Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 29. Avg 2025, 22:15:32
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 7 8 10 11 ... 16
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Život posle smrti - da li verujete?  (Pročitano 26776 puta)
Supermoderator
Legenda foruma

Always outnumbered, never outgunned.

Zodijak
Pol
Poruke 47481
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.22
Čovek je i te kako moćan Smile

Ako govorimo o poencijalu, onda svakako da. Ako govorimo realnoj prezentaciji, onda jako ne.

Covek je toliko nesavrsen i nestalan, da jos uvek nije pronasao nacin kako da nadjaca sopstveno telo koje mu omogucava postojanje. Nije uspeo da odvoji nematerijalno od materijalnog. I tu smo fejlovali najstrasnije, jer je evolucija grafik funkcije.

Mnogi folozofi i fizicari i biolozi ovo smatraju najvecim evolucionim hendikepom vrste.

Covek postao egoista i to ce ga unazaditi i na kraju unistiti .. ja to tako nekako vidim  Smile
« Poslednja izmena: 18. Sep 2011, 23:57:58 od MunkaZe »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Чувајте Љубав !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 49907
Zastava Босна
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 5.0.1
mob
Samsung Galaxy S24
Mislim da je to moguca karakteristika vrste i da se kao takva kao i mnoge druge, razvijaju nasumicno... mislim da je dozb=voljeno coveku da se do jednog nivoa razvije i sve preko toga mu je onemoguceno. I mislim da za to postoji odlican razlog, mozda nama potpuno neshvatljiv. Mozda smo mi samo zamorci na ispitivanju razvitka kore velikog mozga homosapiensa  Smile  obzirom da je vreme subjektivna kategorija, kako znamo da tamo negde neko bice/mozak/misao/oblak/krastavac u nekoj dvanaestoj dimenziji savija, ubrzava i usporava vreme i ova nasa evolucija njemu traje 30 minuta u nekoj prezentaciji na nekoj dodeli nagrada za zivotno delo  Smile

То што ти пишеш јесте копи/пејст људског понашања. Smile Јесмо ненормални, јебемо ову планету, радимо још тристо других чуда, да их не набрајам. АЛи ја ни не вјерујем у човјека. Ја вјерујем у Бога. И ако је интелигетнији по IQ станарднима готово је сигурно да је и емотивно далеко интелигентији. Људско друштво еволуира и развија. Јавља се та нека цивлизацијска свијест да треба нешто да се мијења. Да се смањи зло и патња у свијету. Интелигенција и свијест нам се развијају и еволуирају. Не вјерујем да је Бог ретардиран на неким пољима а да је ето игром случаја Креатор. Бар ја му вјерујем и надам се да ради све што је за сваку честицу у универзуму најбоље могуће рјешење.    
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Legenda foruma

I Templari c'entrano sempre.

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 32002
Zastava Младеновац
OS
Windows 7
Browser
Chrome 14.0.835.163

Šta je moćno? To što nas ubijaju mikroskopski sitni oblici života, što se život može okončati usled bilo koje gluposti, što se ljudi međusobno istrebljuju poput životinja, što umiru usrani i upišani, bez dostojanstva, što nismo uspeli da mrdnemo dalje od Meseca, što još uvek ne znamo praktično ništa o prirodi...
Ne, mi smo jako nemoćni i bedni. Kao što Munka kaže, totalno nebitan faktor u Univerzumu.
Da smo bitni i moćni, neko bi nam se obratio do sada.

U odnosu na ostale (koji su čoveku poznati) svakako da... čovek je moćan. Otkud ti znaš, možda zapravo nas niko i ne može nači, jer nemaju tu inteligenciju Smile ne prave svemirske brodove nego su još gluplji od nas Smile možda baš ti "neki" sa drugih planeta nijsu videli dalje od svojih "rođaka u kolibi" Smile
« Poslednja izmena: 19. Sep 2011, 00:00:32 od Tepachenko »
IP sačuvana
social share
Let me tell you something you already know. The world ain't all sunshine and rainbows. It's a very mean and nasty place and I don't care how tough you are it will beat you to your knees and keep you there permanently if you let it. You, me, or nobody is gonna hit as hard as life. But it ain't about how hard ya hit. It's about how hard you can get hit and keep moving forward. How much you can take and keep moving forward. That's how winning is done! Now if you know what you're worth then go out and get what you're worth. But ya gotta be willing to take the hits, and not pointing fingers saying you ain't where you wanna be because of him, or her, or anybody! Cowards do that and that ain't you! You're better than that!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 32002
Zastava Младеновац
OS
Windows 7
Browser
Chrome 14.0.835.163

Ako govorimo o poencijalu, onda svakako da. Ako govorimo realnoj prezentaciji, onda jako ne.

Covek je toliko nesavrsen i nestalan, da jos uvek nije pronasao nacin kako da nadjaca sopstveno telo koje mu omogucava postojanje. Nije uspeo da odvoji nematerijalno od materijalnog. I tu smo fejlovali najstrasnije, jer je evolucija grafik funkcije.

Mnogi folozofi i fizicari i biolozi ovo smatraju najvecim evolucionim hendikepom vrste.

Covek postao egoista i to ce ga unazaditi i na kraju unistiti .. ja to tako nekako vidim  Smile

Čovek generalno i jeste egoista, ali to je zato što ne zna ni za koga sem biljaka i životinja i prirode oko sebe. Nema nikoga ovde sem čoveka.

A kao što rekoh, u odnosu na one za koje smo čuli i koje smo videli, čovek jeste moćan.  Kaže Nenad kako nas može ubiti mikro biće... a jebiga, i čovek može ubiti slona... a može ubiti i mikrobiće.

Au jebemu... izvinjavam se na ovim duplim postovima... kad citati samo šibaju...
« Poslednja izmena: 19. Sep 2011, 00:04:20 od Tepachenko »
IP sačuvana
social share
Let me tell you something you already know. The world ain't all sunshine and rainbows. It's a very mean and nasty place and I don't care how tough you are it will beat you to your knees and keep you there permanently if you let it. You, me, or nobody is gonna hit as hard as life. But it ain't about how hard ya hit. It's about how hard you can get hit and keep moving forward. How much you can take and keep moving forward. That's how winning is done! Now if you know what you're worth then go out and get what you're worth. But ya gotta be willing to take the hits, and not pointing fingers saying you ain't where you wanna be because of him, or her, or anybody! Cowards do that and that ain't you! You're better than that!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supermoderator
Legenda foruma

Zodijak
Pol
Poruke 47481
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.22
Ја вјерујем у Бога. И ако је интелигетнији по IQ станарднима готово је сигурно да је и емотивно далеко интелигентији.

Ja recimo mislim  Smile .. da Gospodin ili Univerzum ili Dzinovska Kraba ili Njegovo Visocanstvo Šaljivi, uopste nema osobine bioloskog bica, niti ista nama poznato.
Mislim da je verovatno da je ON jedan beskrajni potencijal, crpljen iz necega sto nas mozak ne moze da zamisli... da verovatno funkcionise na principima fizickim i bliskih nauka. Realno, bioloski principi su univerzalni jer se zasnivaju na impulsu i razmeni potencijala. Priroda je prosta i ona mora biti prosta u svakoj tacki. Ovde, milijardu svetlosnih godina daleko i bilo gde u prostoru. Neke stvari ne mogu da beze mnogo izvan sablona. Bez obzira koliko su uslovi razliciti, neke stvari moraju da imaju slican kontekst.

Tako, ako podjemo od stanovista nesavrsenosti coveka kao neodrzivog sistema, meni je licno nemoguce da jedna ljudska osobina poput emotivne inteligencije tvori neki ishod. Priroda ne poseduje emocionalnu inteligenciju. Kakvi treba to da budu uslovi u kojima ce se sjediniti priroda i biosistem?  Smile

Verovatno bozanski sad ces ti da kazes...  Smile  ko zna.. ne verujem da to tako funkcionise  Smile

Citat
Бар ја му вјерујем и надам се да ради све што је за сваку честицу у универзуму најбоље могуће рјешење.

To je lepo  Smile

Znas, kad uzmes kabl od televizora... taj cuveni kabl od televizora, koji je posluzio za tolike primere  Smile Smile
e taj kabl od televizora radi na struju...

jedan savrseno uredjeni sistem .. koji rezultira slikom na tv aparatu... je u stvari haoticno kretanje i sudaranje elektrona na molekularnim nivoima ...  Smile

Mi smo satkani od necega sto nema reda ni nacina, a opet funkcionisemo kao najbolja fabrika zivota.. jebeno za ceoni rezanj.. mene iskreno cudi kako nam mozgovi ne eksplodiraju... a kamoli da se unapredjuju u nesto vise i bolje  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 6.0.2
mob
Nokia Luvmya 520
Naravno da govore o životu i smrti. A koliko znam, Jovan u njegovom Otrkovenju kaže da će mrtvi u grobovima čuti Isusov glas i da će vaskrsnuti oni koji su činili dobro.
Ne pise to. "Mrtvi u grobovima" su svi zivi koji ( kao sto vidis ) nisu vaskrsli u Duhu Bozijem/Duhu Istine ( u kojem je bio Isus ), samo ziv covek moze da cuje neciji glas.
Istinu ce spoznati i oni koji nece umreti i oni koji ce umreti.
Citat
Na kraju krajeva, zašto se pali sveća za mrtve, pa i za žive? Ipak zato što verujemo u nešto "više". Sigurno ne palimo sveću samo iz poštovanja prema nekome.
Zato sto su ljudi stvoreni da budu obmanuti lazima religija. Nije ni svaka religija uspela da ubedi naivne da kupuju svece i pale ih.
IP sačuvana
social share
Covecanstvo se deli na inteligentne bez laznog boga, i one sa laznim Bogom bez inteligencije.
Jewpiter
Prijatelj je covek koji tebe voli, a ne covek kojeg ti volis.
Jewpiter

How much cocaine did Charlie Sheen take ?         Enough to kill two and a half men.
Makros_Crni : " Dozvolio sam sebi da budem obmanjen. "
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 32002
Zastava Младеновац
OS
Windows 7
Browser
Chrome 14.0.835.163
Citat
Zato sto su ljudi stvoreni da budu obmanuti lazima religija. Nije ni svaka religija uspela da ubedi naivne da kupuju svece i pale ih.

Znači, mi koji palimo sveće, smo naivni Smile

Citat
Ne pise to. "Mrtvi u grobovima" su svi zivi koji ( kao sto vidis ) nisu vaskrsli u Duhu Bozijem/Duhu Istine ( u kojem je bio Isus ), samo ziv covek moze da cuje neciji glas.

Ili sam lud, ili nisam baš lepo razumeo citat iz Otkrovenja...

Evo i citata:

“Ne divite se ovome, jer ide čas u koji će svi koji su u grobovima čuti glas Sina Božjega. I izići će koji su činili dobro u vaskrsenje života, a koji su činili zlo u vaskrsenje suda.” (Jovan 5,28.29)

Smile
« Poslednja izmena: 19. Sep 2011, 00:24:44 od Tepachenko »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supermoderator
Legenda foruma

Zodijak
Pol
Poruke 47481
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.22
to otprilike znaci da su neki koji su umrli mnogo ranije pre dolaska Njegovog, bili bas dugo muerto bez nade u zagrobni zivot.. recimo kromanjonci... oni su se vec smorili u grobovima u jednom velikom Nista .. ko je umreo skorije taj ja krace bio u Limbu  Smile i brze je docekao Njega da ga sibne u tamo neko Veliko Belo gde uvek ima Dzoni Voker.  Smile Smile

pre Njega je smrt bila ipak samo smrt .. umres i - nista... onda se on "rodio" sasvim slucajno i eto i raja i pakla i strasnog suda i pape jovana pavla koji sisa male decake.  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 6.0.2
mob
Nokia Luvmya 520
Znači, mi koji palimo sveće, smo naivni Smile
Ako neko pali svecu da bi se nesto desilo a vekovima se nista ne desava onda se moze reci da su oni koji pale svecu da bi se nesto desilo - naivni.

Citat
Ili sam lud, ili nisam baš lepo razumeo citat iz Otkrovenja...

Evo i citata:

“Ne divite se ovome, jer ide čas u koji će svi koji su u grobovima čuti glas Sina Božjega. I izići će koji su činili dobro u vaskrsenje života, a koji su činili zlo u vaskrsenje suda.” (Jovan 5,28.29)

Smile
Jovanovo Otkrivenje i Jovanovo jevandjelje su dve razlicite knjige za koje ne postoji dokaz da ih je pisala ista osoba.
Evo tebi citata Isusovih reci u Marko 12:27 " Nije Bog Bog mrtvih, nego Bog živih. Vi se dakle vrlo varate. "
Pa ti meni objasni kako Bog koji je samo Bog zivih moze da komunicira sa prahom koji se nalazi u grobu ?

Sta je tako tesko u shvatanju da su svi ljudi koji zive ustvari mrtvaci koje samo Bog moze da spase smrti ?
IP sačuvana
social share
Covecanstvo se deli na inteligentne bez laznog boga, i one sa laznim Bogom bez inteligencije.
Jewpiter
Prijatelj je covek koji tebe voli, a ne covek kojeg ti volis.
Jewpiter

How much cocaine did Charlie Sheen take ?         Enough to kill two and a half men.
Makros_Crni : " Dozvolio sam sebi da budem obmanjen. "
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Чувајте Љубав !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 49907
Zastava Босна
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 5.0.1
mob
Samsung Galaxy S24
Tako, ako podjemo od stanovista nesavrsenosti coveka kao neodrzivog sistema, meni je licno nemoguce da jedna ljudska osobina poput emotivne inteligencije tvori neki ishod. Priroda ne poseduje emocionalnu inteligenciju. Kakvi treba to da budu uslovi u kojima ce se sjediniti priroda i biosistem?

Стално се прескачу неке ствари. Емотивна интелигенција ништа не твори? Па како ви мислите да је настао човјек. Сами смо се развили? Питање гласи КАКО? Животињама само требају храна, уточиште и женке/мужијаци. Људима све то али такође и сликарство, музика, наука, религија и још многе друге ствари. Мислим најлакше је све што не може да се објасни прескочити, али самим тим је и добијено рјешење далеко од истине.  Smile  
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 7 8 10 11 ... 16
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 29. Avg 2025, 22:15:32
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.066 sec za 12 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.