Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
2  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Znak na sred trotoara, reklama ispred spomenika !!  (Pročitano 5259 puta)
21. Jul 2012, 23:24:16
Veteran foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 36621
Zastava
Browser
Mozilla Firefox 14.0.1
mob
Sony xperia
Koliko i sta neko treba biti da bi nesto ovako ucinio ?

Reklama ispred spomenika oslobodiocu Niša

Ispred samog spomenika vojvodi Petru Bojoviću, oslobodiocu Niša u Prvom svetskom ratu, pre nekoliko dana postavljen je pano za reklamiranje.

Reč je o takozvanom "LED ekranu", nekoj vrsti televizora, na kome se prikazuju različite reklame, visokom oko 3.5, a širokom oko metar.

Njegovo postolje je uz samu stazicu kojom se dolazi do spomenika podignutom u slavu vojvode koji je 1918. godine predvodio oslobođenje Niša.

U preduzeću "Silvervision", koje je postavilo ekran kažu da poseduju sve potrebne saglasnosti i dozvole.

- Vidite ovako. Ja imam sve papire. Kako stoji u papirima, kako je nacrtano u papirima, ja sam tako postavio LED. Dobio sam urbanističko tehničke uslove iz Urbanizma i Rešenje Opštine Medijane. Moja greška to nije. Kako sam dobio dozvolu, tako sam i postavio - kaže Marko Ilić, vlasnik i direktor preduzeća.

Načelnik opštinske uprave u Medijani Novica Simić potvdio je da je izdato rešenje za postavljanje ekrana. Ali, uz napomenu da je reč o privremenoj dozvoli koja važi do 21. jula.

Simić je naglasio da ta saglasnost Opštine ne definiše tačno gde će ekran biti postavljen, već da je po uslovima iz Zavoda za urbanizam, klizno, odnosno da je pripisan samo potez na kome će biti montiran.

Da nije reč o preciznoj lokaciji sa tačnim koordinatama potvrđuju i u Zavodu za urbanizam, što dokazuju i takozvanim "urbanističko tehničkim uslovima" koje su propisali. Ali kažu da je "jasno da ekran nije trebalo tu da se nađe".

- Čak i po tom dokumentu ekran je trebalo da bude postavljen nekoliko metara ka Nišavi, odnosno na početku šetališta, a ne kod spomenika - kaže Dragan Radivojević, direktor Zavoda.

Ekran je inače postavljen na trotoar koji spaja Ulicu 7. jula i šetalište na nišavskom keju, okrenut ka parkingu. Ali, osim pitanja estetike, zbog žardinjera koje su razdvajale parking od trotoara, pored ekrana ima manje od pola matra, pa nije moguće proći dečijim ili invalidskim kolicima.
Šta dalje?

Za sada nije poznata sudbina ovog ekrana. Direktor Silvervision Marko Ilić kaže da se njemu ne isplati pomeranje ekrana.

- Ja ne bežim od toga da ga pomerim. Ali, ja tu imam mnogo velike rashode. Imaću demontažu LED ekrana, prenosa recimo 2 metra, ja imam rashode 2.000 eura. Ko će da snosi te moje troškove sad? - kaže Ilić.

Ilić kaže i da je podneo zahtev za produženje dozvole za postavljanje ekrana, koja ističe sutra, odnosno 21. jula. Međutim, u Opštini Medijana kažu da zaključno sa jučerašnjim danom nije stigao zahtev za produženje ovog roka.

Povodom Dana oslobođenja Niša u Prvom svetskom ratu svake godine 12. oktobra delegacije Grada i vojske polažu vence na ovaj spomenik. Ukoliko ekran ostane na ovom mestu, pitanje je kako će ove godine izgledati ta ceremonija.

Preuzeto sa ...

=================================================

Opet glupost: znak na sred trotoara

U subotu prepodne na trotoaru ispred apoteke "Ćele Kula" u Voždovoj ulici u centru Niša, neposredno uz stazu za slepe, osvanuo je putokaz za selo Malču.

Osim što se nalazi po sredini dela namenjenom pešacima, sam stub na koji je postavljen znak postavljen je uz samu stazu za slepe osobe.

Tako bi veoma lako moglo da se desi da osoba koja bude držala štap u levoj ruci a ide ka Pozorištu, ili u desnoj ka ide ka centru, udari u stub.
znak
foto: subotica.com

- Zbog čega nisu postavili znak na neku od bandera? - pitao je jedan od prolaznika

Za sada nismo uspeli da saznamo ko je postavio znak i po čijem nalogu.

Prema nezvaničnim informacijama reč je o delu projekta "Putevi vina", koji se sprovodi u celoj Srbiji, a čiji je cilj da skrene pažnju na poznate vinske podrume u našoj zemlji.

Slični putokazi, samo na logičnijim mestima, mogu se videti po Vojvodini.

Preuzeto sa ...

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Krajnje beznadezan

I sometimes wish I'd never been born at all

Zodijak Pisces
Pol
Poruke 14665
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 14.0.1
Citat

Dobri moj i pomalo posteni lajte  Smile, zar ima nesto sto te jos cudi u ovoj zemlji?
IP sačuvana
social share
Uostalom, smatram da Kartaginu treba razoriti!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 6348
Zastava Srbija
OS
Windows 7
Browser
Chrome 20.0.1132.57
mob
Nokia Lumia 920
Koji su to stučnjaci  Smile  pa to sve retardirano, to što sedi tamo u skupštini grada, gradskom veću, zavodu za urbanizam i planiranje, i sve ostalo, ako postoji jedan normalan čovek ubijte me.

Ja sam u šoku. Možda je nekome ovo nebitno, ali je samo pokazatelj kako se ovde radi sve, od sitnica pa do najvažnijih stvari za funkcionisanje grada. Dajte nekome da radi ko to zna, ko je završio neku školu i ima dve vijuge u glavi, retardi maloumni.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

...члан секције младих трезвењака...

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 37274
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 14.0.1
IP sačuvana
social share
Prefer a feast of friends to the giant family
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 37017
Zastava Antofagasta
OS
Windows XP
Browser
Chrome 20.0.1132.57
i jos nije napisao latinicno č  Smile
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

S=T=O=P=======✈ =C=H=E=M=T=R=­A=I=L=S ===========✈

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 17945
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 14.0.1
Samo bežati...Što dalje. Što dalje. Što dalje.
IP sačuvana
social share
The Arrivals

Радио Снага Народа
Инфоратници Против Новог Светског Поретка
Гнев Србије
Окупациона Хроника
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Frankly, my dear, I don't give a damn.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 45679
OS
Windows XP
Browser
Opera 12.00
Citat
E moj Lighte, to su jednostavno idioti koje nije briga sta odobravaju sve dok se neko od njih "ugradi" dobro u to. Ja verujem da oni i ne znaju sta odobravaju vec da samo potpisuju i teraju.  Smile
IP sačuvana
social share

"Oni koji su vešti u borbi, ne obuzme ih bes. Oni koji su vešti u pobedi, ne obuzme ih strah.
 Zato mudri pobeđuju pre borbe, dok se neznalice bore da bi pobedili"
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 17945
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 14.0.1
Nema brate, ova država je šok za šokom. Tito vrati se, šalji na goli otok molim te Smile
IP sačuvana
social share
The Arrivals

Радио Снага Народа
Гнев Србије
Окупациона Хроника
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 44343
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 14.0.1
Samo bežati...Što dalje. Što dalje. Što dalje.

па где да бежиш?

свугде вребају хаарп-ови и кемтрејлси Smile
IP sačuvana
social share
"Бицикл је за људе који не могу да приуште ауто."
                                               Џереми Кларксон

Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 17945
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 14.0.1
 Hm, pa negde gde ljudi razgovaraju smireno, gde je kultura na višem nivou, gde su u svakodnevnim odnosima ljudi bar malo smireniji...
A ne ja eto recimo slušam nedojebane mame kako malo malo neka šljusne dete od 2-3 godine ili urla tako da se i sam uplašiš a možeš misliti kako je detetu koje vrišti od straha u suzama a "mama" mu se još više dernja da prestane da plače...
Pa onda juče uveče na keju u Višnjici sedi porodica pored vode i ćerka od nekih 14-15 godina frne dva zgužvana papira u voduu naočigled roditelja i ovi ništa...Znači, budak u glavu, za bolje nisu.

Neki ljudi iz Španije koje znam su istraumirani izlazili iz taksija nakon ludačke vožnje a o javnom prevozu, neljubaznosti u radnjama i opšteg primitivizma u komunikaciji da ne pričamo.

A onda, vidiš da sve te stvari samo u drugačijem obliku rade predstavnici države i onda ti se život stvarno smrači.
IP sačuvana
social share
The Arrivals

Радио Снага Народа
Гнев Србије
Окупациона Хроника
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
2  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.049 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.