugovornika.Sa nekim se stvarima ne slažem ali nije ni očekivati.
Uopće nije bitno tko je i što bija prije stotine i više godina.Svi su narodi mješavin raznih komponenti i glupo je o tome i raspravljati.Posebno ovdje na našim prostorima di se mišalo desetke naroda,osvajača i vjera.

Smile

Ovim si dokazao da si srpskog porekla, bravo profesore.  Smile
« Poslednja izmena: 18. Maj 2011, 20:10:38 od thug_life »
IP sačuvana
social share
I reach my peak, I can't speak,
call my nigga Chic, tell him that my will is weak.
I'm sick of niggas lyin', I'm sick of bitches hawkin'
matter of fact, I'm sick of talkin'.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supervizor foruma
Legenda foruma

Violence solves everything

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 33826
Zastava Srbija
OS
Nepoznat
Browser
Mozilla Firefox 4.0.1
mob
LG Nexus 5
Orfanelin,

Sve si dobro reka, sem onog prvog. On je vise ludji nego kljuc od ludnice. Ali to ne menja cinjenicu da mi je zao dice koje ti ucis povijesti. Presaltaj se na It i svemrezje.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Why do me ?

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 55904
Zastava novi sad
OS
Nepoznat
Browser
Chrome 11.0.696.68
mob
Nokia 
Profesor je Srbin - 1\1
IP sačuvana
social share

Wake Up - 2012 - The Revolution Has Begun
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Samo sport spaja ljude a politika ih razdvaja

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 10646
Zastava Srbija, svemir
OS
Nepoznat
Browser
Chrome 11.0.696.68
mob
Nokia 2610
tisuću puta sam pročita na forumu otrcanu izreku "prodali veru za večeru".Da malo razjasnimo.
Svi tvrdite da su današnji Bošnjaci bili prije poislamljenja Srbi.Ako je tako onda ste vi ti koji ste promjenili vjeru za večeru.
Poisljamljeni Srbi i Krvoji .
Jer Krvoji jesu ziveli na tim prostorima ALI bez drzave-bili su sluge i podanici drugih.
Osim toga Srbima je Krajina POKLONJENA kao i Slavonija-u arhivama vasih predjasnjih gospodara stoje  dokumenta o tome.
To vas boli-sto je Srbima poklanjano i  gde god da su bili, a vas su proterali sa severa carstva u ove krajeve da bi vas lakse kontrolisali ALI svuda su vas smatrali krvolocnim ubicama.

IP sačuvana
social share
"Ne vredi se nama boriti,mi isterasmo Turke, a nase nam age i begovi zasedose za vrat .Pobedismo i Nemce i Bugare, a nase nam ulizice slobodu opogane. Nista nam ne vredi kada mi sami dusmane radjamo-ne treba nam neprijatelj sa strane, lakeji ce upropastiti i opoganiti sve . "  Danko Popovic -Knjiga o Milutinu
Pogledaj profil GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol
Poruke 455
OS
Nepoznat
Browser
Chrome 11.0.696.60
SUŽIVOT VEHABIJA I SRBA - PRIČA O DVIJE DJEVOJČICE: Nas dvije smo kao sestre, jedna drugu volimo. Razdvajamo se jedino kada su časovi vjeronauke
Srijeda | 18.05.2011.

U bosanskohercegovačku Bočinju, selo desetak kilometara od Maglaja, koje je do 1992. bilo naseljeno građanima srpske nacionalnosti, su se krajem rata naselile vehabije.

Neki od njih su bili iz islamskih zemalja, a najveći broj bosanskohercegovačkih Bošnjaka koji su učenje tradicionalnog islama sa ovog područja zamijenili vehabijskim, kojeg mnogi dovode u vezu sa ekstremnim islamskim pokretom. Od sela od pedesetak, danas živi trideset vehabijskih porodica. Istovremeno, u Bočinju su se vratili i neki od prijeratnih Srba. Jedni sa drugima se ne druže, iako su njihova djeca u školi najbolji prijatelji.

Arijana i Tesnima svaki dan zajedno, ruku pod ruku, dolaze i odlaze iz škole u Bočinji, selu desetak kilometara udaljenom od Maglaja. Iako nisu vršnjakinje, već nekoliko godina su najbolje drugarice. Arijanini roditelji su povratnici u selo, a Tesnimini tu žive petnaestak godina. Priča od dvije djevojčice ne bi bila neobična da jedna od njih nije kćerka vehabije, a druga srpske nacionalnosti. Njima dvjema to nimalo ne smeta.

„Ja i Arijana smo mnogo udaljene od kuće, pa se ne možemo tako vidjeti. Ali najviše se vidimo u školi, uvijek smo zajedno na odmoru. I  kada idemo na ekskurziju uvijek smo zajedno nas dvije“, priča Tesnima.

A kako žive ovdje djeca? Imate li internet, kompjutere, mobitele?

Arijana: Ja nemam ni kompjuter ni mobitel. Tesnima mislim ima kompjuter.

Tesnima: Imam ja i mobitel i kompjuter, a i internet.

Dvije djevojčice sjede zajedno u klupi, druže se na velikim odmorima, a razdvajaju se jedino kada su časovi vjeronauke. Desetogodišnja Tesnima, kao i većina djevojčica u Bočinji, nosi maramu, a tijelo joj je pokriveno:

„Mi nismo iste vjere, ali mi to ni ne gledamo. Mi smo kao sestre, nas dvije. Jedna drugu volimo.“

A kako znate da niste iste vjere?

Tesnima: Ja nosim maramu,  a ona ne nosi.

Arijana: Ali njenu maramu trebamo poštovati i poštujemo je.

U školi se svakodnevno druže i Abdulah i Stojan:

„Vježbamo nekad. Igramo se, šalimo se, pričamo. Pomažemo jedni drugima zadaću uraditi.“

Ramiz Bibić posljednji je direktor osmogodišnje škole u Bočinji. U selo je došao 1978. kao nastavnik matematike i fizike.

„Te godine kada sam došao kao nastavnik matematike i fizike škola je brojala oko 260 učenika, imala je zaposlenih oko 30-ak. Međutim, dolaskom ovoga rata, da uporedimo u odnosu na ono vrijeme, u ovoj školi je danas oko 30-ak učenika", kaže on.

"Niko nek me ne dira, neću ni ja nikog"

Hasan, jedan od Bošnjaka koji su se doslelili, kaže kako je njegovo rodno selo udaljeno dvadesetak kilometara od Bočinje. I u mjestu gdje je rođen, ali i Bočinji, bavi se stočarstvom. Iako se  njegova djeca druže sa djecom povratnika, on, kao i većina vehabija, sa Srbima skoro pa ne komunicira.

„Mene niko nek ne dira, neću ni ja nikog. Nemam potrebe. Što ću?“

Je li vašu zajednicu neko finansira?

Hasan: Ko će finansirati? Neko misli da ja imam pare, da dobivam za bradu pare, dobiva mi žena što je podmotana. Ja kad bih dobivao to, ne bih ništa radio, ja bih samo sjedio.

Nedaleko od Hasanove je kuća Milenka Pedić, koja se u Bočinju vratila prije deset godina. Njen, ali i povratak drugih Srba u to selu bio je popraćen nizom incidenata, zbog čega su u Bočinji nekoliko mjeseci bile angažovane i međunarodne vojne snage, tadašnji SFOR.

Danas incidenata nema, ali ni međusobnih kontakata prijeratnih i poratnih stanovnika. Iako bivše komšije može prebrojati na prste, Milenka kaže da se nije pokajala što se vratila.

„Ovo je moje, nisam naslijedila ni od koga - i to je što mene veže. To je moje i kažem da mi je najljepše u mojoj kući i na mome. Ja imam kući i ne bi mi palo na pamet da idem negdje dalje da pravim kuću. Jedino ako bih kad uspjela zbog njih (djece) da kupim stan negdje, a što se tiče mene i supruga, mi planiramo ostati ovdje dok smo živi“, rekla je ona.

Većina prijeratnih stanovnika nije se vratila u Bočinju. Najviše ih živi u Doboju i njegovoj okolini. U rodno selo dolaze povremeno kako bi obrađivali zemlju, kaže Zdravka Zukić.

„Obrađujemo zemlju. Muž isto radi šta stigne, šta može da uradi, u šumi i tako. Imali smo privatno ovdje trgovinu, lijepo bio posao, fino išlo. Bilo dosta djece, lijep posao. Gdje god je bilo puno djece, bilo je i života. A sad nema ni djece i slab je život“ , kaže Zukić.

Predstavnici opštine ne posjećuju Bočinju, niti znaju kako i od čega mještani sela žive. U selo, bogato obradivim površinama uz rijeku Bosnu, vlasti ne dolaze ni kada je predizborna kampanja. Već godinama prećutno pristaju na to da u selu riječ suživot ne postoji, već tek nužni život jednih pored drugih.

RSE/DEPO PORTAL/a.k.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Samo sport spaja ljude a politika ih razdvaja

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 10646
Zastava Srbija, svemir
OS
Nepoznat
Browser
Chrome 11.0.696.68
mob
Nokia 2610
NORMALNI i neostrasceni ljudi NIKADA ne gledaju veroispovest, boju koze ,...kod coveka vec KAKAV je covek.
Lepa je ova prica i poucna i da  bude vise ovakvih prica  ALI ih kvari Zukorlic svojom ostrascenoscu.
IP sačuvana
social share
"Ne vredi se nama boriti,mi isterasmo Turke, a nase nam age i begovi zasedose za vrat .Pobedismo i Nemce i Bugare, a nase nam ulizice slobodu opogane. Nista nam ne vredi kada mi sami dusmane radjamo-ne treba nam neprijatelj sa strane, lakeji ce upropastiti i opoganiti sve . "  Danko Popovic -Knjiga o Milutinu
Pogledaj profil GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2834
OS
Nepoznat
Browser
Chrome 11.0.696.68
mob
Nokia 
Naravno da se deca druze i igraju i tako ce i biti dok im popovi i muftije ne isperu mozak.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 8848
Zastava Србија - Београд
OS
Nepoznat
Browser
Chrome 11.0.696.65
Citat
Svi su narodi mješavin raznih komponenti i glupo je o tome i raspravljati.Posebno ovdje na našim prostorima di se mišalo desetke naroda,osvajača i vjera.

Pa ako se ja osecam dzedajem znaci li to da imam lightsaber i da koristim moc?  Smile
E moj profesore sta ti bi da se ovako definises...

Neko se oseca nekako jer mu neko nesto prica... U vecini hrvatskih i u 100 % bosnjackih prica su sve notorne gluposti i izmisljotine...

Mi se samo trudimo da Vam kazemo da nije sve bas tako... A sta cete vi sa tim informacijama to je samo na vama... U svakom slucaju zelim vam sve najbolje...  Smile

Ali to ne znaci da su Srbi bezgresni i da nisu menjali veru i ideologije...

IP sačuvana
social share
Srbe treba staviti van zakona. Tu je sudac i overšitelj svaki onaj koji je i bjesnom paščetu. - Ante Starčević
U slučaju sukoba sa Srbijom nakon aneksije Bosne i Hercegovine Srbe treba masakrirati i proterati iz Hrvatske. - Josip Frank
Srbi u Hrvatskoj su Cigani, Vlasi i bog zna što, koji su s turskog koca utekli nama. Srbi su dakle Vlaški nakot zrio za sikiru. - Stjepan Radić

Tuđmanov cilj je bio rat po svaku cenu. Po tom njegovom konceptu trebalo je da Srbi nestanu iz Hrvatske - Josip Boljkovac, bivši ministar policije Hrvatske
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 25 26 28 29 ... 31
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 21. Sep 2025, 23:45:58
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.056 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.