Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 20 21 23
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Zorana će od srušenog hrasta uzeti kalem za novi  (Pročitano 15194 puta)
Krajnje beznadezan

disident Burek-foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 10067
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Chrome 46.0.2464.0
mob
Motorola 
Vlast i hrast

autor : Voja Žanetić , izvor : http://www.novosti.rs/dodatni_sadrzaj/clanci.119.html:559313-GDE-SMO-ONO-STALI-Vlast-i-Hrast

Priča ide ovako...

Krene jednog dana Vlast nekim svojim poslom i naiđe na stari Hrast. Stane Vlast ispred Hrasta, ne pokazujući ni najmanju želju da ga zaobiđe.

"Šta je matori, šta si se udrvenio tako?" - reče Vlast. "Sklanjaj mi se s puta, vidiš da mi stojiš na koridoru?"

"Ne mogu, i pored najbolje volje", odgovori Hrast trpeljivo. "Ja sam drvo, stojim ovde na ovom istom mestu već šeststo godina. Misliš da se ne bi' i sam pomerio da nemam ovo prokleto korenje."

Vlast je i dalje stajala ispred drveta i nervozno tupkala nogom. "Vidi, deda, ja ne znam koga si do sada folirao sa tim budalaštinama, ali mene nećeš. Pogotovo s tim korenjem, a ako imamo u vidu šta sve imam nameru da iskorenim. Nego, ajde, miči se, žuri mi se. Budućnost čeka."

"Ja razumem tvoju žurbu, ali zaista nisam u stanju da ispunim tvoja očekivanja. Jednostavno ne mogu da se pomerim, pa bilo ko da mi to traži", uzvrati Hrast, pokušavajući da svojim hladom ohladi sagovornika.

"Čekaj, je l' ti to sad reče da sam ja bilo ko? Znaš li, bre, ti ko sam ja i šta ja tebi mogu da uradim? 'Oćeš sad da te isečem ovde, na licu mesta, na parket da te napravim?" - crvenela se Vlast u licu i odsečno pokazivala prema širokom stablu.

Mirno i sa ponosom, Hrast je pokušao da odgovori na pretnje. "Ne verujem da bi tako nešto bilo moguće. Narod me ne bi dao, ja sam sa njima šest vekova."

"Mojne...?" - prezrivo će Vlast. "Pa 'oćeš sad da organizujem jedno istraživanje, pa da vidiš koga narod više podržava - novu vlast ili staro drvo? Bilo koju vlast i bilo koje drvo? Ovu vlast ili ovo drvo?"

"Braniće me, sigurno" - Hrast je bio uporan.

Vlast sa nevericom pogleda Hrast. "Na ovoj vrućini? Pa šta ti misliš da si, sveti grm? Da napuste rijaliti na televizorima i ladno pivo ispred samoposluge, zbog tebe?! Da se spore sa državom i da budu drveni advokati nekom drvetu, daj, nemoj me.... Pa nisu se bunili za plate i penzije, sad će da se bune zbog pišljivog hrasta. I ko će da se za tebe bori, na kraju krajeva? Sve sposobno pobeglo u Švedsku i Nemačku, nema ko u slučaju rata da se bije, a kamoli u slučaju nameštaja u rinfuzi. Najbolje što možeš da očekuješ da neko sklepa neku legendu o tebi i eventualno te poveže s vampirima."

"Dobro, nek me ne zaštiti narod. Zaštitiće me javnost", naivno je razmišljao Hrast.

"Duhovit si ćale, nema šta. Koja javnost? Moji urednici, moji novinari ili moji botovi? Možda vlasnici nezavisnih medija? Nevladine organizacije, opozicija, sindikati, prethodna Vlast, međunarodna javnost, biznismeni, ko?"
- Vlast se naslonila na Hrast, da ne padne na zemlju od smeha. "Pa da l' ti stvarno misliš da će bilo kakva vest o tebi trajati više od dvadeset četiri sata? Jedno hapšenje, par starleta, neki fudbalski skandal ili sočna tviter-prepirka - i naslovi o tvojoj smrti biće mrtviji od tebe. Cipras i Šojble nisu potrajali u medijima, sa onolikim milijardama grčkog duga. Bakira zelenog na jedvite jade vukljamo kroz novine danima, sad će još i o zelenom lišću neko nešto da čita ili gleda. Nego, ajde dosta smo se zabavljali. Briši, pa da krenem dalje."

Hrast je bacio pogled na Vlast, pomirivši se sa nedostatkom argumenata, kao i viškom loše sudbine, predskazane tokom davnašnjeg šljampavog rada koridorskih geometara. "Nažalost, ako je tako, moraćeš da me zaobiđeš ili da me posečeš. Nemamo treće rešenje, ni ti ni ja."

"Dobro. Kako god ti hoćeš" - odlučno će Vlast, potom zgrabi motornu testeru u ruke, pa uze da seče Hrast. Posle cele noći testerisanja, u svitanje, padajući na zemlju, Hrast izgovori svoje poslednje reči:

"Bog će ti za ovo suditi."

"Deda, ti izgleda ništa ne razumeš. Ovde sam jedini bog i jedini sudija ja."

I kad poseče veliko drvo, sede Vlast na panj da se odmori, pre no što će nastaviti dalje, nekim svojim putem i nekim svojim poslom. A ne može se reći da odmor nije zaslužen.

Jer velika je čast oboriti toliki Hrast.
« Poslednja izmena: 26. Jul 2015, 17:56:04 od Torivoje »
IP sačuvana
social share
Od Vučića pedera do Ane lezbejke : Srpska Napredna, stranka kontinuiteta
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Blejac u kraju!

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 26936
Zastava Vozdovac
OS
Windows 7
Browser
Chrome 44.0.2403.107
mob
Samsung SGH-E590
Ama covece sto nisu/niste spominjali to drvo pre nego sto su izgradili mostove i probusili tunele?!
Jos odavno je bilo gotovo i nije vise bilo sanse da se to drvo spase. I tacka. Prica je gotova odavno. Kad je moglo da se promeni nesto onda su svi cutali.

I kakvo resenje je moglo da se uradi? Da se daju milioni da bi se to drvo premestilo? Smile Da jbt u Srbiji je najprece dati milione za neko drvo. Nemoj bas da budes glup ko franjo molim te...

A inace najveci krivci su upravo ti seljaci koji su godinama znali da ce put da prodje kroz njihovo "sveto" drvo, a nisu nista rekli dok se nisu pojavili bageri.
IP sačuvana
social share

Realnost je iluzija koja nastaje usled nedostatka alkohola.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

ja ko ja....

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32096
Zastava pandorina kutija
OS
Windows XP
Browser
Opera 12.11
a gdje ce ga zokica nakalemiti  Smile da ga netje ne dao bog -  na nogice ili dojke prikalemiti  Smile
IP sačuvana
social share
odmorit ces oci od moga pogleda na svijet...od svih stvari s kojim zivis ..koje  ne vidis ...a vidis ih sve....
cmokaaaaaaaaaaaa    Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Нема предаје повлачења ко хоће да га памте

Zodijak Sagittarius
Pol
Poruke 24714
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 39.0
Ama covece sto nisu/niste spominjali to drvo pre nego sto su izgradili mostove i probusili tunele?!
Jos odavno je bilo gotovo i nije vise bilo sanse da se to drvo spase. I tacka. Prica je gotova odavno. Kad je moglo da se promeni nesto onda su svi cutali.

I kakvo resenje je moglo da se uradi? Da se daju milioni da bi se to drvo premestilo? Smile Da jbt u Srbiji je najprece dati milione za neko drvo. Nemoj bas da budes glup ko franjo molim te...

A inace najveci krivci su upravo ti seljaci koji su godinama znali da ce put da prodje kroz njihovo "sveto" drvo, a nisu nista rekli dok se nisu pojavili bageri.

Нису ништа рекли јер су веровали да је људима бар мало нешто свето. Да су наишли на манастир, срушили би и њега, као што су и до сад рушили разна налазишта.
Ја искрено до отварања ове теме нисам ни знао да се ово спрема, јер сам се једно време дистанцирао од било каквих вести, а поготово од вести које имају везе са влашћу.

Наравно да је постојала могућност да се дрво спасе. Али јебига, наше инжењере и пројектанте је мрзело да прошетају и виде шта чине Smile од таквих грешака се једноставно не може побећи и да смо нека нормална држава пројектанти би одавно били драстично кажњени за пропусте.

Очигледно неки људи не знају кад је био 12. и 13. век. Туга шта су нам модернизација и Запад урадили... а тек су почели.
« Poslednja izmena: 26. Jul 2015, 18:09:05 od Raća_5 »
IP sačuvana
social share

I have something more important than courage.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

ja ko ja....

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32096
Zastava pandorina kutija
OS
Windows XP
Browser
Opera 12.11
Citat
Ја искрено до отварања ове теме нисам ни знао да се ово спрема, јер сам се једно време дистанцирао од било каквих вести, а поготово од вести које имају везе са влашћу.

to ti je najbolje....

nasi politicki "patrioti" ...uopste nasi...uglavnom ne znaju ni da nabroje sve rijeke u svojoj drzavi.... Smile
a kamoli da znaju gdje je  jedan visevjekovni hrast...pruzio svoje zile...

uzimaju to za zdravo-gotovo...kao da je to svakodnevica..i da na svakom mjestu..gdje god pljunes... ima po jedno  drvo staro seststotina godina... Smile

ovakve stvari je dovoljno propustiti kroz misli... pa da ti danima bude lose...ko razumije -shvatice...

jednostavno u sebi covjek osjeca nelagodnost...

i ne moze niko da mi kaze...da se nije moglo nesto uraditi....da se ovo drvo spasi.-..
moglo je ...ali nije bilo volje... Smile

jbg..vise srece drugi put....
IP sačuvana
social share
odmorit ces oci od moga pogleda na svijet...od svih stvari s kojim zivis ..koje  ne vidis ...a vidis ih sve....
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

disident Burek-foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 10067
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Chrome 46.0.2464.0
mob
Motorola 

Ne bulazni,već postaje ozbiljno otužno.Nit´seljaci pre odlaska na njivu imaju običaj (bilo gde u svetu) da prelistavaju urbanističke planove,nit´vole da se motaju blizu jazbina (zgrada) u kojima borave predstavnici (bilo koje) vlasti i povrh svega rezonuju kao i većina državljana Srbije - valjda su oni na vrhu sposobniji i pametniji od nas,čim su postavljeni da budu vlas´.
  Ono što ti i tebi slični vidite kao logično (i jedino moguće) razrešenje problema,ovakvi kao ja vide kao znak apsolutne slabosti ( i obesti ) jednog nekompetentnog i totalno odnarođenoga kvislinškog režima.Nisam verovao da će neko biti gori čak i od post-Đinđićevske bande,ali eto,čovek se uči dok je živ...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 9210
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 39.0
mob
SonyEricsson k 850i
Jezero sto se pravi pored Valjeva ce potopiti manastir star 5 vekova.. Sve je zavrseno samo se ceka punjenje jezera i dok se ne potopi manastir niko nista nece ni pisati.. Boli ljude uvo..

IP sačuvana
social share
Edit by kokota: Maksimalna dozvoljena velicina slika u potpisu je visina: 60pix, sirina: 468pix i velicina 20KB

Zahtevam da mi se vrati potpis,pa pogledajte druge. Imaju duplo veci potpis! ! !!
Edit by kokota: Regulisana velika slova u potpisu.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

disident Burek-foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 10067
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Chrome 46.0.2464.0
mob
Motorola 
Jezero sto se pravi pored Valjeva ce potopiti manastir star 5 vekova.. Sve je zavrseno samo se ceka punjenje jezera i dok se ne potopi manastir niko nista nece ni pisati.. Boli ljude uvo..

Citat iz gorepostavljenoga Žanetićevog teksta :

Citat
"Duhovit si ćale, nema šta. Koja javnost? Moji urednici, moji novinari ili moji botovi? Možda vlasnici nezavisnih medija? Nevladine organizacije, opozicija, sindikati, prethodna Vlast, međunarodna javnost, biznismeni, ko?"
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

ja ko ja....

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32096
Zastava pandorina kutija
OS
Windows XP
Browser
Opera 12.11
mnogi manastiri kroz vijekove unatrag ...su premjestani....
drvo je druga prica....
mada i za takve stvari postoje strucna lica..
ali nepostoji volja...
« Poslednja izmena: 26. Jul 2015, 18:41:42 od bobaK_bl »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

ću te patošem

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 2882
OS
Windows 7
Browser
Chrome 44.0.2403.107
mob
Nokia 33-10
Zbog Đerdapa Vinčanska kultura nikad neće biti istražena, 160 lokaliteta koji kriju istinu o nastanku civilizacije na Balkanu potopljeni su kako bi mi danas imali struju da pišemo po forumu.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 20 21 23
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.05 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.