Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
2  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Згоде и незгоде у Уникредит банци  (Pročitano 398 puta)
07. Apr 2014, 13:56:45
Jet set burekdzija

Бранилац државе

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 9228
Browser
Chrome 33.0.1750.154
Radnicu Čistoće izbacili iz banke
IZVOR: B92, RADIO CITY
Niš -- Zaposleni u Unikredit banci u Nišu izbacili iz poslovnice radnicu Gradske čistoće, jer je bila u narandžastoj uniformi. Unikredit banka: Ispitujemo slučaj.

Kako piše portal Radio Siti - popularne niške radio-stanice, radnica Javnog komunalnog preduzeća "Medijana" Lidija Uskoković ušla je u banku u prošli četvrtak kako bi se raspitala o kreditu. Kako je to uradila tokom pauze na poslu, u ekspozituru je ušla u radnom odelu, u narandžastoj uniformi gradske čistoće.

Međutim, nakon nekoliko minuta sedenja i čekanja na red, prišao joj je službenik banke i rekao joj da izađe napolje pošto u toj uniformi ne može da obavi posao zbog koga je došla, dodajući da dođe sutradan, adekvatnije obučena. Da stvar bude bizarnija, ispred nje je bio njen kolega, takođe u uniformi, koji je tada potpisivao ugovor.

"Ja sam samo ušla da pitam za kredit u Unikredit banci i želela sam da pređem kod njih kao klijent. Ja inače čistim tu, ispred njihovih vrata, tu mi je radno mesto. Za vreme pauze mogu da uđem, ili mogu da pitam poslovođu za 15 minuta, pola sata slobodnih, koje kasnije odradim. Sedela sam dvadesetak minuta u banci, čekala sam da me prozovu. Šefica ekspoziture me je sve vreme upadljivo posmatrala i rekla je konačno službeniku da dođe do mene. On mi je nakon toga prišao i rekao mi: Gospođo Lidija, znate šta, vi u toj uniformi ne možete ovde da sedite. Dođite sutra, adekvatno, pristojno obučeni, pa da onda vidimo šta želite", kaže Lidija Uskoković.

Kako kaže, prvo je mislila da je u pitanju šala. "Podigla sam čak ruke uvis i rekla: Moje odelo je čisto, pogledajte! A eto, i moj kolega je ispred mene, isto u radnom odelu, otišao da potpiše ugovor. Službenik mi je rekao da je uredba banke takva, a da šefica ekspoziture kaže da niko više u radnoj odeći ne sme da uđe. Nekome je čista, nekom je više prljava, ali to nije bitno. U uniformi, znači, nikako", priča dalje ona.
Lidija je napustila banku povređena. Tako nešto joj se, kaže, otkako radi nije dogodilo. U uniformi ulazi i u poštu i u sve ostale institucije u gradu. U njoj je nedavno primila nagradu i kao najbolji radnik Javno-komunalnog preduzeća u kom radi.

Prema njenim rečima, sutradan je otišla do banke kako bi dobila objašnjenje zašto je udaljena zbog radnog odela i zašto, ako je to pravilo, ništa ne piše na vratima ili na nekom drugom mestu. "Službenik mi je objasnio da bi to bilo isto kao kad bi hirurg direktno iz operacione sale došao u banku da podigne platu, što po meni nije dobro poređenje. Jer hirurg svakako neće usred operacije da ide u banku, a ja, kojoj je posao bukvalno ispred njihovih vrata, samo u pauzi mogu da uđem", kaže Lidija.

Priča o radnici gradske čistoće koju su zbog uniforme izbacili iz banke izazvala je veliku pažnju na društvenim mrežama, pre svega zahvaljujući objavi na stranici na Fejsbuku njene koleginice iz JKP "Medijana", koja je javnost obavestila o celom slučaju. Mnogi su se zapitali kako bankarskim službenicima ne zasmeta unifoma, na primer, policajaca.

Banka: Kad utvrdimo šta se desilo adekvatne mere
Danas se oglasila i Unikredit banka, iz koje je saopšteno da je odmah započeto sa utvrđivanjem činjenica u vezi sa slučajem radnice Gradske čistoće. Iz te banke takođe navode da su sigurni da su zaposleni iz ekspoziture u Nišu sa radnicom gradske čistožće razgovarali profesionalno i da je nisu zamolili da napusti ekspozituru.

"Unikredit banka je prisutna na srpskom tržištu već više od 13 godina. Misija Unikredit Banke definiše neophodnost poštovanja principa različitosti i rodne ravnopravnosti. Ponosni smo što možemo da kažemo da nikada nismo pravili razliku između različitih nacionalnosti, boje kože, kao ni posla kojim se neko bavi. U skladu sa našim vrednostima, kojih je neophodno da se pridržavaju svi naši zaposleni, sve građane tretiramo s jednakim poštovanjem", navode iz Unikredit banke.

"Unikredit banka je, istog trenutka kada je obaveštena o situaciji u Nišu, započela intenzivno da radi na utvrđivanju činjenica u vezi sa navodnim neprijatnim događajem u ekspozituri u ovom gradu. Ono što za sada možemo sa sigurnošću da potvrdimo je da su se zaposleni Unikredit banci, kao što im kodeks ponašanja i lični integritet nalažu, prema klijentkinji poneli sa poštovanjem i da je ni u jednom trenutku nisu zamolili da napusti ekspozituru", takođe navode iz banke.

U saopštenju se dodaje da ta banka sarađuje upravo sa JKP "Mediana" više od deset godina, kao i da je više od polovine zaposlenih u tom preduzeću ima račune u Unikredit banci.

"Nakon što utvrdimo šta se zapravo desilo, preduzećemo adekvatne mere", zaključuju iz Unikredit banke.

Извор: Б92
IP sačuvana
social share
"Једном су ми пустили Балашевића. Од тада сам у бесповрат изгубио пословну способност."

Неки лик са Твитера  Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol
Poruke 29182
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Opera 10.62
ja radevno idem u radnom odelu po raznim institucijama i bankama jebes ga takav mi posao u firmi u kojoj radim da moram da se cimam kojekuda sa raznim papirima ajd da vidim da me neko izbaci dok dozvoljavaju onim golisavim pickama i cobanima u bermudama da ulaze kojekude
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Why do me ?

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 55904
Zastava novi sad
OS
Windows
Browser
Mozilla Firefox 28.0
mob
Nokia 
Kakvo ponizavanje ljudi, reci nemam.
IP sačuvana
social share

Wake Up - 2012 - The Revolution Has Begun
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Sertifikovani hejter i negativac

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 28.0
Banke jesu septičke jame pune ološa i smradova,ali ako zvanični pravilnik banke u pismenom obliku kaže da se ne sme ulaziti u radnoj uniformi (ne računajući kurire, servisere i druge koji su poslom tu,kao što je slučaj sa @Fredijem) onda imaju pravo da ovo urade.

Problem je sad u tome što su njenog kolegu pustili,a nju ne. E,zato, gledano i sa stanovišta zakona i stanovišta nekog razuma, ona ima razloga za ogorčenost i tužbu.

Inače,tužno je to se ovakvi slučajevi - obična žena koja samo radi svoj posao i napravi mali ispad - odmah primećuju i uslovno rečeno sankcionišu, a neki drugi, kao što su konstantno dolaženje studenata na fakultete ko da su pošli na plažu, radnice u državnim institucijama obučene ko prostitutke, sajam debelog mesa i silikona na TVu, i slični prostakluci iz svakodnevnice... prolaze bez posledica. Al jbg. Tako je .
« Poslednja izmena: 07. Apr 2014, 14:50:02 od hkj »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

...члан секције младих трезвењака...

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 37274
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 28.0
Стварно се отимају за сваког клијента  Smile
IP sačuvana
social share
Prefer a feast of friends to the giant family
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Why do me ?

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 55904
Zastava novi sad
OS
Windows
Browser
Mozilla Firefox 28.0
mob
Nokia 
Banke jesu septičke jame pune ološa i smradova,ali ako zvanični pravilnik banke u pismenom obliku kaže da se ne sme ulaziti u radnoj uniformi (ne računajući kurire, servisere i druge koji su poslom tu,kao što je slučaj sa @Fredijem) onda imaju pravo da ovo urade.

Problem je sad u tome što su njenog kolegu pustili,a nju ne. E,zato, gledano i sa stanovišta zakona i stanovišta nekog razuma, ona ima razloga za ogorčenost i tužbu.

Inače,tužno je to se ovakvi slučajevi odmah primećuju i uslovno rečeno - sankcionišu, a neki drugi, kao što su dolaženje studenata na fakultet u kratkim šortsevima i papučama, radnice u državnim institucijama obučene ko prostitutke, sajam debelog mesa na TVu, i slični prostakluci iz svakodnevnice... prolaze bez posledica. Al jbg. Tako je .

Ma sta, malo sutra bre Smile
Ja letos usla u Gradsku kucu u papucama i 3/4 pantalone, napolju 50 stepeni, a On me zamolio da izadjem, nisam prikladno obucena....mislim se "mamu ti jebem pa ti ne znas na koga si se namerio", odem kuci i presvucem se. Smile
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Don't fuck with me!

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 24298
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 28.0
mob
Nokia E71
Gde su sad sve one NVO koje toliko brinu o ljudskim pravima i sl. sr*njima da sednu na grbacu ovoj djubradi iz banke    Smile Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
Edit by chelavi1: Maksimalna dozvoljena velicina slika u potpisu je visina: 60pix, sirina: 468pix i velicina 20KB
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Sertifikovani hejter i negativac

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 28.0
Ma sta, malo sutra bre Smile
Ja letos usla u Gradsku kucu u papucama i 3/4 pantalone, napolju 50 stepeni, a On me zamolio da izadjem, nisam prikladno obucena....mislim se "mamu ti jebem pa ti ne znas na koga si se namerio", odem kuci i presvucem se. Smile

Znaš kako,ja uvek polazim od sebe. Ako mogu ja da nosim pantalone i pristojnu obuću na 40 stepeni kada ulazim u neku instituciju u koju se ne ulazi kao u Maxi... onda mogu i drugi.

Nikad u životu nisam podnosio vrućinu i uvek sam se poprilično znojio. Sve preko 25 stepeni mi je pretoplo (osim ako nisam na nekoj plaži i kupam se). Pa opet nikad nisam išao na fakultet u kratkom šortsu, majici bez rukava i papučama, čak ni kad je bilo 40 stepeni. Par puta sam samo otišao u bermudama,kad je 5 dana zaredom bila i vrućina i usrana vlaga u kombinaciji s teškim vazduhom (a unutra nema klime). Inače uvek idem prikladno obučen. E,ako mogu ja, onda mogu i drugi. To je neki moj stav,ne samo za oblačenje,nego i sve ostale stvari vezane za ponašanje i vaspitanje.
« Poslednja izmena: 07. Apr 2014, 15:39:55 od hkj »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

...члан секције младих трезвењака...

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 37274
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 28.0
Мени причај, никад у школу нисам отишао ни у чему другом осим панталона плаве/црне/сиве/смеђе боје. Тежак дрил из дјетињства, а и зато што сам био увијек прва смјена.  Smile
IP sačuvana
social share
Prefer a feast of friends to the giant family
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Why do me ?

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 55904
Zastava novi sad
OS
Windows
Browser
Mozilla Firefox 28.0
mob
Nokia 
U skolu stvarno nikad nisam isla a da nisam bila pristojno obucena, a ovo sam se setala po gradu, imala neke obaveze, a i vozim u papucama sto se isto ne sme, i rekoh da udjem da resim i to sto imam, kad hoces....malo sutra. Ne bi meni bilo krivo toliko da nisam unutra videla neke dugonoge zenske sa jos kracim pantalonama.....jebi ga moje su bile od teksasa pa ga valjda podsetilo na dress code.
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
2  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.079 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.