Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 10 11 13 14 ... 26
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Znate li šta znači riječ "Arijevac" ?  (Pročitano 59061 puta)
Bez prava na potpis
Poznata licnost

Zodijak Taurus
Pol
Poruke 2641
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.10
Ovdi nije tema drugi svjetski rat .

А ти си модератор?

Reloader . Tebe zaboli za Židovsku terminologiju . Mislim ono Semit - Jafetovac . Pa ako te zaboli , zašto onda koristiš riječ Semit ? To je riječ iz Biblije . Ti znaš koliko malo je tvoj ideolog cijenio tu knjigu . Otkud jednom paganinu Biblijski izraz ?

Као што написах једном - али треба неко то да прочита - реч СЕМИТ користим само кад говорим о жидовском намерном погрешном називању "анти-семита" који су у ствари чисти "анти-ционисти"

А иначе то је НАУЧНИ израз, преузет из Библије, дакле Семитски народи сигурно нису настали од једног претка али преузет је тај назив.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Krajnje beznadezan

s'brda s'dola

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 14157
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.9
mob
LG 4X HD
@reloader
citat spraktichno nema veze sa onim shto sam ja napisao

Smile  a i  mislim da nisi dobro protumachio shta je chovek hteo da kaze time...

Citat
he is a sacrifice to the weak, humiliated and depressed, who want to demonstrate on something that they still have some strength left. To condemn oneself can also be a means of restoring the feeling of strength after a defeat.
Ovaj deo se odnosi na gubitnichku stranu u ratu,tj. na Nemce,to je valjda jasno.Ako si tim citatom pokushao da objasnish zashto je Hitler smatran za glavnog krivca ok,ali to treba objasniti Nemcu! MOJ narod je iz tog rata izashao kao pobednik,nije meni Hitler krivac nego Nemachkom narodu.Sve to nema nikakve veze sa chinjenicom da ja Hitler sjebo svoj narod do koske bez obzira da li je krivica samo njegova ili kolektivna.Uostalom uopshte mi nije bila namera da filozofiram o krivici.

Poenta mog posta je sledeca...Ljudi koji gaje extremna i tvrdokorna shvatanja (kao ti) i deluju na osnovu njih(ne kao ti,jer ti si bezopasan po druge,opasan si samo po sebe) shvate koliko su se zajebali tek kada bude prekasno...misli o tome 
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5629
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
Sta znaci Arijevac?

Mislim da je ta rec nastala od reci 'Ar' kao mere za povrsinu i reci 'jebac', do duse ova druga rec je zbog vulgarnosti koju nosi u sebi postala 'jevac'. Neko je video tog 'jebaca' kako je.e na velikim povrsinama i covek se dosetio i rekao: "neka od sada bude ARIJEVAC". samo je spojio svoje misli sa zateknutim stanjem i rekao "Ar i jebac".

zbog vec spomenute vulgarnosti, u recniku se ova rec pominje kao Arijevac.....tako je to bilo!

P.S. stvarno treba da budes dovoljno lud da bi napisao ovako nesto....slazem se. Trebalo mi je dosta vremena da sebe nateram! Smile Smile  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Bez prava na potpis
Poznata licnost

Zodijak Taurus
Pol
Poruke 2641
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
citat spraktichno nema veze sa onim shto sam ja napisao

Наравно да има, осим ако ниси заборавио о чему смо уопште причали...

Ovaj deo se odnosi na gubitnichku stranu u ratu,tj. na Nemce,to je valjda jasno.Ako si tim citatom pokushao da objasnish zashto je Hitler smatran za glavnog krivca ok,ali to treba objasniti Nemcu! MOJ narod je iz tog rata izashao kao pobednik,nije meni Hitler krivac nego Nemachkom narodu.Sve to nema nikakve veze sa chinjenicom da ja Hitler sjebo svoj narod do koske bez obzira da li je krivica samo njegova ili kolektivna.Uostalom uopshte mi nije bila namera da filozofiram o krivici.

Да, о Немачком народу и причамо - ти си рекао да је он упропастио свој народ а ја кажем да је имао бинарни избор. Да је победио, славили би га као највећег човека свих времена, пошто је изгубио гурају га у најдубље блато. Дакле ту и нема неког филозофирања.

Видиш, мој народ је из тог рата изашао као губитник, очигледно нисмо исти народ...

Poenta mog posta je sledeca...Ljudi koji gaje extremna i tvrdokorna shvatanja (kao ti) i deluju na osnovu njih(ne kao ti,jer ti si bezopasan po druge,opasan si samo po sebe) shvate koliko su se zajebali tek kada bude prekasno...misli o tome

Нико не може да види да ли се зајебао док не види крајњи исход. Многи који су гајили "екстремна тврдокорна схватања" су на крају победили, а многи су и изгубили. То ништа не говори, већ представља једно сасвим обично чињенично стање једне од две могуће бинарне одлуке.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Krajnje beznadezan

s'brda s'dola

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 14157
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.9
mob
LG 4X HD
Citat
Да је победио, славили би га као највећег човека свих времена,

opet propushtash poentu..."da je pobedio.."  On nije mogao da pobedi...svaki izbor koji nachinimo je uslovljen nashim mentalnim sklopom,bash iz tog razloga ljudi kao shto je on uvek donose pogreshne odluke koliko god izbora imali,i uvek ce biti gubitnici.
Nisi valjda toliko naivan da verujesh da je bilo koja njegova odluka mogla biti drugachija,nije!Nishta nije sluchajno a ponajmanje su sluchajne odluke koje donosimo.
Zivot zahteva pragmatichnost i fleksibilnost,bez tih osobina gubish sigurno.

Krajnji ishod moze da se meri samo u okviru zivotnog veka jednog choveka,u sluchaju Hitlera krajnji ishod je vec poznat.O buducoj pobedi Hitlerove ideologije nema uopshte smisla govoriti...em shto ne znamo da ce se dogoditi em,shto je josh bitnije,on nece biti tu da to dozivi.Tako da je on gubitnik kako god okrenesh.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 337
OS
Windows 98
Browser
Mozilla
Reci mi jedan pobjednički narod koji je radio genocid prema Hebrejima na ovim istim temeljima na kojima Hitler i ti gradite svoju dijalektiku ?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Bez prava na potpis
Poznata licnost

Zodijak Taurus
Pol
Poruke 2641
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.10
opet propushtash poentu..."da je pobedio.."  On nije mogao da pobedi...

Како знаш да није могао да победи? Био је веома близу победе, тако да не знам одакле ти овакав препотентан закључак. Сад ћеш ти рећи - "ратовао је против целог света"? И Александар Велики је ратовао против целог (познатог) света па је успео.

svaki izbor koji nachinimo je uslovljen nashim mentalnim sklopom,bash iz tog razloga ljudi kao shto je on uvek donose pogreshne odluke koliko god izbora imali,i uvek ce biti gubitnici.

Не разумем твоју поенту. Славимо губитнике, а победнике величајмо? Сад ћемо сви да величамо Америку (пример) а сутра кад падне ћемо да причамо - Америка није могла да "победи"? Шта је у ствари победа а шта пораз? Свако има својих 5 минута, свако је некад победник, некад губитник, поента је што дуже остати победник (а то нема везе са трајањем живота) и оставити нешто иза себе за то време.

Nisi valjda toliko naivan da verujesh da je bilo koja njegova odluka mogla biti drugachija,nije!Nishta nije sluchajno a ponajmanje su sluchajne odluke koje donosimo.
Zivot zahteva pragmatichnost i fleksibilnost,bez tih osobina gubish sigurno.

Наравно - није могла бити другачија јер би то онда био други човек; али и даље не разумем твоју поенту. Мени је рецимо много значајније што је креирао једну сјајну идеологију, показао на примеру да функционише, остао доследан својим идејама и имао "муда" да зарати са целим светом, притом и да покаже да је веома тврд орах него што је на крају рата поражен.

Уосталом, пораза нема све док идеја живи.

Krajnji ishod moze da se meri samo u okviru zivotnog veka jednog choveka,u sluchaju Hitlera krajnji ishod je vec poznat.O buducoj pobedi Hitlerove ideologije nema uopshte smisla govoriti...em shto ne znamo da ce se dogoditi em,shto je josh bitnije,on nece biti tu da to dozivi.Tako da je on gubitnik kako god okrenesh.

Не дељи ражањ док је зец у шуми...

Не бих се сложио са тобом - неки људи живе само свој животни век а неки живе вечно.

Што се тиче победе и пораза, прочитај мој горњи део поста. Победа и пораз не постоје, време није ограничено, постоји само свачијих 5 минута... оно што једино вреди је НАСЛЕЂЕ које човек остави за живота и ИНСПИРАЦИЈА за будућа поколења. Ми смо само реченице на странама историје и ништа више.

Да је Хитлер умро 1943. рецимо, неко други преузео "кормило" и добио рат, да ли би Хитлер био победник или губитник?
У случају да је Александар Велики поживео још пар година а за то време његова империја се распарчала и пукла да ли би Александар био губитник?

Што се тиче твог потенцирања "живота" и "животног доба" да ли хоћеш да ми кажеш да је најпаметније у животном врхунцу извршити самоубиство? Да ли заиста постоји врхунац живота и да ли можемо да га препознамо?
« Poslednja izmena: 17. Jan 2007, 17:52:13 od Reloader »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 337
OS
Windows 98
Browser
Mozilla
Ne znaš da navedeš glavni grad Arijevaca , ne znaš ko im je bio vladar , ne znaš niti jednu stranicu pisanog texta koji su Arijevci ostavili . Al pazi : da su oni sami sebe zvali Arijevci ! Mislim komplet narod ! Ne da ih ti ili Hitler proglašavate da su oni ono što vama paše .

Reklo bi se da si normalna osoba . Ipak , meni je nezamislivo da normalna osoba u 21. stoljeću želi da bude nacist . Pa ko normalan želi biti nacist ??????? Zato si interesantan . Ja te gledam kao endemsku vrstu . Pokušavam te razumjeti ,al ne ide .

Imaš sve izvore informacija . Jasno ti je da su nacisti luzeri . Jasno ti je da ako je Hebrej = Semit , onda je Indoevropljanin = Jafetovac . Al , u tom slučaju su i Cigani , braća mila isto Jafetovci . Zato treba jači termin . Arijevac zvuči skroz dobro . Jasno ti je da ti bulšiti oko Atlantide i svemiraca nemaju veze s mozgom . Jasno ti je da kada bi ti , Rele , bio rođen u podnožju Kozare  1920 , na primjer , vrlo vjerojatno bi završio u nacističkom konc. logoru , usprkos tome što si plemenite , gospodske rase .

Sve ti je ovo jasno i opet si nacist !!!!!!!!!

Rele ! Alal ti vera !!!!!!!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Bez prava na potpis
Poznata licnost

Zodijak Taurus
Pol
Poruke 2641
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.10
Молио бих те да престанеш са тим ретардним понављам једног те истог. На сва ова питања ти је већ ВИШЕ ПУТА дат одговор, ја ћу ти дати још једном, следећи пут се обрати дежурном психијатру пошто очигледно имаш проблем са саслушавањем ДРУГЕ СТРАНЕ. Ако већ хоћеш да лупеташ своје квази теорије до бескраја уопште не читајући шта је други написао, отвори брате Notepad па лупај до миле воље.

Дакле, одговори:

Ne znaš da navedeš glavni grad Arijevaca

Аријевци су се по великој сеоби из Индије ПОДЕЛИЛИ у НАРОДЕ стварајући сваки за себе. Па су тако главни градови Аријеваца Вавилон, Тир, Мемфис, Рим, Спарта, Атина, Германиа и још многи други где су Аријевци изградили своје империје...

ne znaš ko im je bio vladar

Сваки народ је логично имао свог владара, краља, цара, фараона, а за детаље консултуј уџбеник историје за основну школу, конкретно за 5. разред јер се ту учи стари век.

ne znaš niti jednu stranicu pisanog texta koji su Arijevci ostavili .

Хиљаде и хиљаде страница ВЕДСКИХ СПИСА. Ако уопште знаш шта је то.

Al pazi : da su oni sami sebe zvali Arijevci ! Mislim komplet narod ! Ne da ih ti ili Hitler proglašavate da su oni ono što vama paše .

"I am Darius the great King… A Persian, son of a Persian, an Aryan, having Aryan lineage...".

Reklo bi se da si normalna osoba . Ipak , meni je nezamislivo da normalna osoba u 21. stoljeću želi da bude nacist . Pa ko normalan želi biti nacist ??????? Zato si interesantan . Ja te gledam kao endemsku vrstu . Pokušavam te razumjeti ,al ne ide .

Од такве особе као што си ти би ме чудило и да разуме...

Imaš sve izvore informacija . Jasno ti je da su nacisti luzeri.

Шта рећи на овакав коментар. Ако се уопште коментаром може назвати...

Jasno ti je da ako je Hebrej = Semit , onda je Indoevropljanin = Jafetovac

Жидов није сваки семит, али је сваки семит жидов. Термин "анти-семит" користе сами жидови како би испали веће жртве у очима јавности. Семити су, поред жидова Арапи, али и још неки ситнији народи блиског истока који вуку порекло од старих изворних семитских народа. Јасније?

А индоевропљанин је Аријевац, генетика потврђује. Никако некакав наследник негок жидова "Јафета".

Al , u tom slučaju su i Cigani , braća mila isto Jafetovci . Zato treba jači termin

Цигани ми нису браћа како год окренеш. Тј. браћа су ми колико и шимпанзе - дакле обоје смо сисари.

Можда су теби, пошто се поистовећујеш са тим Јафетовцима а и аватар ти је баш онако...

Jasno ti je da ti bulšiti oko Atlantide i svemiraca nemaju veze s mozgom .

А где сам ја то помињао?

Jasno ti je da kada bi ti , Rele , bio rođen u podnožju Kozare  1920 , na primjer , vrlo vjerojatno bi završio u nacističkom konc. logoru , usprkos tome što si plemenite , gospodske rase .

Батали се пропагандних глупости типа ове, одавно не падам на њих.

Sve ti je ovo jasno i opet si nacist !!!!!!!!!

Већи него икада.

Rele ! Alal ti vera !!!!!!!

Хвала.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Krajnje beznadezan

s'brda s'dola

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 14157
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.9
mob
LG 4X HD
Citat
Како знаш да није могао да победи? Био је веома близу победе, тако да не знам одакле ти овакав препотентан закључак. Сад ћеш ти рећи - "ратовао је против целог света"? И Александар Велики је ратовао против целог (познатог) света па је успео.

Znam zato shto mu je ideja bila pogreshna...Bio je blizu?Ja mislim da nije...to shto ti tvrdish mi zvuchi kao kada neko skochi sa 20 sprata u nadi da ce da poleti...otkud znash da nece!...i bio je blizu...leteo je par sekundi dok se nije rabio o beton.U chemu je Aleksandar uspeo? Uspeo je da ga otruju najblizi saradnici.Ti sve merish nekim istorijskim arshinom,a ja ljudskim zato se i ne razumemo.Ime Aleksandra velikog zna ceo svet...pa shta?  shta on ima o toga? Ako pobednik znachi biti ubijen sa svojih 30 godina od strane onih u koje si imao poverenja ja bih radije bio gubitnik koji se sa 70 godina igra sa unucima u parku pa makar niko van moje porodice ne znao za moje ime.
Citat
Не разумем твоју поенту. Славимо губитнике, а победнике величајмо? Сад ћемо сви да величамо Америку (пример) а сутра кад падне ћемо да причамо - Америка није могла да "победи"? Шта је у ствари победа а шта пораз? Свако има својих 5 минута, свако је некад победник, некад губитник, поента је што дуже остати победник (а то нема везе са трајањем живота) и оставити нешто иза себе за то време. 

I opet,ti prichash o nacijama,idejama...a ja o ljudima.Da li se Hitler u svom poslednjem trenutku zivota osecao kao pobednik?To je za mene jedino merilo.Ostaviti neshto iza sebe...shta je Hitler ostavio...ideologiju...jaka stvar u pichku materinu...svako ko je ostavio potomstvo iza sebe je postigao daleko vishe nego on.Nije poenta shto duze ostati pobednik,poenta je na kraju izaci kao pobednik,kada se saberu svi porazi i pobede.Da li je bolje pobediti sve na putu do finala a u finalu izgubiti,ili provuci se do finala i sa ponekim porazom ali u finalu pobediti?

Citat
и имао "муда" да зарати са целим светом,
da zaratish sa celim svetom ne trebaju ti "muda" dovoljno je da budesh glup.Mudar chovek pazljivo bira svoje bitke

Citat
оно што једино вреди је НАСЛЕЂЕ које човек остави за живота и ИНСПИРАЦИЈА за будућа поколења.
ne, to su manje vishe nebitne stavke.Mislim,lepo je to,ostaviti neshto iza sebe ali ima daleko vaznijih stvari.Sada sam pogledao koliko godima imash pa mi je mnogo jasniji tvoj stav...kada budesh zreliji shvaticesh shta pricham,sada nema smisla govoriti o tome.

Citat
Да је Хитлер умро 1943. рецимо, неко други преузео "кормило" и добио рат, да ли би Хитлер био победник или губитник?
У случају да је Александар Велики поживео још пар година а за то време његова империја се распарчала и пукла да ли би Александар био губитник?
Da za Hitlera, a za Aleksandra zavisi shta bi on uradio za tih nekoliko godina ali verovatno da i za njega.

Pobeda ideologije je nebitna ako nije ispracenja lichnom pobedom,koja je vrednost ideologije ako ti ona ne donosi dobro?Insistirati na ideologiji koja te gura u propast je idiotski, nisu u pitanju "muda".

Citat
Што се тиче твог потенцирања "живота" и "животног доба" да ли хоћеш да ми кажеш да је најпаметније у животном врхунцу извршити самоубиство? Да ли заиста постоји врхунац живота и да ли можемо да га препознамо?
Ne naravno da ne teba izvrshiti samoubistvo...ali ako bash hocesh da izvrshish samoubistvo bolje ga je izvrshiti kada si na vrhuncu nego kada si na dnu kao Hitler (kakav kukavichki potez sa njegove strane,okrivish druge za svoj neuspeh i pokushash shto vishe ljudi da povuchesh u ponor za sobom,a nije imao chak ni muda da pogleda porazu u ochi)
Mozesh ti da verujesh u shta god hocesh,ali Hitler je umro kao nesrecan i slomljen chovek kome se ceo njegov svet srushio pred ochima
On ne moze da bude pobednik ni pod razno.

Citat
Да ли заиста постоји врхунац живота и да ли можемо да га препознамо?

Da(mozda i nekoliko)  i da,ali kao shto rekoh,josh si mlad da bi shvatio o chemu govorim.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 10 11 13 14 ... 26
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.087 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.