Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 01. Avg 2025, 01:29:12
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 4 5 7 8 ... 23
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Zivot u Kanadi  (Pročitano 88370 puta)
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Samo Sapun Srbina Spasava.

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2430
Zastava USA
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.6.10
mob
Samsung Galaxy S5 ACTIVE
Ma ja još pamtim onu reklamu "kupujmo domaće".  Smile
IP sačuvana
social share
Od boljeg uvek ima bolje a od goreg gore.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Ko ponese kajace se a ko ne ponese kajace se vise!

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 6301
Zastava Nis
OS
Windows XP
Browser
Opera 10.62
mob
Nokia E
More mani se daleko mu lepa kuca ipak je Linkoln Linkoln a Chevy Chevy, jebes juga  Smile
IP sačuvana
social share
„Tromo se vreme vuče i ničeg novog nema, danas sve ko juče sutra se isto sprema."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Samo Sapun Srbina Spasava.

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2430
Zastava USA
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.6.10
mob
Samsung Galaxy S5 ACTIVE
Hehe.

Ja ću možda pre da dobijem na loto nego da shvatim kako su naši uspeli da prodaju Juga u Americi. Kad pogledam šta se ovde na ovoj strani bare vozi, ta činjenica mi je potpuno neshvatljiva.

Nego da ne spamujemo čoveku temu mnogo. Valjda će da napiše još neki članak o Kanadi.  Smile
IP sačuvana
social share
Od boljeg uvek ima bolje a od goreg gore.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Ko ponese kajace se a ko ne ponese kajace se vise!

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 6301
Zastava Nis
OS
Windows XP
Browser
Opera 10.62
mob
Nokia E
Pa dobro malo moramo i da se nasalimo, ako nista drugo Kanada je lepa zemlja, sume jezera planine, nadam se da ce biti jos korisnih informacija vezano za tu zemlju, mada ja licno vise preferiram USA Smile
IP sačuvana
social share
„Tromo se vreme vuče i ničeg novog nema, danas sve ko juče sutra se isto sprema."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zodijak
Pol
Poruke 4
OS
Windows 7
Browser
MSIE8.0
Zdravo svima.
Evo da prenesem post sa teme koju sam greskom otvorio.
Dakle. . .

Vidim da imate jako iscrpnu temu po pitanju odlaska na rad u Ameriku, al meni je interesantnija Kanada zbog poznanstava koje imam u toj zemlji i vece sigurnosti zaposlenja.  
U Kanadi imam rodjake, al oni nisu mogli da mi daju neke detaljnije informacije o procesu, kao i nacinu apliciranja.  
Interesuje me da li je bolje da idem kao turista, pa da tamo apliciram za radnu vizu, ili pak odmah da apliciram za radnu vizu.  
Isao bih sam, dok se nebih snasao, a onda bih pokusao da prebacim i porodicu.   Mislim da ce mi oloaksavajuca okolnost za dobijanje vize biti ta sto ostavljam zanu i djete ovdje, kao garancija da cu se vratiti.  

Vidio sam da ukoliko bih aplicirao za radnu vizu, poslodavac iz Kanade treba da mi posalje potvrdu izdatu od Kanadskog biroa rada, kojom se potvrdjuje da tog kadra nema u Kanadi.
E sada me interesuje koliko je tesko doci do tog papira, to jeste kolika je procedura i koliko vremena je potrebno poslodavcu da mi to pribavi.
Takodje me interesuje koliko detaljne su pretrage kanadskog biroa rada i da li ce se ta potvrda lako dobiti.

Zamolio bih nekoga ko zna malo vise o nacinu odlaska, kao i uslovima koje treba da ispunim za isti, da mi napise nesto.  

Unaprjed se zahvaljujem svima.  
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 42576
Zastava BG, Savski Venac
OS
Windows XP
Browser
MSIE8.0
Najbolji nacin za dolazenje je turisticka viza i vracanje nazad ako mislis da dovedes i familiju posto su radne vize " prosle rok " i slabo sada padaju na to u ambasadi.

To je barem ono sto sam ja cuo iz izvora meni poznatih.
IP sačuvana
social share
Bolje da me mrze zbog onog što jesam, nego da me vole zbog onog što nisam

Pogledaj profil WWW Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supervizor foruma
Legenda foruma

Violence solves everything

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 33826
Zastava Srbija
OS
Linux
Browser
Mozilla Firefox 5.0
mob
LG Nexus 5
Ajmo bre neka razrada, ono kao neki post koji ima vise od 10 recenica.

Citat
Dobro, čekamo sada nastavak.  Smile

Šta ljudi generalno tamo rade? Jer ako me pitaš šta ljudi rade u USA, reći ću ti, ne rade ništa. Ovde su samo uslužne delatnosti. Prođoh dobar deo Amerike a ne videh ni jednu fabriku. Tako da ko ode za USA posao će naći u nekim uslužnim delatnostima, a kako je u Kanadi? Šta prvo uraditi kada se dođe tamo? Prvi, drugi, treći korak?
Takođe preporuči neki grad koji je bolji za početak. Da li je bolja veća i li manja sredina za početak življenja. Gde se brže i bolji posao nađe, u maloj ili većoj sredini?
Takođe napiši nešto o zaradama i cenama. Koliko se mesečno zarađuje a koliko se troši.

Evo za pocetak pitanja koja bi bilo pozeljno obrazlagati zasebno.

Najbolji je moj drug koji je u Torontu, pitam ga kako je poceo, sta, na koji nacin i on u par reci: "Pa vidi, dobijes dozvolu, dodjes, zaposlis se i onda polako."  Smile
Inace, znam da tamo sklapa kraj sa krajem ali mu je mnogo bolje nego ovde. Sa sestrom iznajmljuje stan i radi u prodavnici auto-alarma. Dosao prosle godine u Srbiju nakon 15 godina, a rekao mi je da nije dolazio pre zbog vojske i zato sto mu je jednostavno bilo skupo. Ozenio se ovde, sa srpkinjom iz Kanade, jer je ovde jeftinije, sto me je zapanjilo, iskreno.

Ali opet, drugarica iz osnovne skole zivi u Kalgariju, otvorila svoju firmu gde dizajnira vencanice i tako te neke kerefeke. Obisla pola sveta i zaista zivi jako dobro. Svako malo dodje u Srbiju, pa odatle do Grcke, Egipta, Malte, i slicno.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 42576
Zastava BG, Savski Venac
OS
Windows XP
Browser
MSIE8.0
Crowz .. kazes vise od 10 recenica a ja na pocetku ove teme napisao tj. kopirao ono sto sam mogao da nadjem gde bas govori o zivotu .. Smile .. salim se ..

Elem da ti kazem sto se tice tvog druga a i drugarice .. ovde ti je jednostavno kao i u svakoj " normalnoj " zemlji gde ljudi koji zele mogu da uspeju.

Evo recimo taj tvoj drug " radi u prodavnici auto alarma " znaci radi za nekog drugog .. i verovatno radi negde privatno ( ovo samo nagadjam )  tako da ga taj privatnik sigurno drzi pod nekih ugovorom i neda mu da ide gde hoce i da radi sta hoce pa zato nije mogao da dodje u Srbiju 15 godina kao sto ni ja nisam bio vec 9 godina.
Normalno da se ne zali jer mu sigurno taj privatnik neda toliko odmora da mu se isplati da ide negde vise od dve nedelje kao i vecini radnika u Kanadi jer je karta do Srbije izmedju 750-1000 dolara u zavisnosti od sezone a to i nije mala suma ako se uzme u obzir da mozes samo dve nedelje sto je veoma malo za obilazak familije i prijatelja.

Tvoja drugarica, u drugu ruku, je otvorila svoju licnu firmu tj. self-employed sto bi ovde nazvali i ona moze da radi sta hoce i kad hoce posto njen biznis radi onako kako ona pozeli .. znaci ako joj je dobro isla godina, ona ladno mozda ode na odmor i tri meseca ako hoce i boli je patka pogotovo ako ima tako redak biznis kao sto je dizajniranje vencanica. Ostavi radnika ( ako ima radnika ) ili jednostavno kaze musterijama " ne radim od tada do tada " i boli je uvo ..

E to ti je gledano i glavna razlika zivota u kanadi .. tvoj drug je gledano " glavna radna snaga " sa minimalnom slobodom kretanja dok je tvoja drugarica vlasnik firme i ima malo vecu slobodu

Eto .. malo vise reci Wink Smiley

Smile
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supervizor foruma
Legenda foruma

Violence solves everything

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 33826
Zastava Srbija
OS
Linux
Browser
Mozilla Firefox 5.0
mob
LG Nexus 5
Sve je to ok, stim sto je ona otisla 93, on 95.

Razlog im je bio identican. Bolji zivot. Ona je u tome uspela, dok za njega i ne bih bas rekao.

Ali normalno, to uopste ne znaci da je Kanada losa. Jedno vreme sam se ja lozio na tu pricu da idem tamo, pa sam u vojsci procitao onu pricu za nesretnog Muju sto je imao problema sa grtalicom za sneg, pa sam se smorio.

Elem, odrzavaj temu, citirao sam ti sasina pitanja, pa kreni svojim recima, kako je to kod tebe bilo? Sta si ti radio? Ima li napredovanja u poslovima, koje su mogucnosti. Zamisli da sam ja klasican srpski seljak kome to treba malo objasniti. Znam ja da je osnovno da se ode, pa da se nadje posao, pa da kuliras. E te stavke malo da obrazlozis. Smiley
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 42576
Zastava BG, Savski Venac
OS
Windows XP
Browser
MSIE8.0
« Poslednja izmena: 10. Jul 2011, 04:49:45 od bojan.c »
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 4 5 7 8 ... 23
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 01. Avg 2025, 01:29:12
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.06 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.