Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 29. Avg 2025, 19:02:05
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 2 3 5 6 ... 21
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Živimo u dobu usamljenosti  (Pročitano 27139 puta)
Svedok stvaranja istorije

Gom Džabar

Zodijak Cancer
Pol
Poruke 22686
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 32.0
Ma koje crno vrednovanje. Setim se 90-ih i bili smo bedni ali smo barem bili blizi iako je to mozda bilo prividno. Pogledas sada i to je katastrofa.  6 Srba 10 razlicitih misljenja, i to je ako si srecan i da imas sa kim normalnim da razgovaras o bilo cemu.  Ljude jednostavno vise nije briga ni za sta, ni za koga osim za same sebe, a i to je opet neko cudno stanje psihe, jer ljudi ne brinu ni o sebi toliko. Koliko su svima isprani mozgovi i koliko su svi krenuli tim zapadnim modelom koji su Japanci dogurali do granice.  Ja kazem svima, ako neko zeli da vidi Zapadno drustvo i uticaj za sledecih 30 godina mozda, nek pogleda Japan.
IP sačuvana
social share
Србочетничко комунистички фашиста.

Koљем по кућамa.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma

Your tears don't fall They crash around me

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 18496
OS
Windows 7
Browser
Chrome 38.0.2125.104
mob
Ericsson jeste
šta ima loše u razlikovanju mišljenja??  Smile
Citat
Ljude jednostavno vise nije briga ni za sta, ni za koga osim za same sebe
   ne znam zašto ovako generalizuješ.. ljude jeste, bilo je i biće briga za dosta toga, za same sebe na prvom mestu jer smo svi egocentrični i samoživi (neko u manjoj, neko u većoj meri), ali to je oduvek bilo tako, bukvalno se ništa suštinski nije promenilo
šta tako fali zapadnom društvu, po čemu se ono razlikuje tj zašto je gore od našeg, sem što su pametniji,civilozovaniji , sposobniji i bukvalno sve drugo moguće pozitivno?
IP sačuvana
social share
Ljudi i danas mogu da zive bez straha i mrznje ako mogu da shvate da nisu kreatori svoje sudbine
nego su kreacije svoje sudbine, odnosno da nemaju odgovornost ili zaslugu za sve sto im se desava.
Emotivni strah i mrznja su emocije koje su rezultat neshvatanja zivota.
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

Sta se iza brda valja?

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5667
OS
Mac OS X v: 10.8.5
Browser
Safari 537.75.14
Ajd ti lepo zemljace odjebi sa tvojim pateticnim i infinitivnim ubedjenjima.
Ako ti nemas smisao u zivotu ne mora da znaci da neko ko ima konzumira droge.

Jbt, jeste li svi toliko pukli da nemate nista ispred sebe, iza sebe i pored sebe?
Prosto ne mogu da verujem da sve sto vas okruzuje potpada pod skart, beznadje i izgubljenost.
Sorry, ja ne zivim u takvom svetu. Bogu hvala, oko mene a i u meni, sve ima smisao.
Arijada, da li si ti sama na ovom svetu? Da li znaci da ako si ti licno ostvarena osoba, ako to mislis za sebe, da su i svi drugi?
Ako nisi primetila, na ovoj temi niko ne govori o sebi licno, vec o stanju u drustvu uopste. Ne mozes negirati da je zapadni, potrosacki mentalitet i ludilo doslo i kod nas. U Nemackoj, ljudi prvo sto urade kada dodju kuci je da upale TV, jer im smeta tisina, TV im pravi drustvo, a rade po ceo dan i nisu ni za sta posle. Ni kuceta, ni maceta...
U SAD, prosecan Amerikanac je samo 6 dana nedeljno kod kuce, ostalim danima radi i spava po hotelima...a deca, ma kakva deca!? Decu odgajaju druga deca...

p.s. Taj mentalitet "ja i samo ja", "ako je meni dobro, bas me briga za druge" je tipicno zapadni (kada kazem "zapadni", mislim na njihovo potrosacko drustvo).
« Poslednja izmena: 18. Okt 2014, 09:44:55 od 85Kristal »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma

AriA

Zodijak
Pol Žena
Poruke 22537
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 32.0
mob
Samsung Galaxy S4 mini
Naravno da govorim iz svog ugla ali ne samo o sebi vec i o ljudima oko sebe.

Ko je ljudima kriv sto se tako ponasaju? Svako kroji svoju sudbinu. Ali ne, najlakse je kukati i ne preduzimati ama bas nista da se situacija promeni  Smile

I iskreno, zabole me za "zapadno potrosacko drustvo".
IP sačuvana
social share
Čoveku je dato da se prilagođava situaciji.
Onog koji čeka da se situacija prilagodi njemu, ubije taština.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

Sta se iza brda valja?

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5667
OS
Windows 7
Browser
Chrome 37.0.2062.124
To je velika zabluda da svako kroji svoju sudbinu. Niko od ljudi koji su poginuli '99. (npr) nije odlucio da pogine. Oni su poginuli kao "kolateralna steta", a imali su svoje zelje i planove sasvim sigurno.
Covek koji kroji svoju sudbinu, sasvim sigurno ne bi pristao na igru beskonacnog duga i zaduzivanja (neko drugi se zaduzio u tvoje ime), ciji je rezultat sve veci posao, a sve manja plata. Direktna posledica ovoga je gotovo svaka vrsta drugih problema. Itd...
Ma koliko mi negirali potrosacko drustvo, ono je tu.
Ne mozes naci resenje u sistemu koji je los, zlocinacki, eksploatatorski u svojoj sustini.

Noam Comski, je izneo 10 tacaka medijske manipulacije. 9. tacka kaze:
Citat
9. STVARANJE OSEĆAJA KRIVICE

Usmeravati pojedinca da veruje kako je on jedini krivac za vlastitu nesreću, zbog neuspeha svoje inteligencije, svoje nesposobnosti ili nedovoljnog truda. Dakle, umesto pobune protiv ekonomskog sistema, pojedac ne deluju jer samog sebe krivi za neuspehe, što dovodi do depresivnih stanja kojem je jedina uloga sprečavanje akcije. A bez akcije nema revolucije!
« Poslednja izmena: 18. Okt 2014, 17:14:41 od 85Kristal »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma

Your tears don't fall They crash around me

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 18496
OS
Windows 7
Browser
Chrome 38.0.2125.104
mob
Ericsson jeste
tako je, to sa sudbinom, ''svako je krojač sopstvene sreće'' i slične gluposti su jedna od najvećih, ako ne i najveća besmislica ikad
time ljudi samo pokušavaju da se zavaraju da imaju ikakvu kontrolu nad bilo čime, da im bude lakše
« Poslednja izmena: 18. Okt 2014, 19:18:51 od abenaz »
IP sačuvana
social share
Ljudi i danas mogu da zive bez straha i mrznje ako mogu da shvate da nisu kreatori svoje sudbine
nego su kreacije svoje sudbine, odnosno da nemaju odgovornost ili zaslugu za sve sto im se desava.
Emotivni strah i mrznja su emocije koje su rezultat neshvatanja zivota.
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Mac OS X v: 10.10
Browser
Safari 600.1.25
mob
Apple 15
Svako jeste krojac svoje srece... I svako bira da bude usamljen ili ne.

Samo vecina ljudi nikada ne pogleda u sebe, vec odgovore i izgovore trazi sa strane.

A sto se tice toga da li neko bira ili ne bira da li ce umreti ili biti ranjen ili zrtva vise sile... to je:

http://forum.burek.com/da-li-ste-mozete-da-kazete-sebi-sta-je-tu-je-shouganai-t625032.html
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

Sta se iza brda valja?

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5667
OS
Windows 7
Browser
Chrome 37.0.2062.124
Svako jeste krojac svoje srece... I svako bira da bude usamljen ili ne.

Samo vecina ljudi nikada ne pogleda u sebe, vec odgovore i izgovore trazi sa strane.

A sto se tice toga da li neko bira ili ne bira da li ce umreti ili biti ranjen ili zrtva vise sile... to je:

http://forum.burek.com/da-li-ste-mozete-da-kazete-sebi-sta-je-tu-je-shouganai-t625032.html
Anea, to je vrlo netacna tvrdnja da je svako krojac svoje srece. Zdravo seljacki gledano, mi samim rodjenjem gubimo "pravo" da krojimo svoju srecu, jer nas, iznad svega niko nije ni pitao da li zelimo, uopste da se rodimo, kako i u kojimj uslovima zivimo, u sta cemo da izrastemo itd. Dakle, ovde smo, voljom drugih (ma sta to znacilo i ma kako to "drugih" posmatrala).

Mogu ja da gledam u sebe koliko hocu, da dokazujem matematikom prevarnu crtu ekonomskog sistema danas, ali ako me neko preko drzave u kojoj zivim zaduzi, a da me pri tome ne pita nista, to znaci da ja moram da menjam sebe u zavisnosti od duga koji raste i preko kojeg nas neko ucenjuje. Samim tim, sto te neko stalno zaduzuje, ti menjas svoj zivot prema tome, a to znaci da moras da povecavas potrosnju (rast nekakvog "bdp-a"), a to znaci da moras da unistavas sredinu u kojoj zivis i da je tretiras kao objekat eksploatacije.

Ja se slazem sa tobom da svaka velika promena polazi od mnogo pojedinacnih promena ali ti polazis od pogresne pretpostavke da je "sve u redu, sistem je u redu, a za licnu nesrecu je odgovoran pojedinac (sto je nemoguce)", odnosno pokusavas da prilagodis coveka na bolesno drustvo i tu dolazi do problema.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Browser
Safari 600.1.25
mob
Apple 15
Pa tebi sve zavisi od sistema. Nije ni cudo sto mislis da nisi sposoban da donosis sopstvene odluke.

U principu, gledano na duze staze.... ti nista i ne znacis.

I tu ne mislim u nekom pseudo-socijalnom smislu, velike zavere, bla... bla... vec cisto fizickom.

Tvoji atomi ce da se vrate negde drugde i to je to...

Na kraju, ja ne mislim da je pravo na srecu neizbrisivo ljudsko pravo.
« Poslednja izmena: 18. Okt 2014, 21:55:08 od Anea »
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Americki patriota

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 75692
Zastava
OS
Browser
Safari 600.1.25
mob
I-mate 30 Pro
Pa samim tim sto se odrices deo svoje slobode zarad nekog privida sigurnosti...
IP sačuvana
social share
ni bog ne prasta sve...

celavi oces cokoladicu...
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 2 3 5 6 ... 21
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 29. Avg 2025, 19:02:05
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.059 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.