Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 25. Avg 2025, 06:37:00
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 14 15 17 18 ... 23
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Zivot u Kanadi  (Pročitano 89069 puta)
Udaljen sa foruma
Svedok stvaranja istorije

AriA

Zodijak
Pol Žena
Poruke 22537
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 8.0.1
mob
Samsung Galaxy S4 mini
To da, ako živiš u kući. Ja sam bila u zgradi gde je garaža bila na nekom 2.ili 3.spratu , tako da nije bilo tih problema, udjes u topao auto Smile. To su sve prednosti stambene zgrade. Mislim tamo.
IP sačuvana
social share
Čoveku je dato da se prilagođava situaciji.
Onog koji čeka da se situacija prilagodi njemu, ubije taština.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 42576
Zastava BG, Savski Venac
OS
Windows XP
Browser
MSIE8.0
To da, ako živiš u kući. Ja sam bila u zgradi gde je garaža bila na nekom 2.ili 3.spratu , tako da nije bilo tih problema, udjes u topao auto Smile. To su sve prednosti stambene zgrade. Mislim tamo.

Da da .. moji zive u garsonjeri ( townhouse ) tako da ... ono .. ma samo dok izadjes na parking smrznu ti se g0o0oza Smiley
IP sačuvana
social share
Bolje da me mrze zbog onog što jesam, nego da me vole zbog onog što nisam

Pogledaj profil WWW Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 42576
Zastava BG, Savski Venac
OS
Windows XP
Browser
Chrome 16.0.912.75
Pitanje:
Da li je potrebno angažovati advokata ili imigracionog konsultanta ?

Odgovor:
Niste obavezni da angažujete advokata ili konsultanta za postupak dobijanja jedne od viza za Kanadu !

Ukoliko ste sigurni da ispunjavate uslove za određeni tip vize za Kanadu, popunjavanje aplikacija možete izvršiti samostalno i za tako što vam ne treba advokat ili konsultant.
Međutim, ako ne znate koji tip vize bi odgovarao vašoj situaciji, te ako ne možete razumeti ili rastumačiti informacije date od Ministarstva za državljanstvo, multikulturalizam i imigraciju na oficijalnom sajtu ministarstva, onda ne bi bilo loše potraziti stručnu pomoć advokata ili konsultanta da vam u tome pomogne.

Naravno, kod izbora advokata ili konsultanta, ako se za iste odlučite, vodite računa da su oni dovoljno kvalifikovani za posao kojim se bave, te da su priznati od svojih stručnih komora, asocijacija i udruženja. Kada “poklonite poverenje” odnosno angažujete advokata ili konsultanta, morate specificirati polje njihovog angažovanja.

Za koje poslove možete angažovati advokate i konsultante:
Ako želite da vas advokat ili konsultant zastupa pred imigracionim vlastima Kanade, onda takav advokat ili konsultant mora biti registrovan pri nekoj od advokatskih komora u Kanadi , odnosno pred odgovarajućim udruženjima imigracionih konsultanata u Kanadi. Taj advokat ili imigracioni konsultant će u vaše ime moći da komunicira sa imigracionim vlastima Kanade ako to uopšte bude bilo potrebno.
Međutim takav advokat ili konsultant, registrovan u Kanadi, ne može da vas zastupa u postupku prikupljanja dokaza i rešavanju prethodnih pitanja pred domaćim sudskim i upravnim organima jer strani advokati ne mogu raditi u Srbiji samostalno.
Ovde je vrlo važno znati, da ni jedan advokat niti konsultant ne može uticati na odluku imigracionih vlasti , niti pak može ubrzati vaš postupak. O prihvatu ili odbijanju vašeg zahteva, meritornu odluku donosi Ministarstvo za državljanstvo, multikulturalizam i imigraciju Kanade, preko svojih kancelarija i ispostava unutar i van Kanade.

Ako želite da vam advokati ili konsultanti, registrovani u vašoj zemlji pruže odgovarajuće usluge vezane za imigracionu problematiku Kanade, morate imati u vidu činjenicu da oni ne mogu da se bave imigracionim pravom Kanade niti da vas zastupaju pred imigacionim vlastima Kanade.

Ono što mogu oni da urade za vas je da vam pomognu u selekciji i prikupljanju dokumentacije koja vam je potrebna iz zemlje u kojoj živite ili boravite, kod usaglašavanja strukovnih profila kroz kolizione norme domaćih i stranih propisa o radu i obrazovanju, kod rešavanja prethodnih pravnih pitanja vezanih za krivične,ostavinske, brakorazvodne postupke, postupke pred domaćim privrednim/trgovačkim sudovima, postupke pred domaćim upravnim organima, komorama i asocijacijama, čije odluke su bitne za vas budući status u Kanadi.

Kada vam advokati i konsultanti registrovani u vašoj zemlji pruže navedene pravne usluge, onda ćete moći samostalno popunjavati aplikacije za traženi tip vize za Kanadu. Najveći deo pripremnih pravnih poslova vezanih za odlazak u Kanadu ili neku drugu zemlju se obavlja u zemlji porekla kandidata i u vezi je sa dokazima vezanim za zemlju porekla kandidata. Sam čin podnošenja aplikacije i pracenje iste ne zahteva angažovanje advokata.

Da li izabrati domaćeg advokata/konsultanta ili kanadskog advokata/konsultanta?

Iskustva pokazuju da, ako je neko već u Kanadi i želi da angažuje advokata odnosno registrovanog konsultanta da mu unutar Kanade reši status, onda je bolje da angažuje kanadskog advokata ili registrovanog konsultanta.
Međutim ako je osoba van Kanade, onda je bolje da angažuje/ukoliko to želi/ domaćeg advokata ili registrovanog konsultanta za rešavanje prethodnih pitanja vezanih za prikupljanje dokaza kod domaćih sudskih i upravnih organa, asocijacija, komora a čije će se priznanje izvršiti u Kanadi.
Naravno, kod izbora advokata i konsultanata trebate proceniti njihov karakter, stručnost i profesionalnost .

(Novine)
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma

AriA

Zodijak
Pol Žena
Poruke 22537
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 9.0.1
mob
Samsung Galaxy S4 mini
Ja ne preporučujem odlazak u Canadu sem ako ne živite u kartonskoj kutiji ispod mosta Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 42576
Zastava BG, Savski Venac
OS
Windows XP
Browser
Chrome 16.0.912.75
Ja ne preporučujem odlazak u Canadu sem ako ne živite u kartonskoj kutiji ispod mosta Smile

Hladno, m ? Smiley
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma

AriA

Zodijak
Pol Žena
Poruke 22537
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 9.0.1
mob
Samsung Galaxy S4 mini
Ma ko je otišao, to je završena priča, nema nazad Smile

Ja govorim za neke koji se premišljaju da odu, da znaju šta ih čeka Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 42576
Zastava BG, Savski Venac
OS
Windows 7
Browser
Chrome 16.0.912.75
Pa dobro nije tako crno ... snalaze se oni koji zele da se snadju kao i svugde u svetu ... evo ja npr. ne zivim u kartonu Wink
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma

AriA

Zodijak
Pol Žena
Poruke 22537
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 9.0.1
mob
Samsung Galaxy S4 mini
Nisi ti mene razumeo. Poenta je da ovde moraš mnoooogo loše da živiš, da ti se ova država toooliko smučila da bi otišao u Canadu. Da se tamo svako snadje-naravno da se snadje. Pitanje je kako se snadje i šta od Canade dobije a ovde izgubi. Ne mali broj slučajeva sam videla tamo da ovde prodaju čitava imanja, kuće, ostavljaju solidne poslove da bi tamo živeli u čuvenim njihovim kućicama od šibice i radili 3 posla istovremeno a opet jedva sastavljali kraj s krajem da bi otplatili tu kućicu. Where is the point? Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 42576
Zastava BG, Savski Venac
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 9.0.1
I opet kazem ... kako se ko snadje ... ja licno ne poznajem ni jednu porodicu koja zivi tako .. svi rade isto kao sto bi radili i u domovini ali su ovde dosli za boljim zivotom posto tamo od zivota, trenutno, nema bas neke perspektive ...
Isto tako znam ljude koji su se snasli i koji su sebi ovde napravili nesto sto bi u Srbiji mogli samo da sanjaju ( otvaranje restorana, frizerskih salona, ... ) jer je to u Srbiji trenutno nemoguce izdvojiti toliki novac dok ti ovde drzava pomogne ako imas neke perspektive i ako vide neki potencijal u tome.
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma

AriA

Zodijak
Pol Žena
Poruke 22537
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 9.0.1
mob
Samsung Galaxy S4 mini
Ima i takvih, nije da nema. Stvar je šta čovek od života želi i koliko je spreman da se prilagodi uslovima koji su potpuno drugačiji od ovdašnjih. Postoji i momenat koga su ovde ostavili, koliko pate za svojom maticom itd itd. Samo pouzdano znam i verujem da je tako, je to što starije generacije, koje su tamo penzionisane i svu uštedjevinu troše na lekare i bolnička lečenja, ukoliko imaju gde i kome da se vrate, to i čine. To ne čine oni koji nemaju srca da ostave decu, unuke, porodicu tamo pa izmedju dva zla (ostaviti kosti tamo daleko ili vratiti se u Srbiju a ostaviti potomke tamo daleko), biraju ovo prvo. To je već stvar ličnog izbora i opredeljenja. Svaka je priča za sebe. I po meni, svaka je pomalo otužna.... Da je sreće, pa da ljudi krenu ovamo da se vraćaju. Do tada treba učvrstiti odnos izmedju matice i raseljenika, da se ne bismo totalno pogubili.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 14 15 17 18 ... 23
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 25. Avg 2025, 06:37:00
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.041 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.