Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 28. Avg 2025, 22:23:47
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 6 7 9 10 ... 16
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Život posle smrti - da li verujete?  (Pročitano 26757 puta)
Supermoderator
Legenda foruma

Always outnumbered, never outgunned.

Zodijak
Pol
Poruke 47481
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.22
Da rasčistimo, jel Bog postoji samo za naš Univerzum ili ih ima još u ostalim? Smile

za svaku opstinu po jedan Bog postoji... kad budes uzimao uverenje o drzavljanstvu, trazi u opstinu da ti ga pecatira Bog licno  Smile Smile

Tepachenko... Bog je Univerzum.  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Чувајте Љубав !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 49896
Zastava Босна
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 5.0.1
mob
Samsung Galaxy S24
Upravo. Coveku nije dato da zna. Koristis 4% mozdanog kapaciteta u ovim uslovima. Sta ti to govori? Koliko si zapravo vazan u Univerzumu kad samim sobom ne mozes da upravljas niti da odlucujes ni o svom razvoju i saznanju? Covek je mali. I sigurna sam da za to postoji savrseno lepo objasnjenje, ali mi nije dato da ga cujem. Dobar razlog, sigurna sam

Добро Мунка. Мали смо, нисмо интелигентни, нисмо битни... Али зашто би Богу према томе аутоматски било све свеједно. Па и човјек брине о кучићима, мачићима о мишевима и многим другим врстама. Не видим зашто Креатору не би пало напамет да само на тренутак погледа своје изгубљене креатуре. То  питање нам је поставио Исус. Када дјете заиште рибу неће му родитељ дати змију или шкорпију. А када се тек сагледа моћ и интелигенција креатора колико тек њему треба да је стало до за нас најбољег исхода.     
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Legenda foruma

I Templari c'entrano sempre.

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 32002
Zastava Младеновац
OS
Windows 7
Browser
Chrome 14.0.835.163
Da rasčistimo, jel Bog postoji samo za naš Univerzum ili ih ima još u ostalim? Smile

za svaku opstinu po jedan Bog postoji... kad budes uzimao uverenje o drzavljanstvu, trazi u opstinu da ti ga pecatira Bog licno  Smile Smile

Tepachenko... Bog je Univerzum.  Smile

Ja ga ne doživljavam tako. Ne može Bog biti Univerzum jer svako ima svog Boga, svaka vera. Ne veruju svi u istog Boga. To je moje razmišljanje.

Verovatno me sad većina ne bude razumela šta sam hteo reći... ali nebitno.
« Poslednja izmena: 18. Sep 2011, 23:43:33 od Tepachenko »
IP sačuvana
social share
Let me tell you something you already know. The world ain't all sunshine and rainbows. It's a very mean and nasty place and I don't care how tough you are it will beat you to your knees and keep you there permanently if you let it. You, me, or nobody is gonna hit as hard as life. But it ain't about how hard ya hit. It's about how hard you can get hit and keep moving forward. How much you can take and keep moving forward. That's how winning is done! Now if you know what you're worth then go out and get what you're worth. But ya gotta be willing to take the hits, and not pointing fingers saying you ain't where you wanna be because of him, or her, or anybody! Cowards do that and that ain't you! You're better than that!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Question everything.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 5329
Zastava Beograd
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 6.0.2
Citat
Ko kaze da je ovaj oblik zivota inteligentan? STa ako postoji lestvica inteligencija? Sta ako smo na toj lestvici nisko? Sta ako uopste ni malo nismo inteligentni? STa ako nam je dato da unapredjujemo inteligenciju a mi se ne pridrzavamo plana? Sta ako uopste inteligencija nije faktor? Sta ako je inteligencija samo propratni efekat necega sto se zapravo racuna kod ove nase vrste? Sta ako smo probna vrsta? Sta ako smo predvidjeni za samounistenje? Sta ako smo necija partija pokera? etc...

Fermijev paradoks. Govori o velikoj verovatnoći postojanja inteligentnih vanzemaljaca i nedostatka dokaza za to. U mogućim razrešenjima paradoksa se pojavljuju upravo mogući odgovori na ova pitanja. Jedan od njih je da postoji neka superinteligentna vrsta kojoj smo mi bitni isto koliko nama krave, ili mravi. Jedne jedemo, druge nenamerno, ili namerno gazimo. Ja ipak mislim da neka jebena inteligencija ipak jesmo.

Citat
Upravo. Coveku nije dato da zna. Koristis 4% mozdanog kapaciteta u ovim uslovima. Sta ti to govori? Koliko si zapravo vazan u Univerzumu kad samim sobom ne mozes da upravljas niti da odlucujes ni o svom razvoju i saznanju? Covek je mali. I sigurna sam da za to postoji savrseno lepo objasnjenje, ali mi nije dato da ga cujem. Dobar razlog, sigurna sam  Smile

Zapravo, postoje neka novija nagađanja da koristimo mnogo više od 4%. Covek jeste mali i strašno nemoćan, bedan poput nekog crva. Uzevši u obzir tehnološki napredak koji će biti moguć, u kosmičkim razmerama ćemo postati značajniji nego sada. Moguće je da će i ova naša telesa biti moguće sačuvati veoma dugo napretkom medicine...
Možda "biće" čeka da se još razvijemo pa da nam saopšti "veliki plan", ili da ga sami otkrijemo u tom svom razvoju. Smile
IP sačuvana
social share
Deus ex machina.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 4025
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 6.0

za svaku opstinu po jedan Bog postoji... kad budes uzimao uverenje o drzavljanstvu, trazi u opstinu da ti ga pecatira Bog licno  Smile Smile

u sustini, ovo i nije toliko daleko od onog o cemu kontempliram... Smile

@tep razmisljaj o ruskim babuskama i zameni to 'bog' u 'Kreator' i bices na dobrom putu. nivoi kreacije u okviru nivoa kreacije. Univerzumi, Galaksije, Planetarni sistemi, Planete, pa sve do nas ljudi (+mislim i kitova i delfina), sve Logoi ili Kreatori koji su se izdelili kako bi spoznali sebe. Medjutim na kraju (i na pocetku) postoji 'onaj od koga sve dolazi i kome se sve vraca' - Jedan Beskonacni Kreator (Inteligentna Beskonacnost).

IP sačuvana
social share
Edit by cg_ac: Potpis uklonjen zbog uvredljive sadrzine!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supermoderator
Legenda foruma

Always outnumbered, never outgunned.

Zodijak
Pol
Poruke 47481
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.22
Nemam pojma stvarno ... ne mislim da Isus, dobre ljudske osobine, davanje sitnisa prosjacima, zbrinjavanje kucica i macaka ima neke veze sa tim na kom smo mestu u Univerzumu...

Mislim da je to moguca karakteristika vrste i da se kao takva kao i mnoge druge, razvijaju nasumicno... mislim da je dozb=voljeno coveku da se do jednog nivoa razvije i sve preko toga mu je onemoguceno. I mislim da za to postoji odlican razlog, mozda nama potpuno neshvatljiv. Mozda smo mi samo zamorci na ispitivanju razvitka kore velikog mozga homosapiensa  Smile  obzirom da je vreme subjektivna kategorija, kako znamo da tamo negde neko bice/mozak/misao/oblak/krastavac u nekoj dvanaestoj dimenziji savija, ubrzava i usporava vreme i ova nasa evolucija njemu traje 30 minuta u nekoj prezentaciji na nekoj dodeli nagrada za zivotno delo  Smile

Mozda smo samo soj .. kao bakterija, kao virus, kao mnogo toga sto sami zasejemo pa ispitujemo u razlicitim uslovima. Mozda smo sociolosko iztrazivanje.. ma ima toliko mogucnosti..

Mozda i postoji zivot posle smrti.. moje misljenje je da ne postoji. U svemu smo toliko uskraceni, da ne vidim zasto bi nam bilo dato da nastavimo da postojimo nakon naseg bioloskog perioda.  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 32002
Zastava Младеновац
OS
Windows 7
Browser
Chrome 14.0.835.163
Čovek je i te kako moćan Smile
IP sačuvana
social share
Let me tell you something you already know. The world ain't all sunshine and rainbows. It's a very mean and nasty place and I don't care how tough you are it will beat you to your knees and keep you there permanently if you let it. You, me, or nobody is gonna hit as hard as life. But it ain't about how hard ya hit. It's about how hard you can get hit and keep moving forward. How much you can take and keep moving forward. That's how winning is done! Now if you know what you're worth then go out and get what you're worth. But ya gotta be willing to take the hits, and not pointing fingers saying you ain't where you wanna be because of him, or her, or anybody! Cowards do that and that ain't you! You're better than that!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 6.0.2
mob
Nokia Luvmya 520
A zar i Otkrovenja nisu deo Biblije? Smile
Otkrivenje Jovanovo je poslednja knjiga biblije i kao i sve druge govori o zivotu i smrti.
Nije uopste bitno da li ce neki covek razmisljati o Bogu bitni su ljudi o kojima razmislja Bog.
Sto manje "lupas glavu" na tu temu imaces vise mogucnosti za razmisljanje o drugim stvarima.
IP sačuvana
social share
Covecanstvo se deli na inteligentne bez laznog boga, i one sa laznim Bogom bez inteligencije.
Jewpiter
Prijatelj je covek koji tebe voli, a ne covek kojeg ti volis.
Jewpiter

How much cocaine did Charlie Sheen take ?         Enough to kill two and a half men.
Makros_Crni : " Dozvolio sam sebi da budem obmanjen. "
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 32002
Zastava Младеновац
OS
Windows 7
Browser
Chrome 14.0.835.163
A zar i Otkrovenja nisu deo Biblije? Smile
Otkrivenje Jovanovo je poslednja knjiga biblije i kao i sve druge govori o zivotu i smrti.
Nije uopste bitno da li ce neki covek razmisljati o Bogu bitni su ljudi o kojima razmislja Bog.
Sto manje "lupas glavu" na tu temu imaces vise mogucnosti za razmisljanje o drugim stvarima.

Naravno da govore o životu i smrti. A koliko znam, Jovan u njegovom Otrkovenju kaže da će mrtvi u grobovima čuti Isusov glas i da će vaskrsnuti oni koji su činili dobro.

Na kraju krajeva, zašto se pali sveća za mrtve, pa i za žive? Ipak zato što verujemo u nešto "više". Sigurno ne palimo sveću samo iz poštovanja prema nekome.
« Poslednja izmena: 18. Sep 2011, 23:55:52 od Tepachenko »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Question everything.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 5329
Zastava Beograd
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 6.0.2
Čovek je i te kako moćan Smile

Šta je moćno? To što nas ubijaju mikroskopski sitni oblici života, što se život može okončati usled bilo koje gluposti, što se ljudi međusobno istrebljuju poput životinja, što umiru usrani i upišani, bez dostojanstva, što nismo uspeli da mrdnemo dalje od Meseca, što još uvek ne znamo praktično ništa o prirodi...
Ne, mi smo jako nemoćni i bedni. Kao što Munka kaže, totalno nebitan faktor u Univerzumu.
Da smo bitni i moćni, neko bi nam se obratio do sada.
IP sačuvana
social share
Deus ex machina.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 6 7 9 10 ... 16
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 28. Avg 2025, 22:23:47
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.069 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.