Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 18 19 21 22
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Žene su još daleko od ravnopravnosti s muškarcima  (Pročitano 17621 puta)
Krajnje beznadezan

НУСКНВП

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 12841
Zastava Србија
OS
Windows 98
Browser
Mozilla
Тешка филозофија.

Живот је, ипак, другачији. не знам одкуд толики песимизам. Smile
IP sačuvana
social share
Edit by chelavi1: Maksimalna dozvoljena velicina slika u potpisu je visina: 60pix, sirina: 468pix i velicina 20KB
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

The true method is no method.

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 6103
Zastava Starship Enterprize
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Bosch ima centrifugu
YTP strpi se bre jos malo i nemoj da mi se samoubijas zbog radi nervozu tamo jel jasno  Smile Smile

@DuginaKci

Pa sestro slatka sta da ti kazem. Ono sto mene brine je opasnost polozaja "ajde da ispravljamo krive drine" - mada sam ja onaj koji je noge izlomio radeci bas to. Ali ako se povuku neke socijalne paralele i ako se usudimo da zagrebemo po pandorinoj kutiji koja se zove "sta je socijalno prihvatljivo" eventualno mozemo da kazemo je da je najbolje edukovati ljude. Ali ko sme da sebe stavi u poziciju da drugima govori sta je za njih dobro a sta ne??? Tu je moj problem.

Ocigledno je da postoje neki ideali - kao na primer ravnopravnost medju ljudima generalno - koje socijalna okruzenja svuda u svetu primenjuju veoma selektivno. Glavni problem je bas to sto smo svi razliciti - i upadamo u paradoks ako kazemo "sad cemo mi da ucimo ljude kako da budu humani" - a prvo pravilo humanizma je slobodna volja. Ono cemu treba doduse uciti ljude je da slobodna volja uvek vuce sa sobom odgovornost i posledice. Vecina ce lako prihvatiti princip da svako treba da rukovodi svojim zivotom - ali nece bas mnogo njih prihvatiti odgovornost za svoja dela ili nedela. I zato imamo drzavu, policiju i vojsku koja je ti da cisti i polira when shit hits the fan (sto bi rekli englezi). Dosta ljudi ne zeli da prihvati tu odgovornost i zeli da provedu zivot kao pasivne sluge - u strahu da nesto urade kako ne valja - i to treba postovati. Tako da problem postaje sve kompleksniji i kompleksniji a resenje je veoma prosto.

Nek svaka krpa nadje sebi zakrpu pa kom opanci kom obojci. Nek svako bije svoje bitke i najbolje je da uzivamo u tome sto smo svi isti a i svi razliciti u svojim ego exponiranjima. Cemu bi inace sluzile ovakve diskusije.

IP sačuvana
social share

"I mourn the loss of thousands of precious lives, but I will not rejoice in the death of one, not even an enemy. Returning hate for hate multiplies hate, adding deeper darkness to a night already devoid of stars. Darkness cannot drive out darkness: only light can do that. Hate cannot drive out hate: Only love can do that."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Krajnje beznadezan

s'brda s'dola

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 14157
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.6
mob
LG 4X HD
@dugina kci

pitanjce,kada kazesh nasilje u porodici,predpostavljam mislish na fizichko zlostavljanje?A shta je sa psihichkim zlostavljanjem?Da li vidish uzrochno - posledichnu vezu izmedju te dve stvari ili smatrash da je nemaju veze jedno sa drugim?

btw @decky - "patrijarhalno" 
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

The true method is no method.

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 6103
Zastava Starship Enterprize
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Bosch ima centrifugu
Zahvaljivam zbog radi korekciju - slabo gi spelujem skroz.
IP sačuvana
social share

"I mourn the loss of thousands of precious lives, but I will not rejoice in the death of one, not even an enemy. Returning hate for hate multiplies hate, adding deeper darkness to a night already devoid of stars. Darkness cannot drive out darkness: only light can do that. Hate cannot drive out hate: Only love can do that."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak Gemini
Pol Žena
Poruke 73
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
arlekin: mislim i na fizicko i na psihicko zlostavljanje. Mislim da psihicko zlostavljanje ne mora da bude praceno fizickim, ali fizicko je obicno praceno i pshischkim - strah, nesigurnost i sl.  U nekim zemljama (ne znam kako je to kod nas) pojam silovanja u braku se ne nalzi kao stavka u zakonu. A to se itekako desava!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.6
mob
Apple 15
kod  nas postoji kao krivicno delo...Smile
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak Gemini
Pol Žena
Poruke 73
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
hvala ti ...nisam znala
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Krajnje beznadezan

s'brda s'dola

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 14157
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.6
mob
LG 4X HD
OK,kao stavka u zakonu stoji fizichko zlostavljanje,a shta cemo sa psihichkim?
Kada se govori o bracnom zlostavljanju obichno i skoro iskljuchivo se misli na muza koji bije zenu,ali nije samo to,i nisu samo zene zrtve zlostavljanja.U kojoj meri (i da li uopshte) fizichko nasilje moze da se opravda kao odgovor na psihichko zlostavljanje.
Da me ne shvatish pogreshno,ne mislim da opravdam muza koji bije svoju zenu zato shto mu zvoca.Verujem chula si za sluchajeve kada zena polije muza vrelim uljem ili mu ga odseche dok ovaj spava.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak Gemini
Pol Žena
Poruke 73
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
arlekin: vidi ja ne znam dosta o zakonima niti o tome kako se regulise pitanje pshihickog zlostavljanja; sli sigurno ima ovde ljudi koji bi to mogli znati.

Slazem se da se obicno ne misli na to da i muskarci mogu da budu zlostavljani, ali s emeni cini da su zene i deca cesce zrtve porodicnog nasilja nego muskarci. Sto naravno ne znaci da ovakvi slucajevi treba da budu zapsotavljeni.

Ali mene zanima sta vi mislite sta sredini: prijatelji, sira porodica mogu da urade u ovakvim slucajevima pre nego sto nesto dodje do suda. Naravno da i ne spominjem da mnog zrtve porodicnog nasilja nikada to ne prijave policiji ili ne zatraze pomoc na bilo koji drugi nacin

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supermoderator
Legenda foruma

Always outnumbered, never outgunned.

Zodijak
Pol
Poruke 47481
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 8.51
Kako je to tuzhna tema ... jedno vreme radila sam na jednom sos telefonu ... zrtve nasilja u porodici ... to je telefon koji neprekidno zvoni ...
Zhene su pune straha u takvim situacijama, ponekad pozovu samo da se nekome otvore, jer nemaju nikog svog da mu se obrate i ti tu nishta ne mozes da ucinish ... i to je strashno. I kad ih pitash zashto ne napuste recimo muzha koji ih maltretira, samo tajac ili rechenica: a shta cu, gde cu?
Strah od sutra je u najvecem broju sluchajeva razlog ostanka pored nekoga ko te maltretira. Te zhene jednostavno ne smatraju da su sposobne da se same izbore za sebe, predale su se na milost i nemilost nekome ko ih psihichki i fizichki unishtava. Ne postoji niko da ih podigne iz tog surovog predavanja i onda ostaju. To vishe nije stvar izbora, to je strah vremenom usadjen u kosti i ja ih donekle razumem. To su zhene koje su jako dugo vremena padale sve nizhe u odnosu na mushkarca i odavno odluchile da budu podredjene u odnosu na njega...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 18 19 21 22
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.071 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.